Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Germania

murfi
post 12 Sep 2005, 13:16
Post #31

Membru autentic

Group: Members

RON 91 1,349 euro
RON 95 1,359 (superbleifrei) euro

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BogdanF
post 20 Sep 2005, 12:23
Post #32

Membru

From: Bucuresti

Eu unul n-am vazut pe nimeni sa ma depaseasca prin dreapta in 5400 de km condusi prin Europa, si n-am vazut pe nimeni sa ma depaseasca cu 200+ prin germania.

Legat de cazare, daca iesiti de pe autostrada prin satele apropiate gasiti o gramada de pensiuni. Preturi in jurul 60 dublu 40 simpla. Nu cred ca exista sat fara cel putin o pensiune

--------------------
Ford Focus - ...
FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro
+
MoneyTalks
post 20 Sep 2005, 14:06
Post #33

-

From: Ireland

Eu in cei peste 160,000 km condusi prin Europa am vazut cu zecile. Sau chiar cu sutele... wink.gif

Iar cit despre mers cu 200+ in Germania: cind eu merg cu 190 si trece unul pe linga mine cam cum trec eu pe linga un tir, trebuie sa presupun ca are 200+, nu? blink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
tarzy
post 21 Sep 2005, 09:44
Post #34

aroist

cand ai facut ultima verificare a vitezometrului?

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Smudo
post 21 Sep 2005, 12:13
Post #35

Membru autentic

Ai dreptate tarzy, s-ar putea sa fi fost totusi defect vitezometrul. Si la mine cred ca la fel era defect. Masina era un Audi A3, 1,9 TDI cu 6 trepte. Imi arata pe bord 210-220 km/h si tot se mai gasea cite unul sa ma depaseasca si sa dispara si destul de repede din cimpul meu vizual. Precizare: masina avea 3 luni vechime. Nu sustin ca aveam INTR-ADEVAR viteza afisata pe vitezometru, dar ce viteza oi fi avind eu si ce viteza or fi avind cei care ma depaseau?

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
MoneyTalks
post 22 Sep 2005, 08:46
Post #36

-

Tarzy >> Acum o saptamina, cu un sistem GPS. Abaterea e de cam 5-7 km/h la viteza aia. Pe ceas arata aproape 200. Desi, daca ma iau dupa cartea tehnica, in care scrie ca viteza maxima este 190 km/h la 5600 rpm, atunci vitezometrul merge conform cartii (abatere zero).

Multumit?

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
murfi
post 29 Sep 2005, 16:38
Post #37

Membru autentic

Nu stiu unde te uitai dar nu cred , excl.gif

statisitic vorbind in approx 100 km o sa vezi o depasire pe dreapta si cel putin 20 de masini depasind cu peste 200 km (asta in caz ca tu mergi cu o viteza in jur de 200 km, daca mergi mai incet numarul masinilor care te vor depasi la peste 200 va fi mai mare)

--------------------
+
Flores
post 19 Nov 2005, 11:10
Post #38

ALIEN

From: behind enemy lines

Sal! Stie cineva un site in engleza unde pot vedea starea autostrazilor din Germania, eventual si cu ceva webcam-uri! Merci!

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
dacicuss
post 19 Nov 2005, 11:42
Post #39

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Domnu' Flores :
http://home.att.net/~texhwyman/autobahn.htm
http://www.roguide.de/webcams/weltweit/aut...eutschland.html
...sa fie primit....

This post has been edited by dacicuss: 19 Nov 2005, 11:45

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
Flores
post 19 Nov 2005, 13:14
Post #40

ALIEN

From: behind enemy lines

Saru' mana boierule!

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
nos
post 25 Nov 2005, 13:26
Post #41

