Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Procedura inmatriculare, rog raspuns urgent

ionut.tanase
post 10 Dec 2008, 09:53
Post #1

Can't Stop Me!

Group: Members
From: PITESTI

Salut,
Fiindca timpul ma preseaza si nu am timp sa caut voi deschide un topic pe care daca moderatorii il vor considera inutil il pot sterge dar cu rugamintea sa il lase activ cateva zile.
Situatia e urmatoarea:
- cumparator = EU - Pitesti;
- vanzator = SC XXX SRL din ILFOV.
- aseara am facut certificatul de radiere si fisa de inmatriculare la un birou de acte auto (singur ... fara proprietar) ;
- azi am fost la identificarea RAR;
- am toate actele masinii; vanzatorul mi le-a dat din prima zi ; intrucat vanzatorul este persoana juridica va trebui sa imi emita o factura pentru masina si sa puna stampila pe talon la rubrica "Instrainat catre ...".
- tot azi vanzatorul va trimite pe cineva de la firma sa ia actele de la mine pentru a merge la circa financiara sa o scoata din evidenta.
excl.gif INTREBARE 1 : Ce acte trebuie sa ii dau obligatoriu? excl.gif

Am observat ca pe cartea de identitate a vehiculului cat si pe talon lipseste stampila si semnatura cand a fost inmatriculata (rubrica unde semneaza Politia)...
INTREBARE 2 : o sa intampin probleme la inmatriculare?

Intrucat astazi este ziua in care trebuie sa dau documentele, va rog sa acordati atentie acestui mesaj si sa imi raspundeti cat se poate de urgent!

VA MULTUMESC!

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut.tanase
post 19 Dec 2008, 11:03
Post #2

Can't Stop Me!

Group: Members
From: PITESTI

Vanzare de la persoana juridica catre persoana fizica:
- emitere factura fiscala + chitanta (nu se face act de vanzare - cumparare); la biroul de acte auto se fac doar Fisa de Radiere + cele 3 exemplare colorate de radiere a vehicolului;
- aplicat stampila pe talon la rubrica "instrainat catre...";
- persoana juridica o radiaza de la circa finaciara de unde apartine si preda cumparatorului fisa de radiere stampilata cu tamponul firmei si al circai finaciare de unde a scos-o din evidenta impreuna cu documentele pe care le primeste de la circa finaciara (in tot acest timp Talonul + Cartea de Identitate a masinii raman la noul proprietar);
- cumparatorul face programare la RAR pentru obtinerea certificatului de autenticitate (~ 90 lei) ;
- se plateste de catre cumparator taxa de talon (BCR ~ 30 de lei), taxa de inmatriculare la primarie ( ~ 50 lei) si taxa de numere la circa finaciara unde se face inmatricularea (~ 45 lei - numere la rand; ~ 80 lei - numere preferentiale) si asigurare RCA pe minim 6 luni;
- cumparatorul trebuie sa mearga sa inscrie masina la circa finaciara unde depune un dosar care cuprinde acte pe care le regasiti afisate (in cazul meu - Primaria Pitesti .... aici nu mai stiu ce acte am depus pentru ca am facut totul mecanic);
- se merge apoi la inmatriculari auto unde se depune un dosar pe care l-am facut la un birou de copiat acte auto (platit 10 lei persoanei sa nu am probleme cand ajung la ghiseu).
- peste doua zile am mers sa ridic Cartea de Identitate a vehicolului si Autorizatia de Circulatie Provizorie de la circa inmatriculari urmand ca in termen de 15 zile sa merg sa ridic si talonul.

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 02:56
Dacia