Accident, Suspendare permis
![]() ![]() ![]() |
Accident, Suspendare permis
Amedeus |
![]()
|
||
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|||
Andrei87 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 August 06 ![]() |
Eu din cate am inteles de la un prieten, politist la circulatie, daca ai stop la intersectia cu un drum cu sens unic, te asiguri din partea din care ar trebui sa vina masini, penetrezi intersectia (
![]() In alte cazuri in afara de asta, legea e din pacate destul de clara ... chiar daca el e nemernic si intra in tine intentionat (sau se face ca franeaza de ochii politiei, dar o lasa sa curga mai departe) tu esti vinovat, ca nu i-ai acordat prioritate ... ![]() This post has been edited by Andrei87: 12 Oct 2006, 21:57 |
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(thecagero @ 12 Oct 2006, 14:59) Din cate stiu eu nu incalci nici o lege daca 'uiti' semnalizarea. Dar poate semnaliza ca opreste pe dreapta dupa intersectie, sau ca intra intr-o curte dupa intersectie. De aia nu e bine sa te bagi pana nu esti convins ca vireaza inainte sa ajunga la tine. Daca venea incet trebuia macar s-o fi calcat ca sa traversezi repede. Pai si eu am fost in situatii asemanatoare de n ori, sa opresc pe dreapta dupa intersectie. Eu, nu semnalizam pana ce nu ieseam din intersectie, abia apoi semnalizam. Cred ca orice sofer va realiza ca daca semnalizeaza intentia de a opri pe deapta dupa intersectie, va avea probleme. Ce poate face si un bec... ![]() Eu cred ca l-a lovit cu intentie... This post has been edited by EUROPE_: 12 Oct 2006, 21:08 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Esti 100% vinovat. Aveai stop, trebuia sa opresti. Nu sa-i incurci pe cei de pe drumul cu prioritate.
Nu conteaza ca te-a lovit in spate sau in fata . Putea sa nu te loveasca deloc, tot aia era. Daca te uiti la ce inseamna neacordarea de prioritate vei vedea ca ti se poate lua carnetul si daca-l obligi pe cel cu prioritate sa franeze sau sa faca manevre ocolitoare. Asta e legea si cred ca e buna asa. Dinspre partea cu reducerea in cel mai fericit caz se reduce la 45 de zile, deoarece greseala s-a soldat cu un accident, chiar daca a fost usor. Daca nu era accident se putea reduce fara probleme la o luna. Partea cu lovirea cu intentie e din categoria "teoria conspiratiei" aplicata in circulatia rutiera ... This post has been edited by paul_p: 12 Oct 2006, 21:52 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
QUOTE(XMihai @ 12 Oct 2006, 13:37) Bine inteles dupa cum se vede, eu eram trecut de axul drumului si nu eu l-am lovit pe el ci el pe mine. Bai nene, asa argumente beton mai rar. 1. Era pe contrasens, si ce daca. Poate depasise, poate a ocolit vre-o groapa, treaba lui era sa se asigure ca nu vine nimic din sens opus, nu sa se uite dupa tot ce apare de pe strazile fara prioritate. 2. Chestia cu vinovat e cel care il loveste pe celalalt se aplica doar pe partia de ski. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
SerbanS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 449 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Doamne asta mi se pare ce mai mare prostie - pai e logic ca stiind ca e sens unic te astepti sa nu vina nimic din fata nu ???? Eu eram sa patesc o faza asemanatoare si ce faceau imi luau mie carnetul??? Trebuia sa dau prioritetea la o strada cu sens unic ( care vine perpendicular pe cea care ma deplasam eu) ma asigur frumos in partea stanga de unde e normal sa vina masinile si dau sa plec dupa care aud o frana puternica- si ce sa vad un pusti retardat care venea de pe interzis tot el ma injura pe mine. Sincer nu mi se pare corect sa iti ia carnetul pentru unul care circula neregulamentar pentru ca in mod evident vina prodcerii accidentului e a respectivului pentru ca circula pe interzis
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dci 80 cp Dynamique + clima
2006 A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
Bun, multumesc, rog a se sterge
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Ai stai linistit asta e s-a intamplat 90 zile esti pe bara, apropo intreba cat mai costa un abonament pe mijloacele de transport in comun ca o sa ai nevoie de el
![]() Tu ai dreptate in felul tau dar ai fost o prada usoara pt ala ! Cum se gandesc cate unii sa isi repare masinile ![]() This post has been edited by Ci_co: 14 Oct 2006, 10:34 |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
haky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 May 03 From: Oradea ![]() |
Dupa noul cod rutier permisul ti-l da inapoi doar daca dai un examen de legislatie. In perioada ta de suspendare de 90 de zile intra in vigoare noul cod rutier (de la 1 decembrie), tu mai dai acel examen sau nu?
