Manerele interioare se cojesc, Megane 2.2 (in special) si 2.1
![]() ![]() ![]() |
Manerele interioare se cojesc, Megane 2.2 (in special) si 2.1
dany75 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megan
2007
- b 75 dny
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Mânerele mele, precum se văd in poze arată perfect, acum la 6 ani jumătate de când a fost cumpărată mașina. Secretul? Le-am vopsit azi
![]() Am imbătrânit, că prea puțină răbdare am avut să desfac fețele de ușă, mai ales la șofer chinuială că nu am vrut să desfac mufele de la comanda de geamuri. Și pe urmă calvarul de pe lume cu curățatul mânerelor vieții. Ale mele se prezentau rezonabil, primii 4 ani nu am avut nicio problemă, abia prin ultmii 2 ani au apărut probleme, dar pe părțile din față aveam doar 2-3 ciupituri. Probabil am nimerit un lot mai bun. Cert e că, fiind mai bun, m-a secat de toată răbdarea să incerc să le curăț. Am incercat cu acetonă, diluant (nu e bine, incepuse să topească plasticul, a trebuit să dau la greu cu șmirghel să-l aduc iar la nivel), cif, invelit in foi cu spirt. Greu nene. Cel mai bine a mers efectiv cu degetul impins pentru decojire. Părțile din față, chiar dacă nu aveau pic de primer, au rezistat mai bine ca alea din spate, dar au fost mai ușor de curățat. Pe astea le-am curățat perfect. Au ieșit perfect și la vopsit. Alea din spate nu le-am curățat integral că innebuneam. Curățat prima oară cu burete de vase partea abrazică, apoi șmirghel de 1000 și apoi 3000. Oricum, nu am vrut să iau un negru mat de 25 de lei, așa că m-am dus și mi-am preparat vopseaua la un magazin specializat, nuanța dar și textura sunt foarte apropiate de cele originale. Precum se poate vedea și in poze. Am luat și un primer să dau înainte, după care 3 straturi sănătoase de vopsea. A mai rămas din vopsea pentru incă o mașină lejer. De primer nu mai zic, mai ajunge la vreo 3-4 mașini. 55 lei vopseaua, 45 primerul. Rezultatul se poate vedea in poze, in una din ele parcă se poate vedea și codul de vopsea. I-a mai adăugat tanti de la magazin incă un strop de negru după ce l-a testat dând direct pe un mâner scos de probă. Oricum, never again. Prea mare bătaia de cap. This post has been edited by ssilviu: 8 Mar 2013, 14:49 Attached thumbnail(s) dreapta.jpg ( Size: 315.25k ) Number of downloads: 2183 stanga.jpg ( Size: 334.03k ) Number of downloads: 2563 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
QUOTE(dany75 @ 30 Dec 2012, 02:48) Am vazut la un Megan in targ la autovit era la vanzare, manerele pe la maneta de viteze si frana pana sus la displei cu carbon jurai ca sunt originale.Nu erau imbracate in folie, erau pre finute. Stie cineva unde se face asa ceva? Am auzit ca se imbraca electrostatic, este adevarat ? Hidrotransfer se cheama... |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
al3xtd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 21 November 12 ![]() |
am vazut si eu hidro-transfer pe un megane, am gasit si un site in ro-buc cu baietii care se ocupa, am inteles procedeul, am trimis si o cerere de pret pentru manerele usa fata, consola centrala superioara si inferioara, acum stau si ma gandesc cat de mult o sa reziste, eu unul merg zilnic prin buc min 50 km
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2006 1.5 dci
- ser Renault Megane: 2006 1.5 - dci
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
@ssilviu: puteam sa jur ca-s originale daca nu citeam..f bine au iesit, nu stiu cum de ai nimerit la nuanta si textura
![]() In legatura cu hidrotransfer, eu cred ca rezista, unii au facut si la jante asa ceva...se aplica la final si lac de aici si rezultatul fin ca de fabrica...dar momentan baietii care fac asa ceva la noi cer cam mult. |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
Am condus azi un qascai cu 66000 km parcursi, masina de femeie, manerele sunt mai tare decojite la ea ca la mine la aproape 80000 km, si la ea se mai decojesc si unele butoane...
