sfat achizitionare amplificator, dativa cu parerea
![]() ![]() ![]() |
sfat achizitionare amplificator, dativa cu parerea
adumeu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 2 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Daca il folosesti exclusiv ptr.subwoofer cel mai recomandat este cel monobloc adica cel cu un singur canal dar merge si cu celelalte in punte.Tubul l-ai calculat dupa difuzor sau l-ai luat sa se potriveasca difu' in el???Deasemeni iti recomand si un condensator de 1micro pe alimentare.
This post has been edited by l@u: 23 Jan 2007, 15:27 |
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Dintre cele 3 amplificatoare doar cel pe 1 canal merge. Celelalte nu pot fi legate in punte. Oricum, sa ne spui si noua cum se aude fiindca din datele tehnice sunt destul de slabute componentele...
|
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
mpa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 31 May 05 ![]() |
asta asa e
|
--------------------
Dacia
BK 1999
- B - 77 - XXX
|
|
l@u |
![]()
|
j.d s-ar putea sa aiba dreptate eu nu m-am uitat atent la specificatiile celorlalte amplificatoare
|
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
adumeu |
![]()
|
la cel monobloc ma gandeam si eu...dar mai am o nelamurire eu sunt nou in domeniu car audio:PP....daca il iau pe cel monobloc difuzorul va merge la putere maxima ca acolo scrie la 4 ohmi 1x65 si puterea nominala a difuzorului e de 80w????....mentionez ca cd playeru e un kenwood mai vechi kdc 2027 4x45 si vis-a-vis de puterea lor eu lam luat asa pt ca nu cred ca imi trebuie mai tare de atat....eu tin tubu legat direct la cdplayer acum si imi place cum se aude si ma gandesc ca daca bag si amplificatoru se va auzi de 2 ori mai tare si nu cred ca vreau mai mult de atat....
|
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|
C8V5S |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 18 May 06 ![]() |
Monoblocul va putea sa mearga la 65 dar cu distorziuni maxime ceea ce nu e deloc recomandat atat pentru calitatea sunetului cat si pentru difuzor in sine. In mod normal amplif-ul trebuie sa fie mai mare decat difuzorul, in cazul tau ti-ar trebui un min 100rms.
|
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Exact.
Problema va fi la volum mai mare...adica bass-ul nu se va mai auzi aprope deloc, iar daca vei dai statia mai tare, va distorsiona. Parerea mea ar fi sa te orientezi catre altceva...ia o statie cat de cat mai performanta acum, (de ex. un Magnat Bullpower pe 2 canale care scoate in punte aprox 150W RMS) pentru ca va fi mult mai usor sa schimbi subwoofer-ul in viitor decat sa schimbi tot sistemul...si aici ma refer si la cablurile pentru amplificator. |
--------------------
powered
by
|
|
Adisor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 5 January 07 From: TARGOVISTE ![]() |
sunt curios cat te-a costat difuzorul si incinta?
nu de alta ,dar acelasi difuzor se livra si cu incinta (tub sau cutie). eu am montat astfel de tuburi si sunau destul de bine ,atacate cu http://213.163.44.150/jsp/folap.jsp?oldal=...cio=01.01.01.04 sau http://213.163.44.150/jsp/folap.jsp?oldal=...cio=01.01.01.03 ma refer la cele cu 2 canale puse in punte. ![]() |
--------------------
R5 CAMPUS 1.1
OPEL ASTRA 2.0
89 / 00
|
|
adumeu |
![]()
|
difuzorul ma costat 90 ron iar incinta 95 ron, amp inca nu miam luat, o sami iau peste 2 sapt, va zic cum se aude
![]() |
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(C8V5S @ 23 Jan 2007, 18:59) Nu mai invata omu' la prostii cum sa fie mai mare amplificatorul decat difuzorul??????Daca vrea putere mai mare schimba amplificatorul cu altul cu o putere mai apropiate de puterea maxima a difului dar nu o depasi.Diful fiind slabut nu iti recomand sa ii dai incarcare 100% ptr ca distorsiunile sunt foarte periculoase si il pot arde chiar daca amplificatorul este de putere mai mica sau egala cu el.Daca iei ampl.mai mare decat diful la prima scapare a degetului pe volum maxim l-ai prajit.Deci atentie mare la amandoua variante!!!!Pretul si brandul conteaza f. mult la calitatea auditiei dar si compatibilitatea dintre componente. |
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
QUOTE(l@u @ 23 Jan 2007, 15:25) Daca il folosesti exclusiv ptr.subwoofer cel mai recomandat este cel monobloc adica cel cu un singur canal dar merge si cu celelalte in punte.Tubul l-ai calculat dupa difuzor sau l-ai luat sa se potriveasca difu' in el???Deasemeni iti recomand si un condensator de 1micro pe alimentare. condensatorul de 1 FARAD poate |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
l@u |
![]()
|
Scuze ...!!! ai dreptate m-a luat scrisu pe dinainte.Rectific---1 F.