|
--------------------
Fost: Dacia
Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II
; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0 O zi buna tuturor. Ceau
|
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
QUOTE(b64chr @ 12 Oct 2006, 23:07) Bai nene, asa argumente beton mai rar. 1. Era pe contrasens, si ce daca. Poate depasise, poate a ocolit vre-o groapa, treaba lui era sa se asigure ca nu vine nimic din sens opus, nu sa se uite dupa tot ce apare de pe strazile fara prioritate. 2. Chestia cu vinovat e cel care il loveste pe celalalt se aplica doar pe partia de ski. Aa pardon, individu era pe contrasens pe o strada cu sens unic.b Cam ce depasea el acolo sau cam ce groapa ocolea?? Eu ma luam tare in gura cu cap de creta. Adica sunt lovit de o masina care nu avea ce cauta acolo da eu sunt de vina?? Deci ce sa inteleg, ca sensurile unice sunt degeaba pt ca se circula cum vrea muschii lor, eu trebuind sa ma asigur si dreapta si stanga si eventual sus ca poate scapa vreo baba nevricoasa stropitoarea cu care uda panselutele??? Cu alte cuvinte daca incalec parapetu dintre sensuri pe autostrada si intru pe contrasens, si i-o trag lu unu care nu ma vede pt ca se asigura in stanga conform sensului normal de mers il las fara carnet si imi fac si masina pa banii lui?? Buna treaba...de retinut. This post has been edited by Schatten: 15 Oct 2006, 23:32 |
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Sambata pe la 10.30 ajungeam si eu dinspre arges la balea lac. La intrarea in tunel , de fapt dupa vreo cateva zeci de metri de la intrare , o skoda octavia facuta praf zacea cu avariile puse . La balea lac dupa vreo 10 minute pleca salvarea catre cartisoara .
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
bar0n |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 8 December 04 ![]() |
pacat ca multi o patesc la faze cu prioritate si invata pe pielea lor ce trebuia sa stie dinainte. e foarte important sa cedezi trecerea, s-au intamplat foarte multe accidente grave din cauza neacordarii prioritatii de trecere si mi se pare fireasca sanctiunea de suspendare a permisului in caz de accident de acest fel.
regula nr 1: - te asiguri in TOATE PARTILE bine inainte sa treci cand nu ai prioritate indiferent daca e sens unic sau nu. regula nr 2: - nu te iei dupa ce semnalizeaza altii pentru ca poate fi alta situatia exemplu de fata: omu semnaliza ca a plecat de pe stanga de unde parcase el, probabil se uita in oglinda sa cedeze si el la randul lui (ca sa nu ii ia lui permisu, doooh) celor care circulau eventual pe strada pe care vroia sa iasa, din cate am inteles, o strada mai importanta decat cea pe care mergea omu nostru care avea "STOP". deci normal ca nu a vazut decat prea tarziu pentru a frana pentru ca se uita in spate. |
-------------------- |
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
prioritatea e prioritate si cu asta basta. am auzit de carnet luat si numa pentru ca altcineva a fost nevoit sa ciupesca un pic frina! a fost incomodat si deci n-a primit prioritate, celalalt a ramas fara carnet. e discutabil , poate omu e mai sperios sau ce stiu eu...dar e sanatos!
