Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

service renault, naspa sau nu?

adrian1978
post 29 Aug 2006, 10:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ma tenteaza sa cumpar un Megane...insa am auzit ca service-ul reno e super nasol(iti inlocuiesc piesele bune cu piese sh, si alte magarii)..este adevarat? reno au primit reclamatii? au facut ceva in sensul asta?

--------------------
fara fara fara
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Turkish
post 29 Aug 2006, 10:47
Post #2

Membru autentic

de inlocuit cu sh nu am auzit

pe pielea mea:
au schimbat bobine cand nu erau ele de vina ci bujiile. proaste. puse tot de ei smile.gif)
a fost nevoie sa le las masina o sapt sa admita ca avea probleme cu fulia
preturile lor la piese sunt mai mari cu cel putin 50% decat ce poti gasi la alte magazine
eunt putin flexibili la urgente: unui amic i-a crapat motorasul de la stergatoare intr-o perioada cu ploi si nici in ruptul capului nu l-au programat mai repede de 2 sapt.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ssilviu
post 29 Aug 2006, 10:55
Post #3

F1 Man

From: Nicaieri

Cauta pe forum, s-a discutat foarte mult. De obicei lumea vine sa se planga pe forum asa ca vei gasi numai experiente nasoale. Nu inseamna ca in alte cazuri nu s-au comportat mai bine. Problema service-urilor este la fel la orice marca in romania. Cauza este una simpla: lucreaza romani in ele

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Freeymind
post 29 Aug 2006, 10:57
Post #4

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Service-ul Renault este ca orice service in Romania deoarece este plin de romani. Personal am avut putine intersectari cu service-ul dar suficiente ca sa-mi para rau ca platesc un serviciu care in final nu-mi aduce prea mari satisfactii ci din contra: stres, nervi, nemultumiri. Repet, tind sa cred ca e o problema legata de caracterul romanului si nu neaparat de Renault!

--------------------
Renault Megane II 1.6 16V Bicorp 2006
+
mihye
post 29 Aug 2006, 11:00
Post #5

From: TM

Nu vreau sa ii laud pe baietii de la aici, dar in comparatie cu alte reprezantante din oras, si cu ce am citit pe forum, e cel mai bun service din ce am intalnit, ma refer exclusiv la reprezentanta de la noi.

--------------------
 Fiat GP 2008
+
adrian1978
post 29 Aug 2006, 11:30
Post #6

Membru incepator

QUOTE(Freeymind @ 29 Aug 2006, 11:57)
Service-ul Renault este ca orice service in Romania deoarece este plin de romani. Personal am avut putine intersectari cu service-ul dar suficiente ca sa-mi para rau ca platesc un serviciu care in final nu-mi aduce prea mari satisfactii ci din contra: stres, nervi, nemultumiri. Repet, tind sa cred ca e o problema legata de caracterul romanului si nu neaparat de Renault!
*

insa reno ar trebui sa se sesizeze...in fond e renumele marcii in joc!

--------------------
fara fara fara
+
flotl
post 29 Aug 2006, 11:58
Post #7

Membru autentic

From: Tulcea

Parerea mea este ca toata lumea vorbeste de rau service-urile Renault plecand de la experienta cu cei din Bucuresti care cred ca sunt mai aglomerati si mai spagari.
Ai nevoie de o piesa la masina si ti se spune ca vine peste 2 saptamani, pai nu stai, suni la alti dealeri din tara, mergi la un importator.
Nu au timp sa se ocupe de masina ta, te programeaza peste 1-2 saptamani la revizei, nu stai, te duci la un service Renault din judetele apropiate. Unele lucreaza si sambata.
Eu mi-am facut si revizia a 2-a la Focsani. Imediat m-au preluat si a stat un mecanic pana a terminat tot, inclusiv schimbul de flanse. Alt mecanic care mi-a facut prima revizie statea, nu avea ce face.
Poate se pot negocia si o reducere de tarife pentru ca veniti din alt judet.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
richie
post 29 Aug 2006, 11:59
Post #8

The Right Member

Ce e ala renume? Banu'....ala-i important. wink.gif

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
adrian1978
post 29 Aug 2006, 13:37
Post #9

Membru incepator

QUOTE(richie @ 29 Aug 2006, 12:59)
Ce e ala renume? Banu'....ala-i important.  wink.gif
*

pai o fi banu...insa o faima proasta atrage sibani putini!

