Alegere masina, Membru nou
![]() ![]() ![]() |
Alegere masina, Membru nou
bogy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|||
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
A vazut cineva preturile la masinile expuse la Real (hypermarket)?
Mercedes C200 - aprox 25.000Eur Ford Mondeo - 17.000 Ford Focus - 11.000 Toate au TVA inclus si, credeti-ma, destul de bine echipate. Care o fi spilul? |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Reganu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 6 September 06 ![]() |
@bogy
Salut, Initial alocasem un buget de 13K, ma gandeam la un Reno minimal (Pack, 1,4). Drive testul pe 1,5 DCI, m-a convins ca ridic stacheta la 15,5K( Luxe Privilege). Pana la urma cred ca ajung undeva pe la 16-16,5. Ieri am fost iarasi la dealer a verific treaba cu manerele usilor. Am fost dezamagit cumplit. Bijuteria pe care facusem drive testul aveam manerele cojite vai de mama lor, dupa doar cateva luni de exploatare. Nici pielea de pe tapiserie nu arata foarte bine. Am intrebat tipul de acolo care este cauza exfolierii. S-a cam incurcat putin, desi am simtit ca avea raspunsul pregatit: poate ca s-au agatat inelele sau verighetele in manere. L-am intrebat daca el crede despre mine ca am ciunga in cap? Adica daca sunt extrem de prost sa inghit gogoasa asta.N-a inteles subtilitatea. Dar eu am plecat profund dezamagit. Mi-e groaza sa ma gandesc la alte chestii serioase care pot aparea. Este adevarta, sunt facute in Turcia, si este posibil ca acea chestie care acopera manerele( eu nu i-as spune vopsea) sa fie de o calitate foarte proasta, sa se exfolieze ca pielita de pe un ardei copt. Laguna este o optiune interesanta, dar imi cam depaseste bugetul. Are un coleg o astfel de balena, si trebuie sa recunosc ca este foarte confortabila, iar despre putere( 170 CP), ce sa mai vorbim. Nu situ ce sa fac, cred ca ma rfeorientez spre PJ sau Citroen, imi pare rau dupa dotarile Reno, dar am inceput sa imi pierd increderea. Multumesc pt. raspuns, Reganu @Madriann Salut, Poti fi putin mai precis unde ai vazut aceste preturi? Poate sun in sistem SH. Si la Metro mai apar din cand in cand astfel de ocazii, masini cu numai cateva mii ( 15-30K) de km. Anul trecut am fost pe aproape sa iau si eu un Ford, era la vreo 11K. Oricum, da-mi te rog detaliile solicitate. Multam, Reganu |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
REAL Constanta (iesirea spre statiuni, langa praktiker).
Nu sunt SH sigur, e o mentiune "pret valabil numai pentru Real Hipermarket). Mercedesul de pilda are AC, oglinzi cu semnalizare in culoarea caroseriei, jante aliaj. Fordul Mondeo pare si el destul de bine echipat, iar fordul focus e un fel de van....am uitat cum ii spune, dar era fix 11000 Eur. S-ar putea in weekend sa trag o fuga pentru aprovizionare si o sa-l intreb pe tipul care sta langa ele care-i faza. Mertzu e negru, arata super si...la 25k.....imi cam sticlesc ochii ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Reganu |
![]()
|
[quote=Madriann,8 Sep 2006, 12:18]
REAL Constanta (iesirea spre statiuni, langa praktiker). Adrian, Te rog sa imi dai amanunte, in cazul in care ai fost la Real. Magazine Real sunt doar la Constanta, Oradea si Timisoara. Eu sunt din Bucuresti. Pe pagina lor web nu apar masinile. Oricum, e o chestie ciudata, ma refer la preturi, mai ales dc au si TVA inclus. Ti-am mai spus, eu am vazut ceva similar la Metro anul trecut, dar erau SH, dar foarte bine pregatite, spalate, polishate , la motor era curat, de nici nu iti dadeai seama. Ieri am fost la drive test PJ. Nu aveau SW sau break si am testat un 307 HDI 90CP. Nu m-a impresionat in mod deosebit. Fata de Megane DCI are motorul putin mai zgomotos, fata de Megane, care nu se aude deloc, nici la viteze/turatii mai mari.. Este adevarat, este ceva mai nervoasa decat M1.5 DCI, 80CP, dar la dotari sta mai prost. Pe de alta parte, dealer=ul mi-a oferit ceva din stoc, care nu prea imi convine( culaorea si fara pilot automat. A afirmat ca dc vreau neaparat alta culoare si pilot automat, trb sa astept 3 luni. Cred ca a exagerat, dorind de fapt sa scape de cele din stoc. Imi lauda in schimb AC bizone, ca pe o mare facilitate si culpoarea gri metalizat( banala). PJ are cele mai frumoase culori si asta incerca sa ma convinga ca gri este o culoare practica. Alta chestie care ma irita este locul de depozitare al rotii de rezerva:sub portbagaj, pe un grilaj din fier, neprotejat. Ceva similiar cu cel de la NOVA, total neprotejat, toata mizeria se aduna pe roata. Cand am intrbat de ce , saudc se paote monta un scut, n-a stiut ce sa imi raspunda. Este adevarat, nici 206SW nu are scut, in schimb 406SW are. Cotiere nu pot comanda, dupa cum nici alte dotari, care sunt livrate la pachet, la un model superior( 110CP, mai scump cu vr 2K). Chestiile astea ma cam irita. La dotari e departe de Megane. Revin cu rugamintea sa imi spui ce ai vazut la Real. Multumesc, Reganu |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
Madriann |
![]()
|
Nu am avut drum la real, daca o sa merg, promit sa imi notez tot, sa ma urc in mertz, cel putin, sa vad km....doar ca stau cam departe de el.
