Cruise control pe megane, Cunoscut si ca TEMPOMAT
![]() ![]() ![]() |
Cruise control pe megane, Cunoscut si ca TEMPOMAT
danny |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 27 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Megane 2 Sedan 1.6 16V
Confort Expression - Noir |
|||
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
oricand ai nr mele de telefon
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
intrebare stupida:twingo 2002 vreo sansa la cc?
![]() ...nu radeti! |
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
are computer de bord?
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
viteza km parcursi km scurti si ceas...daca asta inseamna computer de bord!
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
NU.. computer de bord inseamna... viteza medie, autonomie ramasa.. consum mediu de carburant, consum instant de carburant....
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() desi...sunt o gramada de martori si caractere pe displayul digital. multumesc de ajutor! |
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
|
|
bogdy00007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 24 January 05 From: pitesti ![]() |
sal, daca atunci cand faci testul de ceasuri iti apar pe diplay si caractere grafice, atunci procesorul din tabloul de bord stie de comp, dar numai ca nu e cablat,comp de bord nu are treaba cu cc cel mult nu iti afiseaza viteza setata.
|
--------------------
renault
clio symbol
- ag-82-xxx
1.5dci 2002, computer bord, cruise control
|
|
hakkinen |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 13 November 05 ![]() |
Intrebare:am cd changer pe megane sedan,daca unul din butoanele tempomatului este alocat peste cel care comanda schimbarea cd-urilor in magazie,raman cu butonul doar pt functia de cruise ?Ma refer la butonul de pe muchia inferioara a satelitului de comanda audio,alocat in cruise control pentru "reset".
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 Luxury Renault Laguna 2.0 dci -2007, Luxury+xenon
BMW 118-2008. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
fratilor nu va mai chinuiti, luati documentu asta ca va explica exact cum se face, pas cu pas.
E pentru Laguna, dar in mare parte se aplica si la Megane, cel putin comenzile sunt identice, doar legaturile de la volan difera. Ori folositi butoanele alea, ori puneti voi alte microswitchuri. http://andu911.home.ro/cruise.pdf This post has been edited by andu911: 2 Apr 2007, 07:25 |
--------------------
-
-
-
|
|
MiB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 18 September 05 ![]() |
Romeo, ti-am lasat PM si pe yahoo si pe forum. Am mufa alba. Poti te rog sa imi spui cum facem mai departe ?
|
--------------------
Renault Megane
Estate
2005 1.5 DCI Renault Megane II Estate full option, 1.5 dci 80 CP
|
|
nassus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
Tocmai mi-am desfacut si eu masinutza in cautare de mufe. Am gasit una bucata mufa in panoul din stanga jos unde sunt reglajele la faruri, pe la volan am desfacut doar cochilia care acopera manetele de control si nu am gasit nici o mufa alba.. o sa incerc sa o desfac si pe urmatoarea cand am timp, poate poate gasesc ceva acolo.
Oricum pana una alta, pe mufa asta care am gasit-o, cum fac legatura la switchul pt limitare si cruise ca as vrea sa vad macar daca se aprinde ledul in bord sau daca afiseaza ceva pe ecran. De unde iau un + de dupa contact? O mica intrebare OF-TOPIC: Cum pot sa recuperez o chestie mica de plastic, care a cazut prin conducta de aer care dezabureste parbrizul? Masina mea este: Megane 2.1 (adica ala cu lumina portocalie in bord) Estate an fabricatie 2005 |
--------------------
Opel
Insignia Sport Tourer 163cp
2014
|
|
nassus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
Revin cu precizari:
Am gasit o mufa sub volan dar e portocalie. Are acceasi configuratie ca si cea descrisa in topicul asta.. Cum sa fac sa comand si eu de la Renault switch-urile din partea stanga jos pt limitare si cruise? (alea de langa controlul farurilor) Cam cat costa chestia cu comenzile pt RCD? (in cazul in care o stric incercand sa bag butoanele pt tempomat) Urmeaza sa pun niste poze. of-topic In test mode se aprind toate ledurile pt toate functiile care exista activate, sau doar se verifica daca nu sunt arse ledurile existente in bord? |
--------------------
Opel
2014
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Inseamna ca ai tot,apuca-te de treaba.Cum adica cum sa faci sa comanzi?
![]() This post has been edited by sorin: 27 Apr 2007, 08:12 |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
nassus |
![]()
|
Perfect... ma apuc de treaba..
![]() |
--------------------
Opel
2014
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
salut
pt orice nelemuriri ma puteti contacta la nr de telefon 0721449444 0766449444 |
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
Se poate cumva cumpara butonasele pt tempomat care sun pe volan din fabrica la modelele cumarate cu tempomat? Trebuie schimabt tot volanul sau ajunge partea centrala? Partea centala are airbagul si ma gandesc ca nu as monta de la dezmemrari. ms
This post has been edited by tzsombi: 29 Apr 2007, 01:01 |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Treaba e puțin mai complicată: volanul cu botoane de cruise control are mai multe contacte rotative pe butuc...al tău are doar cele pentru airbag și claxon...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
nassus |
![]()
|
Mie imi veni o idee: Oare cum s-ar putea face un bypass temporar la comenzile pt RCD si sa fie folosite pt tempomat iar cand se doreste controlul RCD-ului sa se revina. Deci sa existe un micro sw cu 2 poztii prin care sa se selecteze chestia asta in ideea sa nu mai punem inca 4 sw care pot sa arate mai mult sau mai putin estetic..
Are careva pinout-ul mufei de la comenzile pt RCD? |
--------------------
Opel
2014
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
catalin: contactele rotative sunt aceleasi, insa difera forma airbagului si toata "configuratia interioara", motiv pentru care trebuie schimbat tot volanul, lucru discutat de noi pe acest topic (sau celalalt legat de cruise control) cam acum un an...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ok, merci de lamurire.
