Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

De ce s-a prabusit litoralul romanesc

gdm
post 27 Jul 2006, 09:11
Post #91

Membru autentic

Group: Members

Solon si vijelie, sunteti cumva neam cu Elena Udrea?
Spatiul Schengen nu este echivalent cu UE. Romania nu va intra in sp Schengen in 2007.
Cateva din statele ce au aderat in 2004 la UE vor intra in Sp Schengen abia in 2008.

Exemplu: Marea Britanie e in UE dar nu e in spatiul Schengen.
Iar zilele trecute am vazut o stire ca Elvetia chiar daca nu e in UE adera la sp Schengen.
Spuneti-i si la tanti Lenuta de treaba asta. excl.gif

This post has been edited by gdm: 27 Jul 2006, 09:14

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 27 Jul 2006, 09:45
Post #92

Membru autentic

From: Bucuresti

O, tu pasa, ce bine ca existi si ne corectezi!
Oricum s-a cam priceput ideea expusa.
Suntem deschisi la orice corectura, ca sa zic asa!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
vijelie
post 27 Jul 2006, 09:49
Post #93

membru violet

QUOTE(gdm @ 27 Jul 2006, 10:11)
Solon si vijelie, sunteti cumva neam cu Elena Udrea?
*

Faptul ca am postat pe forum nu inseamna ca suntem si tovarasi de goange.
Unde scrie ca eu am afirmat ca spatiul Schengen = UE ?
Cineva a stat prea mult la soare...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
gdm
post 27 Jul 2006, 10:09
Post #94

Membru autentic

vijelie chiar matale ai postat mesajul
"Mda, dupa 2007 litoralul romanesc va fi preferat de cei care nu au destui bani de benzina pana la bulgari sau la greci..." la 27 Jul 2006, 10:24
Inseamna ca ai presupus ca in 2007 Romania intra in spatiul Schengen.

Dar trebuie sa ai putin caracter ca sa-ti recunosti greseala facuta....

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
Solon
post 27 Jul 2006, 10:48
Post #95

Membru autentic

Vreti sa incetam cu aciditatile?
Excesul de personalitate nu e productiv.

--------------------
+
vijelie
post 27 Jul 2006, 11:49
Post #96

membru violet

@gdm

Esti bun de procuror, ce sa mai zic...
Macar suntem de acord ca litoralul romanesc e naspa...

--------------------
+
sorin
post 27 Jul 2006, 18:04
Post #97

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

QUOTE(vijelie @ 27 Jul 2006, 09:01)
Ce chioras, nene, ca pe mine m-a luat una de la receptie acu vreo 3 ani la Neptun cu texte de genul "Mutati-va masina din acel loc, ca e al sefei si vine peste o ora". Pai, zic, e parcarea goala (10 iunie) si nu scrie ca e interzis clientilor sa parcheze acolo. Haideti, continua aia, ca se supara pe mine. Daaa? Pupati-ma undeva de ghertzoi, i-am zis, sa ne vedem sanatosi pe lumea ailalta! Noroc ca nu platisem inca...
*

Mi-ai rascolit amintirile despre Romania biggrin.gif Astea sunt practic niste tipare la noi

Asa am patit si eu intr-un magazin in Oradea unde la un moment dat(eram de 3 minute in magazin) imi spune vanzatoarea:-Hai domle grabeste-te un pic ca sta si nepoata mea la coada si este cald sau ceva in genul acesta.I-am pus cosul in brate si am plecat la alt magazin.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
padre
post 27 Jul 2006, 18:30
Post #98

Il padrino

Pe plajele din Spania se fumeaza destul de putin, dar totusi se fumeaza. Fumatorii folosesc insa niste cutiute sau pachetele de tigari ca sa arunce chistoacele, nu le indeasa in nisip. Berea, apa minerala, sucurile se beau si pe plajele de acolo, si culmea se mananca si fructe. Cu toate astea nu vezi urma de mizerie pe plaja, iar cosurile de gunoi nu sunt chiar la tot pasul, trebuie sa te deplasezi destul de mult ca sa arunci gunoiul.
Pe strada ce sa mai zic... oameni cat sa nu ai loc sa te deplsezi in fuga daca ai vrea, asa de aglomerat. Si totusi fara mizerie pe jos (ma refer la Barcelona acum). E drept, mai vezi pe ici pe colo cate o sticla de plastic aruncata, cate un pachet de tigari strivit: semn clar ca pe acolo au trecut si niste romani. Trist, dar adevarat.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Solon
post 28 Jul 2006, 08:33
Post #99

