Ma bucur nespus..., Vanzarile Renault continua sa scada
![]() ![]() ![]() |
Ma bucur nespus..., Vanzarile Renault continua sa scada
mihai24 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 11 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
volvo
s60 2.0T
- sv-09-gkf
2002
|
|||
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Studiile in general la masini sunt greu de efectuat 'din vorbe'. Foarte multi oameni isi exagereaza capacitatile masinilor lor din pur subiectivism. Super consumuri, super viteze maxime, etc... Si apoi exista cei care au avut ghinion si probleme, atunci iti vor spune cat de varza e o anumita marca sau model. Deci ai perfecta dreptate, studiile pe forumuri sunt cam greu de luat in serios.
Cat despre greierasi, poate vrei sa pui problema altfel. In casa daca abia iti iei un apartament nou, intr-un bloc abia construit, si ti se crapa varul in primele saptamani, ar trebui sa zici "Lasa nene, cumpar var si ma apuc de treaba", sau sa fii nemultumit ? Eu nu zic. Drumuri proaste, masini nu prea scumpe, asta e. Dar dupa cateva mii de km e cam exagerat. Oricum vad ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Si eu zic ca un Megane la 15 000 nu are concurenta, dar de asemenea spun ca nici la 17 000 nu are concurenta, pentru ca la 17 000 pui multe alte optiuni care nu prea le vei gasi la nici o alta masina tot in acesti bani. La 17 000 iti faci un Megane de 115 cai cu totul pe el inafara de piele, trapa si magazie. Ce alte optiuni mai sunt in aceeasi bani ? Sunt chiar curios, poate imi schimb planurile de achizitionat un Sedan la acesti bani daca imi arati alternativele. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
mihai24 |
![]()
|
Ok,poate ai dreptate cu greierasii,eu am 500km cu ea deocamdata,in timp poate o sa ma apuc si eu de injurat pe aici.
In ce priveste best-buy in segmentul de pret 17k euro,nu stiu ce sa zic,unii ca mine de exmplu li se par arhisuficient o echipare ca EXPRESION de exemplu,dar vor un motor economic,altul ca tine vrea FULL OPTION si nu ii intereseaza consumul. In cazul asta e cam greu sa o compari. Eu la 17k m-as uita spre Astra H 1.9 CDTI de 120CP,nu stiu exact dotarile(clar sub megane),dar asta ar fi poate alegerea mea. |
--------------------
volvo
s60 2.0T
- sv-09-gkf
2002
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Ca sa fiu sincer mie greierasii mi-au aparut la 30.000 km si pe drumuri nasoale deci inca sunt un caz fericit, dar cand am citit de posesori de megane 2.2 la primele saptamani cu greieri m-am minunat.
Pe mine ma intereseaza consumul, chiar foarte mult, dar si dotarile. Deci incerc sa fac un raport bun intre calitate si pret. Oricum am sa ma uit atent si la Astra cand va veni timpul sa-mi schimb masina. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu merita trecerea de la Megane la Astra, cu toate ca la unele capitole este mai buna, mai bine pusa la punct, mai buna in viraje...insa ambele sunt compacte. Nu prea reprezinta un adevarat upgrade. Indreapta-te spre clasa medie. IMO.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
La 17k DDP te poti uita la un Focus sau o Corolla, cu dotari aprox. egale cu Megane. Daca ai banii de la 15k la 17k atunci poti sa faci pasul, altfel nu.
La categoria max 15k sunt si eu de parere ca Megane este best-buy, luand in calcul motorul, dotarile si pretul. La categoria 17k recunosc insa ca as fi luat Focus sau Corolla. Peste ma uitam dela la clasa medie, Mondeo sau Laguna. Pe mine variatia de vanzari a Renault ma lasa rece. Ce ma intereseaza acum dupa ce am luat-o e partea de service. Iar cand aud ca un coleg sta cu VW Polo de 2 luni cu aripa dreapta infundata toata caci abia dupa 2 luni a fost programat la service parca imi apare un ranjet meschin pe buze... Om trai si om vedea, daca variatia asta in vanzari va avea urmari; reduceri mai mari nu au de unde sa dea, pot sa umble numai la after-sales... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Acum cativa ani Corolla reprezenta un best buy la 17k; insa in momentul de fata este cam depasita de cateva masini din clasa ei, care sunt mai confortabile, mai ergonomice, mai sigure si stau si mai bine in viraje (nu ca, Corolla n-ar sta bine). Este putin depasita, ca dovada din primavara modelul Auris ii va lua locul ca fiind noua compacta a celor de la Toyota.