RWD addict

From: Timisoara

Dincate stiu eu, legea spune ca pe banda din dreapta ai voie sa mergi mai repede decat cel din stanga ta doar daca ai mai putin de 60km/h.
Atentie mare la intersectiile semaforizate din localitati! Foarte multe au senzori sub semafor, si un blitz cu ap foto in coltul opus al intersectiei! Daca treci pe rosu, sau galben-rosu, iti face vreo 5 poze una dupa alta ca sa-ti demonstreze ca esti in miscare.Si te-au ars! Daca te opresti, chiar daca depasesti un pic linia, ai scapat. Eu am muscat-o asa, am primit 85 Euro amenda si daca eram cetatean german, imi bagau si puncte la permis.Asta mi s-a intamplat in Bernhausen, langa Stuttgart (si stiam de el! blink.gif ).
Daca este filtru si te opreste politia, nu faceti miscari bruste prin masina cautandu-va actele. Politia nu stie ce faceti si e nasol.
Cand va opresc din mers,nu aveti voie sa va dati jos din masina decat daca va zic ei.
Pe autostrada, intotdeauna cind schimbati banda de mers, pe langa asiguratul in oglinzi, intoarceti si capul sa acoperiti punctul mort.
Fiti atenti tot timpul (in special pe autostrada) la circulatia din spate. Sunt multi care circula cu peste 200, si in general se asteapta sa te dai la o parte, pt ca asa e normal, deci atentie mare la depasiri! Daca vine unu cu peste 200 nu are timp de manevre...
Iarna nu e voie cu lanturi pe autostrada. Cauciucurile trebuie sa fie de iarna, te pot opri sa-ti masoare grosimea profilului.Aveti grija ca acolo nu se curata ca la noi, sa dea cu tone de sare si sa strice drumul. Daca ninge , sa va asteptati si la zapada pe drum!
Majoritatea masinilor cu radar sunt private, si patrulele de pol la fel (foarte multe).
Daca este coada la semafor si exista o strada adiacenta la dreapta, lasati spatiu liber pt cei ce vin din sens contrar si vor sa vireze stanga.
Nu aruncati gunoaie in locuri nepermise!!!Sunt destui binevoitori care va retin nr de inmatriculare si suna la politie si amenzile astea sunt grase rau! - Ce bine ar fi sa fie si la noi asa, macar cei care merg dincolo si vad sa respecte asta!!!
Daca mai imi aduc aminte, mai scriu.Sper sa va foloseasca.

--------------------
Renault 12 GT custom 1973 ----- BMW E36 - 325i 24v coupe
+
einstein1984
post 7 Dec 2005, 20:30
Post #42

fan Dacia

Glumeam si eu cu tronsonul fara limita de viteza. Daca tu mergi cu 190, cineva care are 150 depaseste pe banda a 2 si pe banda 1 e un tir, ce mai faci. Ma gandeam la o manevra de urgenta.
In germania, la ore de varf si in unele locuri, banda de urgenta devine banda de circulatie pentru a fluidiza traficul.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
MoneyTalks
post 7 Dec 2005, 22:08
Post #43

-

QUOTE(einstein1984 @ 7 Dec 2005, 20:30)
In germania, la ore de varf si in unele locuri, banda de urgenta devine banda de circulatie pentru a fluidiza traficul.

Poti sa imi spui UNDE anume? blink.gif Ca am impresia ca vorbesti doar ca sa te afli in treaba...

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
einstein1984
post 7 Dec 2005, 23:14
Post #44

fan Dacia

Pe langa iesirile ce merg spre orase. Sunt niste semafoare ca cele de pe banda reversibila de pe DN1 de la iesirea din Bucuresti. Cum nu am fost inca pe acolo, nu pot sa dau coordonate GPS.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Smudo
post 7 Dec 2005, 23:24
Post #45

Membru autentic

*

Undeeeeee????

QUOTE(einstein1984 @ 7 Dec 2005, 23:14)
Cum nu am fost inca pe acolo, nu pot sa dau coordonate GPS.
*

Pai si atunci de ce ne aburesti pe aici cu chestii din astea? Scrie aici mai bine ce ai vazut in Germania si poate sa ii ajute pe ceilalti care au de gind sa iasa din tara. Nu din auzite sau chestii din astea.
Mai vine unul si spune ca politia umbla in patrulare prin Germania cu OZN-uri si poate crede cineva.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
asarban
post 8 Dec 2005, 07:12
Post #46

Membru autentic

Group: Banned

Hai sef...nu te extazia...din cand in cand de exemplu in zona Frankfurt am vazut mai des, se schimba indcatorul de deasupra benzii de urgenta din O ala de interzis in sageata

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
AL
post 8 Dec 2005, 09:41
Post #47

Member

Idem intrarea in Munchen pe portiunea dintre aeroport si autostrada centura, practic la intrarea in oras... (venind dinspre nord...nu mai stiu numarul autoastrazii)... acolo sunt deasupra benzilor SI benzii de urgenta niste indicatoare electronice care iti indica pe unde si cu ce viteza maxima poti merge... exact cum zice si asarban. Deci e vorba de anumite segmente, nu pe toata lungimea unei autostrazi!!!!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Liviu M
post 8 Dec 2005, 12:04
Post #48

Membru

From: Germania

Daca tu mergi cu 190, cineva care are 150 depaseste pe banda a 2 si pe banda 1 e un tir, ce mai faci.