Membru autentic

Parca ma apuca nostalgia, dupa ce citesc toate posturile, si m-as duce pana la mare sa ma asez pe o coaja de banana, sau sa-mi intre un pahar de bere in fund, pahar ascuns strategic in nisip. radmasa.gif

--------------------
+
caktuss
post 28 Jul 2006, 15:05
Post #100

Membru autentic

From: Iasi

cea mai infecta pizza am mancat-o in costinesti(eram si cu semit), si cel mai prost ness frape pe o terasa din mamaia
pizza a fost 125000 si frappe-ul 70000...
nu pot sa spun ca le pling de mila celor care fac astfel de "afaceri" down.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
semit
post 28 Jul 2006, 15:18
Post #101

Private Spice

Group: Moderatori

corect... am mancat o super pizza in saturn totusi... smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Solon
post 28 Jul 2006, 15:24
Post #102

Membru autentic

Mai sunt si locuri unde poti fi tratat corespuzator.Din pacate sunt prea putine.
Oricum, per ansamblu, dezamagitor.

--------------------
+
kaspersky
post 28 Jul 2006, 15:24
Post #103

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Steffyx @ 25 Jul 2006, 17:14)
Mu ha ha !!
Ma scuzati ca va zic ceva!
LITORALUL ROMANESC E PT AIA CARE STIU SA SE DISTREZE!
Duceti-va tata la rusi la chinej' une' vreti daca nu stiti ce e aia distractie.
In Costinesti e pur si simplu superb au reconstruit totul mult peste asteptari. Si ieftin fata de alte statiuni. Pt cei cu pretentii la cazare si alte alea nu stiu daca satisface pe deplin cerintele raport calitate/pret, insa eu is tanar si cu un milion am stat o saptamana. Conditii decente. Pat si dus atata cer! Si atmosfera, ce sa zic, nota 10 Costinesti.

Mai incetati naibii cu strainatatile alea de oameni obositi radmasa.gif
*

Cu un milion???? 1???
Sa fim seriosi, sa nu-mi spui ca si cazarea intra in banii astia si vinurile de care povesteai ca le beai la nu stiu ce terasa. Asa de curiozitate, ai idee cam cit costa o butelie de vin?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
vijelie
post 28 Jul 2006, 15:28
Post #104

membru violet

Hai, nu fi carcotas, ca iti ajunge un milion sa admiri niste stabilopozi si o podisca...

--------------------
+
Pedro
post 31 Jul 2006, 13:28
Post #105

Membru autentic

Culmea este aici, aici unde se vorbeste cum ca litoralul romanesc este ocolit chiar si de cetatenii romani si iacata ca weekendul ce tocmai a trecut anuntara baietii ca litoralul a fost ocupat in proportie de 100% biggrin.gif

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
VeNoM386
post 31 Jul 2006, 13:35
Post #106

Membru autentic

Este o chestie de weekend si atat, in nici un caz de concediu si aici nu vorbim de asa zisele vedete care vor sa fie "vazute" si isi fac concediul la mare.

--------------------
Citroen C4 Champion 2007
+
Bliss
post 31 Jul 2006, 20:16
Post #107

-

Am facut o saptamana anul trecut la Vox Maris in Costinesti si este chiar frumos. Camere dotate, liniste, restaurant in aer liber langa piscina (canta si un nene la pian, superb), teren de volei, mai multe piscine, personal foarte decent. Preturi ceva mai maricele decat alte 3 stele din aceeasi statiune, dar daca nu te duci in concediu sa-ti urle noaptea discotecile din 5 parti, merita.

--------------------
- - -
+
Jack Daniel's
post 5 Aug 2006, 01:04
Post #108

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Dar cine zice ca s-a prabusit ?

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
costi
post 5 Aug 2006, 14:17
Post #109

Membru autentic

QUOTE(Pedro @ 31 Jul 2006, 13:28)
Culmea este aici, aici unde se vorbeste cum ca litoralul romanesc este ocolit chiar si de cetatenii romani si iacata ca weekendul ce tocmai a trecut anuntara baietii ca litoralul a fost ocupat in proportie de 100% biggrin.gif
*

E simplu Pedro; sejururile complete sint prea scumpe si lumea se duce in w/e - 2-3 zile. Ia intreaba-i care este gradul de ocupare in timpul saptaminii ?

