Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trepidatii Directie

cliosx
post 19 Oct 2005, 11:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am mers duminica prin Valea Bogatii- jud BV-, serpentine peste serpentine. La un moment zici ca era cutremur: masina trepida, scotea un zgomot infernal de la roti/ directie/. Mergeam cu 40-50/h. Atinut asa cam 10 km. De atunci n-am mers mai mult de 60/h. Azi o duc la doctor. Ce poate sa fie. E un Clio 1,5 dci din 2003, 32000km parcursi

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ess1902
post 19 Oct 2005, 13:42
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

blink.gif blink.gif De unde vine trepidatia asta?Fatza/spate?Dc e asa cum descrii nu poate fi o problema gen echilibrarea rotilor.Sa ne tii la curent te rog!.

--------------------
clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
+
Laurentziu83
post 19 Oct 2005, 13:45
Post #3

Membru autentic

detaliaza si tu putin: zgomotul creste odata cu viteza sau nu? vibratiile cresc sau nu? cauciucurile cum se prezinta?

--------------------
. . .
+
4elf
post 19 Oct 2005, 14:05
Post #4

Membru incepator

PT. CLIOSX: nu are absolut nimic masina, daca erai atent observai ca dungile albe de pe marginea soselei si cea din centru, care separa sensurile, sunt in relief si se aude de zici ca se rupe masina in 2 cand intri cu roata pe ele. si eu m-am speriat prima oara, dar la a 2 curba s-a prins nevasta ce era, spre rusinea mea.

--------------------
Renault 19 Mark 2 1995 RN
[B][FONT=Times][SIZE=1][COLOR=purple]Renault 19 1.4e RT 1995
+
Laurentziu83
post 19 Oct 2005, 16:02
Post #5

Membru autentic

dao-n masa, asta-i problema?

--------------------
. . .
+
leonardo
post 19 Oct 2005, 19:32
Post #6

Membru autentic

From: Bistrita

Sunt de acord cu explicatia data de 4elf, si eu am descoperit acele marcaje ,lucru care ma enervau la culme in depasiri cind eram obligat sa trec peste linia de demarcatie .

This post has been edited by leonardo: 19 Oct 2005, 19:33

--------------------
Ford C-Max Ghia 2008, 1,6 Ti-VCT 115 CP. - BN-22-ZZZ
+
Laurentziu83
post 19 Oct 2005, 20:12
Post #7

Membru autentic

da io nu inteleg o chestie: zgomotul a continuat pana in parcare de te-ai gandit sa mergi pana la service?
Ca asa ar trebui sa ma duc si eu ca aud un bocanit pe la punte, dar coincide cu momentul in care trec peste mici damburi plantate in asfalt ca sa reduca viteza.
nu de alta dar dai prilej de mistouri la mecanicii de acolo.

--------------------
. . .
+
mandelu
post 20 Oct 2005, 07:38
Post #8

Membru autentic

Se poate sa fie asta explicatia. Si eu am patit. Diferenta eu ca eu stiam din bucuresti de trecerile alea de pietoni cu asa ceva si nu m-am speriat decat la prima trcere peste prostiile alea. Nu stiu unde au mai vazut romanii ideea asta insa e sub orice critica, cu atat mai mult cu cat nu te anunta cumva de chestia asta. Ca de obicei, in Ro, comunicarea e inexistanta.
Si mi se pare grav ca poti face vreun accident din cauza asta (totusi fiind linie continua nu ar trebui trecuta, deci nu ar trebui facute depasiri smile.gif, deci exista si argumente pro)

--------------------
Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
+
radari
post 20 Oct 2005, 07:49
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti

toata europa e cam asa. si vrem si noi acolo...

