Problema joc volan
![]() ![]() ![]() |
Problema joc volan
yonutz_AVI |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 12 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
2006
- IS 53 AVI
|
|||
dj22sib |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 26 March 07 ![]() |
La fel am patit si eu, si am echilibrat rotile si degeaba. Cred ca este doar o impresie. Am observat ca iarna cauciucurile astea de goodyear se comporta ciudat si mai vibreaza pana mergi cativa km. Daca afli ceva sa ne zici si noua.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V Expression Sedane,
Clio III 1.4 16V Exception
- DJ
|
|
PVF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 31 December 04 ![]() |
Pai daca ia JOC nu e de la echilibrat, eventual daca vibreaza sau cumva.
Cu masina oprita se misca volanul? |
--------------------
Renault
Clio III
2006 confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP
- B 16 PVF Clio III confort dynamique- 5 usi 1,2 16 V 75 CP.
|
|
dj22sib |
![]()
|
Foarte putin in mers. Joc pe loc, cu masina oprita, nu exista... Nu stiu daca am inteles intrebarea.
This post has been edited by dj22sib: 16 Feb 2009, 21:52 |
--------------------
Renault
- DJ
|
|
yonutz_AVI |
![]()
|
hmm .. cand e masina oprita nu are joc .. doar in mers se simte ca si cum ar fi rotile dezechilibrate desi abia le-am echilibrat
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006
- IS 53 AVI
|
|
roty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
O problema similara am si eu intre 100 si 120, nu inainte si nu dupa.
Am echilibrat rotile si am si indreptat jantele (!!) si de atunci parca e mai discreta problema. |
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|
yonutz_AVI |
![]()
|
Jantele nu sunt strambe .. m-am uitat atent
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006
- IS 53 AVI
|
|
PVF |
![]()
|
Eu am niste jante OZ cu gaura aia din centru un pic mai mare decat butucul de la fuzeta, am fost la vulcanizare cand am schimbat cauciucurile si mi.a zis un tip care lucra acolo ca atata timp cat jentile nu vin exact pe butuc (adica sa se centreze pe el) mereu o sa am o mica vibratie oricat le indreapta sau le echilibreaza.
Si adevarul ca dupa ce am plecat (jenti indreptate ca era strambe si pe urma echilibrate ) tot am o mica vibratie intre 100-120 . Poate ca a avut dreptate poate nu... |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
pentru gaura din centru exista inele de centrare, cand ai cumparat jentile trebuia sa-ti dea si astfel de inele(metal sau plastic)
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
PVF:
Nu mai merge asa, fara inele de centrare. Rolul lor e bine definit. Rotile necentrate perfect descarca asupra prezoanelor forte superioare celor pentru care au fost calculate prezoanele. In timp asta genereaza o uzura accelerata a metalului din care sunt facute prezoanele (in inginerie cred ca se cheama "oboseala metalului") si in final conduce la ruperea lor. Riscurile asumate sunt mari. In plus, vibratiile continue (te asigur ca exista permanent, doar ca la viteze mici le absorb amortizoarele, la viteze mari insa forta centrifuga creste si vibratiile deasemenea) iti vor uza prematur bucsele, rulmentii si caseta de directie. Nu te increde in vorba romaneasca "las-o ca merge si asa"... acum merge, dar mai incolo vei regreta. Mergi urgent la dealerul OZ de unde ti-ai luat jantele (daca le-ai luat de ocazie mergi la orice dealer), cumpara-ti inele de centrare potrivite si monteaza-le. Sunt ieftine si se monteaza usor. yonutz_AVI: Jocul mai mare decat normal (daca este, ar trebui verificat la service) denota probleme la caseta de directie. Jocul mai apre si din capete de bara uzate, dar nu cred ca e cazul la tine, la socuri mari caseta e cea care sufera. Casetele de directie Renault n-au fost niciodata campioane la fiabilitate, sunt calculate pentru drumuri bune si foarte bune. Vestea proasta este ca de ani buni incoace la modelele Renault caseta nu se repara, doar se inlocuieste si costa o palarie mare de bani. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
PVF |
![]()
|
Inele am de cand am luat jentile dar daca le pun nu mai intra deloc... O sa caut unele bune
Bafta |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
roty |
![]()
|
QUOTE(Tudor @ 18 Feb 2009, 16:59) PVF: In plus, vibratiile continue (te asigur ca exista permanent, doar ca la viteze mici le absorb amortizoarele, la viteze mari insa forta centrifuga creste si vibratiile deasemenea) iti vor uza prematur bucsele, rulmentii si caseta de directie. Atunci de ce peste 120 nu mai apar acele vibratii? Fix intre 100 si 120? Ca la mine, eu care am oricum jantele originale... |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
dj22sib |
![]()
|
Si eu tot jante originale am.. e exception.
|
--------------------
Renault
- DJ
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Janta ovalizata... nu o vezi ochiometric, doar pe masina de echilibrat cu un comparator... sau poti sa-ti confectionezi singur un dispozitiv simplu, fix fata de sol, cu o bucata de creta in varf, suspenzi roata, incepi sa o invarti usor cu mana si apropii creta de marginea jantei pana incepe sa o atinga, faci operatia atat pe interior cat si pe exterior... sper ca ai inteles ideea. Daca creta nu lasa urma continua pe janta, e ovalizata.