--------------------
DSN/SLZ
+
clr
post 5 Aug 2006, 16:45
Post #110

Membru autentic

Hai sa ma bag si eu in seama, intors de la Mamaia acum o saptamana.
Prabusire? Nu stiu cum o fi in alte statiuni, dar in Mamaia era full si nu numai in week-end.

De la Perla si pana la Cazino o mizerie totala. Suparat pentru ca nu mai are barierele, Mazare face pe prostul si nu mai vrea sa faca nici un fel de curatenie. Pur si simplu nu puteai sa te plimbi din cauza movilelor de nisip de la nu's ce furtuna de acum vreo luna. Mizerie, tiganie.
A acuza insa numai prestatorii de servicii e necinstit. Ma uitam seara cand se pleca de pe plaja, parca era dupa razboi: mucuri, pahare si sticle de bere, gunoi ...
O adevarata rusine...

Este nedrept insa sa pui stampila pe toata statiunea: dupa Majestic spre Navodari parca era altceva: curatenie exemplara, terase cochete unde se canta muzica de calitate ohmy.gif , pur si simplu nu-mi venea sa cred ca era aceeasi statiune. Daca se doreste, se poate. Dar deh...

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
spooky51
post 5 Aug 2006, 20:57
Post #111

Membru incepator

Tot litoralul e full.
Camping Zodiac e plin, dar ciudat, grupurile sanitare sunt ok si nu se aud manele. Cazarea e 120/om.

Mai exista o parte nevazuta si necunoscuta a litoralului care din pacate nu va mai fi accesibila in curand.

--------------------
Spaceship X20 - ANDROMEDA4614DD
+
Jack Daniel's
post 6 Aug 2006, 01:16
Post #112

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Si care e aia , AREA51 ?

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
saruman
post 6 Aug 2006, 09:40
Post #113

Membru autentic

M-am intors de la Mamaia ieri. Statiunea OK, in partea de nord. Sudul invadat de "turistii" de Constanta, murdar, de evitat. Neimplicarea lui Mazare in statiune are un efect pozitiv: nu mai stai cu grija ca-ti vei gasi masina blocata dupa 5 minute cu o roata in afara marcajului de parcare. Nisipul de pe alee a fost (foarte) incet incet curatat.
Am stat 12 zile la hotel Condor, 48 milioane cu mic dejun si cina (bufet suedez), doi adulti si doi copii. Zambete, servire ireprosabila, mancare excelenta, camere curate, suficient de mari, aranjate cu gust.
Zona cam zgomotoasa, si , de necrezut, la restaurantul hotelului se organizau nunti si zile de nastere cu muzica bubuind pana dimineata la 5 (am prins trei, or fi fost mai multe, dar pe astea le-am auzit eu). De evitat etajele 1 si 2 deasupra restaurantului. Lenjeria schimbata la 3 zile (?), prosoapele zilnic. Nota pentru hotel: 7.50. Ar fi putut fi 8.50+ daca ar fi fost interzisa galagia dupa ora 1 noaptea. Si mie mi se pare ca litoralul nostru decade incet-incet.

--------------------
Mercedes C 180 Kompressor 2006 Elegance
De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
+
spooky51
post 6 Aug 2006, 10:31
Post #114

Membru incepator

Stiu cum e zona dinspre satul de vacanta.
Am posibilitatea sa ma cazez intr-un apartament din constanta chiar pe Lapusneanu, traversezi strada si intri in satul de vacanta. Apartamentul este al unei rude, are tot ce trebuie, inclusiv aer conditionat. Pot sta acolo aproximativ cand vreau, mai sint si alte rude la rind smile.gif, cazarea e moca, am stat acum anul trecut vreo 7 zile si gata, nu mai vrau. Culmea e ca fiul proprietarului apartamentului se duce foarte frumos la Sf. Gheorghe, nu calca deloc prin apartament.
Ce sa zic, mamaia ar fi frumoasa poate iarna, cand e goala. Zona de dupa Rex, cu Pelican, Central - Jupiter, Junona, este frumoasa, dar si scumpa rau de tot.
Sint sigur ca litoralul bulgaresc este peste cel romanesc, insa nu cred ca diferenta ar fi chiar de la cer la pamant.

big2003, zona de care vorbeam e una linistita, pana intr-o seara cand 5 manelari au coborat dintr-un Oltcit de CT si au dat foc unei umbrelute de paie ca sa-si faca gratarul. Litoralul e plin de jegosi din astia.
A doua zi o Dacie si un Opel pline tot de manelari au debarcat pe tarm si s-au infipt in nisip cu aplomb. La umbra Ladei Niva 4x4 cu reductor am baut bere rece si ne-am cracanat de ras cat s-au chinuit sa dezgroape rablele. Dupa ei a mai ramas un nene cu un Cielo, nevasta si copil. Evident ca pe asta l-am tras din nisip.

