am avut un accident, despagubirea RCA < costul reparatiilor
![]() ![]() ![]() |
am avut un accident, despagubirea RCA < costul reparatiilor
fermi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 18 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan 1.4 Mpi Laureate
2005
|
|||
wolffy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 15 May 06 From: Iasi ![]() |
mi-am ridicat masina din service. reparatiile au costat 8.5 mil. am fost la asigurare si mi-a dat fara probleme acceptul de plata. mi-a pus totul nou pe spate, in plus mi-au revopsit si aripile exterioare spate care nu erau deloc atinse de accident.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- IS-01-MLP
1989
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(FLP @ 14 Oct 2006, 17:46) Nu neaparat...a mai explicat cineva aici si a explicat bine. Ei evalueaza masina la o valoare,( exact ca atunci cand ii faci casco...) si ajung la concluzia ca masina x face maxim 2000 de euro. Bun.... Acuma vin cei de la service si zic ca pentru a repara acea masina trebuiesc 3000 de euro... In acest caz rca da plafonul maxim care e 2000 de euro iar restul de 1000 il scoate proprietarul din buzunar...apoi te da in judecata pe tine sa si-i recupereze pentru ca tu esti cel vinovat de accident. Eu am avut acest caz acum 1 an cu o berlina din 97 care era impecabila si foarte putin rulata....devizul de reparatie se ridica la 150 mil lei vechi ![]() QUOTE(wolffy @ 18 Oct 2006, 07:24) mi-am ridicat masina din service. reparatiile au costat 8.5 mil. am fost la asigurare si mi-a dat fara probleme acceptul de plata. mi-a pus totul nou pe spate, in plus mi-au revopsit si aripile exterioare spate care nu erau deloc atinse de accident. Ma bucur foarte mult ca a iesit ok ![]() |
--------------------
---
---
- ---
---
|
|
geti |
![]()
|
![]() sofer corupt Group: Members Posts: 304 Joined: 25 July 05 From: Iasi ![]() |
si pe mine m a botit unul in lateral fff tare.Mergeam pe drum cu prioritate si deodata deorece nu se opreste la stop intra in mine,moment in vare m a trimis spre trotuar pe care se aflau 2 copii si incercand sa ii evit am tas stanga si l-am rotit pe cel in cauza in mijlocul strazii.Precizez ca tot am atins bordura care m a aruncat intr o salcie de pe partea dreapta.In urma coliziuniii cu salcia masina a mai suferit o avarie pe partea dreapta.Masina are toate bratele rupte,suporti motor,aripi portiere stanga si lonjeroane care nu mai sunt asa paralele,motivul cazatura de la circa 2 m din aer
![]() |
--------------------
dacia
Cielo si Vectra
- IS OO GTO A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
tu nu ai ce sa mai faci acum. ai putea face poze cat mai multe: ale masinii tale (avariile), ale masinii vinovate, de la locul accidentului.
care e situatia cu asigurarile: ai cosco? ce asigurator? vinovatul avea rca? ce asigurator? ce a zis politia? |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
geti |
![]()
|
![]() sofer corupt Group: Members Posts: 304 Joined: 25 July 05 From: Iasi ![]() |
da avea de la Carpatica
|
--------------------
dacia
Cielo si Vectra
- IS OO GTO A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
|
|
Kristina |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 3 November 06 ![]() |
Buna tuturor si va multumesc in avans celor care-mi veti raspunde.
Iata care este problema mea, (voi incerca s-o scurtez, daca nu reusesc, iertati-ma, dar vreau sa dau cat mai multe detalii si pentru a va lamuri): -in data de 22 oct 2006, ora 10.30 mergeam pe un drum cu prioritate si ma plesneste unul in lateral de ma arunca pe sensul celalalt de mers. In urma accidentului , eu am suferit un traumatism cranian si o leziune la coloana cervicala. -masina este dacia 1310 din 1993, dar era intretinuta, vopsita recent si fara pic de rugina, iar in urma accidentului, reparatiile au fost evaluate la aproximativ 40 mil lei vechi, si ca sa fiu sincera nici ea nu mai facea atat, daca o vindeam. Iar cu polita de asigurare a celui vinovat, nu-mi dau decat 14 mil lei vechi, daca decid s-o repar intr-un service, si 11,5 mil lei vechi daca o dau la fier vechi, asta datorita faptului ca are peste 10 ani "vechime". -Intrebarile mele sunt urmatoarele: - avand in vedere ca este o suma relativ mare pentru mine, s-o suport in intregime, adica o diferenta din ce imi mai ramane cu banii de la asigurare, ce pot sa fac in cazul in care vinovatul nu vrea sa suporte diferenta pentru reparatii. - daca-l dau in judecata, avand in vedere ca am suferit si de pe urma accidentului, este vreo sansa sa-mi repar masina sau sa-mi ia alta noua din moment ce el a fost vinovat ?! -sau ce e de facut in cazul meu? -dati-mi va rog si o lege care priveste despagubirea, nu am gasit... Va multumesc |
--------------------
dacia
1310
1993
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Tot ce poti face e sa-l dai in judecata. Consulta un avocat, cred ca ai sanse mari de castig, insa procesul poate fi destul de costisitor si de lunga durata.
Cel mai bine ar fi sa ajungeti la intelegere pentru o suma rezonabila si convenabila ambelor parti. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Kristina:
1. te rog reciteste postarea mea de pe pagina 1 a acestui topic, vei gasi ceva lamuriri referitoare la ce sa te astepti in urma procesului pe partea de despagubire dauna la auto. 2. pe partea de vatamare persoana, este chiar indicat sa il dai in judecata si sa ceri cat mai mult: acoperirea tuturor cheltuielilor medicale si daune legate de incapacitatea temporara de munca pricinuita; aceste cheltuieli sunt despagubite partial de catre RCA; dupa ce il dai in judecata, va asezati la masa si negociati si daca va puneti de acord toti 3 (voi 2 si asiguratorul RCA) mergeti la prima infatisare si spuneti ca v-ati inteles, daca nu lasi procesul sa mearga mai departe. Multa sanatate si succes in recuperarea pagubei. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th August 2025 - 17:57 |