Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Logan vs Aveo

driverx
post 5 Oct 2006, 15:06
Post #1

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Ca logan e caruta, o stim cu totii. Dar sa stam sa o comparam totusi cu un gunoi de la o companie maaaare ca Chevreolet la care la front impact a scos nu mai putin de 1.5 stele.....sunteti de gradinita.

Eu in clasa 1-a am invatat pe "1", pe "3" si pe "5". De asemenea am fost invatat sa numar si stelute, ceea ce se potriveste perfect cu stilul tare "codat" in care EuroNCap ne ofera rezultatele. Astfel sunt in stare sa disting ca caruta logan are 3 stele, iar gunoi Aveo are 1.5 stele.

Poza de jos e de pe saitu EuroNCAP. Daca nu va vine sa credeti ce va vad dioptriile, mergeti singurei sa verificati.

Acuma serios, ca intre oameni mari, asa cum va place sau nu Loganu, voi CHIAR il comparati cu Aveo? Voi ati trait vreodata un accident frontal? Eu tocmai am scapat de unul....nevatamat..dar absolut nimic nu am...din Logan. Si la Logan tot botul se schimba. Nu spun ca as fi in bucati daca o pateam in Aveo, dar credeti-ma ca nu as fi avut atata incredere.

This post has been edited by driverx: 5 Oct 2006, 15:09

Attached thumbnail(s)
Aveo_Logan.JPG ( Size: 13.14k ) Number of downloads: 134

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 5 Oct 2006, 15:06
Post #2

-

From: Romania

QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Oct 2006, 12:12)
La matiz aveam reglaj electric la faruri, la Logan e tot pe sarma, asta ca sa arat un element.
*
Si presupun ca il folosesti zilnic ... parca vad te sui in masina, pui centura, contactul, reglezi oglinda, farurile ...

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Bogdan_F
post 5 Oct 2006, 15:13
Post #3

Membru autentic

Deci pentru necunoscatori - iata istoria modelelor:

Chevrolet Aveo 3/5 usi = Chevrolet Kalos = Daewoo Kalos = 3 stele euroNCAP (cat Logan)

Chevrolet Aveo 4 usi - nou model, interior complet diferit de Aveo 3/5 usi

Cat despre deosebiri - din proprie experienta:

Avantaje Logan:
- Logan 1.4 75 CP e mai dinamic un pic decat Kalos 1.2 72 CP
- Logan are computer bord, Kalos nu
- Torpedoul nu e un avantaj al Kalosului, nu e iluminat, e mai mic si usa e mai naspa decat la LGN (e cam ca la Matiz, tb trantita sa se inchida
- Portbagaj mai mare, spatiu interior usor mai mare

Totusi, calitatea interiorului la Kalos este peste Logan deoarece:
- mai silentioasa, nu se aud asa tare zgomotele de rulare si la vant
- plastic bord comparabil cu Logan, in unele zone mai misto (in partea superioara)
- ergonomia bordului peste cea de la LGN (comenzi climatizare mai accesibile, design ceasuri bord mai interesant, recirculare electrica)
- avertizor acustic de centura, usa deschisa, etc
- suport ochelari in dreptul soferului, suport pahare retractabil
- bancheta fractionabila 60/40
- reglare scaun la sofer mai eficient decat la LGN unde mecanismul e un pic primitiv
- design schimbator mai dragut decat la LGN (inainte de facelift)
- unele functii care nu sunt la LGN (daca ai farurile aprinse, cand opresti motorul se opresc si farurile)

Important: cand zic de calitatea interiorului ma refer la cum te simti in masina per total - aici intra si ergonomie, si design si calitate propriu-zisa a materielelor.

Deci nu sunt un partizan al Kalosului/Aveo insa nu mi se pare corect acum sa il denigram de dragul Loganului, pentru ca nu francezii au inventat masinile ieftine si bunicele ci coreenii iar daca nu ar fi taxele vamale, Kalos-ul ar fi la acelasi nivel cu LGN.

--------------------
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006
+
Laurentziu83
post 5 Oct 2006, 15:17
Post #4

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 5 Oct 2006, 16:06)
Si presupun ca il folosesti zilnic ... parca vad te sui in masina, pui centura, contactul, reglezi oglinda, farurile ...
*

A, nu, il las la maxim in sus, ca sa am vizibilitate maxima, eventual pun si 50 de caramizi in portbagaj, in serile in care stiu ca cioroiul o sa reguleze cioara in varful plopului. wub.gif
Normal ca il folosesc, de fiecare data cand am mai multe persoane in masina. Doar de ce crezi ca e acolo butonul, ca sa umple spatiul gol? radmasa.gif

--------------------
. . .
+
Manuel
post 5 Oct 2006, 15:17
Post #5

Membru autentic

From: VASLUI

Am facut topic separat, sa nu ne mai balacarim la "Stiri"

Asadar

QUOTE(satori @ 5 Oct 2006, 15:52)
E pe dracu. Adica e Aveo, mai nou  radmasa.gif
Cred ca tu te-ai urcat in Kalos 3 sau 5 usi, daca spui ca plasticele sunt mai proaste in Logan (numai la acestea poate prima subiectivismul pentru a se ajunge la aceasta concluzie, la Aveo sedan trebuie multa prostie pentru a afirma asa ceva). Dar respectivele nu au 1,5 stele ci 3. Asa ca eu sunt perplex.

In fine, pentru conformitate, nu mai exista spre comercializare masina care sa se numeasca Chevrolet Kalos. Toate sunt Aveo.
*

Sa mor daca am inteles ce ai vrut sa spui. Te rog sa-ti limpezesti mintea si sa te exprimi mai "citet".

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 16:54
Dacia