Cutia de viteze JR5, nu mai cupleaza treapta a 5-a
![]() ![]() ![]() |
Cutia de viteze JR5, nu mai cupleaza treapta a 5-a
FDR |
![]()
|
||
![]() Membru Authentique Group: Members Posts: 647 Joined: 28 June 07 From: BV ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|||
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Desfa capacul din capatul cutiei (dinspre roata stanga fata) si ai acces la pinionul si sicronul treptei 5. Foarte posibil sa se fi desfacut piulita din capatul axei (problema destul de des intalnita).
Scuze, acum am vazut ca maneta a ramas pe pozitie, nu mai pare ceea ce am scris mai sus. Vezi timoneria??? This post has been edited by tacufmr_lagunaII: 9 Sep 2015, 09:45 |
--------------------
Renault
Laguna II
2007, 1.9 dci, 131 CP
- BV - 32 - UMY
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Verifica nivelul/calitatea de ulei in cutie.....prima data.
Nivel de ulei sub limita inseamna presiune mica/ungere deficitara la a-5-a (se face printr-un jgeab aflat sus)....si sincroanele au de suferit. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
FDR |
![]()
|
![]() Membru Authentique Group: Members Posts: 647 Joined: 28 June 07 From: BV ![]() |
Cum aflu care e nivelul corect de ulei din cutie?
Saptamana trecuta am trecut printr-o verificare si omul a scos un buson, a bagat un degetel in gaura din care a scos busonul si a zis ca e ok nivelul. @tacufmr_lagunaII: adevarul e ca mi-a sarit din treapta 5 cu putin timp inainte sa se decupleze. Am impins maneta la loc si mi-am vazut de drum, apoi s-a intamplat ceea ce ziceam mai sus. This post has been edited by FDR: 9 Sep 2015, 10:08 |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La cutia ta nivelul corect de ulei se verifica cand masina este pe o suprafata perfect plana si se desface surubul de plastic tip "fluture" pe unde se introduce uleiul......nivelul uleiului trebuie sa fie in buza nu mai jos!
In ce stare este burduful de la planetara stanga care intra in cutie? |
--------------------
.
.
.
|
|
FDR |
![]()
|
Omul a zis ca e in buza sau cam acolo, masina fiind pe elevator. Burduful parea ok...
|
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
espacern |
![]()
|
Daca uleiul e OK atunci trebuie scos capacul de care face referire tacumfr si vazut ce surpriza gasesti pe acolo.....simering/furca/etc.
Timoneria pentru restul vitezelor este functionabila....ai verificat-o? |
--------------------
.
.
.
|
|
FDR |
![]()
|
toate treptele functioneaza, doar treapta a 5-a m-a parasit
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
Așa am pățit și eu , am completat cu ulei și am mers pe autostradă ceva km și după a funcționat .. Nu avem ulei suficient în cutie .. Bine aveam și unpik problema la rulmentul de presiune dar nush dacă avea relevanță... Oricum lipsă de ulei gripase unpik treaptă 5.. După nu am mai avut probleme .. Pe parcurs am schimbat ambreaj etc rulment placă ...
|
--------------------
renault
laguna2
2003
- B-200-DNI dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
rqjgtf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 March 11 ![]() |
Salutare! Cam in aceeasi situatie am fost si eu acum 2 ani. Pe autostrada a inceput sa imi sara din viteza a 5-a pana cand nu a mai vrut deloc. Am avut un burduf spart de la planetara, a curs o parte din ulei si s-a distrus furca ce angreneaza a 5-a. Am inlocuit furca si burduful si acum e ok.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9DCI Authentique
2003
|
|
FDR |
![]()
|
O recomandare de meserias bun la cutiile de viteze in BV, va rog.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
espacern |
![]()
|
Ti-am trimis datele unui service din BV.....pe PM.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Dediul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 February 18 ![]() |
Salutare
Si eu am patit sa raman fara treapta a 5a in mers, intr- depasire (cutie jr5). Intra in viteza, de la schimbator, dar parca era pe liber cand o puneam in treapta a 5a. Am desfacut capacul din capatul cutiei, pe partea soferului si asa am descoperit ca dintisorii, de pe pinionul de treapta a 5a, care fac legatura intre sincron si pinion erau retezati si se odihneau in capac. Nivelul din cutie era scazut cu aprox 600ml (atat completasem initial) si imi aduc aminte ca aveam momente cand intra mai greu in treapta a5a si posibil sa nu fi cuplat cum trebuie si asa sa se fi fortat acei dintisori. Am rezolvat prin inlocuirea pinionului si a sincronului. In poza atasata se vad dintisorii, care la mine erau retezati. Attached thumbnail(s) IMG_20250225_WA0007.jpg ( Size: 57.15k ) Number of downloads: 24 |
--------------------
Dacia
Logan Mcv
2015 laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 12:28 |