Service bun in Iasi
![]() ![]() ![]() |
Service bun in Iasi
dimi229 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|||
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Depinde pentru ce-ti trebuie.
Par egzamplu, pentru parti de rulare (directie, frine), ori tablarie, tobe etc etc etc eu ma duc la unii din Podu de Piatra: cum treci podul dinspre Alexandru spre Bazar, imediat dupa statia de tramvai, pe dreapta. E si o statie GPL acolo... Preturi bune spre f bune (pt ora asta in Romania), baietii se cam pricep, au si stand de verificare frine (nu si-au reinnoit autorizatia de la RAR inca, asa ca nu fac ITPuri), fac si paralelisme de f buna calitate cu un computer destul de istet). Eu zic ca-s buni. Cit despre motor... Doamne-ajuta! N-am avut probleme pina acuma cu motorul... Nu stiu cit s-ar pricepe aia din Podu de Piatra la motor... Da' am auzit ca la INFOTEC de pe Smardan ar fi ceva tipi priceputi... Nu stiu sigur. Da Doamne sa n-am nevoie de motoristi pentru Renault, ca nu stiu zau ! ______________ R11-1986-1721 cmc-F3N |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
Multam! ... stiu unde e... de acolo mai pun eu GPL
![]() Singura chestie la motor... ar trebui sa schimb cureaua de distributie... si n-am idee unde sa ma duc... s-o puna bine... ca la carte... (oare eu asi putea?! - am vreo 6 carti pt. reno 21 in fr.si engl.; d`alea de uzina de vreo mie de pag.). Imi place ca atunci cand ma duc la service sa shtiu despre ce e vorba si sa am o idee cam ce anume ar trebui aia sa faca... sa nu doamne fereste sa faca prostii sa mai strice altceva. Ca sincer mi s-a intamplat... de curand... si n-am rezolvat inca... S-a dus filetul la busonul de umplere cu ulei (pe cutie) si scapa ulei. (cred ca in BC am patit-o... au verificat aia uleiul (ca mi se auzea un harait) si cred ca au strans ca nebunii... ca nici eu n-am fost atent. Si sincer nici asta nu shtiu unde/cum s-o rezolv. |
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|
Toader |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 8 April 06 From: Piatra Neamt ![]() |
incearca cu-n buson de Dacie caci ala are filetul conic si s-ar putea sa-ti rezolvi treaba
|
--------------------
Renault
25 GTX
1986
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Acuma, ala de la care am luat eu masina acu 2 ani, togmai schimbare curelele (distributie & alternator) si le schimbase la Infotec si pare-se ca se pricep aia...
In general, fiind omu mai cu bani, numai la Infotec se ducea si punea pe ea numai piese de origine... De-aia si acuma, la 20 de ani de la nastere, arata ca de 5... E drept ca are si numai 117 000 km... da vopseaua parca e data ieri pe ea si tabla in general... ce sa mai vorbim, nu se mai fac masini de astea azi... Oricum si eu incerc sa tin pasul cumva cu fostul proprietar. Singurul lucru pus de la Dacie (da' de fabrica) e un cilindru de frina, ca m-au chinuit ca pe hotii de cai astia de prin magazine n-am reusit sa-i fac sa priceapa ce cilindru imi trebuie si decit sa dau bani aiurea... Cilindrii de Dacia Berlina s-au potrivit perfect, numai ca al' de Dacie de pe dreapta vine la mine pe stinga si viceversa (din cauza unghiului de atac al conductelor de frina, care-s pe invers la mine, adica vin din partea opusa fatza de Dacia). In rest, o tin si eu tot pe originale Reno cit pot de mult... Eu zic sa te "risti" cu Infotecu'... evident, nu stiu daca angajatii de acum 2 ani mai lucreaza acolo, da' stiu ca la a mea totul e ok si lucratura curelelor - cum spuneam - poarta marca lor... |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
cham98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 19 January 06 ![]() |
Apropo de service in Iasi:
- ce parere aveti de reprezentanta Renault? meseriasi ? preturi? sau astia nu se complica cu "batrane" de a noastre? |
--------------------
Renault
Chamade
1989 - gts Renault 19 Chamade, GTS, 1,4 Energy, dec.1989
|
|
Aleks |
![]()
|
cham98 deschide sezonul poantelor !
