Bucse punte spate Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Bucse punte spate Laguna II, probleme, recomandari
quze |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 31 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
O2 RS
2006
|
|||
alez1601 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 20 November 08 ![]() |
N-am gasit prin acest thread nici un pret pentru niste bucsi fata. Puteti sa-mi spuneti asa orientativ niste preturi?
Multumesc, Alex |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9dCI 120CP 88kW
|
|
boriss007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 7 September 08 From: Iasi ![]() |
Multumesc de rezumat quze.
Am fost azi si am ridicat-o pe elevator si s-a dovedit a fi amortizorul dreapta spate. Bucsile sunt in regula dar amortizorul a crapat si a curs uleiul din el. Acum caut amortizoare si vreau sa ma duc sa le schimb. Multumesc mult, oricum! |
--------------------
Renault
Koleos 2
2019 2.0
|
|
BlackHole |
![]()
|
![]() Laguna Albastra Group: Members Posts: 206 Joined: 17 May 08 ![]() |
|
--------------------
Renault Laguna II
1.9 dCi 120CP
- TM
2001 Expression
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Saptamana asta am fost la un amgazin si mi-a dat urmatoarele preturi pt. bucsi fata :
bucsa bascula fata (spre fata ) = 43.5 lei (Lemforder) bucsa bascula fata (spre spate ) = 47.5 lei(Lemforder) Pivot (Delphi) =65 lei Bileta antiruliu (Delphi) = 75 lei |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
alez1601 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 20 November 08 ![]() |
pe mine m-ar interesa 2 bucse stabilizatoare. Poti sa ne zici la ce magazin ai gasit ? (la meridian vest sunt cam 40-45 euro)
This post has been edited by alez1601: 5 Dec 2008, 14:53 |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9dCI 120CP 88kW
|
|
MACA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 October 08 ![]() |
In primul rand salut la toata lumea
![]() ![]() PS: uitasem sa scriu problema aia pe fata pe asfalt nu se aude nimik doar pe autostra de la aproximativ 170-175 incepe un trebidat urat imi trepideaza bordul de zici ca sare afara dar asta credca e de la turatia mare ca la 190-195(200) 195 scrie in talon viteza maxima la 1.6-le meu 5200-5400 tr/min This post has been edited by MACA: 7 Dec 2008, 22:44 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.8 16v Privilege
- HD-08-HOG
2001
|
|
ionutl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 19 November 07 From: Iasi ![]() |
Salut,
o intrebare, daca stie cineva: suruburile de la bucse trebuie stranse la cuplu cu masina suspendata sau trebuie mai intai coborata pe rotile ei? Merci |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16v Expression
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca topicul e despre bucsi spate de ce-l poluati cu tot felul de bucsi? Ca sa nu mai aiba rabdare omul sa citeasca si sa deschida alt topic??
![]() Ionut: se strang bucsele cu masina ridicata, de obicei cu o cheie de roti pneumatica. E suficient. Maca: asa incepe fenomenul. Scartaieli la borduri si la drum denivelat, apoi batai scurte de metal pe metal, la denivelari mici. Daca ridici masina pe rampa vei putea avea acces vizual la bucsi, daca sunt pulverizare trebuie schimbate. La schimbare daca nu ai presa speciala pe care o gasesti de regula intr-un service Renault poti s-o dai jos si cu autogenul. Eu am suspendat masina pe rampa, rampa care sa suspende rotile, sa poata puntea sa stea atarnata. Se dau rotile jos, se desfac bucsile si se suspenda puntea cu un cric de cutie. Eu le-am dat jos cu autogenul. La cum erau de intepenite nici acum nu cred ca se puteau da jos cu vreo presa. Bucsa e formata din 2 camasi din tabla, una interioara si alta exterioara. Aia exterioara poata sa rugineasca pe punte si sa nu o poti scoate decat la cald. Eu am scos camasa interioara si o mare parte din cauciuc apoi am taiat cu autogenul pe lungimea camasii exterioare, dupa care se trage cu clestele afara. De bagat e simplu, cu o tubulara si cu ciocanul prin bataie usoara intra fara probleme + vaselina pe camasa exterioara sa alunece. Mare atentie cu autogenul la senzorul de ABS si la cablu, sa nu-l ardeti. Cu grija se poate face treaba buna. Asta ca sa nu va chinuiti sa dati puntea jos, mi se pare bataie de cap. RECOMAND cu caldura sa stati langa oricine umbla acolo, mai ales cu autogen sa nu va arda ceva pe acolo. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
maine ma duc sa le shimb si eu.ma duc la un service ce se ocupa mai mult de tir-uri si camioane.sper sa aibe tot ce-mi trebuie
21 Feb 2009, 14:48: tocmai am venit de la mecanic.am schimbat bucsile fara sa dea puntea jos.am platit 150lei ![]() This post has been edited by ccv81: 21 Feb 2009, 14:48 |
--------------------
renault
laguna2
- BT 01 XUA
2003 EXPRESSION 79kw 107cp Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
sfinxgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 20 September 06 From: OLT ![]() |
pai 150lei mi-au cerut si mie la service renault sa le schimbe
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9 dCI Expression
|
|
Pauleta18 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 19 July 08 From: Vulcan HD ![]() |
am si eu o intrebare: cat costa 2 bucsi spate?