AlexC, ai impresia ca Focus apartine acelui grup de compacte pt care trebuie sa dai mai mult decat media? Nu. Focus are acelasi pret ca Astra; practic din toate punctele de vedere. De ex cand dai la o parte promotiile, si Peugeot e nesimtit de scump. E o prostie sa iei un 307 fara promotie. Dai pe el cat dai pt un Golf. Parerea mea este ca intotdeauna trebuie sa faci un lucru si daca este ok din punct de vedere moral. Ca ex. N-as da niciodata 17k euro pe un Megane, indiferent de cat de al naibi de dotat ar fi, cand as putea sa iau un Mondeo (la care a fost reducere, il luai cu 17k ddp). Mondeo este cu o clasa peste Megane. Dar daca cineva m-ar oblica sa iau o compacta cu 17k euro, as face-o in asa fel incat sa fie just din pct de vedere moral. Ar fi Golf sau Octavia. Macar stiu ca iau the best in class; nu the cheapest dar cu cele mai multe dotari (renault). ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
A l e x |
![]()
|
Adica tu practic spui ca mai bine ti-ai lua Mondeo cu geamuri manuale si cu o poza in loc de casetofon decaut un Renault cu tot ce trebuie pe el ? Ma rog, la urma urmei, de asta sunt atatea optiuni si pachete si modele, fiecare cu ale lui.
Eu Corolla nu mi-as lua nici sa fie mai ieftina decat Megane-ul. Sincer, ca design si marime, eu as alege Megane Sedan peste Golf, Astra, Focus, Corolla, 307 sau Octavia. Acum se pune problema doar ca e Renault si nu e altceva, dar mie nu-mi pasa, am deja un Megane, stiu cum merge, eu sunt multumit de Renault in general (inafara de calitatea plasticului), ba chiar am avut un Volkswagen luat de nou cu care am stat mai mult prin service-uri, dar eu nu generalizez, a fost si ghinionul meu... Un Megane la 17 000 mi-ar satisface nevoile momentane. Defapt 16.500 cred. Peste cativa ani poate am sa trec la ceva mai bun, dar pana atunci, deja un Sedan echipat full e ceva decent pentru mine. Daca as avea un buget de 20.000, m-as uita la altceva, dar la acest pret, chiar nu vreau un Mondeo la fel de echipat ca un Logan la 7000. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca parerile noastre converg in aceeasi directie, dar va propun sa nu transformam topicul intr-un versus. Revenind, la problema scaderii vanzarilor Renault, putem pune pe lista plusurile si minusurile acestei modificari? Ne afecteaza pe noi, proprietarii/utilizatorii, aceste schimbari?
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, AlexC, cred ca ar trebui sa fie mai bine pentru noi, utilizatorii. Poate se schimba mai semnificativ atitudinea fata de client. Variabilele insa sunt multe si depinde cum aleg managerii reno sa jongleze cu ele. Daca angajatii din service nu sunt motivati, pregatiti, scoliti corespunzator, nu prea vad cum sa iesim in avantaj.
Ar fi interesant de aflat ce masuri se iau pentru cresterea satisfactiei clientilor, avand in vedere faptul ca Vocea Clientului este un serviciu destul de activ (cel putin din experienta mea de peste 4 ani cu reno) si ar trebui sa fie o sursa importanta de feedback. This post has been edited by Meganer: 22 Oct 2006, 06:54 |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
Vrei sa imi zici si mie mai clar ce ai vrut sa spui cu VC?... adica la tine a functionat si ai rezolvat ceva in 4 ani ?!? esti tare colegule , de fapt esti primul care a rezolvat ceva cu VC-ul asta...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
1998 2.0 16v sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Nici eu nu am rezolvat mare branza cu Vocea Clientului (nu s-au miscat mai "cu talent" cei din service pt. remedierea problemelor aparute in urma unui accident stupid, cand m-au sunat sa ma asigure ca Micutza va fi ca inainte), dar trebuie sa va spun ceva: dupa ce am terminat cu prima revizie, inainte de a-mi lua talpashitza din service, seful atelierului mi-a spus: "Va rog frumos, daca va suna cei de la VC, sa le spuneti ca totul a decurs OK, si ca sunteti multumit de serviciile noastre".
Nu ca nu s-ar fi miscat bine (vezi aici) dar mi-am dat seama ca ar avea ceva rol, totusi, acest serviciu... |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
pai o fi avand rol , dar pentru ei nu pentru noi , "fraierii" care dam banul pe Reno.
