Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Alternator R21

dimi229
post 17 Oct 2006, 07:43
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi

Salutare!
Saptamana asta vreau sa dau jos alternatorul (numai sa strea ploaia ;-) )... ca a devenit cam zgomotos si vreau sa vad cauza (sa nu fie dus vreun rulment... ceva...)... sa-i mai pun ceva vaselina, eventual, pe la rulmenti... si daca tot al desfac... asi vrea sa schimb si periile... ca am impresia ca nu incarca constant... mi se aprinde becul pe bord (de ceva timp... aproape 1 an, deci de incarcat tot incarca ceva daca a tzinut bateria 1 an si mai tine inca) intr-un mod destul de ritmic... la relanti (cureaua e noua - are o saptamana)

Deci... cine stie,... se gasesc? ce perii imi trebuie?... echivalente... (poate merg ceva uzuale... de dacie de ex.) si cam cat ar costa?...

Si eventuale sfaturi, precautii pe care ar trebui sa le am in vedere... si ce ar trebui sa mai verific daca tot al desfac (pt prima data biggrin.gif )(deci R21, 1986, motor F2N710C, 1721cmc)

Multam anticipat!

--------------------
Renault scenic Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b06fcn
post 17 Oct 2006, 23:22
Post #2

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Periile cum le zici sunt de fapt regulatorul de tensiune care are incorporati si carbunii, care se duc destul de greu. Dar poti avea o combinatie de probleme : in afara de carbunii de la regulator, din cauza lor, se poate uza si statorul pe care freaca ei, mai ales daca ai joc in rulmenti...Toate piesele se gasesc noi, nu costa o avere, la un atelier specializat de alternatoare scapi cu mai putin de 200 ron refacerea completa a alternatotului...Eu in peste 300.000 km l-am facut odata si cred ca ma pregatesc de a doua tura...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
dimi229
post 18 Oct 2006, 06:17
Post #3

Membru

Sal!
L-am desfacut aseara, carbunii sunt ok.... joc la rulmenti nu pare ca am... imi pare oleaca afumat... (poate de la carbuni?!, praf?), rotorul e ok....
I-am pus ceva vaselina la rulmenti (de fapt la ala dinspre regulator - pt. celalalt... n-am reusit sa desfac piulita de la fulie sad.gif ). Mie imi pare cam zgomotos... sa fie oare din cauza ca se atinge rotorul de stator!? si cum pot sa-l reglez sa nu se atinga?! Zgomotul variaza cumva (intensitatea) daca slabesc putin cele 4 suruburi care tin cele doua parti metalice (fata-spate)(nu stiu cu le zice) si lovesc putin astfel incat sa se invarta cativa mm una fata de cealalta...

Stie cineva cum pot sa verific regulatorul de tensiune?! diodele?!

Zici ca se gaseste regulator nou?! Cam cat costa?

Asi vrea ca azi sa il asamblez la loc si sa-l pun pe masina... (ca am de mers cu ea.... biggrin.gif )

This post has been edited by dimi229: 18 Oct 2006, 06:20

--------------------
+
amalia
post 20 Oct 2006, 12:55
Post #4

Membru incepator

lucrez la un importator de piese auto.releul de care vorbesti costa cam 45 ron.daca mai ai nevoie suna la mag.tel 2120706

--------------------
peugeot 405 1994 gtl - B-44-TXS
+
Marty
post 20 Oct 2006, 15:40
Post #5

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

amalia, cind vei afla diferenta intre releu de incarcare si regulatorul de tensiune, intoarce-te cu reclama.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
catran
post 20 Oct 2006, 18:22
Post #6

Membru

From: Bucuresti

zgomot zici? dry.gif
cred ca am auzit si la mine asa ceva...parca ar bate ceva in mod constant ontr-o tabla...sau freaca ceva de metal
am auzit la un amic ceva de niste bucsi de alama,ceva lagare la rotor....l-a costat 10 ron la un atelier si nu mai bate
daca baga alternatorul si blocul incastrat pe el este paaaa,sau puntea cum am mai auzit cred ca poti rezolva cu un regulator de dacie ..... blink.gif eu asa am....caci electrica dupa alternator e muci