da, bras (concesionar reno in iasi) are un service f bine dotat (de francezi, probabil) "se complica" si cu "batrine" ca ale noastre... nu se supara sa ia banii oricui se destul de inconstient sa le ofere sumele imense pe care le pretind am fost eu sa ma "zgiltiie" pe chestia aia a lor computerizata - chipurile -, sa vad de unde mi se-aud bubuielile pe sub masina... si m-au suit pe chestia aia si-au inceput s-o scuture, saraca, din toate incheieturile, si au tras concluzia ca mi s-a dus amortizorul dreapta fata... bine-bine... ma duc la baietii mei din podu-de-piatra, o ridica aia pe elevator, baga o ranga romaneasca pe sub brat si... voila! pivotul dreapta facut aproape pulbere a!... la bras, pentru scuturatura si constatarea (eronata) mi-au halit 400.000 la serviceul "meu" - numai 50.000 ciubuc la baieti mai scurt: au niste tarife aiuritoare... iti fac niste calcule savante de genul MINUTE × EURO + nr de mecanici care s-au scarpinat in fund : nr de sefi de tura × gradul de fraierime al proprietarului = PRET FINAL (care e urias) ca sa nu mai zic ca toata "interventia" a durat sa zicem 10 minute, iar facturarea vreo 30, ca sefu' avea treaba cu tot felu' de masini in garantie si alte chestii si n-avea timp de amarasteanu de mine... desi banii mei nu erau falsi... putea sa mi-i ia si altcineva, mai putin ocupat... alte aventuri cu bras: - despre preturile la piese, sa nu mai vorbim... se ofereau sa-mi comande placute in franta, "numai" 750.000 setul... he! adica oi fi timpit complet, alea de 550.000 ma fac de ris, nu? - pe-o foaie de retrovizoare exterioara (ca mi-a spart-o un vecin amabil probabil in parcare) imi cer bajetzii 2 milioane jumate ! eu de colo: da' ce, nene, e aurita? ei de colo: no, ca no va aducem toata oglinda, ca foi n-avem! he-he! adica daca mi se rupe un nasture la geaca de piele, o arunc si cumpar alta, nu? de ce sa pun alt nasture? is putin cretini, ori ii cred cretini pe altii... evident, mi-au luat foaie de-aia autocolanta cu 150.000 de la autocenter si mi-am pus-o singur... stai departe de astia, parerea mea... eu ii ocolesc cam de 1 an jumate... asta e |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
cham98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 19 January 06 ![]() |
OK, Aleks ....
Tocmai asta vroiam sa si aud ![]() De acord cu tine, am fost si eu pe la ei acuma vreo 2 ani si m-am cam lamurit !!! aparatura au intradevar, dar meseriasii lasa de dorit , iar de preturi nici nu mai vorbim! Da-mi te rog adresa la atelierul de care spuneai tu si cum se cheama, ma fac si eu clientul lor. Piese de unde procura? (am mai luat din alte parti, erau mai ieftine dar tot atat au si tinut - si nu prea se merita). Multam mult. |
--------------------
Renault
Chamade
1989 - gts Renault 19 Chamade, GTS, 1,4 Energy, dec.1989
|
|
green |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 18 December 05 From: Iasi ![]() |
Tot la Bras am fost pt a schimba cureaua de distributie & co.. am ramas surprins ca pretul pieselor a fost f mic (piese originale Renault - kit distributie + curea alternator = ~250 RON ).
Manopera destul de scumpa (pe factura e trecut 3.5 ore x 38ron desi toata treaba n-a durat 1 ora), dar macar am garantie si siguranta ca treaba e facuta bine. Asta se intimpla prin iulie. O luna m-ai tirziu am vrut sa schimb si tobele si am zis tot aici sa merg, insa pretul ajungea la peste 1000 RON si am zis instant pas. Am gasit la 500 la Autocenter, iar montarea am facut-o la service-ul lor Bosch (prin spate la Billa) - 50RON (o fi mult sau nu.. nu stiu :] ) Alt service cu care am avut de-a face este Racemi vis-a-vis de bazar.. pot sa spun doar ca nu va recomand.. |
--------------------
Renault
19 Chamade
1991 Renault 19 Chamade, F3NL740, 1721cmc, 1991
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th August 2025 - 21:10 |