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1.6-16V
Daewoo Nubira II - 2002,1.6-105hp
+
cliosx
post 20 Oct 2005, 10:08
Post #10

Membru incepator

intr-adevar trepidatiile vin de la marcajele aflate pe sosea, au ras cei de la service de n-au mai putut. Sotia mea s-a dus cu masina la ei, ea n-a crezut dar au convins-o ducand-o spre Predeal unde sun aceleasi marcaje, cica "antisomn". Masina facea la fel ca la cutremur.
Va multumesc

--------------------
+
Tudor
post 20 Oct 2005, 10:13
Post #11

Moderator

Marcajele anti-adormire-la-volan sunt la romani si pro-civilizatie-in-trafic, pentru ca aproape toti mergem pe unde ne vine, fara sa incercam pe cat posibil sa ne incadram corect pe o banda de mers. Acum, cu aceste marcaje, nu-ti mai vine sa mergi cu o roata pe dunga sau sa calci marcajul de 1000 ori, ci incerci sa-ti tii frumos banda.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
strumfuadi
post 20 Oct 2005, 10:22
Post #12

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

am shi io o intrebare. senzorul ala care nu te lasa sa ieshi de pe banda care e pe citroen c5 foloseshte marcaje d'astea? shtie cineva cum functzioneaza ace lsenzor?? unsure.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
mandelu
post 20 Oct 2005, 11:26
Post #13

Membru autentic

Si cand depasesc carute ce fac? Sa stau dupa ele pana se termina linia continua? ca orice lucru are si parti negative nu numai pozitive. Plus ca nu obisnuiesc sa dorm la volan smile.gif

This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 15:52

--------------------
+
Tudor
post 20 Oct 2005, 11:45
Post #14

Moderator

Asa cum bine stii, depasirea vehicolelor lente (caruta, bicicleta etc) este permisa si in zonele unde depasirea autovehicolelor este interzisa. wink.gif Eu oricum ma refeream la taiatul curbei, mersul pe 2 benzi sau la mersul cu 1/3 din masina pe contrasens, care se practica bogat in romanica.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
galileo
post 20 Oct 2005, 11:52
Post #15

OZN Type-S

@=strumfuadi
uite aici

e misto sistemul, si e disponibil si pe c4. nu stiu cat poate fi folosit la noi, dar s-ar putea sa-si merite banii.

PS: hai sa va povestesc si patania mea cu marcajele astea in relief.
Vara trecuta am plecat in concediu intr-un minitur al tarii, si am luat-o prin militari pe la 6 dimineata sa ies pe autostrada. cu ceva timp in urma, astia refacusera marcajele la trecerile de pietoni de pe iuliu maniu cu vopsea in relief, dar eu necirculand prin zona aia in mod curent, habar nu aveam de ele. si asa se face ca trec de politehnica, si exact pe trecerea de pietoni se aude un zgomot groaznic care coincide perfect cu momentul in care am bagat eu in a 3a, iar primul gand a fost ca s-a dus draq cutia de viteze si concediul meu. asa ca am intrat in benzinaria aia imediat pe colt si am inceput sa studiez pe sub masina. nu va spun ce amuzat era baiatul de la benzinarie, care pana la urma mi-a spus de la ce e zgomotul si ca nu sunt primul care opreste la ei laugh.gif

This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 15:52

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
CGB
post 20 Oct 2005, 12:02
Post #16

CGB

From: behind

exact chestia asta am patit-o si io. tot in buc tot la o trecere de pietoni. m-am speriat, da' mi-am dat seama repede de la ce e.

This post has been edited by cmandrei: 6 Mar 2006, 15:53

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
siporazvan
post 20 Oct 2005, 13:27
Post #17

Membru

Banuind ca acesta este motivul pentru care au nascocit asa ceva, oare nu s-au gandit ca este mai logic sa te avertizeze inainte si nu dupa ce ai trecut pe trecerea de pietoni? Dar vorba aia - unde se termina logica incepe prostia...in Romania.

--------------------
renault symbol 1.5dci 82c.p. 2005 Dynamique
Dacă crezi că educația este scumpă așteaptă să vezi cât te va costa ignoranța ta
+
k0b3
post 20 Oct 2005, 15:22
Post #18

Membru autentic

From: Iași

QUOTE(mandelu @ Oct 20 2005, 11:26 AM)
Si cand depasesc carute ce fac? Sa stau dupa ele pana se termina linia continua? ca orice lucru are si parti negative nu numai pozitive. Plus ca nu obisnuiesc sa dorm la volan smile.gif

Pai stai asa... sistemul e gandit pentru EU, unde nu circula carutze pe sosea wink.gif Recunosc ca si eu m-am speriat cand am trecut pe acolo prima data, dar am realizat imediat ce se intampla. Foarte bun sistemul, mai ales ca iti comunica eficient ca esti prea aproape de parapet...

