montare casetofon, Hai sa vedem de unde fire cum etc.
![]() ![]() ![]() |
montare casetofon, Hai sa vedem de unde fire cum etc.
stefan_punk |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 14 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300
berlina
- b-48-prj
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(stefan_punk @ 28 Feb 2006, 00:17) cred ca ar fi un topic interesant, interesant mai ales pentru mine care ma tot chinui ca fetitza mea din 87 cu bord scoica nu are mufe nu are nimica si vreau sa ii pun si eu un casetofon ca tot omul, nu stiu de unde sa ii pun alimentarea si ce mai trebuie.Poate gasesc vre-un electrician care sa ma sfatuiasca pentru ca nu as da un milion sa imi puna altcineva nu de altceva dar chiar as vrea sa fac eu. Am desfacut bordul dar sunt o multime de fire acolo si vreau parerea unui om cu mai multe cunostinte decat mine inainte sa fac eu vreo prostie. au mai fost o caruta detiopicuri pe aceeasi tema in principiu legaturilearfi cam asa: Var 1 - presupune "nedecojirea" instalatiei electrice +12 V permanent - de la regleta de sub bord in partea stanga a volanului (nu mai stiu daca din stanga sau dreapta) +12 V "pe contact" din cealalta regleta (dreapta sau stanga) masa - de la orice surub bagat in caroserie - atentie mare trebuie asigurata o prindere foarte buna boxe - la boxe antena - in mufa dedicata ptr restul (daca mai ai) mai intrebi Var 2 - presupune decojire se desface cochilia de la volan, acolo o sa vezi mufa de la contact +12 V permanent - parca firul maro gros (se masoara ptr proba) +12 V "pe contact" - firul rosu subtire (merge si alb) masa - de unuldin suruburile care prin blocul de lumini restul - la fel ca-n var 1 atentie mare la legaturi - trebuiesc facute ferm si izolate corespunzator (alimentarile trebuiesc facute obligatoriu prin sigurante) mare grijala ce desfaci - masina fiind veche s-ar puteasa nu prea-ti reuseasca "reconstituirea" - incearca sa nu fortezi deloc, daca ceva nu cade la gauri desfa din nou si prinde suruburile in alta ordine multa bafta |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.005 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
exista posibilitatea sa alimentezi casetofonul si direct de la baterie fara nici o problema( + la + si - la -), in felul acesta nu o sa ai fluctuatii de tensiune. sa montezi filtru de paraziti pe alternator daca nu ai-este simplu si ieftin
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
mihait |
![]()
|
![]() Idei putine si fixe ! Group: Members Posts: 81 Joined: 27 October 05 From: Bucharest ![]() |
Daca legi casetofonul direct pe baterie sa pui neaparat o siguranta la cablul acestuia, imediat langa borna (+) a acumulatorului. Astfel, in caz de scurt accidental, elimini pericolul de a lua foc.
Se gasesc in comert socluri de sigurante rotunde, facute dintr-un plastic transparent, la 5RON. This post has been edited by mihait: 28 Feb 2006, 16:17 |
--------------------
Dacia
BK
- Nan
1996 ---
N/A |
|
stefan_punk |
![]()
|
multumesc de sfaturi o sa ma preocup deocamdata trebuie sa verific care din firele de la casetofon sunt alimentarile si care sunt boxele ca sa nu am probleme eventual sa ard casetofonul
|
--------------------
Dacia 1300
berlina
- b-48-prj
|
|
mihait |
![]()
|
![]() Idei putine si fixe ! Group: Members Posts: 81 Joined: 27 October 05 From: Bucharest ![]() |
Daca casetofonl are fire care se termina cu o mufa iso / sau are direct mufa iso in spate atunci :
Alimentare: galben = +12V permanent rosu = +12V pe contact negru = masa Difuzoare: Alb + Alb cu negru = stanga fata ( culoare simpla = + , culoare + negru = - ) Gri + Gri cu negru = dreapta fata Vilolet + Violet cu negru = dreapta spate Verde + Verde cu negru = stanga spate Uite aici si un link : http://www.bluespot.co.uk/stock/iso.asp Vezi sa pui fire dimensionate corespunzator atat la alimentare cat si la difuzoare. Difuzoarele le legi + la + si - la -. PS : Pentru antena externa cu motor de ridicare/retragere exista un fir albastru cu dunga alba. Daca nu ai o astfel de antena sa izolezi bine capatul acelui fir ca sa nu faci scurt din greseala. This post has been edited by mihait: 2 Mar 2006, 13:42 |
--------------------
Dacia
BK
- Nan
1996 ---
N/A |
|
stefan_punk |
![]()
|
QUOTE(mihait @ 2 Mar 2006, 13:33) Daca casetofonl are fire care se termina cu o mufa iso / sau are direct mufa iso in spate atunci : Alimentare: galben = +12V permanent rosu = +12V pe contact negru = masa Difuzoare: Alb + Alb cu negru = stanga fata ( culoare simpla = + , culoare + negru = - ) Gri + Gri cu negru = dreapta fata Vilolet + Violet cu negru = dreapta spate Verde + Verde cu negru = stanga spate Uite aici si un link : http://www.bluespot.co.uk/stock/iso.asp Vezi sa pui fire dimensionate corespunzator atat la alimentare cat si la difuzoare. Difuzoarele le legi + la + si - la -. PS : Pentru antena externa cu motor de ridicare/retragere exista un fir albastru cu dunga alba. Daca nu ai o astfel de antena sa izolezi bine capatul acelui fir ca sa nu faci scurt din greseala. problema e ca eu nu am nici o mufa si intradevar ar trebui 2 mufe una sus unde sunt 8 pini iar cea de jos are 3 pini |
--------------------
Dacia 1300
berlina
- b-48-prj
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Deci, cel mai bine e sa iti pui la masina mufa iso (mergi magazin ceri : mufa iso alimentare pt auto - ~100 000 rol). Iti iei, legi firele pe culori cum sunt la HU (casetofon) si gata. Dupa, le conectezi cu cele de pe casetofon si gata.
This post has been edited by eXtenSion: 2 Mar 2006, 23:07 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
LYM |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 194 Joined: 18 January 06 From: Bucuresti ![]() |
si eu am avut aceeasi problema. Am fost la un service ( pe linia lui 41, vis-a-vis de Petrom/FixOil/Rompetrom care sunt acolo. E un magazin de casetofoane & alarme. M-a costat 200.000 sa-mi lege casetofonul si baiatul a lucrat bine.
|
--------------------
Dacia
1310
- GJ-15-LYM
|
|
Chupacabra |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 5 June 05 ![]() |
Am si eu nevoie de ajutor pt un radiocasetofon de pe o supernova rapsodie.
Vreau mai intai sa stiu daca e 2x15 sau 4x15? Care e alimentarea? care is pinii +12/-12. Daca vreau sa il alimentez la transf in casa mai trebuie conectat si altceva in afara de +/-12? In afara de mufele alimentae si iesire mai sunt tot langa astea 2 mufe cu cate 6 respectiv 8 pini, pt ce sunt acestea? |
--------------------
Dacia
1310
- bc-03-jte
88-tlx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 06:29 |