This post has been edited by cristirenault: 22 Oct 2006, 10:03 |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
1998 2.0 16v sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
liviurosioara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 2 December 05 ![]() |
Vin si eu cu o noua intrebare: carui fapt se datoreaza totusi aceasta scadere dramatica la capitolul vanzari? Din punctul meu de vedere: din cauza problemelor de orice natura ale utilizatorilor marcii Renault, evident comparat cu ale altor marci de autoturisme. Sub nici o forma nu poate fi invocat spiritul de turma, asa cum am mai auzit aici.
Evident ca discutia ajunge la Renault vs. Altele, insa cand acele alte marci au castigat, cu siguranta au reusit sa devina mai atractive pentru cumparatori. Pana acum, era monopulul Renault, cu masini frumoase, atractive, comode, sigure, dar cu anumite probleme care s-au perpetuat de la o generatie la alta, lipsa de profesionalism si pe alocuri respect in relatia companie-client, unitati service supraaglomerate cu personal insuficient pregatit si motivat. As vrea sa cred ca din toate astea, noi, cumparatorii (de masini in primul rand, bunuri, produse, servicii etc.) vom avea de castigat. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
|
|
AND |
![]()
|
Alexava, toate mediile au deja pe ele tot ce-ti trebuie (geamuri electrice, a/c, comp bord, abs etc). La fel si entry level-ul de la Mondeo. N-as lua niciodata un Megane peste una din cele mai bune masini din clasa ei, cum este Ford Mondeo.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
A l e x |
![]()
|
Mie nu-mi place Mondeo, nici ca design interior, nici exterior, nici nimic. Ar trebui sa fie super oferta la el ca sa-l aleg. Masinile care-mi plac mai mult ca Megane-ul la design sunt si mult mai scumpe. Asta e, gusturile nu se discuta.
Dar nu vreau sa mai stric topicul asta cu offtopicuri. Mai vorbim in alt thread daca vrei ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
QUOTE(liviurosioara @ 22 Oct 2006, 13:53) Vin si eu cu o noua intrebare: carui fapt se datoreaza totusi aceasta scadere dramatica la capitolul vanzari? Parerea mea e ca romanu' de rand incepe sa asocieze renaulturile cu Logan. Deja apar probleme serioase la Logan. Ori Logan e facut de Renault. De aici cred ca se trage parerea multora ca renaulturile sunt la Loganul (parere partial sustinuta).... Initial toti s-au "napustit" pe Logan, vazand-o ca fiind o masina OK in pretul ei. De atunci au trecut aprox. 2 ani, timp in care unele Loganuri au facut 50k km sau ma mult, aparand probleme peste probleme. Pe scurt poporul s-a trezit si nu prea mai vrea ceva produs de Renault. Insa oricum am lua-o, daca ai grija de masina, are si ea de tine si de portofelul tau. Dar in Romania, poti avea "avion", ca si ala se strica mai repede ca in alte parti. De vina sunt gropile din "cerul" patriei. |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
A l e x |
![]()
|
E clar. Clientul roman de rand este usor influentat de ideile preconcepute precum "Renault-ul e Logan" si "Renault-ul nu-i nemtesc".
De aceea sunt convins ca sunt oameni care ar alege o Skoda Fabia peste un Clio, sau o Octavia Tour peste un Megane, chiar daca le iau chele si chiar daca sunt mult mai urate (si chiar mai nesigure la EuroNCAP, ati vazut cum pocneste carnatul ![]() Sincer, eu nu vad in Skoda nimic spectaculos, chiar nimic. Dar in nici un caz nu as lua o Fabia sau Octavia I, iar celelalte modele precum Octavia II nu le-as lua decat la super oferte. Era unul pe forum care a dat 25 sau 26.000 pe o OII, era dotata ce-i drept, dar eu unul, chiar nu cred ca merita. Oricum, sper sa mai scada vanzarile, sa-si aprecieze Renault Romania mai mult clientii. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
AND |
![]()
|
Nici eu n-as lua o Octavia Tour peste un Megane, insa trebuie sa-i intelegem si pe cei ce sunt mai pragmatici. Daca cineva mi-ar spune ca am de ales intre O Tour si Megane, si viata mea depinde de cat de fiabila se va dovedii a fi masina...as alege Skoda.