Stiu ca nissanu face parte tot din grupul reno...dar masina aia a costat aproape dublu... This post has been edited by mumus: 19 Apr 2013, 14:27 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la alte case mai mari se decojesc... nu vad legatura...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
RadulescuRomulus |
![]()
|
![]() Sunt cu ochii pe voi! Group: Members Posts: 1.780 Joined: 7 December 10 From: naufragiat ![]() |
nu uita si cate inele poarta femeia pe mana stanga, adica aia cu care trage portiera [comparativ cu tine...]
|
--------------------
VW Passat berlina
2.0 Tdi CR + DSG
04.2009 - diesel, 140cp
- B 69 COI EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
|
|
vlad12 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 22 August 12 ![]() |
De la inele sau de la bratari se decojesc destul de repede. Eu de exemplu am o zgarietura care am facut-o din greseala din cauza ceasului.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1.5 dci 60 kw 82 cp Privilege/2006
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu la mine dupa ce le.am decojit n.am vrut sa ma mai complic cu vopsitu'... le.am dat cu mai multe tipuri de polish (de la abraziv la lustruit) si au iesit beton, numai ca in timp sotia a reusit sa.l zgarie superficial pe cel de pe stg... daca le vopseam, acum trebuia din nou sa le vopsesc, asa fiind plastic dur face fata mult mai bine la zgarieturi si nici n.are ce sa se mai cojeasca...
![]() 011220101486.jpg ( Size: 859k ) Number of downloads: 2183 011220101485.jpg ( Size: 969.27k ) Number of downloads: 1956 L.E.: cred ca au vreo 3 ani decand am executat operatia asta... ![]() This post has been edited by solidconvert: 20 Apr 2013, 11:50 |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
sorin000 |
![]()
|
![]() Just a member Group: Members Posts: 517 Joined: 16 April 08 From: Marte ![]() |
Stiu si eu , parca nu da bine in peisaj. Daca la Expression mi se pare ciudat , cred ca la Privillege e dezastru
![]() Eu vreau sa le infoliez , nu stiu daca este cea mai buna solutie dar mi se parea cea mai simpla. |
--------------------
Renault
Megane IV facelift 2021
ZEN TCe Audi A4 2016 TFSI S-tronic
Ex. Megane Sedan II 2008 Lux privillege dCi "Dacă mașina mea era ruptă ca tine , nu trecea de RAR..." |
|
solidconvert |
![]()
|
Diferenta este ca sunt lucioase acum...
![]() ![]() Cel mai bine pana acum mi se par ca au iesit cele ale lui @ssilviu... dar tot negre sunt si mai ales tot vopsite... |
--------------------
.
.
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Tu ai vrut sa le faci lucioase cu polishul. Eu le-am decojit si le-am lasat asa, arata bine negru usor mat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mtode |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 25 May 03 From: Bucuresti ![]() |
@ssilviu: foarte bine au iesit. Ne poti spune de unde ai procurat vopseaua si primer-ul?
|
--------------------
Renault
Megane II.2 ESTATE
nov 2006, Expression, 1.5dci 80CP
- B-??-???
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 8 Mar 2013, 15:43) Mânerele mele, precum se văd in poze arată perfect, acum la 6 ani jumătate de când a fost cumpărată mașina. Secretul? Le-am vopsit azi ![]() Am imbătrânit, că prea puțină răbdare am avut să desfac fețele de ușă, mai ales la șofer chinuială că nu am vrut să desfac mufele de la comanda de geamuri. Și pe urmă calvarul de pe lume cu curățatul mânerelor vieții. Ale mele se prezentau rezonabil, primii 4 ani nu am avut nicio problemă, abia prin ultmii 2 ani au apărut probleme, dar pe părțile din față aveam doar 2-3 ciupituri. Probabil am nimerit un lot mai bun. Cert e că, fiind mai bun, m-a secat de toată răbdarea să incerc să le curăț. Am incercat cu acetonă, diluant (nu e bine, incepuse să topească plasticul, a trebuit să dau la greu cu șmirghel să-l aduc iar la nivel), cif, invelit in foi cu spirt. Greu nene. Cel mai bine a mers efectiv cu degetul impins pentru decojire. Părțile din față, chiar dacă nu aveau pic de primer, au rezistat mai bine ca alea din spate, dar au fost mai ușor de curățat. Pe astea le-am curățat perfect. Au ieșit perfect și la vopsit. Alea din spate nu le-am curățat integral că innebuneam. Curățat prima oară cu burete de vase partea abrazică, apoi șmirghel de 1000 și apoi 3000. Oricum, nu am vrut să iau un negru mat de 25 de lei, așa că m-am dus și mi-am preparat vopseaua la un magazin specializat, nuanța dar și textura sunt foarte apropiate de cele originale. Precum se poate vedea și in poze. Am luat și un primer să dau înainte, după care 3 straturi sănătoase de vopsea. A mai rămas din vopsea pentru incă o mașină lejer. De primer nu mai zic, mai ajunge la vreo 3-4 mașini. 55 lei vopseaua, 45 primerul. Rezultatul se poate vedea in poze, in una din ele parcă se poate vedea și codul de vopsea. I-a mai adăugat tanti de la magazin incă un strop de negru după ce l-a testat dând direct pe un mâner scos de probă. Oricum, never again. Prea mare bătaia de cap. Codul la vopsea e 7021? La ce magazin le-ai facut? |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ral 7021 e codul, și vopseaua e luată din Ploiești de la magazinul PEX. Dar bănuiesc că merge făcută cam oriunde.
