Nou posesor Laguna 2
![]() ![]() ![]() |
Nou posesor Laguna 2
rmg |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|||
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Sa o stapanesti sanatos si .... utilizare cat mai putin costisitoare !
Despre bucse nu stiu sa iti recomand dar pentru pielea aia, daca (daca este exagerat de scumpa la Renault, originala) pot sa iti dau niste numere de telefon (de pe un site cu anunturi tuning) : Imbracari volane: 0722.837.667 Executare tapiterii auto piele: 0746.105.201 Am atasat si cate o poza pentru fiecare numar. Intreaba pretul. Sper sa te ajute. Da-ne si tu niste detalii despre masina: cat a costat, cat au fost taxele, drumul, etc. Sunt curios, desi sunt sigur ca ai iesit mai ieftin decat mine. Attached thumbnail(s) SA400452_1_.JPG ( Size: 23.96k ) Number of downloads: 1320 Image012_2_.jpg ( Size: 46.46k ) Number of downloads: 1391 |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
- CT-10-NAG
2003 Privilege Grandtour
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca am iesit mai ieftin. Probabil un samsar iese mult mai bine ca mine la costuri insa cei care aduc masini in mod frecvent mai manaresc din masini: reconditionari, reparatii minore, cosmetizari, etc. Afara daca masina are defecte vizibile la motor, cutie, caroserie scoti preturi foarte bune la ele.
Pe mine masina m-a costat 7000E acolo, cu 100E garantie pentru TVA, vama 1470E, vreo 500-600 drumul dus-intors, plus vreo 100-150E pe aici cu RAR, Politie, etc. Pentru ca am vrut Renault, am fost initial in Franta, apoi am urcat in Olanda, de aici costuri cu drumul ceva mai ridicate. In mod normal, drumul te costa vreo 150 dus 150 intors plus ceva haleala, dormit 1-2 nopti in masina, etc. Deci am ajuns cu masina la vreo 9200-9300 cu totul. Am vazut masini pe aici ca a mea care se vand la 8500-9000 dar am un mare semn de intrebare cum de au pretul asta: am fost in Franta, Germania, Olanda si cam stiu preturile. Ca sa dai masina la banii astia si sa-ti iasa macar 500E bani curati ar trebui sa iei masina la super-pret afara. Ori masini la super-pret sunt masini cu probleme iar cel care aduce masini frecvent de afara stie sa exploateze astfel de defecte. In rest, masina mi se pare ok, am la ea de la olandez istoricul masinii cu toate reparatiile facute la ea. Parca e un facut, in jur de 100k a fost schimbata turbina cu totul. E o problema generala la motoarele Renault sa se buseasca turbina la 100k? Sau e doar proasta exploatare? Ca si consum, imi ia cam 9 in oras vara iar afara daca merg tare imi ia 5,7, daca merg usor se duce la 5%. Banuiesc ca se inscrie in media consumurilor date pe aici de ceilalti forumisti. Schimburi in oras pe la 3000 ture, afara frecvent 3500-4000. Ar fi multe de povestit, ideea e ca e o masina ok pt banii pe care i-am dat. Singurele probleme sunt la parcari in oras, e destul de lunga si destul de greu de gasit loc de parcare. Si ma mai dezamageste portbagajul, aparent pare mare insa este destul de inalt gandit in interior. Comparativ sa zicem cu o Octavia, care are portbagajul ca lungime aprox. la fel, insa este ingropat. Ma rog, chestie de conceptie masina. Laguna e destul de turtita in spate si de aici problema spatiului pe inaltime in portbagaj + luneta ingusta. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
rmg |
![]()
|
Revin si eu cu o intrebare pentru posesorii de Laguna: in Bucuresti unde pot gasi cele mai bune preturi la consumabile? Ulei, filtru aer/ulei/motorina/habitaclu.
