Schimb caseta directie R19
![]() ![]() ![]() |
Schimb caseta directie R19
vepman_ro |
![]()
|
||
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|||
aliynutz_84 |
![]()
|
![]() renault 19 Group: Members Posts: 184 Joined: 4 November 07 From: ZALAU ![]() |
eu miam schimbat caseta servo cu una din dezmembrari, am dat 200 lei pe ea si am ginionul sa curga si asta, in partea dreapta, in stanga nu cred ca curge.
daca pierde ulei pe la semeringuri poate fi asta cauza pt care mi se invarte greu volanu? Mie nu mi sa invartit usor de cand am luat masina. Aia veche curgea in amandoua partile si batea ca dracu. Am schimbato si tot nu am servo. P.S. geometria nu iam facuto inca la voi volanu se invarte egal in amandoua partile? eu am desfacut capetel de bara si am reglat asa incat sa se invarta volanu egal in amndoua partile si am o tura jumate si inca un sfert in amandoua partile apoi am reglat capetele de bara ala ochi, sa fie rotile drepte in amndoua partile. |
--------------------
renault
19
- SJ 65 ALY
1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
De obicei este indicata o geometrie dupa schimbarea anumitor componente la directie.
Nereglarea acesteia pe un stand specializat va uza prematur cauciucurile ,biletele de directie, scartait in viraje si pe langa asta forte neuniforme in viraje... PS: La Dacia-Renault eu am achitat undeva la vreo 60 RON , contravaloare pentru Geometria rotilor , si nu cred ca a fost mult :0 si de durat undeva la vreo 30 de minute .... This post has been edited by vepman_ro: 4 May 2008, 21:40 |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
aliynutz_84 |
![]()
|
![]() renault 19 Group: Members Posts: 184 Joined: 4 November 07 From: ZALAU ![]() |
stiu asta cu geometria da uitate te rog la tine daca ti se invarte volanu egal in amandoua partile
|
--------------------
renault
19
- SJ 65 ALY
1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Eu nu am servodirectie sunt pe manual
![]() Am sa incerc maine de curiozitate ..spe rs anu uit pentru ca sunt aglomerat ![]() |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Normal ca volanu trebuie sa se miste egal in ambele parti
la geometrie se regleaza si acest lucru, se verifca in raport cu rotile din spate ca rotile din fata sa fie drepte si se vireaza total stanga si total dreapta |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Azi am reglat si eu convergenta la un service specializat... spre surprinderea mea, era o mica diferenta intre ce reusisem eu sa reglez in garaj si ce indica calculatorul: de la 00.45 cat aveam eu la 00.05 cat este indicat (+ sau - nu mai retin exact, am hartia in masina).
La mine volanul nu se roteste egal in ambele parti, am 1 tura si 3 sferturi in stanga si 2 ture in cap in dreapta. Asa era de la inceput, nu-mi dau seama de ce. Pentru moment am scapat de belele cu directia, sunt curios cat vor rezista toate componentele astea noi la drumurile noastre. Apropos, stie cineva daca modelul meu de R19 trebuia sa aiba ceva bara stabilizatoare/antiruliu/torsiune in fata, intre brat si lonjeron? Eu din cate stiu nu a avut asa ceva si azi am aflat ca ar fi trebuit sa am pe ea ![]() Salutari! This post has been edited by dan_mar: 6 May 2008, 22:51 |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
bara antiruliu la R19 este dinspre spate spre fata, e cau un U
are 4 bucsi, doua care se prind de caroserie si doua "degetare" vin pe capete si care se prin in bascula |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
OK, am inteles. Acum se pune problema, versiunea pe care o am eu a avut asa ceva din fabrica sau nu?
Pentru ca eu de cand o am (1995) nu a avut asa ceva si nu cred sa fi fost data jos inainte... cred ca e adusa din olanda, dar nu mai stiu exact. In orice caz, care ar fi variantele mele acum: se gaseste pe la dezmembrari? Cam cat ar costa? Bucsile sunt scumpe? As aprecia si un cod pentru comanda, daca nu cer prea mult. Si nu in ultimul rand, daca tot am mers vreo 13 ani fara ea, mai are rost sa ma agit acum? Nu conduc foarte sportiv, poate de aceea nu am observat lipsa ei... desi nu vad nici o diferenta fata de alte masini cu care mai circul. Mersi! |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Din ce stiu eu costa undeva la 10RON bucata si sunt 4 bucati ( sau 6?)