Eu m-am dus cu mânerul in mână, i-am arătat tipei, uite asta vreau, a stabilit nuanta, a creat vopseaua și pe urmă a dat pe mâner pe partea de jos și a comparat cu partea de sus cu vopseaua originală. A mai adăugat un pic de negru și pe urmă nu se mai putea vedea nicio diferență. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
CLJ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 13 April 08 ![]() |
Se pot imbraca cu carbon(imitatie)
Attached thumbnail(s) IMG_0308.jpg ( Size: 1mb ) Number of downloads: 1790 |
--------------------
dacie
1310
2004
- b24sar
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Ca sa curatati mai usor vopseaua originala de pe manere va recomand sa bagati manerele in apa fierbinte, sa le lasati cateva minute si apoi tinandu-le sub apa le frecati cu partea abraziva a unui burete de curatat vase.
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
asa am facut eu, doar ca pe burete am pus si ceva Cif White. Le-am vopsit pana la urma cu un spray de culoare neagra, vopsea auto...drept este ca sunt cam lucioase, dar avand in vedere ca la mine manerele erau dintr-un plastic alb (nu negru cum sunt altii mai fericiti) si fiind foarte julite...asa lucioase cum sunt acum, dupa mine arata super fata de cum erau
![]() Scuzati fraza lunga, un prost obicei.. |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
-01.2013
- VN 11 LUK
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
A incercat cineva PlastiDip?
Unii si-au facut si jantele, si masina etc... |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nu cred ca a incercat inca nimeni dar urmeaza... mi-a soptit o pasarica
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
spk |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 June 11 From: Bucuresti ![]() |
se gaseste si la noi plastidip ?
|
--------------------
Renault
Megane
2004 Sedan Privilege 1.5 dci 84CP SPK
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
eugenTL |
![]()
|
am vazut ca se gaseste, dar cica nu e original!
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
eugenTL |
![]()
|
M-am apucat si eu de curatat cu degetul manerul de la pasager. Pe langa buton merge greu rau. Insa eu nu inteleg de ce a ramas un fel de model pe plastic, niste linii diagonale paralele care nu se iau cu spirt. As fi preferat sa ramana negru normal ca la alti colegi.
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
nonic |
![]()
|
Nu imi amintesc de nicio linie la manerele mele
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Peste o sapt mă apuc și eu de operațiunea dat jos , curatat, vopsit....Mi-a placut ce am vazut la ssilviu, sper sa iasă bine și la mine... Am vazut azi la spalatorie un megan' cu manerele vopsite, manere care aratau foarte bine, partea din spate era mată iar partea din față era lucioasă....Nu am reușit să aflu detalii pt că posesoarea meganului avea mașina de 2 luni și habar nu avea ca au fost vopsite...
|
--------------------
------
------
------
|
|
ADLUMO |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 2 July 13 ![]() |
Buna seara,
Suntem SC ADLUMO CARS S.R.L., service specializat in vopsirea masinilor cu vopsea cauciucata Performix Plasti DIP, atelierul fiind localizat in incinta IOR 2, Bucuresti. Service-ul nostru este afiliat www.dipyourcar.com USA fiind instalatori autorizati. In acest moment am comandat stoc de vopsea, care va fi disponibil in 3 saptamani. Culorile comandate sunt: - negru mat, alb mat, galben mat, verde mat, rosu mat, portocaliu blaze, albastru blaze - disponibile in cantitati mari; - doar pentru jante, este disponibila si culoarea galben blaze. Pretul pentru vopsirea integrala a masinilor de dimensiune medie (Golf, BMW seria 3, Opel Astra, etc) este de 990 RON promotional pentru luna august. Ce trebuie sa cunoasteti este ca operatiunea de schimbare a culorii nu este foarte complicata si puteti gasi detalii la urmatorul link RAROM Pretul pentru 4 jante este de 300 RON. Pentru alte elemente si dimensiuni auto, va rugam solicitati informatii prin PM. GARANTIE: 12 luni. Pretul pentru kit-ul DIY (do-it-yourself) pentru o vopsire integrala este de 1450 RON si include: - Pistol electic vopsit - 10L de vopsea ready-to-use - Solutie pre-vopsire O seara buna, ADLUMO |
--------------------
Mini D
Cooper D
2008
- B888MNI
|
|
ionutzxxx |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 30 December 08 From: Bucuresti City ![]() |
cat ar costa manerele vopsite cu tot cu manopera si vopsea la megane 2?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2007/Privilege
|
|
MiLLe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 7 July 13 From: Buzau ![]() |
Buna seara,
sunt nou pe forum si imi cer scuza daca nu postez unde trebuie! -legat de manerele cojite,exista un tutorial ceva sa-mi dau seama cum se demonteaza aceste manere ? -Megane2,sedan,1.9 diesel ! |
--------------------
Renault
Megane 2
2006 Sedan[1.9]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 07:52 |