bucuresti - satu mare, cu intoarcere prin copsa mica
![]() ![]() ![]() |
bucuresti - satu mare, cu intoarcere prin copsa mica
suri |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan 1.6
2005, ambition
- b xx xyz
|
|||
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
am fost eu acum 2 sapt de la Reghin la Baia Mare-drumul este bun , pe unele portiuni f bun (mai prost prin orase...in special in Reghin...)
Brasov-Tg Mures...anul trecut era impecabil...cred ca si acum e la fel (acum am mers doar Sighisoara-Tg Mures). Nu stiu cum este Tg Mures-Reghin. Varianta 1 : am mers pe Buc-Rm valcea...drum bun dar aglomerat mai ales Pitesti-rm valcea si pe alba iulia-cluj...drumul este bun. Ca si lungime cred ca sunt comaparabile (var 1 cu var 2) , var 2 fiind mai putin aglomerata zic eu (cel putin de la Brasov incolo). |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(kriiss888 @ 23 Jun 2006, 10:28) Nu stiu cum este Tg Mures-Reghin. Cam la fel ca Sighisoara - Tg.Mures ![]() In Reghin insa e dezastru... (mic off topic, ca exemplu: venind dinspre Deda, strada care urca spre centru are santuri sapate la fiecare casa (cred ca pun gaz... sau apa... , oricum, organizare strict romaneasca)... in 500 de m cred ca sunt 50 de santuri sapate si prost astupate... brrr...) |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
suri |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 September 05 ![]() |
fost-am dus si m-am intors, ca sa ma exprim conform zonei
![]() deci: am plecat marti pe la 8 din colentina, am ajuns la dristor sa iau un coleg, si la 9 si 5 ieseam din bucuresti pe la gradina zoologica. 5 minute pauza de sofer la sinaia, iar la 11 si 20 intram in selgros brasov. la 12:30 ieseam din brasov spre sighisoara. din greseala (si informatii gresite din surse de incredere), la acatari (inainte de targu mures) o iau pe "centura de camioane", in fond o varianta ocolitoare pentru traficul greu, care iese la ungheni in drumul tg. mures - cluj-napoca. a fost prima data in mai bine de un an si aproape 30.000 km pe drumurile patriei cand am atins scutul loganului. drumul este infernal, portiuni relativ ok de 50-100 de metri alternind cu zone de 4-5 m cu adevarate cratere ca dupa bombardament. in cluj, pauza de 15 minute la peco, apoi (de fapt si inainte) 30 de minute orbecaire in cautarea iesirii spre zalau. am reusit intr-un tarziu, cu senzatia ca am ocolit orasul prin sud. si asta fiindca intr-un anume sens giratoriu, la intrarea in oras nu erau semnele corespunzatoare. de altfel, clujul este orasul care mi-a displacut cel mai mult in aceasta calatorie: strazi proaste si semnalizare imbecila (acolo unde nu este absenta cu desavarsire). in continuare zalau, apoi satu-mare. nimic deosebit, in afara peisajelor absolut superbe. am ajuns in satu mare in jur de 8 si jumatate seara. per total 11h30' drumul, din care condus efectiv vreo 9 si jumatate. km pe bc - 635, ceea ce conduce la o medie de 67 km/h, cu un consum mediu de 6.7 l/100. la intors - similar, doar ca am dormit o noapte in cluj, iar pe drumul spre tg. mures, imediat dupa iernut am facut dreapta spre tarnaveni - medias - copsa mica. desi drum national, prima bucata (iernut - tarnaveni) este doar cu o jumatate de punct deasupra legendarului de acum acatari - ungheni. din tarnaveni spre medias, apoi pina in copsa mica - ceva mai bun. stat cateva ore in copsa mica, apoi inapoi in medias, sighisoara, brasov - mancat la cotul donului - bucucresti. observatii: drumul este excelent (o medie de 9 - 9,5 puncte) cu cateva exceptii: centura ploiesti - 7, posada -> azuga - 7, acatari -> ungheni - 4 (recomand cu tarie sa ocoliti prin tg. mures), ca si localitatile din ardeal: turda, cluj, zalau, medias (un 7 cu indulgenta), o surpriza placuta din acest punct de vedere fiind campia turzii (9). la intoarcere: iernut -> tarnaveni - 4.5, tarnaveni -> medias -> copsa mica - 7, medias -> sighisoara - 8. in feldioara (la iesire din brasov) pe o portiune de camp cu ciulini de vreo doi km, in mijlocul comunei, am intalnit ... radare, iar in sighisoara am intalnit doua zone cu restrictie de viteza la 25 km/h (cam ilegale din cate stiu eu). semnalizare urbana foarte proasta, daca nu inexistenta cam peste tot (vorbesc de orasele mari, in brasov nu am bagat de seama fiindca stiam drumul), clujul excelind la acest capitol. a, si vaci multe, cirezi de vaci care se intorceau seara de la pascut pe mijlocul lui E81, la beltiug si acas (aproape de satu-mare, dar banui ca e o situatie generala). inutil sa spun ca vacarul probabil zacea beat in vre-un sant, iar 'organul' supraveghea mandru traficul de pe marginea drumului, din noul logan cu B-51 (beltiug). am vrut sa opresc si sa-i intreb de vaci, dar m-am gandit ca poate-s rude, deci ma leg la cap fara sa ma doara. si o concluzie personala, care vine sa intareasca o opinie mai veche - nu avem nevoie acum de autostrada bechtel: de la brasov in sus drumul este liber, oarecum mai aglomerat in vecinatatea localitatilor mari (brasov, cluj), mai sus de cluj devenind foarte liber. mult mai de ajutor ar fi niste ocolitoare pentru orasele si satele mai rasarite, combinate cu o regandire a limitelor de viteza in celelalte localitati. scuze pentru postul lung, sper sa fie de ajutor. |
--------------------
dacia
logan 1.6
2005, ambition
- b xx xyz
|
|
combo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 7 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost acum cateva luni pana la Satu-Mare, la dus prin Brasov Tg. Mures, Cluj Zalau, Tasnad si la intors din Turda am luat-o spre Alba-Iulia, Sibiu, Rm. Valcea, etc. Drumul e ok in prima varianta, mai putin de la Zalau parca, unde incepe sa fie mai nasol. La intoarcere va sfatuiesc sa nu o luati pe centura Alba-Iuliei ca e dezastru. Am facut 40 min cred. In rest e ok.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
- B-43-JJC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 18:49 |