--------------------
fara fara fara
+
Freeymind
post 30 Aug 2006, 10:47
Post #10

Membru incepator

QUOTE(adrian1978 @ 29 Aug 2006, 14:00)
insa reno ar trebui sa se sesizeze...in fond e renumele marcii in joc!
*

Nu. Este in joc renumele Renault Romania. Renault face afaceri si nu sta sa vada daca romanii sunt conform regulilor... Renault nu pierde nimic. Vor pierde service-urile deschise deja si care nu se aliniaza regulilor de joc. Sunt sigur ca desi acu in anumite localitati exista doar un service agreat de Renault peste foarte putin timp vor aparea si altele... fapt ce va determina un management mai profesionist! Si incet incet tara asta va incepe sa arate altfel.

--------------------
+
adrian1978
post 30 Aug 2006, 14:13
Post #11

Membru incepator

QUOTE(Freeymind @ 30 Aug 2006, 11:47)
Nu. Este in joc renumele Renault Romania. Renault face afaceri si nu sta sa vada daca romanii sunt conform regulilor... Renault nu pierde nimic. Vor pierde service-urile deschise deja si care nu se aliniaza regulilor de joc. Sunt sigur ca desi acu in anumite localitati exista doar un service agreat de Renault peste foarte putin timp vor aparea si altele... fapt ce va determina un management mai profesionist! Si incet incet tara asta va incepe sa arate altfel.
*

Ba tocmai: reno ar trebui sa stea sa vada daca romanii sunt conform regulilor (de fapt reprezentantii reno in romania). In bucuresti sunt destule serviceuei agreate reno...si am inteles ca cam toate au bube...mari!

--------------------
fara fara fara
+
ssilviu
post 30 Aug 2006, 14:20
Post #12

F1 Man

From: Nicaieri

De grija Renault Romania pentru clientii sai s-a mai vorbit si nu de bine!

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
richie
post 30 Aug 2006, 14:23
Post #13

The Right Member

@adrian1978: cam asta vroiam sa sugerez si eu.
Si intr-adevar, problema nu e neaparat doar a service-urilor, ci in primul rand al Renault. si nu doar al Renault Romania. Pentru ca, eu daca nu sunt multumit de reteaua de dealeri-service, nu ma intereseaza ca vina e a lor. Data viitoare nu voi mai cumpara un Renault. si...tot ei pierd. Inclusiv Renault Franta.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
B-84-HWH
post 30 Aug 2006, 14:28
Post #14

Membru si atat

From: Bucuresti

Nu am avut probleme mari dar atat cat am ajuns in service(nu are rost sa-i spun numele,sunt convins ca altii au avut experiente nasoale acolo)s-au purtat f civilizat si,in afara de pret-intr-adevar mare,nimic nu m-a deranjat.Programarile peste 2 sapt fie le-am acceptat fie, dupa mici insistente verbale(nu financiare), am obtinut ceva mai devreme dar la o ora ciudata(8 sau 18).

--------------------
Renault Clio Bicorp - B-84-HWH 2004 Extreme 1,5 dci 82CP
+
Laurentziu83
post 30 Aug 2006, 16:04
Post #15

Membru autentic

Problema la Renault e numarul mic de service-uri agreeate la garantie, la Daewoo aveam vreo 3-4 in oras.
Asa, daca nu-mi convine de service-ul de la Braila, am de ales doar intre (in ordinea distantei) Focsani, Constanta, Iasi si apoi Bucuresti. Foarte aproape, n-am ce zice.

--------------------
. . .
+
uncle
post 30 Aug 2006, 16:47
Post #16

pole after pole

adriane, e precum viata asta cu mersul la service-urile reno, poti avea si zile proaste biggrin.gif unii care m-au multumit pe deplin, dar sunt limitati la tipurile de actiuni pe care le pot "performa" la ei, sunt cei de la Mach 1 de la Foisorul de foc.

oricum sunt probleme cu service-urile si de la alte marci nu numai la reno cel mai dezastru e ala de la bmw - bavaria motors de exemplu...si lista cred ca poate continua, tocmai pentru ca asa cum bine spunea cineva de aici, lucreaza romani in ele wink.gif

This post has been edited by uncle: 30 Aug 2006, 16:49

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
adrian1978
post 31 Aug 2006, 08:00
Post #17