Folosesti pedala din mijloc daca ai cutie manuala si pe cea din stanga daca ai cutie automata. smile.gif

--------------------
Ford Mondeo
+
Gheorghe Dracu
post 8 Dec 2005, 12:22
Post #49

Membru

Chestia cu depasirea tine foarte mult de buna credinta. Adica daca se merge pe toate benzile cu viteza constanta de 150km/h sa zicem si pe banda a 3-a din diverse motive se franeaza e logic ca cei de pa banda a 2- vor merge cu viteza mai mare. Asta nu se considera depasire, pentru ca nu s-a efectuat o manevra de depasire (de schimbare a benzii).

--------------------
Skoda Octavia
+
nos
post 12 Dec 2005, 12:36
Post #50

RWD addict

Ba da, se considera depasire si esti obligat sa franezi, nu ai voie sa mergi mai repede decat cei de pe benzile din stanga.. Doar daca ai mai putin de 60 km/h. Oricum ce zici tu nu se intampla... biggrin.gif Daca pe banda a treia se franeaza, inseamna logic ca nu numai acolo este o problema, ci si pe banda a 2-a.Cineva trece de pe a 2-a pe a 3-a. Ori automat atunci cei de pe banda a 2-a nu au cum sa mai mearga cu 150. Plus ca nu pe toate benzile se merge constant cu 150. Pe banda 1 traficul greu - max 100km/h, busuri cu platforme - max 80km/h. smile.gif

--------------------
+
Liviu M
post 12 Dec 2005, 14:35
Post #51

Membru

From: Germania

@nos : daca ai fi citit si prima pagina, ai fi gasit si gasit si un mesaj cu citatul din codul rutier nemtesc, in care sunt specificate conditiile in care ai voie sa depasesti pe dreapta: cand pe benzile din stanga se sta sau se merge incet, in coloana (asta, de obicei, se intampla in cazul staurilor).
Alte depasiri prin dreapta (pe autostrada) nu sunt permise.

--------------------
Ford Mondeo
+
MoneyTalks
post 15 May 2006, 09:10
Post #52

-

In Germania foarte multe autostrazi sint in lucru, pe portiuni lungi si dese.

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
misterb
post 22 Sep 2004, 09:48
Post #53

Membru autentic

Am fost in Bavaria, la Munchen.
De vazut centrul , orasul vechi, zona pietonala , piata Primariei etc.
Stadionul unde evolueaza Bayern Munchen pt cei pasionati de fotbal, fabrica BMW, in rest periferia nu este pre interesanta.

Garmish-Partenkirchen statiune bavareza aproape de granita cu Austria. Deosebit de cocheta renumita pt casele sale pictate. Merita vazuta si facuta o promenada in centrul statiunii in zona pietonala.
Concurenta mare intre bavarezi si tiorlezi (in sensul bun), dar ambele regiuni au porturi frumoase civilizatie cat cuprinde si se vede si mai ales se simte ca "pute" de bine 8) .

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
Clio Estate 0.9 TCe
+
octavianf
post 22 Sep 2004, 10:32
Post #54

Membru autentic

Daca ai spus Germania... te cred laugh.gif
Cum sunt autostrazile lor?
Nu am ajuns pe acolo... si as vrea sa ajung...

--------------------
Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu
Optionale: ABS + Airbag pasager
+
misterb
post 22 Sep 2004, 10:55
Post #55

Membru autentic

inca in germania nu se plateste autostrada. Cum sa fie super. Mai sunt yone unde se simtecate o crapatura milimetrica etc (asta daca ar fi la noi ar sari carcotasii ca sigr e facuta de mantuiala bla blauri) dar se intampla si la ei. Personal nu mi se pare deranjant. Oricum este un tip de astfalt f bun pt aderenta si siguranta in trafic, zgrunturos, dar iti mananca cauciucurile (mai bine asa).
Spre munchen am venit dinspre Austria prin Salzburg. Deci drum bun (oricum distanta nu e mare dar presupun ca asa le au peste tot). In Austria la fel dar astaa la topicul potrivit.