Nu cred ca asociaza nimeni Renault cu Logan. Logan este asociat cu Dacia, iar Dacia este asociata cu 1310. De aceea multi spun " Lasa-l ma incolo de Logan, ca tot Dacie a ramas". |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
cristirenault |
![]()
|
Am si Renault si Skoda , fiecare se adreseaza unui alt tip de cumparator , una peste alta generatiile noi de Skoda sunt superioare la multe capitole multor masini cu nume si pretentii, pana nu o sa aveti una nu o sa intelegeti , eu cand am intrat in reprezentanta Skoda am intrat in sila si am iesit cu 3 masini de acolo , 2 OCtavii 2 si o Tour , nu am cumparat masinile decat in urma unui drive test foarte lung si amanuntit in care am facut ce am vrut cu masinile respective... Va spun ca si acum dupa multe zeci de mii de km sunt fff multumit de toate Skodele, nu ca nu ar fi avut probleme dar una peste alta nu regret nimic... sa nu-mi sariti in cap , e doar o parere a mea , inca m Megane-ul si inca il tin , imi ofera si el alta chestie decat Skoda
![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
|
|
A l e x |
![]()
|
Da ce faci fratele meu cu 4 masini daca nu te deranjeaza intrebarea ?
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Din pacate pentru Renault si din fericire pentru noi, sunt mai multe cauze pentru care le scad vanzarile (si NU, nu e piata romaneasca in general, ci intreaga Europa, plus ca Skoda a crescut cu peste 40% de anul trecut).
Sa enumeram cateva: - atitudine dezastruoasa fata de clienti in service (stai dupa ei, se poarta de parca iti fac favoruri, sunt foarte slab pregatiti) - calitatea slaba a relatiei cu clientii prin Vocea Clientului - pregatirea slaba a celor de la vanzari, lipsa de multe ori a masinilor de drive test sau starea lor cam neingrijita - popularizarea unor probleme, mai ales la Megane - flanse, greieri - care au influentat negativ vanzarile in segmentul compact, al doilea dupa cel mic, unde inca Symbol face legea - aparitia Logan - care a afectat si vanzarile de Symbol, oricat zice Renault ca nu e asa - atitudinea idioata de a nu aduce in Romania motorizari si optionale prezente in alte tari (dau ca ex. 2.0dci si trapa panoramica la Laguna, sau sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri - fapt care indreapta lumea spre concurenta la clasa medie) - vanzari slabe in clasa medie (Laguna, care se pare ca sufera de renumele prost al fratilor mai mici) - invechirea unor modele gen Laguna (desi cred ca nu prea conteaza pentru cota de piata) Cu toate super ofertele de pret, si cu un raport pret/dotari NET superior oricui in Romania, iata ca Renault pierde in continuare teren, iar Skoda castiga, la fel si Peugeot, Toyota, Opel, VW. Daca Renault ar remedia macar probleme de atitudine in service si in relatiile cu clientii, sunt CONVINS ca putin ar mai conta problemele (minore) de gen flanse, greieri, etc. Eu unul tot Renault mi-as lua (astept Laguna 3 si Koleos ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Cristirenault:
Nu stiu sigur daca am rezolvat sau a fost pura intamplare, dar: clio lasat la meridian pt 2 zile (de luni), sunat miercuri dupa masina, nu era gata, sunat joi - raspuns: probabil e gata luni, sunat VC (daca vrei tu) si reclamat (+ mail), => rezolvat = ridicat vineri. E adevarat, la receptie am constatat lucru de mantuiala, am reclamat, s-a mai prefacut un angajat ca rectifica ceva prin parcare. Oricum am luat masina, nu mai avea rost sa o las acolo, am rezolvat in alta parte. Dat feedback in consecinta la VC (au sunat ei sa intrebe cum s-a rezolvat). Din ce am mai auzit de atunci (2004), s-au mai schimbat lucrurile la Meridian (caroserie, acolo am avut eu treaba), deci vreau sa cred ca a avut efect "pentru noi, fraierii care dam banii". E adevarat insa ca trebuie sa luam atitudine. Ce e trist insa, faptul ca de multe ori nu se intampla mai nimic in urma luarii de atitudine. Sa vedem in cazul liviurosioara, eu chiar sunt curios. Aici e clar vorba de atitudinea fata de client. Ca multi altii de la noi, oamenii de la Renault nu stiu care este pretul imaginii firmei si cat sa investeasca in ea. Toti sunt foarte pasinati de reducerea costurilor, dar toti nu se uita in directia buna. Da tu acum Cristi, ca eu am spus la ce m-am referit in mod concret si voi proceda la fel indiferent ce masina voi mai avea. Asta daca voi beneficia de un asemenea serviciu precum V.C. A nu se intelege ca existenta acestui serviciu ar fi un criteru de alegere al masinii. off - @AND: Megane nu este in clasa cu Mondeo, ci cu Focus. Intre Focus si Megane as alege Megane (am Focus 1,6 16V masina de servici si am facut cu ea 75,000km). This post has been edited by Meganer: 22 Oct 2006, 21:14 |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
AND |
![]()
|
Mai sa fie. Nu stiam ca Megane nu este in clasa cu Mondeo. Thanks
![]() Era vorba despre altceva... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
mihai24 |
![]()
|
Mondeo e un model invechit care se chinuie cu o ultima suflare sa isi faca loc pe piata.Sa recunoastem,e un model depasit,o masina de acceasi generatie cu Octavia1.