--------------------
renault 21 ts 1986
renault laguna 2 ph2 1.9 dci 85kw 2007
RENAULT LAGUNA 3 2.0 DCI 110KW 2008
+
dimi229
post 21 Oct 2006, 11:30
Post #7

Membru

QUOTE(catran @ 20 Oct 2006, 18:22)
daca baga alternatorul si blocul incastrat pe el este paaaa,sau puntea cum am mai auzit cred ca poti rezolva cu un regulator de dacie ..... blink.gif  eu asa am....caci electrica dupa alternator e muci
*

Ce vre sa zici cu fraza de mai sus ?!

La mine nu mai face zgomot... (dupa ce i-am pus un pumn de vaselina) biggrin.gif ... dar am mai "descoperit" ceva aseara... cand ma mai chinuiam sa reglez carbul... acceleram de la carb. si am vazut ceva scantei la alternator (destul de puternice). era de la surubul de + ... era o saiba impuscata toata de curent... si nu facea contact calumea... chiar n-am vazut asha ceva la un curent de 12 V biggrin.gif... erau cratere pe saiba aia mai ceva ca pe luna... deci.. am curatat bine am pus alta saiba si aia pilita bine - pt. contact cat mai bun. Rezultatul.... nu mai variaza intensitatea luminii de la faruri cand accelerez... biggrin.gif, becul de pe bord statea stins cand era la relanti... dupa ce m-am mai jucat ceva pe la carb... am vazut ca sta stins si cu pozitiile aprinse (deci si toate beculetele de la bord) - tot la relanti... cand accelerez... se aprinde becul pe bord... chiar si fara alti consumatori inafara de motor... (clipeste). Alta consecinta (care trebuie s-o mai verific) e ca mi se pare ca merge uniform... fara variatii de turatie (o fi fost de la alternator si nu de la carb. cum ma gandeam).

Cat despre regulator.... asi vrea totusi sa-l verific.... da` nu stiu cum sad.gif(

Ce nu mai stiu... si ma chinui sa aflu... ce tensiuni, voltaje si in ce conditii ar trebui sa iasa la o masurare... (acum astept ziua de luni sa masor cu un multimetru smecher de la servici (baietii sunt electronisti - si au si masini biggrin.gif ).. am sa scriu valorile...

Alta chestie..... (acu` mi-a venit ;-) ) releele alea de la instalatia de gaz... cat or consuma?!... asta sa fie oare motivul cu "becu de pe bord aprins" ?! blush.gif

--------------------
+
amalia
post 23 Oct 2006, 12:38
Post #8

Membru incepator

imi pare rau sa te dezamagasc ,dar releu de incarcare si regulator de tensiune sunt acelasi lucru. valoarea tensiunii este de 14 volti.

--------------------
+
amalia
post 23 Oct 2006, 15:49
Post #9

Membru incepator

SALUT,MARTY! NU MAI ZICI NIMIC?

--------------------
+
Marty
post 25 Oct 2006, 14:02
Post #10

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ai dreptate, scuze, am confundat! sad.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
crisTurbo
post 25 Oct 2006, 22:52
Post #11

Membru incepator

Salut.Tipul care lucreaza la o firma de import . am si eu o intrebare,gasesti cumva piese de renault 21 turbo , ma refer la modelul turbo de 175 de cai ,marca far daca gaseai,,,,
e unul cu 2 lampe in interior

--------------------
reno 21 turbo 88,williams - tl-33-ntc
+
amalia
post 3 Nov 2006, 11:43
Post #12

Membru incepator

ITI POT DA UN NR. DE TELEFON AL UNUIA CARE SE OCUPA NUMAI DE RENAULT SI MAI ARE SI DEZMEMBRARI .IONUT-0721440462.EL TE POATE AJUTA SIGUR.SUCCES!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 14:25
Dacia