Bara stabilizatoare ( antiruliu) cred ca reolvi cu una la mana a doua . Rolul ei este de a oferi stabilitate in curbe , sau stabilitatea fetii masinii in cazul unor drumuri cudenivelari . Comportament ? curba brusca stanga si fara ea masina se lasa pe partea dreapta foarte mult ..... Cred ca daca ai incerca la un magazin de piese Renault nu ets enevoie de cod . Trebuie sa fii atent ca diametrul ei este de 23mm si are o forma de u usor deschis pe capete ( un fel de combinatie intre baza U-lui si partea superioaraa unui V) This post has been edited by vepman_ro: 8 May 2008, 22:57 |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Am mari indoieli ca a exista R19 fara bara antiruliu. Da-mi si mie o serie de sasiu, sa verific, te rog.
Si, daca ai timp candva si poti, pozeaza o bascula, de pe dedesubt. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dan_mar |
![]()
|
VF1L5310503010989, an 1990, versiune GTR (RT dupa CI).
Mersi pentru raspunsuri, sper ca saptamana viitoare vio avea timp sa caut pe la dezmembrari. Foto cu bascula maine. Dar stiu ca are niste "urechi" unde cred ca ar trebui sa se prinda bara antiruliu, dupa alea si dupa cele de pe lonjeron si-a dat seama mecanicul ca ar fi trebuit sa aibe. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Hmmm.... aparent mai trebuie cateva amanunte. O poza cu placuta ovala se poate? Merci mult.
9 May 2008, 00:50: S-ar putea chiar sa nu fi pus francezul bara antiruliu. Al naibii chitros ![]() This post has been edited by R19/16v: 8 May 2008, 23:50 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
dan_mar |
![]()
|
nu, eu multumesc pentru ajutor si sfaturi !
This post has been edited by dan_mar: 9 May 2008, 00:04 |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
R19/16v |
![]()
|
Mdaaa.... francez zgarcit... Aparent chiar nu a pus bara pe masina ta...
Parerea mea e ca rau nu ii poti face punandu-i una. Bara o sa faca vreo 50 de lei, bucsele inca pe atat... Eu zic ca merita. ![]() ![]() |
--------------------
DS
5H
|
dan_mar |
![]()
|
Si eu cred ca nu fac rau punand-o pe masina, doar ca m-am cam cutremurat cand am auzit ca imi lipseste... primul gand a fost ca am pierdut-o de pe masina, dar mi-am dat seama repede ca nu a fost acolo de cand o am eu.
In plus, mi-a zis baiatul ca a mai lucrat la un R19 tot 1.4 benzina si ala avea bara antiruliu. Banuiesc eu ca era hatch, iar chamade-ul meu e mai stabil, nu are nevoie. Oricum, voi cauta una pentru ca am cam pierdut la capitolul stabilitate de cand am renuntat la rotile de 15. Mersi inca o data. Salutari! This post has been edited by dan_mar: 9 May 2008, 00:07 |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
Sal am ajuns mai greu la topicul asta. Vreau sa confirm faptul ca nici eu nu am bara stabilizatoare pe ea, amun chamade 1,4. Ce ma mira este faptul ca si la politie tot chamaduri erau si alea aveau bara stabilizatoare...Nu inteleg de ce ale noastre nu au...App masina mea a fost facuta pt Danemarca din cate am vazut si am vorbit cu proprietarul anterior, el de acolo ar fi luat o...
Insa alta prostie pe care am facut o eu, recunosc, este ca am acceptat sa imi montez o bara stabilizatoare pt solenza, asta la insistentele unui mecanic de la un service, pt ca zicea el ca sunt identice....Am facut mare prostie pt ca nu a durat mult si la un viraj mai brusc sau la o bordura imi iesea capul barei stabilizatoare de pe brida de pe bascule ![]() In fine acum sunt dornic sa fac rost de aceasta bara stabilizatoare...daca sunt detinatori astept pm....Sal |
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
dan_mar |
![]()
|
Salut. Chamade-urile cu care a fost dotata Politia din cate stiu eu erau/sunt GTS cu motor de 1.7. Daca ma insel, va rog, corecta-ti-ma.