Membru incepator

QUOTE(Laurentziu83 @ 30 Aug 2006, 17:04)
Problema la Renault e numarul mic de service-uri agreeate la garantie, la Daewoo aveam vreo 3-4 in oras.
Asa, daca nu-mi convine de service-ul de la Braila, am de ales doar intre (in ordinea distantei) Focsani, Constanta, Iasi si apoi Bucuresti. Foarte aproape, n-am ce zice.
*

am inteles ca service-urile reno din provincie sunt mai bune si "mai ok" ca cele din bucuresti...asa sa fie?
ps:am un coleg care si-a facut o revizie in italia(era acolo cand a venit timpul smile.gif )...spunea ca, cat timp au facut aia revizia, s-au comportat aia exemplar cu el (cafele, prajituri, etc)
Ma gandeam sa facem o petitie pe internet referitoare la subiect...

--------------------
fara fara fara
+
Turkish
post 31 Aug 2006, 16:54
Post #18

Membru autentic

Dragilor.

Cred ca e usor gresit sa disociem atat de clar serviceul de oameni si de marca. Stiu ca de principiu este corect dar eu vad lucrurile altfel. Cand ma duc la service are ROMBUL mare afara??? Il are. Atunci eu discut cu RENAULT. Si ei sunt responsabili. Punct. Daca au probleme cu romanii sa-i ruleze pana vin unii care nu fac probleme. Daca stiu ca un service e nasol rau sa-i retraga stema de pe firma. Sa pregateasca oameni la ei pana pot oferi aceeasi calitate ca si in Franta. O marca este puternica pentru ca este o garantie a ceva. In cazul nostru al trebui sa garanteze calitate, servicii bune, fiabilitate. Daca nu face asta sa vanda sub brandul Dacia! Pentru ca in caz contrar incep sa cred ca asa cum e la noi e si in Franta si ca e marca de rht...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
flotl
post 1 Sep 2006, 06:53
Post #19

Membru autentic

From: Tulcea

QUOTE(Turkish @ 31 Aug 2006, 18:54)
Dragilor.

Cred ca e usor gresit sa disociem atat de clar serviceul de oameni si de marca. Stiu ca de principiu este corect dar eu vad lucrurile altfel. Cand ma duc la service are ROMBUL mare afara??? Il are. Atunci eu discut cu RENAULT. Si ei sunt responsabili. Punct. Daca au probleme cu romanii sa-i ruleze pana vin unii care nu fac probleme. Daca stiu ca un service e nasol rau sa-i retraga stema de pe firma. Sa pregateasca oameni la ei pana pot oferi aceeasi calitate ca si in Franta. O marca este puternica pentru ca este o garantie a ceva. In cazul nostru al trebui sa garanteze calitate, servicii bune, fiabilitate. Daca nu face asta sa vanda sub brandul Dacia! Pentru ca in caz contrar incep sa cred ca asa cum e la noi e si in Franta si ca e marca de rht...
*

Si ce marca are in Romania asemenea service-uri ?

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
adrian1978
post 1 Sep 2006, 07:46
Post #20

Membru incepator

QUOTE(flo8200 @ 1 Sep 2006, 07:53)
Si ce marca are in Romania asemenea service-uri ?
*

...deci mai bine o lasam balta si ne multumim cu eternul: peste tot in romania e la fel?

--------------------
fara fara fara
+
Freeymind
post 5 Sep 2006, 12:39
Post #21

Membru incepator

QUOTE(Turkish @ 31 Aug 2006, 19:24)
Dragilor.

*

Turkish,
cum as putea gandi altfel decat asa - adica service/ marca/ oameni - daca stiu ca merg in Italia - cum spunea cineva aici - si in timp ce mi se gadila masina eu ma gadil cu o cafea sau un suc. E clar nu? Si ce interes are francezu sa-l faca pe roman sa castige bani, respect, imagine? Pentru ca e marca la mijloc? Problema este in ograda noastra: ei produc/vand masini. Noi: suntem neprofesionisti. Hai sa fim seriosi: ei au facut o afacere cu lansarea marcii lor in romania si nu au deschis o gradinita la care sa vina toti mecanici si sa invete cum sa se comporte cu clientii si toate celelalte... Si inca ceva(poate un pic deplasat exemplul dar eu zic ca merge): Shell a pierdut ceva din imagine odata cu incheierea afacerii din Romania sau din celelalte locuri? NU. Nu suntem o piata buna pentru ei si asta e. Pana sa i-a o atitudine RENAULT vis-a-vis de service-urile romanesti noi doi o sa... nu mai zic nimic!!!