1.6 HDi e un motor f. bun si silentios, ma mir ca te-a deranjat zgomotul ![]() Dealerul nu a glumit, cam 3 luni dureaza daca nu vrei de pe stoc si bifezi optionale (imi povestise cineva, nu credeam, dar i s-a intamplat sotiei cand a vorbit cu cei de la reprez. - foarte uimiti ca vreau benzina 2.2, trapa, xenoane, etc....o sa astept 3-4 luni pana imi vine....nu mai bine iau un 2.0HDI, ca mi-l dau de pe stock, echipare sport in loc de executive, dar e diesel, consuma putin, TOATA LUMEA CUMPARA DIESEL, ETC ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Reganu |
![]()
|
M-am mai linistit, am vorbit cu Gogu, un amic din Olanda. El a vrut neparat un VW POLO TDI ( DI - culoare rosie, dc stii semnificatia culorii la VW) cu 2 usi si motor de 1,9. Anul trecut am fost cu el prin Olanda si este foarte puternic, nervos si economicos( la 100km/h , in masina cu 4 handralai papa vreo 3,5l).
Azi mai trec pe la Eurial( Peugeot) sa vad exact ce imi ofera, ma refer la culori si "optiuni" deja instalate( de ex. eu nu sunt foarte interesat de clima bizone = 300E, cu banii astia puteam sa iau altceva, desi la PJ optiunile sunt cam "pachetizate"). Cand am spus ca m-a deranjat motorul, poate am exagerat, este doar putin mai zgomotos decat DCI-ul de la Megane1,5. O chestie nasoala la PJ este garda foarte joasa, cel putin pentru drumurile noastre. Bara din fata cred ca este la mai putin de 12 cm. A spus ca asteptat 8 luni(?), si nu este un tip care sa exagereze. Unde ai spus ca este situat Realul? Pe drumul catre Agigea, dupa Praktiker? Cum mai este drumul pe podul ala, ca in primavara era sa raman pe acolo cu batrana Nowishteana? Multam, Reganu(poate viitor Pejanu?) |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
Cine a asteptat 8 luni? si pentru ce?
deci pana la urma spre ce inclini mai mult, ca pe mine m-ai pierdut... |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Reganu |
![]()
|
Am recitit mesajul anterior, si intr-adedvar este putin confuz, nu se intelege prea bine cine a asteptat. Ca sa lamurim problema: de asteptat 8 luni, a asteptat Gogu din Olanda pentru un VW Polo TDI(DI culoare rosie) cu motor de 1,9l, 2 usi.
Revenind la problema initiala, catre ce inclin , sincer nu stiu. Am fost ieri la Eurial si iar m-au aburit ca nu au ce vreau eu( 307 Break, o culoare mai umana), dar imi ofera un SW, care ajungea la 18,5 K . Pai la banii astia imi luam Ford Mondeo. Cred ca revin la DCI-ul de la Megane sau la New Astra. La Opel asteptare este de 2 luni, la Reno, cred ca il iau direct. Adevarul este ca in familie sunt 3 pareri diferite: sotia vrea PJ 307, fiul -New Astra si eu Megane( as fi vrut Estate, dar au sarit pe mine, ca ce facem cu o asa mare dihanie). Trebuie sa ma decid mai repede, ca ma apuca Anul Nou tot cu harbetele... P.S. Cum mai este cu manerele cojite de la Megane? Au mai apoarut cazuri? Reganu' |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
Cred ca este o problema generalizata la megane 2.2. si mie au inceput sa mi se cojeasca, timid, dar a inceput. in curand (luna asta cred) va trebui sa ma duc la revizia de 10.000 si o sa vad ce o sa fac cu ele...