Nu e in concurenta cu Megane2,si asta datorita si pretului nu numai clasei din care face parte.Un model echipat decent ajunge la 20mii. |
--------------------
volvo
s60 2.0T
- sv-09-gkf
2002
|
|
cristirenault |
![]()
|
Ma uitam pe ultimul tabel cu nivelul vanzarilor, trendul e cam acelasi , sigur vor gasi dnii de la reno ceva sa mai fraiereasca lumea , chestie de marketing , aveti un pic rabdare ca apare.
Cand va iesi noua Laguna cred ca va fi iar un boom de cateva luni in crestere. Cred ca la anul apare si noul Megane , asa ca e firesc ce se intampla la Renault in clipa de fata . mihai24 , daca vrei iti pun la dispozitie un articol cu teste si ai sa ramai uimit ca Mondeo asa batran cum e el s-a clasat peste alte modele din clasa lui , eu as numi Mondeo o masina cinstita la banii ei. |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
|
|
RamsesII |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 September 05 ![]() |
Mondeo e deja clasa medie! Concureaza cu Peg. 407 si Avensis-ul! Are unul din cele mai bune motoare diesel! N-are nici o treaba cu Megane-ul!
Stiu ca-s off-topic, da` nu m-am putut abtine ![]() Ca sa revin on-topic, nu cred ca atitudinea Renault se va schimba. Vor aparea promotii (de altfel au si aparut, parca) si vanzarile lor vor creste iar. This post has been edited by RamsesII: 23 Oct 2006, 00:51 |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
Octavia II Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
ce ma bucur, ce ma bucur
![]() strategia reno este urmatoarea : te pupa si-n cur pana iei masina, apoi unde-au pupat dau cu sutu'. cat despre VC, este inutila. e a treia saptamana cand astept un raspuns de la ei privind o lista cu alarmele agreate ptr modelele renault symbol. asta dupa ce diferiti dealeri recomanda diferite alarme. unii recomanda modelele x si y, iar alti dealeri zic ca x si y nu sint bune si daca le montez pierd garantia. altii zic ca x e bun dar y nu. si tot asa. am dat mail la VC, le-am explicat care e situatia, cum dealerii se contrazic intre ei si am cerut parerea renault romania cu privire la situatia asta. deasemeni am cerut o lista cu alarmele agreate de renault romania. raspunsul lor : sa ma adresez celui mai apropiat dealer. si mi-au dat si adresa lui. a dealerului care mi-a facut cei mai multi draci. pai nu-s retarzi. cand io le explic ca dealeru' nu m-a ajutat cu nimic, ei ma trimit tot la dealer. ce-i durea mana sa-mi trimita o lista cu 10 modele de alarme si sa zica: uite dom'le astea-s alarmele pe care poti sa le montezi fara grija de a pierde garantia. acu io ce sa fac. sa merg iar la dealer, ala sa-mi zica iar ca doar automate si cobra is bune. apoi sa sun la buc la serus si aia sa-mi spuna ca ei au si MAAt si viper. sa sun la pitesti la dealer sa-mi spuna ca la ei se poate monta si allcar si k9.apoi sa merg iar la mine la dealer si el sa-mi spuna ca daca nu montez automate sau cobra pierd garantia.mama lor!!! iete d-aia ma bucur io ca le-au scazut vanzarile. cat despre masini, repet: eu n-am avut nici o prob cu a mea. prob mele sint legate strict de modul in care se comporta cu clientii. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Tare semnatura
![]() Si apoi, as trimite lista, cu comentariile la Renault Franta si, de ce nu, la VC ![]() Nu o sa rezolve nimic, da' uite-asa dea' naibii ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
A l e x |
![]()
|
in general aici se discuta de ce vanzarile la renault continua sa scada, si comparatia dintre Renault si alte marci este motivul esential pentru scaderile vanzarilor, doar lumea nu renunta la Renault ca sa-si cumpere un frigider. Lumea renunta la Renault ca sa-si cumpere o Skoda, sau un Peugeot, etc.., deci discutiile si comparatiile sunt inevitabile, discutam ce e bine la alta marca, ce e rau la Renault, si de ce ar trebui sau nu sa alegem altceva.
EDIT : cri123, cum adica nu este detector de presiune in pneuri ? La Megane nu este ? Ca este optionala dintotdeauna in configurator. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 02:54 |