Spre Garmish, am intrat in Germania pe un drum national dinspre regiunea Achensee (cine e curios poate calatori mai intai imaginar pe harta) . Din Pertisau unde am avut baza am luat-o spre nord (nu ma intrebati de nr drumului si chestii din astea, oricum unul singur e pe acolo) si pt a nu ocoli f mult, intrand pe autostrada spre garmisch dinspre nord adica dinspre munchen, am facut la vreo 3 km dupa statiunea Akenkirch (sau ceva similar scuzati daca am gresit , se afla in partea de nord a lacului Achensee) se face stanga pe un drum (considerat judetean pe la noi) dar de o calitate total diferita de ceea ce ar fi la noi. Dupa ce se face stanga pe acel drum la 2 km de mers apare indicator cu bye bye Austria , zona de granita etc si se intra in Germania. Se merge pret de 4 km pe malul unui lac inconjurat de munti, e un mic baraj (drumul ofera niste peisaje de exceptie fiind notat pe harta ca drum de atractie turistica , cu o banda verde paralela cu legenda clasica de drum national adica banda rosie). Apoi se face stanga din nou pt a o lua spre Garmish pe un drum cu o mica taxa de 2 euro pt 20 km. Este o bariera te asteapta un nene imbracat in port traditional bavarez (pantalonasi scurti pana la genunchi din piele de culoare verde inchis cu bretelute , cu o camasa in carouri , si sosete lungi din lana , oricum portul este similar cu cel din Tirol numai ca aia mai au ceva briz brizuri pe la guler) platesti si mergi mai departe pe un drum lat de un sens de mers si jumatate care o taie prin rezervatia montana. Peisaje de vis dar nu poti merge tare caci se circula si din sens opus si oricum esti la plimbare nu la raliu.
Apoi iesi la vreo 7 km de garmish.
IN general pt acest tip de tari (adica f dezvoltate) nu are rost sa va intrebati daca e drumul bun sau nu ca sunt bune toate inclusiv cele de la "sate".

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
octavianf
post 22 Sep 2004, 11:31
Post #56

Membru autentic

Anul trecut am facut urmatorul traseu: Ungaria - Austria - Italia adica aprox 6000 km
Am dat o tura si pe la Monaco
Drumurile lor stiu cum sunt. Poate nu m-am exprimat bine... Ma refeream la celebra Autobahn nemteasca - cea pe care nu e limita de viteza.
Poate am auzit tampenii si de aia te intreb.

--------------------
Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu
Optionale: ABS + Airbag pasager
+
misterb
post 22 Sep 2004, 12:14
Post #57

Membru autentic

pe autostrda in gemaania am mers numai de la salzburg la Munchen si atat. pe acea portiune eu spun ce este OK. Din cate stiu pe autostrada in germania doar pe anumite tronsoane nu exista limita de viteza pe restul da. Din cate tin minte pe aceasta bucata limita era de 130. acum sti cum e unii o respecta altii merg si cu 200.
restul dupa cum am spus pe drumuri nationale si consider ca drumurile sunt ff bune.

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
cornel_t
post 29 May 2006, 13:59
Post #58

Membru autentic

.... cu limitare la 60-80 km/h, trafic pe 2 benzi pe sens f inguste; prima banda mai lata ca sa incapa tirurile si a doua foarte ingusta facand dificila depasirea tirurilor.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
Vio
post 29 May 2006, 14:18
Post #59

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

... si adesea cu niste parapeti de beton intre sensuri de te furnica pe sira spinarii cand ii vezi defiland la 20 cm de portiera ta... biggrin.gif
Inca ceva, nu stiu daca s-a spus pe aici, n-am apucat sa ma uit pe toate linkurile:
cand intrati intr-o zona locuita marcata cu un indicator mare dreptunghiular pe fond albastru pe care e desenata cu alb o casa, un copil jucandu-se cu mingea...etc., aveti grija, in zona respectiva nu aveti voie (teoretic cel putin) sa rulati cu mai mult de viteza pasului unui om, adica 7 km/h... Iesirea din zona respectiva e semnalizata cu acelasi indicator barat diagonal cu rosu... Indicatorul respectiv nu il respecta nici ei chiar la sange, dar aveti totusi grija, sa nu aveti surprize...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
nos
post 17 Jul 2006, 14:26
Post #60

RWD addict

@Liviu M

Cam asta am zis si eu...DOAR DACA AI MAI PUTIN DE 60 KM/H ai voie sa depasesti prin dreapta. Ori daca tu ai 60km/h pe banda a 2-a, si ii depasesti pe aia de pe banda a 3-a, sigur nu au cum sa aibe 150 la ora... tongue.gif

Ideea e ca daca pe banda din stanga ta (oricare ar fi ea) se franeaza, esti obligat si tu sa franezi, prin lege. Daca traficul incetineste la mai putin de 60km/h, atunci ai voie sa depasesti prin dreapta, cu conditia ca nici tu sa nu ai mai mult de 60 km/h. Asta era ideea.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 00:07
Dacia