harait cutie (motor?!), cutia defacta sau rulment presiune?
![]() ![]() ![]() |
harait cutie (motor?!), cutia defacta sau rulment presiune?
dimi229 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|||
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
Aseara am remarcat ca incepe sa se auda putin si cand am ambreiajul apasat (cu sau fara scos din viteza) si tot asa... nu tot timpul, fara legatura de viteza, turatie. Nu stiu cu ce sa compar zgomotul/vibratiile... ceva in genul une piese in miscare/rotatie care nu e fixata bine/are joc si intra in vibratie cateodata si scoate un harait/vajait.
Nimeni n-a patit ceva de genul asta !? ![]() |
--------------------
Renault
scenic
|
|
dimi229 |
![]()
|
S-a rezolvat (sper
![]() Toata chestia e ca in BC (acolo eram cand a inceput sa haraie) am fost la 2 service-uri si la amandoua au verificat uleiul si au zis ca e la nivel. (la unu` mi-a zis ca tre sa cumpar cutie, iar la celalalt ca rulmentul de presiune, si inca un amanunt: manopera era la unu 200.000lei/ora si la celalalt 100.000lei/ora - cred ca aveau chef sa desfaca - dureaza vreo 8 ore, ca sa pape ceva bani ca si asha m-au scurs de 300.000 amandoua). Eu chiar ma gandeam sa merg sa cumpar cutie si dupa aia kit ambreiaj - noroc totusi ca am avut ezitari, ca parca tot mai bine stau 6 mil. la mine in buzunar). Si ca sa fie beleaua mai mare, daca tot se "pricep" - mi-au stricat filetul la busonul de umplere cu ulei la cutie ![]() Si nu shtiu unde/cum sa rezolv treaba, ca scapa ulei acum si pe acolo (pina acum scapa pe la planetara - care oricum bate si tre` s-o schimb) Ceva sugestii de remediat asa ceva? |
--------------------
Renault
scenic
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pe unde au pus ulei ? pe dedesubt sau pe lateral - pe la busonul unde verifici nivelul (normal pe aici trebuie ca altfel nu prea au cum) ? incearca sa pui niste calti pe surub poate rezolvi (la masinuta mea era un buson de plastic ... poti gasi la dezmembrari sau poate unul metalic de aceeasi dimensiune ... dar nu vei mai putea verifica nivelul - oricum daca curge pe la planetara adaugi si tu din cand in cand cate 100-200g).
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
dimi229 |
![]()
|
Pe laterala si e un surub metalic... problema e ca s-a dus filetul de pe cutie nu de la surub. Planetarele oricum le schimb ca bate stanga in curbe.
Am sa incerc poate cu nishte calti (da` n-ashi vrea sa scap diverse mizerii in cutie... nu?) Ma gandeam sa mai gasesc inca o saiba de cupru si sa pun putin silicon pt. etansat motoare la capatul exterior al surubului (incat sa nu intre nimic in cutie). |
--------------------
Renault
scenic
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
La mine era de plastic (verde). Oricum incearca cu calti pe filet ... sau daca nu un surub putin mai mare decat cel original ca sa-si faca un nou filet ... daca se poate. Merge si cu saiba si asa mai departe dar dupa ce repari planetara (si degresat bine inainte de a pune silicon).
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 14:24 |