permutare cauciucuri, se poate face?
![]() ![]() ![]() |
permutare cauciucuri, se poate face?
abuf |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 21 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Megane
dci 80
2005
|
|||
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu zice nimeni ca e interzisa, insa este nerecomandata.
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Mai bine ei un cauciuc nou si cu rezerva ai 2,le pui pe fata si ai rezolvat treaba.Nu te apuca de facut schimb fata spate pentru ca o sa traga in parti cu atat mai mult cu cat ai cauciucul cu probleme.
|
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
uncle |
![]() ![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
asculta sfatul lui bogdan ca nu zice rau....mai bine asa decat sa risti inutil!
LE: tocmai ce am vorbit cu un amic care a facut explozie de cauciuc la 190 km/h norocul lui ca nu a patit nimic (anvelopa era Michelin energy din astea care echipeaza Meganurile 2.2, masina era un golf 5 tdi, soseaua Buc-Urziceni) This post has been edited by uncle: 4 Jul 2006, 14:49 |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
abuf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 21 October 05 ![]() |
ok, am sa iau una noua. Stie careva unde gasesc dunlop 195/65?
ps: explozie cauciuc la 190 km/h? pai astea tubeless explodeaza? |
--------------------
Megane
dci 80
2005 Megane Hatch dci 80 cp oct 2005
|
|
bogdan1978buc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 January 06 ![]() |
Nu inteleg de ce sa nu poti pune rotile de pe fata, in spate si invers.
Sunt curios si eu pentru ca pe dreapta fata am luat un cui care a intrat in peretele lateral exterior al cauciucului; se tine bine si dupa vreo 7k km dar chiar ma gandeam sa fac si eu rocada, mai ales ca incostient ce sunt i-am dat si 200 pe autostrada in conditiile in care aveam buba aia. |
--------------------
Renault
Megane
2006 1.5dci Megane 82 cp, putin mai rapid decat cele uzuale :)
Broker asigurari. |
|
Dumi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 17 April 05 From: Timisoara ![]() |
Daca nu ai senzor de presiune e ok sa le permuti fata-spate. Cel putin eu asa stiam.
|
-------------------- Renault Megane II 2.0 16V Confort Privilege (iunie 2005)
Dacia 1310 MLS |
|
dcsiki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
Eu le-am tot schimbat la masinile de serviciu fata ---> spate , sa am intotdeauna ok fata.
Oricum sa le echilibrezi cand le pui sus. Daca mergi in zone mai calde in concediu schimba-l sa nu ai probleme. This post has been edited by dcsiki: 5 Jul 2006, 13:38 |
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Ciudat....in manualul de la Nissan, scrie ca e recomandat sa le rotesc "in cruce" cam la 10.000 -14.000 km. E adevarat, nu am senzor de presiune pe masina. Dar, nici nu prea vad cum ar putea influenta.
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
Dumi |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 17 April 05 From: Timisoara ![]() |
Asa e, schimbarea cauciucurilor nu afecteaza senzorii de presiune, acestia fiind localizati pe jante. Greseala mea
![]() |
-------------------- Renault Megane II 2.0 16V Confort Privilege (iunie 2005)
Dacia 1310 MLS |
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Din cauza uzurii inegale a caucicurilor nu e recomandat schimbarea lor de pe fata pe spate si invers.Dupa cum am ai spus mai sus masina poate trage intr-o parte,dupa un astfel de schimb.Asa ca nu va mai zgarciti la 300 de Ron si cumparati un cauciuc.Bafta.
|
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Pai....eu nu ma zgarcesc....cand mi-au busit un cauciuc intr-o groapa, am cumparat doua noi, pentru a avea aceeasi uzura la profil pe ambele de pe fata. Si....au fost vreo 500 ron bucata
![]() Dar asa zice in manualul de la nissan..Evident ca nu am facut asa ceva. Sau, ma rog, am facut fara sa fie asta intentia. Cand am trecut pe rotile de iarna, evident ca nu le-am marcat, sa stiu care de unde sunt (cele de vara) Asa ca, in primavara cand am trecut inapoi, le-am pus cum le-a venit alora de la service-ul de roti. This post has been edited by richie: 5 Jul 2006, 15:29 |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu le schimb, adica le permut cu tot cu jante cam o data la 5000 km, in X. nu am senzori de presiune deci nu am probleme. eu asa faceam si la tico asa fac si la asta, intrucat prin permutare se vor uza la fel toate cauciucurile!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Majoritatea producatorilor recomanda rotirea cauciucurilor ( vezi Goodyear de exemplu ). In manualul de Renault scrie ca este interzisa rotirea cauciucurilor pentru masinile echipate cu senzori de presiune in pneuri. In rest, rotirea este chiar recomandata. La un simplu search pe Google cu "tire rotation" te vei lamuri.
Uite si o schema pentru masinile cu tractiune fata: tire_rotation.jpg ( Size: 6.25k ) Number of downloads: 1126 De asemenea poti gasi informatii despre cum poti "roti" si "rezerva". This post has been edited by zyppo: 6 Jul 2006, 10:09 |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(bogdan20 @ 5 Jul 2006, 14:16) Din cauza uzurii inegale a caucicurilor nu e recomandat schimbarea lor de pe fata pe spate si invers. Ba tocmai de-aia trebuie schimbate. Asa cum spune zyppo ar fi o varianta. O alta, ceva mai complexa, ar fi sa le schimbi in ordinea: R->FD->SS->FS->SD->R Cel mai important, insa, este tipul anvelopei. Daca anvelopa este montata in functie de sensul de rotire, nu prea ai cum sa le inlocuiesti in cruce (asa cum am spus eu sau zyppo) decat daca scoti anvelopa de pe janta, ceea ce nu stiu daca este prea nimerit. Daca anvelopa este asimetrica si se moteaza cu o anumita fata spre exterior, atunci se poate face manevra fara probleme. In cazul meu, cele de vara sunt Michelin Pilot Primacy , se incadreaza in categoria 2 si se pot muta. Cele de iarna sunt Good Year UG7, din categoria 1 (asemanatoare anvelopelor de ploaie de la F1). |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
PIF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 31 October 04 ![]() |
In legatura cu explzia cauciucului la 190 km/h, trebuie mare atentie pt ca cauciucurile ai si ele indici de viteza. De ex, T = 190 km/h. Astea sunt cele mai des intalnite. Meg-ul meu de astea are.
http://www.vanzarianvelope.ro/dateanvelope.php |
--------------------
-
-
- Megane sedan 2.2 1.5 dci 100cp - 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th August 2025 - 17:45 |