Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema cu comanda geamurilor electrice

prafdemers
post 25 Nov 2012, 03:24
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am o problema. am un clio hatchback. geamuri electrice doar pe fatza. in urma cu putin timp, geamul de pe partea soferului, pur si simplu nu a vrut sa mai mearga. apoi dupa o perioada, nici cel de pe dreapta , doar se coboara, de urcat nu vrea neam. am fost la un electrician de cartier, si mi l-a ridicat din mufa cu niste fire, a facut o punte pe acolo si mi l-a ridicat. mi-a recomandat sa schimb butoanele , deoarece motorasele functioneaza. mi-am luat butoane de la dezmembrari, am dat si pe alea 200 ron , si aceiasi simptoma.. nu merge decat geamul de pe dreapta si doar in sensul de coborare. am ramas cu el deschis la jumate, si e destul de frig afara. are cineva vreo idee ? multumesc anticipat

--------------------
Renault Clio Hatchback 2003 1.5 DCI - CT 40 DCM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
D-Ice
post 25 Nov 2012, 13:35
Post #2

Membru autentic

Ia un multimetru, sau in lipsa un bec legat la o baterie si verifica continuitatea la intrerupatoarele noi. Daca sunt bune, atunci de data asta cu multimetrul verifica daca la actionarea butoanelor, ai curent la bornele actuatorilor de la ridicare geamuri. Daca nu, verifica daca ai curent la butoane. Verifica sigurantele inainte de orice.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
alamicx
post 3 Dec 2012, 12:48
Post #3

Membru incepator

daca ai habar cum sa lucrezi cu multimetru (no ofense)
ia autodata si scoate la imprimanta schema care cuprinde butoanele, sigurante si cabluri, si verificale pe rand, parerea mea ca ai un fir intrerupt sau un releu de comanda busit,
iti pot da schema electrica cu butoanele si cam ce ar trebui sa verifici daca doresti

--------------------
ford focus 2000
+
_182_
post 4 Dec 2012, 18:13
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am avut aceeasi problema (geamul dreapta nu mai urca), la service Renault au testat tot sistemul apoi au umblat la butoane, cred ca au facut ceva lipituri si mi-au zis ca in cateva luni vor ceda din nou si sa am in vedere butoane noi. Intr-adevar acum dupa 3 luni a reaparut problema.

de la dezmembrari am incercat si eu mai multe si tot nu mergeau, probabil erau busite, sau erau de la masini de Anglia cu comenzile inversate, nu stiu

butoane noi costa - pe usa stanga 220 lei, dreapta - 120 lei

This post has been edited by _182_: 4 Dec 2012, 18:21

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 07:16
Dacia