imi troncane urat la viteze mici la denivelari...la telescoape m-am uitat si sunt ok ...adica nu se vad scurgeri de ulei...daca ma pun pe prag in spate cu usa deschisa si fac balans scartaie de rupe ...probabil bucsele dar nu sunt sigur , de acea am decis sa va intreb ptr ca , cu ajutorul vostru am rezolvat cateva probleme.. mersi mult!!! This post has been edited by Pauleta18: 26 Feb 2009, 13:03 |
--------------------
Renault
Laguna II
- HD-08-DFG
1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
astazi am comandat si eu bucsi spate de la autokarma, producator swang, 360 ron ambele, si 2 rulmenti pentru flansele de la amortizoare fata 120 ron ambii, maine, poimaine o sa-i montez cu un prieten, la el acasa... mi se pare cam scumpa manopera, de banii aia ii mai cumpar ceva...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
- TR-04-CWY
2003 expresion NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|
plesu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 1 January 09 ![]() |
Saptamana trecuta am cumparat setu de la renault cu 280 cu sigla lor pe ele
|
--------------------
renault
laguna2
- ar10mlc
2001 Privilege 1.9
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
de la care reno mai frate ca la mine la teleorman imi cer 600?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
- TR-04-CWY
|
|
adi_saba |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 12 April 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
acum o saptamana am schimbat bucsele spate la Renault Baia Mare. pret 2 bucse spate- 250ron +manopera+tva=540ron. Mi se pare o hotie,a fost mai scumpa manopera decat piesele. Asta e ,traim in Romania!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
2004/ vector/ 2.0t Nordic 235hp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu am descoperit sursa de zgomot pe care unii mecanici au identificat-o ca fiind bucsa spate,telescop,etc.
Am sprayat incuitorile de la toate usile inclusiv partea metalica de pe stilp si nu se mai aude nimic... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
si mie-mi cam troncane pe spate cand iau sinele de tramvai ...eu am crezut ca e de la roata de rezerva...
in attach niste preturi la bucsi punte spate la autokarma audiofilu' zi-mi si mie cu ce spray ai dat si unde se gaseste.....mie imi scartaie usa din stanga spate de parca zici ca intru intr-o cocioaba darapanata......... This post has been edited by tibirk: 26 Feb 2009, 16:49 Attached thumbnail(s) bucsi_spate.JPG ( Size: 42.6k ) Number of downloads: 838 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Suna intr-un anume fel bucsa aia, iti cam dai seama ca e de undeva de sub masina. In plus, te anunta cu ceva vreme inainte printr-un scartait, dupa care incepe usor usor sa bata.
Ce vremuri frate, acum 2-3 ani era 3milioane UNA bucata bucsa la Renault, acum la banii aia iei setul. E stare generala sau pur si simplu si-au dat seama ca exista alternative mult mai ieftine la aceasta piesa si ca mai bine vand mai multe cu adaos decent decat nici una? Stiu ca afara pe original era 45Euro bucata. Iar legat de manopera, 150RON mi se pare mai mult decat rezonabil sa le schimbi la Renault. Cu presa frumos, fara sa dai puntea jos de tot. Adica merita sa o faci in casa daca nu scoti bani pe manopera, altfel mai bine mergi la Renault decat sa te chinui cu cine stie ce mecanic impuscat in creier, caruia ii curge scuipat din gura si sta cu ciocanul in buzunar. Bafta! |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Eu mi le-am schimbat in 5 ore singur singurel fara sa dau puntea jos si fara nici-o lovitura de ciocan , folosindu-ma de o presa construita de mine.