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
-
Td4, HSE
|
|
C8V5S |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 2 Feb 2007, 20:17) Nu mai invata omu' la prostii cum sa fie mai mare amplificatorul decat difuzorul??????Daca vrea putere mai mare schimba amplificatorul cu altul cu o putere mai apropiate de puterea maxima a difului dar nu o depasi.Diful fiind slabut nu iti recomand sa ii dai incarcare 100% ptr ca distorsiunile sunt foarte periculoase si il pot arde chiar daca amplificatorul este de putere mai mica sau egala cu el.Daca iei ampl.mai mare decat diful la prima scapare a degetului pe volum maxim l-ai prajit.Deci atentie mare la amandoua variante!!!!Pretul si brandul conteaza f. mult la calitatea auditiei dar si compatibilitatea dintre componente. Hai sa vedem cine il invata la prostii....Amplificatorul INTODEAUNA trebuie sa fie mai mare decat difuzorul, tocmai pentru a fi reglat la un nivel care sa nu creeze distorsiuni. Un amplificator reglat la maxim, in blana, va scoate un semnal distorsionat, distorsiuni pe care ma insel ca le vei simti pe un difuzor de sub. Pe difuzorul ala poti sa pui linistit si amplif de 400rms, care reglat corespunzator va functiona perfect si nu va agresa difuzorul. Reglajul consta in setarea Gain-ului (level) statiei cu un multimetru in functie de puterea difuzorului.... |
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
ionutz09 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 2 February 07 ![]() |
daca e sa o luam dupa carte amplificatorul trebuie sa fie de 2 ori mai puternic decat difuzorul pt ca ca volumul amplificatorului sa nu depaseasca 0 db(pe scara de volum) in concluzie 0 distorsiuni
foarte corect ce a zis C8V5S ![]() This post has been edited by ionutz09: 3 Feb 2007, 14:30 |
--------------------
dacia
1300
1979 real eyes - realise - real lies
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 April 06 ![]() |
cu o mica corectie ... C8V5S .. gainu .. level imput .. adik volumul statiei nu se face in functie de difuzor .. ci in functie de V oltajul Pre Outului playerului de unde este luat semnal !
in rest .. f corect ! ampul se ia mai mare decat diful ... intotdeauna ! dar treb avut in vedere .. ca W de la diferite branduri is masurati diferit ! sunt Branduri care masoara la 14V sau la 16V ! |
--------------------
dacia
logan
(Oo=oO) p88rs2 + Spl Dynamics + stp + odyssey
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
C8V5S |
![]()
|
Tensiunea = v (PutereRMS * Impedanta) v=radical
Asta e tensiunea pe care trebuie s-o ai la iesire pe canal, puterea rms fiind puterea difuzorului...Automat cand masori cu multimetru si ai tensiunea asta, inseamna ca sa tinut cont si de voltajul pre-outurilor. Cat despre W, intradevar, sunt firme care le masoara la 14.4v, altele 13 virgula ceva, de 16 insa nu am auzit( e cam japca sa-l masoare asa ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 April 06 ![]() |
ground zero este una ditre brandurile care fac masuratori si la 16V .. si asta este un simplu exemplu .. singurul care mil aduc aminte momentan !
oricum ... GZ estre GZ ... ar putea face masuratorile si la 20V ... tot bine sar auzi ! ![]() |
--------------------
dacia
logan
(Oo=oO) p88rs2 + Spl Dynamics + stp + odyssey
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
adumeu |
![]()
|
miam luat pana la urma si amplif: blaupunkt gta special 375 w max
acum as avea nevoie de niste difuri de medii si inalte pe fata...acum am niste sony f 1324 HU este un jvc kd-g521 Ce imi recomandati pt medii si inalte pe fata???vreau sa schimb inclusiv si tweeterele care au venit cu masina... am inteles ca am nevoie si de niste filtre???? |
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ![]() Ca difuzoare alege unele component. Majoritatea au filtrele incluse in pachet. Ca HU as recomanda altceva decat JVC... |
--------------------
powered
by
|
|
adumeu |
![]()
|
@j.d ce HU miai recomanda ca oricum nu sunt prea multumit de asta
|
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|
Fratzica |
![]()
|
adumeu degeaba recomandam noi daca nu ne spui de ce buget dispui..
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
adumeu |
![]()
|
maxim 4-5 mil
|
--------------------
renault
clio 1.5 dci 65CP
- CT-XX-XXX
2002 bicorp
|
|
Fratzica |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 23:37 |