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
giordani |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 April 07 ![]() |
Ciao!
Si eu am acceasi problema, de mai sus, intr-o intersectie cu un drum cu sens unic spre dreapta, ma asigur din partea stanga (intalnesc cedeaza trecerea), dupa ce acord prioritate ma tamponeaza un Taxi care venea pe interzis, concluzie: carnet suspendat 60 de zile (pentru mine), taximetristul 2 puncte si amenda 38 lei(sau ceva de genul). Am semnat procesul verbal, in proces este relatata corect intamplarea, dar nu sunt de-acord cu decizia luata de politist. Daca fac contestatie, am sanse sa schimb ceva?? (sa-mi inapoieze carnetul si sa nu trebuiasca sa dau asigurarea!!!???) |
--------------------
opel
ascona
1986
- bh-04-gfb
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
In principiu pe sens unic ai voie sa mergi in contrasens doar daca mergi cu spatele.
Mersul cu spatele in intersectie e interzis. Deci eu zic ca in proces ai toate sansele daca ai semnat doar pentru ca ai luat la cunostinta, dar NU ai semnat pentru ca-ti recunosti fapta. Ar mai fi totusi situatia in care in capatul cu sens interzis al strazii nu exista indicatorul. Ca daca nu exista indicatorul de interzicere a accesului, e vina ta. This post has been edited by nh1980ro: 23 Apr 2007, 20:24 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Fa contestatie ca ai toate sansele sa castigi. Ai timp 15 zile de la data PV-ului. Acum nu stiu cat va dura pana la proces, dar vei avea ceva de asteptat. De condus, vei conduce cu adeverinta de la ei, care expira in 30 zile (va trebui reinoita dupa 30 zile). Cand depui contestatia baga articolede lege care crezi ca iti sunt in aparare, sau contesta-le pe cele care au fost scrise in PV)
L.E. Revin cu articol de lege la care zic eu ca se incadreaza : Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice: (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte: d) circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor în care se efectueaza regulamentar manevra de depasire. Si apoi vezi sa nu fie treaba ca celalalt era taximetrist, ca si eu am avut un accident cu un taximetrist in care am fost scos vinovat desi celuilalt trebuia sa-i ia carnetul (si acum procesul ala e pe rol cu data de judecata 15 mai) This post has been edited by cataline: 24 Apr 2007, 09:31 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
daca sunt pe banda 2 si el pe banda 1 si se baga in fata mea ce caractere, sa zic asa trebuie sa aiba ciocnitura astfel incat sa fie el vinovat? Ca nu de alta dar daca se baga repede si il lovesc in spate, sunt bun de plata nu?
|
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Nope, nu esti vinovat, ca tot neasigurare la schimbarea directiei de mers se numeste...si aluia din fata ta ii da amenda ca nu s-a asigurat ca are loc fara sa te jeneze.
Lovit in spate si sa fie vina ta e daca era in fata ta si el a franat si tu ai intrat in el, adica nu ai pastrat distanta, fara ca el sa faca vreo schimbare a directiei de mers. This post has been edited by cataline: 10 May 2007, 15:49 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Retype @ 10 May 2007, 16:42) daca sunt pe banda 2 si el pe banda 1 si se baga in fata mea ce caractere, sa zic asa trebuie sa aiba ciocnitura astfel incat sa fie el vinovat? Ca nu de alta dar daca se baga repede si il lovesc in spate, sunt bun de plata nu? daca-l lovesti in lateral, este clar vina lui. daca-l lovesti in spate, tot vina lui este, dar politia va casca ochii un pic mai mult. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:31 |