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
4elf
post 20 Oct 2005, 16:29
Post #19

Membru incepator

ma bucur ca nu- singurul fraier care a crezut ca i-a crapat brusc masina, dar eu am patit-o in fata politehnicii vara trecuta. faza cu padurea bogatii, da la care a inceput discutia o stiu din vara asta. cineva a zis ca e doar pe linia continua, nu e asa, tot marcajul e la fel, si pe timis e la fel

--------------------
Renault 19 Mark 2 1995 RN
[B][FONT=Times][SIZE=1][COLOR=purple]Renault 19 1.4e RT 1995
+
Chrome
post 3 Apr 2006, 12:20
Post #20

Membru

Am cautat sa vad pe unde pot gasi ceva despre problema mea dar nu am avut succes asa ca apelez la cunostintele voastre.

Pe scurt acum 1 sapt am descaltat cauciucurile de iarna. Am echilibrat rotile. Aparent nici o problema dupa aceea. Plec din Bucuresti. Masina merge OK pana la 130-135. Dupa viteza asta volanul incepe sa tremure. Nu am trecut de 145 ca sa imi dau seama daca e un punct critic peste care se opreste sau nu.

Intrebarea mea este la cei 4000 de km ai masini se impune o geometrie? Sau sa fie rotile prost echilibrate (baietelul de la vulcanizare parea cam novice). Masina nu trage stanga/dreapta si pana in 140 nu tremura absolut deloc volanul.

Geometria trebuie efectuata la un dealer banuiesc, asta sa pastrez minunata de garantie de 20000 de km la sist de rulare.

Oricum sunt uimit de mesterii astia. Imi este greu sa fac presiunea corect la roti. Am fost prin diverse locuri si m-am trezit cu 1.7-1.8 de cateva ori in roata ei jurandu-mi ca au bagat 2.2. sad.gif

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007
+
mandelu
post 3 Apr 2006, 12:26
Post #21

Membru autentic

Iti trebuie echilibrare nu geometrie. Si eu am la fel, la 140 tremura volanul. din fericire merg foarte rar si atunci foarte putin cu asa viteza asa ca nu ma deranjeaza f tare. Insa trebuie sa roluiesc o janta si o sa imi faca si echilibrare.

--------------------
+
CT-84-LEU
post 9 Aug 2006, 09:04
Post #22

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

Salut cu respect pe toti cei care fac forumul asta un real interes pentru utilizatori.

Am incercat sa caut cu search si ori poate nu stiu eu inca sa folosesc motorul de cautare f bine ori nimeni nu mai are problema asta. Am 1300 de km cu masina(Symbol 1.4 8v, Fidji + jante aluminiu) si aseara, din cauza unei necesitati de trafic (eram urmarit rolleyes.gif ) i-am dat 160 pentru prima data. Ce am sesizat este faptul ca imi vibreaza volanul la peste 150 la ora. Sunt acele vibratii specifice masinilor mai vechi la viteze mari. Inainte de Clio am avut un oltcit. Si ala tremura dupa 130 dar era de inteles. Parca totusi la Clio ma asteptam la altceva. La voi cum e?. Mentionez ca soseaua era de buna calitate ( 23 August spre Neptun ) iar tremurul era sigur al masinii si nu al mainilor mele in caz ca cineva s-ar fi putut gandi la varianta asta biggrin.gif

Cu Respect!

This post has been edited by CT-84-LEU: 9 Aug 2006, 09:06

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
Laurentziu83
post 9 Aug 2006, 09:09
Post #23

Membru autentic

Dute la service sa-ti echilibreze rotile. Au uitat sa ti le echilibreze din fabrica. Asa fac toate masinile cu rotile dezechilibrate si din acelasi motiv facea si oltcit-ul.
Si vezi ca s-a mai discutat, sa folosesti functia SEARCH pe viitor.

--------------------
. . .
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 16:38
Dacia