Am găsit un mod "drăguț" zic eu de a "fabrica" cele 4 butoane necesare controlului tempomatului. Este vorba de un mini-joystick (defapt un POV HAT de pe maneta unui joystick banal) ce are exact 4 direcții, acționând pe fiecare un micro switch. Se atașează pe placuța lui cu circuite rezistențele din schema cruise-controlului, apoi se alege un loc convenabil în mașină...eu sugerez partea stângă a cochiliei volanului... This post has been edited by Catalin Marinarul: 30 Apr 2007, 17:30 Attached thumbnail(s) DSC03048.JPG ( Size: 275.23k ) Number of downloads: 2690 |
--------------------
-
-
|
|
<dan> |
![]()
|
![]() posesor_renault Group: Members Posts: 122 Joined: 18 June 06 ![]() |
@nassus
verifica schemele electrice poate te ajuta. vezi aici, postul #97 This post has been edited by <dan>: 30 Apr 2007, 19:27 |
--------------------
megane ll 1.5dci
toyota auris D-4D
2003/2009
|
|
nassus |
![]()
|
Tocmai am instalat un switch pt selectare cruise/limitare dar nu se aprinde nici un led in bord.. si normal, nici pe ecran nu apare nimic..
Mai ramane sa activez optiunile din computer? Sau pot sa ma las pagubas? Cine are posibilitatea de a activa optiunea asta si se afla in Iasi (inafara de reprezentanta renault)? |
--------------------
Opel
2014
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Da, trebuie activată...
|
--------------------
-
-
|
|
Tavishor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 23 December 05 ![]() |
O sa incep intai cu multumiri lui Liviu si Romeo.
Ca istoric.. M-am documentat destul de bine pe forumuri, inclusiv pe cel francez despre tempomat. Mi-am comandat la un dealer butonul de comanda si un satelit de volum de la Laguna - de ce? pentru ca este mai mic si puteam sa-l pun mai usor pe partea stanga, plus ca da si bine. Nu am vrut sa-mi modific satelitul de comanda radio existent. Butonul de comanda l-am instalat singur, avand totul preechipat. Am luat legatura cu Liviu si Romeo si m-au ajutat sa activez functia pe calculator. Cum s-a mai spus in posturile anterioare, la unele masini nu este activata implicit functia de tempomat. Asa a fost si la mine. Satelitul de la Laguna..am sters inscriptiile de volum de pe el (super greu de facut) si am imprimat altele special concepute pentru tempomat. Liviu m-a ajutat cu rezistentele, si am folosit butoanele de + / - si doua din cele de sursa pentru R si in partea opusa pentru O. Partea cea mai dificila a fost montajul satelitului.. L-am pozitionat in partea stanga, pe cochilia superioara, intre maneta de semnalizare si volan. Inturcat am vrut sa fie cat mai strans prins, operatiunea de decupare este dificila. Mie nu prea mi-a iesit, dar asta nu inseamna ca nu se poate face. In plus, pentru intarire am prins satelitul cu multa rasina in interior. Cuplarea la cele 2 fire s-a facut prin taiere si legare in exterior. Firele le-am tras pe unde sunt pozitionate si firele de la satelitul de comanda radio. O sa revin si cu poze. Eu zic ca in mare a iesit ok. |
--------------------
Renault Megane
Estate
2004 Privilege Renault Megane II Estate Privilege 1.9 dCi 2004/11, full option - piele, 30.000km 02.2007
|
|
caseac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 5 September 06 ![]() |
in buzau este cineva care poate activa afisajul?
|
--------------------
renault
clio
- bz-81-cbz
hback 1.2-16v
|
|
prise |
![]()
|
![]() Posesor de megane fericit Group: Members Posts: 234 Joined: 4 February 07 From: Birlad ![]() |
in iasi este cineva care se pricepe la instalarea tempomatului???
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
|
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut. Am si eu cateva intrebari. Nu am acea mufa alba de care se vorbeste . Presupunand ca o cumpar de la SH cu tot cu cablajul respectiv se conecteaza la CB tot prin mufa ? As vrea sa imi iau volan cu butoanele de tempomat. Mai exista alt cablaj care vine de la volan. Unde se conecteaza ? Tot prin mufare sau trebuie sa fac vre-o improvizatie ? Am citit cam totul despre tempomat , dar nu am gasit aceasta informatie. Cat de greu se schimba volanul ? Imi trebuie vre-o cheie speciala ?
10x |
--------------------
RENAULT
Kadjar
- B
Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
|
|
caseac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 5 September 06 ![]() |
premah nu stiu daca tre sa schimbi tot volanul
eu am clio si la mine poti schimbi numa partea cu airbagu pe airbag sunt butoanele...si se scoate usor are doua cleme pe partea opusa si la tine cred ca e la fel da decat sa dai cine stie cat pe airbag, mai bine te duci la un meserias adevarat si iti monteaza 4 butoane elegante pe airbagu vechi....ca am impresia ca un airbag sare oleak de 400 euroi si nu-i chiar de coalea |
--------------------
renault
clio
- bz-81-cbz
hback 1.2-16v
|
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Vreau sa pun si eu asa ceva pe LOGAN MCV LAUREATE 1.5 DCI ( nu glumesc) .
Masina are acelasi motor ca pe CLIO/MEGANE si evident acelasi computer . Avand in vedere faptul ca tempomatul este legat de motor + computer , ar trebuii sa mearga . Acum... imi trebuie schema cu firele care trebuiesc trase . Poate ma ajuta si pe mine cineva sa realizez chestia asta Multumesc ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 02:53 |