This post has been edited by matrix67b: 26 Feb 2009, 20:49 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
intudose |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 3 January 08 ![]() |
care sunteti din bucuresti si trebuie sa schimbati bucsile,le puteti lua de la meridian in militari la 260ron amandoua...maine ma duc si eu sa le schimb ca si ale mele bat de zici ca se rupe masina in doua
|
--------------------
Renault
Laguna/Velsatis
2001/2007/privilege/initiale
|
|
rmg |
![]()
|
Probabil nu erau intepenite, cine stie. Eu cand le-am schimbat camasa lor exterioara pur si simplu era sudata de punte de la atata rugina. Eu le-am dat jos cu autogenul insa si acum continui sa cred ca si cu mama preselor bucsele mele nu puteau fi scoase altfel.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
QUOTE(audiofilu' @ 26 Feb 2009, 15:51) Eu am descoperit sursa de zgomot pe care unii mecanici au identificat-o ca fiind bucsa spate,telescop,etc. Am sprayat incuitorile de la toate usile inclusiv partea metalica de pe stilp si nu se mai aude nimic... De aici se subintelege ca am schimbat telescoaple spate cu unele pe gaz.Desi cel din dreapta era curs,cel din stinga era ok...eu acolo auzeam zgomotul si mi se parea ciudat.Am schimbat si bucsele de la punte (chipurile cea de pe stinga era facuta praf-la demontare s-a dovedit ca erau mai mult decit ok!) si dupa asta tot facea.Evident,de fiecare data mi s-a spus ca gata,s-a depistat sursa de zgomot si ca prin inlocuirea acelor piese se va rezolva.Am mai suspectat hayonul insa nu era cazul. QUOTE(tibirk @ 26 Feb 2009, 16:40) si mie-mi cam troncane pe spate cand iau sinele de tramvai ...eu am crezut ca e de la roata de rezerva... in attach niste preturi la bucsi punte spate la autokarma audiofilu' zi-mi si mie cu ce spray ai dat si unde se gaseste.....mie imi scartaie usa din stanga spate de parca zici ca intru intr-o cocioaba darapanata......... Am golit portbagajul,am facut teste cu/fara polita,cu hayonul deschis/inchis si tot se auzea.La sugestia mea,au adus un spray (nu pot preciza ce anume-eu acasa folosesc WD-40) si dupa ce au sprayat s-a rezolvat.Din cind in cind mai dau si eu pe incuietori.Nu era un spray degripant,asta e sigur,cei din service poate stiu despre ce e vorba. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
PMG_tr |
![]()
|
Salutare oameni buni, in sfarsit am schimbat si eu bucsile pune spate, cea de pe stanga era intradevar putin (putrezita,crapata) insa cea de pe dreapta mi s-a parut ok,ma rog le-am schimbat, operatiunea a durat 5 ore, factura nu mi-au dat pt ca nu sunt piesele luate de la ei(le-am luat de la autokarma)..in fine..nu mi se mai aud pocnituri insa mi se tot aude un scartait enervant pe ambele parti, ca si cand ar fi ceva ruginit sau umed, parce de la arc...nu stiu cum sa explic sunetul..de la service mi-au dat repede verdictul..."schimba si telescoapele"... o sa incerc sa caut acel spray de care ziceti..poate so auzi de la usi..telescoapele nu par scurse..ce mai poate fi? vreau un sfat va rog
Multumesc 5 Mar 2009, 17:51: am gasit si eu acel spary wd-40, intradevar face minuni, am dat cu el pe la iale iar acum nu se mai aude nimic, parca-i noua. Va multumesc mult pentru sfaturi This post has been edited by PMG_tr: 5 Mar 2009, 17:51 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
- TR-04-CWY
|
|
el diablo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 2 March 09 ![]() |
Azi schimb si eu bucsile spate.uzura lor au dus la consumarea cauciucurilor pe exterior.pret 190 lei bucata inclus in pret manopera.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
Pauleta18 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 19 July 08 From: Vulcan HD ![]() |
cat mai costa o bucsa spate?
This post has been edited by Pauleta18: 6 Mar 2009, 09:00 |
--------------------
Renault
Laguna II
- HD-08-DFG
1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
- BH 86 VSY
2002 Privilege 120CP
|
|
el diablo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 2 March 09 ![]() |
sincer nu stiu ...se ocupa mecanicul unde am lasat masina.190 + 190 inclus manopera.probabil nu o sa imi dea "sursa"de unde le aduce.incerc totusi.
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Cine ar putea sa-mi spuna care este diferenta intre cei doi producatori SWAG si FEBI , fiindca la pret nu este diferenta esentiala 361.22 respectiv 357 lei vorbesc
pret/pereche. Care dintre cele doua marci ma sfatuiti? This post has been edited by myky: 6 Mar 2009, 11:35 |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Eu zic ca oricare din ele este o alegere buna. Toti folosesc aceleasi materiale, asa ca nu o sa gasesti diferente majore intre ele.
|
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:33 |