--------------------
+
neumann
post 5 Sep 2006, 13:28
Post #22

Membru autentic

From: Spermezeu

Eu propun altceva:
- sa facem aici pe site cate un topic sticky pentru fiecare service renault din Bucuresti, si apoi din tara (pentru cei din afara Bucurestiului, cine nu gaseste service-ul in lista, face un topic si da mail la moderator sa il faca sticky. Pentru Bucuresti, propun ca moderatorii sa faca direct topicuri sticky, daca accepta ideea. Sau poate ar fi mai bine o sectiune separata, "Service auto"). Si fiecare isi scrie review-ul dupa ce a fost la service, eventual si numele mecanicului care i-a lucrat la masina, operatia facuta, cat a durat, cat a asteptat, daca l-a lasat sa stea langa masina sau nu, evident fiecare scrie cat vrea, nu toate informatiile sunt obligatorii. In felul asta ii vom penaliza noi pe cei neprofesionisti, deoarece isi vor pierde clientii. Facem un fel de condica de reclamatii publica pentru fiecare service. Personal, dau o nota foarte proasta service-ului Mach1 de la Sofitel.
De ce? Pai m-am dus cu greierasul la volan si cu scartatit geam sofer, plus zgomot ciudat la revenirea manetei de semnalizare. Nu am primit decat raspunsul "asa face toate", iar cel de la electrica, care mi-a mutat masina din atelier in parcare, a urcat in masina fara mine si cand am alergat dupa el, era cu masina oprita si aplecat pe sub bord, cand m-a vazut a demarat si a tras masina in parcare. Probabil vroia sa fure si el un bec sau altceva. De asemenea, aveam o oferta de la ei cu un spalat exterior gratuit, si au zis ca nu au timp si ca sa vin seara sau a doua zi, asta cand au auzit ca nu vreau sa o spele pe interior, deorece era curata.
Concluzia: Imi voi sfatui doar dusmanii sa calce pe acolo, si ma bucur ca am luat masina de la Serus. Mach 1 sunt buni doar sa cumperi ulei de la ei (sunt importatori elf si au preturi de hypermarket). Alta data am vrut sa cumpar un filtru de ulei de la ei, si nesimtita de la ghiseu m-a intrebat de ce nu-l cumpar de la service(?), cand ma duc cu masina sa schimb uleiul (parca imi facea o favoare ca mi-l vinde). De parca trebuia neaparat sa le dau lor o caruta de bani pentru un rahat d eschimb de ulei (aveam supernova pe vremea aia).
Singura experienta buna a fost cand am comandat bari de pavilion, s-au miscat foarte repede si era un baiat foarte de treba la vanzari accesorii (nu stiu cum il cheama, dar avea un tatuaj pe mana).

This post has been edited by cristianco2002: 5 Sep 2006, 13:34

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
adrian1978
post 5 Sep 2006, 13:35
Post #23

Membru incepator

buna idee...cate un stiky ptr.fiecare service..poate ne ajuta si domnii admini ...

--------------------
fara fara fara
+
sqryn
post 5 Sep 2006, 13:37
Post #24

Clio rulezzz

From: München

Macar pentru alea mari gen serus, ipso, meridian si care o mai fi...

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
cristinic
post 5 Sep 2006, 19:39
Post #25

Membru

si eu sunt de acord

--------------------
Renault Laguna 2002 1.9dci
+
cristinic
post 23 Sep 2006, 17:02
Post #26

Membru

a murit ideea?

--------------------
Renault Laguna 2002 1.9dci
+
adrian1978
post 23 Sep 2006, 20:46
Post #27

Membru incepator

pai daca adminii nu zic nica..sad.gif

--------------------
fara fara fara
+
ktmbull
post 24 Sep 2006, 11:43
Post #28

Membru autentic

Eu in 4 ani de Reno am avut tot felul de experiente pe la service-uri(Ipso, Meridian, AutoMarcus, Cobalcescu). S-a intamplat sa ma duc si sa se rezolve totul brici dar si sa ma cer cu ei. Toata jmecheria e sa te duci linistit si sa fii foarte insistent, mai ales daca vrei o reparatie pe garantie.
La revizii s-au miscat intodeauna bine.

PS. Aia cu inlocuitul pieselor e la nemti.

This post has been edited by ktmbull: 24 Sep 2006, 11:45

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
AlexV
post 24 Sep 2006, 13:41
Post #29

Admin?

Group: Admin

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 22:54
Dacia