Pentru modelul Laguna 2 din 2002 aveti cumva codurile pentru filtre? As prefera un magazin care imi face si schimbul de ulei in banii aia. Sau contra-cost, dupa caz. In Carrefour am vazut uleiul pt ale noastre la 1,2mil 4 litri de Elf Excellium 5W40 si parca LXD?! Saptamana viitoare intentionez sa schimb lucrurile astea pe ea si vreau si eu sa obtin niste preturi bune cu ajutorul vostru! ![]() This post has been edited by rmg: 7 Oct 2006, 21:22 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Am inteles ca au preturi bune la piese la Meteor (pe undeva pe Calea Crangasi). Uleiul insa, exact cel specificat de tine, este cu 97 lei la Metro.
|
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
- CT-10-NAG
2003 Privilege Grandtour
|
|
avelone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 6 October 06 ![]() |
cam cat costa un gps pentru laguna2 ?ce se intampla cu cdplayerul? mai merg comenzile d p volan pt cdplayer dak ii pun gps ?
|
--------------------
renault
laguna
2002 1.9 dCI
|
|
cristinic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 4 January 06 ![]() |
nu cred ca se poate pune ulterior. ar fi cam prea mare bataie de cap(antena, unitate, cititor cd, afisaj...)
cred ca mai bine iti iei un pda - si are si romania ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2002 1.9dci
|
|
rmg |
![]()
|
Chiar nici un pont pentru consumabile in Bucuresti? Astia de la Meteor parca vindeau doar la firme...
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
rmg |
![]()
|
Hai ca pana la urma am cumparat ce aveam de cumparat. Asteptam un feedback de la posesorii de Laguna din Bucuresti, n-a venit asa ca am cumparat pe unde am apucat. Deci: ulei Elf 5W40 cel mai bun pret gasit de mine este la Augsburg, 1 mil. 4L. Eu am apucat sa iau din Metro cu 1,12mil. In Carrefour 1,25mil iar la AutoTotal 1,37mil.
Filtru motorina de la AutoTotal (pe colt, langa Spitalul Militar) 410mii, ala de ulei 210mii, Mann amandoua. Filtru aer Bosch 410mii, filtru polen Mann 610mii ambele de la Augsburg (la AutoTotal erau mai scumpe cam cu 100mii). Cam asta va fi revizia, sper ca maine sa reusesc sa-i schimb uleiul si filtrul intr-un service, restul schimb eu! La Augsburg am intrebat si de bucsi spate, una 2,9mil alta 2,7mil, care cum nu mai tin minte. Manopera cam 2,8mil, aprox. 5 ore. Stima! |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Cam ieftin filtrul de motorina, in rest pare ok.
Sigur e filtrul pentru masina ta? |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Nu e ieftin, e ok, cam atat dau si eu de obicei. Bucsile sunt prea scumpe, mai cauta dupa codurile din topicul dedicat. Si manopera e mult la bucsi.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
rmg |
![]()
|
Gata, prima faza am terminat-o: am schimbat uleiul si filtrul de ulei.
Dupa amiaza ma apuc sa schimb si celelalte filtre: motorina, polen si aer. Cand am ridicat-o pe rampa, am vazut o treaba la motor: de undeva din baia de ulei urca o teava de ulei spre turbina. La imbinarea cu baia de ulei, sau mai bine zis cu motorul, pierde ulei teava respectiva. Banuiesc ca e ceva presiune acolo, daca trebuie sa ajunga sus in turbina. Din ce am inteles, de la baiatul care mi-a schimbat uleiul, ca acolo ar fi un o-ring care probabil nu mai etanseaza bine. Daca aveti vreun mecanic priceput la motorul de Renault 1,9dCI intrebati si voi daca asa este! Eu initial am crezut ca poate e ceva doar slabit si merge strans. Poate puteti afla voi de pe la mecanicii vostrii ceva in plus. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
cristinic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 4 January 06 ![]() |
pentru filtru de motorina sunt mai multe variante: doar cartus, filtru carcasa si filtru carcasa cu senzor apa pe el(asta ar fi cel mai scump).
|
--------------------
Renault
Laguna
2002 1.9dci
|
|
rmg |
![]()
|
La mine e doar filtrul si s-a schimbat foarte usor: scoase cele 2 conducte, desfacut un surub de pe mijlocul capacului si ridicat in sus. Se scoate filtrul vechi, se baga ala nou si gata! filtrul nou vine si cu o garnitura pt capac si una pt surubul ala de pe mijloc.
Filtrul de aer e banal de schimbat. Eee, la filtrul de polen sa fie el al draq de surub de am reusit sa-l desfac!!! Nu am avut surubelnita d-aia cap Philips si m-am chinuit cu niste inbusuri si alte scule dar nu a fost chip sa desfac surubul ala din torpedo. M-am lasat pagubas pana fac rost de dracia aia de surubelnita, sper sa nu fi stricat capul la surub!!! |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 15:36 |