Dar sa stii ca in afara de asta nu am absolut nimic sa ii reprosez masinii, sunt foarte multumit de ea. Mi se parea mie la inceput ca se aude un trancanit cand plec mai repede de pe loc, insa am fost la service si mi-au explicat baietii ca este normal sa faca asa, este vorba de o bieleta de descarcare, sau nu stiu cum ii spune, care preia sarcina cand se debraiaza prea repede, samd si m-am linistit. Sa stii ca foarte mult din renumele de masina "putin fiabila" pe care il are megane pe acest forum se datoreaza unor utilizatori care i-au tot gasit nod in papura... si eu m-am speriat inainte sa imi iau masina de ce citeam pe aici, insa dupa aia mi-am dat seama ca nu tot ce scrie aici este adevarat si acum sunt cat se poate de linistit, mi s-au spulberat multe temeri, ca sa zic asa... |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Madriann |
![]()
|
Da pe drumul ala, dar nu ajungi la pod
![]() Cum iesi din cta, din km 4-5, te incadrezi sa faci la stanga imediat (se vede Metro, Praktiker, Real). Masinile sunt expuse afara. Eu Renault nu mai imi iau nici de mi l-ar da gratis ![]() ![]() This post has been edited by Madriann: 13 Sep 2006, 16:44 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
cam la un 307SW la care i-ai face service-ul si reviziile in alta tara decat romania...
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Reganu |
![]()
|
[quote=Madriann,13 Sep 2006, 16:44]
Da pe drumul ala, dar nu ajungi la pod ![]() Ieri am fost la Toyota. Am vazut o Corola de 1,4 Diesel, care mi-a placut. Au 3 ani/100000km garantie. Cine se pricepe la motoare Diesel ? Ce inseamna motorizare SOHC, distributie cu lant, injectie directa cu common rail( fara intercooler). Sa inteleg ca nu are turbina? Stie cineva ceva despre acest motor Diesel de la Toyota? Multumesc, Reganu' |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Un singur ax cu came plasat in chiulasa, turbina ai, dar daca nu ai intercooler masina o sa fie destul de sensibila la diferentele de temperatura. Noaptea o sa traga mai bine ca ziua, toamna mai bine ca vara.
In rest nu trebuie sa schimbi cureaua la 60k km, ai lant. Parerea mea, cumpara o benzinara de 1.6. Daca tot iei o masina urata macar o cumperi cu un motor suportabil. |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Reganu |
![]()
|
Tocmai m-am intors de la drive test Corolla 1.4D.
Mi-a placut. Nu stiu cine zice pe forum ca este rigida, si te simti in ea ca intr-o caruta. Nu este adevarat, cel putin din punctul meu de vedere. Daca ar fi mai ieftina cu vreo 2K mi-ar placea si mai mult. Probabil ca diferenta sustine garantia de 3 ani si costurile ulterioare mai reduse( I revizie = 350 RON ). In acest week-end trb sa ma decid. Reganu |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar la o Octavia II te-ai uitat?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Reganu |
![]()
|
QUOTE(St @ 16 Sep 2006, 14:02) Octavia este o masina frumoasa, dar cam scumpa. Eu am plecat initial de la varianta Megane Pack Autentique + AC = aprox. 12,5K Euro si incet-incet am ajuns sa maresc bugetul la 16K. aA avansat la Megane 1,5DCI Luxe Privilege( 15,5 K), am testat Opel New Astra, Astrsa Classic, m-am rasfatat cu un 307SW. Ultima pe lista este o Toyota Corolla 1,4 Diesel Sedan, la care cred ca ma voi opri. Garantia de 3 ani si dotarile incluse in standard, precum si costurile post garantie si fiabilitatea recunoscuta a produselor nipone, chiar asamblate in Europa( Turcia, Polonia, UK) au fost argumente care au cantarit mult. Un alt argument care m-a facut sa renunt la Megane, dupa ale carui dotari voi ofta mlt timp, a fost problema manereleor interioare, si anume exfolierea acestora. Desi pare o problema minora, acesta trebuie sa dea de gandit la modul cum Renault intelege sa trateze deficientele semnalate de utilizatori. Daca pt. o problema minora ca aceatsa raspunsul este nul, ma gandesc ca pentru una serioasa reactia producatorului este cel putin la fel de nesemnificativa. Imi pare sincer rau ca am renuntat la Reno, dar nu puteam accepta nesimtirea dealerilor, semnalata de cei care s-au confruntat cu aceasta problema. Chiar ma gandesc sa fac o intampinare la Renault Nissan in care sa descriu aceste probleme. Cine stie, poate dupa 2-3 ani, revin la produsele Reno. Reganu' , viitor TOYO SAN. |
--------------------
Dacia
Nova
1998
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
deci, se poate inchide
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 17:06 |