--------------------
Spaceship X20 - ANDROMEDA4614DD
+
BAC
post 6 Aug 2006, 22:20
Post #115

Membru autentic

From: Reghin

am vazut si eu pe la TV, in ziare si chiar aici afirmatii despre litoralul nostru care nu sunt chiar laudative. Preturile sunt scumpe acum, la varf de sezon, dar e plin de turisti(uni cu o proasta educatie civica). Atata timp cat nu duc lipsa de clienti de ce sa reduca preturile? Aste e piata. Sa nu uitam ca litoralul nostru e activ 3 luni intr-un an. In Grecia sau Turcia cat e, 8 luni? Tunisia e tot anul, in Egipt la fel. Daca se pune la punct sistemul de drumuri si se prinde o vara lunga si insorita litoralul nostru se va dezvolta. Se construiesc mereu vile si hoteluri. Dezastrul ar putea veni de la erodarea plajelor mai degraba. Sistemul de diguri si dezvoltarea porturilor opresc acei curenti care ar aproviziona plajele cu nisip.

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C - MS 2007 OPC line
+
Vlad Georgescu
post 7 Aug 2006, 11:56
Post #116

/----\ <--- Logan

Am gasit doua articole pe tema asta, care se cam contrazic:

Cel putin 130.000 de turisti pe litoral

Wall-Street, 07 August 2006

Numarul turistilor aflati pe litoral a crescut, sambata, la aproape 130.000 de persoane, din care 13.000 sunt cetateni straini, reiese din evidentele Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, informeaza Rompres.

La acest numar se adauga cel al turistilor care vin la mare in acest weekend, multi dintre ei nerezervandu-si dinainte o camera la hotel. Pline cu turisti sunt statiunile Neptun, Costinesti si Mamaia, unde sunt inregistrati aproximativ 80.000 de cetateni romani si aproape 10.000 de turisti straini.

In aceste statiuni cu mare greutate mai pot fi gasite locuri de cazare. La Vama Veche sunt inregistrati peste 6.000 de turisti, din care aproape 600 sunt cetateni straini. In statiunea Mamaia, o camera dubla intr-un hotel de doua stele costa in jur de 170 de lei, in timp ce in statiunea Venus turistul plateste 110 lei. Pretul unei camere duble intr-un hotel de patru stele in Mamaia ajunge pana la 480 de lei.

Particularii profita si ei din plin de perioada de varf a sezonului estival. Tarifele practicate de acestia sunt de aproximativ 50 de lei camera pe noapte.

Articolul este preluat de la http://www.wall-street.ro/print_article.php?art_id=17504

Oferta saraca de agrement + calitatea scazuta a serviciilor = turismul romanesc

Litoralul romanesc sufera de pe urma ofertei sarace de agrement si a calitatii scazute a serviciilor in raport cu preturile practicate, potrivit strategiei nationale in domeniu, data publicitatii de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).

Litoralul romanesc se caracterizeaza si prin gradul ridicat de poluare a mediului si procesele de degradare a plajei si falezei Marii Negre.

Punctele slabe sunt absenta unor politici de dezvoltare unitara, durata redusa a sezonului estival, de numai doua luni, precum si absenta curselor aeriene directe spre Aeroportul International din Constanta, informeaza Rompres.

La acestea se adauga accesul dificil spre litoral, indeosebi pe cale rutiera si imaginea defavorabila a Romaniei in strainatate, ca potentiala destinatie turistica.

In opinia ANT, litoralul autohton poate renaste prin intermediul dezvoltarii structurilor turistice de trei sau patru stele, prin implicarea touroperatorilor importanti pe piata internationala si amenajarea zonei costiere.

Sansele zonei litorale a Romaniei sunt strans legate de orientarea georgafica a plajei - spre rasarit - care permite cura benefica de raze ultraviolete, de infrastructura dezvoltata a zonei, cu posibilitati de trafic pe apa, aerian sau prin intermendiul infrastructurii rutiere si feroviare, care ar trebui insa modernizata, precum si de numarul mare de structuri turistice de primire (42% din capacitatea totala de cazare a Romaniei).

Turismul romanesc se-ndreapta spre pieire

Reprezentantii ANT sustin ca in lipsa unei strategii coerente, Romania nu va avea nico sansa in fata unor destinatii similare, care atrag tot mai multi turisti, precum Bulgaria, Croatia si Slovenia.

Litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o lungime de 245 km, de la Gurile Dunarii in partea de nord (bratul Chilia - frontiera tarii cu Ucraina) si pana la Vama Veche situata la granita cu Bulgaria la sud. Intre Gura Chiliei si Sfantul Gheorghe, pe o distanta de 40 km, tarmul marin este reprezentat de limita Deltei Dunarii. De la Sfantul Gheorghe la Capul Midia se desfasoara o zona cu nisipuri joase in mare parte dominata de prezenta complexului lagunar Razelm.

Pe lungimea litoralului se disting doua sectoare diferite ca natura: la nord de Capul Midia, litoralul este alcatuit din plaje joase, nisipoase cu formatiuni care atesta geneza fluviala (intinderi acoperite cu stuf, lagune, grinduri) si la sud de Constanta, litoralul este alcatuit dintr-o succesiune de promotorii intre care se desfasoara alveole concave de coasta, cu faleza inalta, aici intalnindu-se cordoane litorale care delimiteaza lacurile Tasaul, Mamaia, Agigea, Techirghiol, Tatlageac si Neptun.

Zona sudica a litoralului, acolo unde se gasesc statiunile de litoral amenajate special pentru practicarea turismului de litoral este situata intre paralela de 44° 25' si paralela 43° 25' latitudine nordica si se intinde pe 82 km.

Conditiile climatice ale litoralului romanesc sunt dintre cele mai favorabile cu o clima blanda si uscata, vara zilele fiind lungi si calduroase. Durata de stralucire a soarelui in luna iulie este de 10 - 12 ore pe zi. Temperatura medie in timpul verii este de 24°C, iar media anuala este de 11°C. Iernile sunt moderate, cu vanturi puternice. La acestea se poate adauga faptul ca Marea Neagra este lipsita de flux si reflux, iar valurile care se formeaza isi pierd din forta lor in zona tarmului datorita adancimii reduse care se continua sub apa marii, favorizand talasoterapia.

De asemenea, salinitatea redusa a apei favorizeaza practicarea sporturilor nautice si a scufundarilor subacvatice. Alte conditii climatice favorabile pe litorarul romanesc sunt lipsa curentilor de mare intensitate in sezonul estival si inaltimea mica pe care o au valurile marii, lipsa mareelor ce ofera turistilor plaje uscate in mod permanent, o panta lina a tarmului, fara adancimi bruste si fara stanci si pietris care stanjenesc accesul la mare, fauna marii lipsita de elemente periculoase si nu in ultimul rand aerul marii care este caracterizat printr-o mare puritate, aerosolii naturali provenind din sfaramarea valurilor ajuta la mineralizarea organismului.

Articolul este preluat de la http://www.wall-street.ro/print_article.php?art_id=17505

This post has been edited by Vlad Georgescu: 7 Aug 2006, 11:59

--------------------
Volțvagăn Glonț - - 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
Athos, Porcos si Bairamis
+
Bliss
post 7 Aug 2006, 12:19
Post #117

-

Weekend-ul asta a fost full. Au fost niste prieteni vineri seara, s-au intors sambata dimineata dormiti in masina si fara cazare. smile.gif

--------------------
- - -
+
SiloS
post 7 Aug 2006, 14:32
Post #118

Gangester

From: Buzau

Am stat cu 170 de mii pe noapte la un mosulet , singuri in curte . Am avut apa calda si am stat pe undeva pe langa ABC .

A fost belea , vreme buna , gagici o gramada . Imi place cum au reconstruit pe acolo .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Laurentziu83
post 8 Aug 2006, 09:16
Post #119

Membru autentic

QUOTE(BAC @ 6 Aug 2006, 23:20)
Dezastrul ar putea veni de la erodarea plajelor mai degraba. Sistemul de diguri si dezvoltarea porturilor opresc acei curenti care ar aproviziona plajele cu nisip.
*

Arabetii la Dubai si-au construit singuri plaje aducand nisip din larg, si-au facut insule suplimentare, etc. Noi ne strangem de par daca ne dispare un metru de plaja.
Deci se poate, nu ar fi problema ca se erodeaza plajele. problema e ca nu le reabiliteaza nimeni, prefera toti sa se planga.

--------------------
. . .
+
vijelie
post 8 Aug 2006, 09:19
Post #120

membru violet

Hai ca acum ne comparam si cu emirii din Dubai !

--------------------
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 12:17
Dacia