Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Spalator parbriz Megane 1, Cate rezervoare are?

dnb
post 11 Mar 2006, 14:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,
Zilele trecute am luat un Megane I phase 2, 1.6 16V Coupe sa am ce terfeli prin oras.
Dupa ce l-am luat am umplut rezervoarele pentru lichid de spalat parbrizul ca mi se aprindea avertizorul de low liquid. A doua zi am simtit ca miroase cam tot timpul a lichid de spalat parbriz si aveam o balta mica sub masina.
Presupun ca am o gaura in rezervor dar intrebarea este care din ele?
M-am uitat in manualul valabil pe internet si acolo este descis un singur rezervor. Eu am doua. In poza se pot vedea locatiile A si B. Intrebarea este: Al doilea ce deserveste? spatele, faruri? In manual este specificata o pompa cu doua circuite.

IMG_0487_m_copy.jpg ( Size: 87.05k ) Number of downloads: 584

--------------------
Mazda / Renault 6 / Megane 2004 / 1999
e-trotineta
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 11 Mar 2006, 15:36
Post #2

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Cel din dreapta cum privesti poza este pt stergatoare. Iar cel din stanga poate fi pentru spalatoarele de faruri. Ai jicloare montate pe bara?
Plus ca n-am inteles: ai pierdut lichidul din ambele bidonase?

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
kornel
post 11 Mar 2006, 15:36
Post #3

Membru incepator

vezi ca are niste furtune pe dedesupt
mie mi-a iesit unu din cauza presiunii si a curs lichidul. sa nu fie si la tine la fel

--------------------
megane 2 sedan 2005 expresion
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
SMART MCC, 599cmc, 50cp, 2 locuri
+
dnb
post 11 Mar 2006, 15:54
Post #4

Membru incepator

@ hellcat: da are duze de spalat faruri montate in bara dar nu le-am vazut inca sa functioneze.
Nu le-am reumplut ca dupa ce curge un timp se opeste si imi ramane destul sa spal geamul plus ca nu-mi place mirosul. Singura treaba este ca la frana brusca se aprinde indicatorul de low liquid impreuna cu service.
Ca fapt divers dupa ce le-am umplut ambele curg, A are dopul cam bleg si cred ca nu tine in curbe si in franari si B curge si pe loc. Asta pana ajung ele la un echilibru.
LE: m-am uitat din nou in carte si acolo ei spun ca A este pentru stergatoare, si B nu-l prezinta deloc.

@kornel: daca ar fi de la furtune smulse ar trebui sa pierd tot lichidul.

Are cineva un manual care arata cum se demonteaza B.

This post has been edited by dnb: 11 Mar 2006, 16:03

--------------------
e-trotineta
+
vlad_dragos
post 11 Mar 2006, 19:08
Post #5

Membru

si eu am renaul coupe dar am numai A care e ptr geamuri fata + spate . unde ai tu B eu am un capacel doar . banuiesc ca e ptr spalat faruri . daca nu ai diuzele inseamna ca a fost lovita masina si schimbata bara .

--------------------
renault megane - TL-02-swi coupe 1996
+
Fanu
post 11 Mar 2006, 23:33
Post #6

Membru

From: Bucuresti

Ca fost posesor de Megane Coupe pot sa-ti spun ca masina nu a fost gandita pentru a avea spalator de faruri.
Au fost facute astfel de adaptari pt. tarile scandinave, unde e obligatoriu sa ai asa ceva. Dar nu a fost o optiune "industriala". Foarte probabil insa sa se fi montat un al doilea rezervor pentru stropitorul de faruri.

Sfatul meu e sa urci masina pe o rampa la orice atelier, teoretic orice amarat de electrician te poate ajuta sa verifici circuitele.

--------------------
Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
+
dnb
post 3 May 2006, 18:16
Post #7

Membru incepator

Revin.

Rezervorul de sus din stanga este pentru faruri si chiar functioneaza! Daca tii maneta apasata mai lung de 3 sec incepe sa spele farurile.

Rezervorul din dreapta este pentru spalat parbriz si luneta. M-am apucat sa-l demontez sa vad de ce curge. Cand e supraplin curge pe la garnitura de cauciuc dintre gatul detasabil si rezervorul propriu-zis.
Sa-l dai jos e destul de urat, trebuie date jos: roata dreapta si protectiile de noroi.

Relativ la pompa, i s-a intamplat cuiva sa se umfle cauciucul care face selectia dintre circuitul fata si luneta si sa nu lase apa afara? Mie mi s-a intamplat! Acum trebuie sa vad ce fac cu micutul cauciuc, de gasit numai piesa e mai greu, sa schimb toata pompa pentru el e cam mult.

--------------------
e-trotineta
+
dcsiki
post 12 Jul 2006, 10:59
Post #8

Membru autentic

From: Brasov

Eu am demontat rezervorul din aripa dreapta si a trebuit sa curat pompa ( nu mai stropea) .
Vezi ca ai putea sa etansezi acea garnitura cu un silicon de instalatii sanitare, se scoate gura de umplere ( este prinsa intr-un surub pe aripa interioara ) .
BAFTA

This post has been edited by dcsiki: 12 Jul 2006, 11:00

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 00:43
Dacia