Eu dau vina pe motorizarea relativ modesta si versiunea nu tocmai de top a masinii pentru lipsa acestei bari antiruliu (s-a mai scris si in alte topic-uri despre lipsa dotarilor pe versiuni - cred ca si bara poate fi inclusa acolo). Totusi, cum am scris si mai sus, nu simt lipsa ei datorita faptului ca fiind o masina sedan de familie, stilul de condus pe care-l impune nu este unul foarte agresiv sau sportiv. Incearca, te rog, sa detaliezi putin aspectele legate de comportamentul masinii cu/fara acea bara, fie ea si de solenza. Mersi. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
Sa fiu sincer chiar nu exista nici o difrenta si asta o spun din propie experienta lucru testat pe curbele in zona Ad Copaceni, curbe luate la 80-90km/h. Masina se inclina la curbe la fel...deci nu este nici o diferenta, cauciucurile scartaie la fel
![]() |
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Nici o diferenta ? La ce te-ai gandit cand ai facut diferenta ? masina ta fara si cu bara stabilizatoare de pe solenza? Sau ai facut coomparatie intre un 1,4 si una de 1,7 ?
Eu iti pot spune ca am schimbat bucsile la bara ( ce este drept si la bascule si pivoti ) si diferenta a fost mare ! |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
dan_mar |
![]()
|
Da, dar tu ai hatch si motor de 1,7.
Poate la sedan 1,4 nu se simte diferenta. Imi dau cu parerea, eu nu am pe ea si nici nu cred ca voi achizitiona prea curand. Daca ai schimbat bucsile la brate (bascule) de acolo iti da impresia de stabilitate si siguranta... asta o simt si eu cam o data la 6-8 luni cand le schimb toate 4. Despre pivoti nu stiu, i-am schimbat doar de vreo 2-3 ori de cand am masina (acum o saptamana ultima oara) si nu am observat decat ca nu mai bate directia chiar de loc acum. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
dani20072008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 November 07 From: medias-sibiu ![]() |
am revenit cu amanunte , a fost fratemeu in germania si tocmai ce a venit si a adus si o caseta de directie ca noua la un pret modic de 50 euro
![]() This post has been edited by dani20072008: 27 May 2008, 21:27 Attached thumbnail(s) k7aig2.jpg ( Size: 101.44k ) Number of downloads: 207 |
--------------------
ex: renault
19
coupe
|
|
R19/16v |
![]()
|
Ai strans-o prost, ai stricat filetul...
Iti cam poti lua adio de la caseta... Treaba asta trebuia facuta cu foarte mare grija. |
--------------------
DS
5H
|
BiGBearRO |
![]()
|
Mda stiu, asa am patit si eu, dar in partea de jos la mijlocul casetei.
Uite cum am facut eu: Caseta jos si verificat ce sa stricat. La mine sa sficuit filetu la teava si putin in caseta la intrare. Am pasuit/reparat filetul in caseta cu celalat capat al tevii, care era bun, teava oricum am aruncat-o dupa. Am cumparat alta teava de la dezmembrari (tu poti sa o iei de pe vechea caseta) si am incercat cu ia cu caseta jos din nou, m-am asigurat ca e totul bine din nou, si am cumparat o INELARA TAIATA e o cheie speciala pentru asa ceva, e cam scumpa dar face toti banii. La montare teava trebuie stransa "din degete" sa o simti ca se duce frumos pe filet si dupa cu cheia respectiva care nu strica hexagonul la teava si poti strange exact. This post has been edited by BiGBearRO: 27 May 2008, 22:20 |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() |
--------------------
DS
5H
|
dani20072008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 November 07 From: medias-sibiu ![]() |
am rezolvat
![]() BiGBearRO mersi pentru sfat cu inelara taiata a facut minuni ![]() |
--------------------
ex: renault
19
coupe
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
sonkyR19 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 17 February 07 From: Baia Mare ![]() |
inelara taiata sau cheie Ibex ,asa ii mai zice tehnic,profilul de pe cheie functioneaza ca un clichet ....
Scuze de off topic |
--------------------
Renault
19 / Renault Megane Grandtour 2.1
1.7 injectie monopunct / 1.9DCI 120Hp
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
Nu cred ca vb de aceiasi unealta
Attached thumbnail(s) cheie.png ( Size: 140.38k ) Number of downloads: 215 |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
R19/16v |
![]()
|
Inseamna ca voi ati avut noroc, iar eu am fost extrem de ghinionist. Am rupt cateva chei d-alea ieftine, dupa care m-am dus si am dat 80 de lei pe un Stanley si d-abia cu ala am reusit sa desfac unul dintre cele doua holendere mari.
|
--------------------
DS
5H
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 18:43 |