Vibratia (trepidatia volanului) apare in mers doar la o anumita viteza +/- 5...10 km/h (la o anumita turatie a rotii) functie de cat de ovalizata sau dezechilibrata e, turatie la care vibratia indusa de roata intra in rezonanta cu celelalte elementele ale directiei masinii. Sub sau peste acea turatie/viteza, nu mai e in rezonanta => dispare trepidatia volanului, sau devine nesesizabila. Probabil ca mai apare si la viteza X2, dar cum nu mergi cu 200-240 km/h, nu stii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(roty @ 18 Feb 2009, 23:11) Atunci de ce peste 120 nu mai apar acele vibratii? Fix intre 100 si 120? Ca la mine, eu care am oricum jantele originale... Nu stiu cat de atent a testat el. Modul in care o janta deformata produce vibratii l-a explicat deja 19vik. Eu am spus cum se produc vibratii datorate lipsei inelelor de centrare. La viteze mari (peste un anumit prag, in functie de masa masinii si incarcarea ei) vibratiile resimtite tind sa se reduca pentru ca masina capata portanta, se ridica de bot, iar greutatea masinii nu mai apasa atat de mult asupra rotilor. Oricum, fara inele de centrare, jantele echilibrate si roluite se redeformeaza destul de repede. Vibratii pot sa apara si de la anvelope necorespunzatoare (o anvelopa ipotetic perfecta trebuie sa aiba centrul de greutate la jumatatea axului sau, in realitate nu exista asa ceva, ci doar abateri foarte mici in cel mai bun caz). Intr-o masina apar vibratii din multe surse, nu numai de la roti: orice motor are o plaja de turatii in care intra in rezonanta, orice sistem de evacuare are o plaja de debit evacuat unde vibreaza si multe alte asemenea. Depinde cat de mari sunt vibratiile, iar asta in scris e greu de exprimat si evaluat. Eu am dat un sfat pe principiul: ca sa reduci cat mai mult din vibratii e bine sa elimini toate posibilele cauze cunoscute si care pot fi eliminate. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
dj22sib |
![]()
|
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa echilibrez rotile, chiar la ei la service, si nici o diferenta.
|
--------------------
Renault
- DJ
|
|
Tudor |
![]()
|
La tine poate fi o anvelopa tocita inegal. E doar o presupunere, motive pot fi multe, asa cum am mai spus. Astfel de vibratii cred ca pot fi ruduse doar prin incercari. Daca rotile sunt echilibrate si pe masina de echilibrat nu se vad "batai" (roata se poate echilibra si "putin stramba", e bine sa cauti un nene mai cu experienta care sa se uite la roti si iti spune el daca vreuna are nevoie de roluire), eu as schimba rotile de pe fata cu cele de pe spate (vibratiile pe spate sunt resimtite mult mai putin decat cele pe fata, datorita incarcarii diferite pe punti). La drumurile din Romania, ca sa nu ai parte de vibratii, ar trebui sa roluiesti jantele la fiecare 5k km (bine, acum mai depinde si de cum "numeri gropile") si sa schimbi anvelopele la fiecare 15-20k km, dar asta nu se merita in mod evident.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
dj22sib |
![]()
|
Nu prea am noroc sa dau in gropi, aia a fost o intamplare... apa intr-o groapa mai maricica. Le cam feresc, fac presiunea cel putin de 2 ori pe luna si am 15k cu ea.
![]() This post has been edited by dj22sib: 19 Feb 2009, 23:21 |
--------------------
Renault
- DJ
|
|
kriprii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 30 October 06 From: Bucuresti ![]() |
am avut aceeasi problema si cand am fost cu masina in revizie mi-au spus ca bieleta pe partea dreapta are joc si mi-au schimbat-o. De atunci nici o problema
This post has been edited by kriprii: 20 Feb 2009, 16:41 |
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
ionz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 7 April 08 ![]() |
Problema de joc volan nu am, dar pe drumuri nationale cu mici denivelari masina vibreaza, sau mai bine zis tremura din cauza, zic eu, asa zisului "pachet de drumuri grele"
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
yonutz_AVI |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006
- IS 53 AVI
|
|
dj22sib |
![]()
|
Bieleta de directie mai are garantie tot 2 ani? MS.
|
--------------------
Renault
- DJ
|
|
roty |
![]()
|
@Tudor - la treaba cu 100-120 ma refeream la cazul meu si eu am testat cu atentie;
oricum, treaba cu bieleta parca are logica; La mine acuma, stand pe loc, invart de volan si dupa cam jumatate de volan se aude un poc si se si simte ca si cum ar scapa ceva...dupa aia invers tot la jumatate de volan samd eu o sa plec din tara o perioada mai lunga inca de saptamana viitoare si as cam vrea sa o verifice, da nu cred ca am sanse de pe o zi pe alta oricum; am 4 ani garantie, cred ca pot merge cu (mai multa) incredere si la ei acolo (franta), nu? |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
dj22sib |
![]()
|
Eu am fost de 3 ori la service ... si nimic. Au schimbat doar amortizorul de la telescop , cred ca flansele, cu toate ca nu cred ca aveau nimic.
![]() This post has been edited by dj22sib: 22 Feb 2009, 12:29 |
--------------------
Renault
- DJ
|
|
kriprii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 30 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Dap eu cand am fost cu masina in service avea 2 ani...deci este in garantie bieleta...oricum eu am pana in decembrie 2010 garantie.
|
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
yonutz_AVI |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006
- IS 53 AVI
|
|
kriprii |
![]()
|
pai e in garantie atata timp cat ai masina in garantie...eu i-am facut garantie extinsa (2 ani by default+ 2 ani pe care i-am platit)
This post has been edited by kriprii: 23 Feb 2009, 19:34 |
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:28 |