Short-throw Shift Kit
![]() ![]() ![]() |
Short-throw Shift Kit
Race |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|||
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
de gasit am gasit la k-tecracing.com (in Anglia) dar saptamana viitoare cel mai probabil o sa merg la un garaj care face asa ceva pentru Seat sa vad daca pot sa imi faca si mie. O sa revin cu informatii la momentul respectiv.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2003 - 1,4l 16v Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat .. |
|
Race |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut si eu ce au la K-tec.Nu cred ca un levier mai scurt e solutia.Eu banuiam ca trebuie sa fie ceva mai complex,adica levier scurt+prelungire care sa actioneze tija in cutia de viteze.Daca doar scurtez levierul va trebui sa ma aplec dupa el,ca si asa e pus prea in fata.
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
un_vizitator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
eu nu cred ca este necesar asa ceva pt clio. nu castigi cine stie ce timp. hai sa fim seriosi... asta se simte la masinile de drag de putere mare, unde conteaza fiecare milisecunda...
|
--------------------
Clio
Symbol
2005 dCi power.... u have no ideea what you're missing ;)
|
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
![]() ![]() Nu stiu de ce multi se dau de cur in sus cand aud cum ca vrea careva sa modifice un motor de 1.4 75 cp... De ce sa nu merite un_vizitator? da-mi un motiv... Toate modificarile astea precum quick shift sunt menite pentru masinile de genul asta! Iti garantez ca daca ai avea un Ferrari nu ti-ai pune problema sa-i modifici cutia ![]() Ce e mai frumos? Un bmw sa faca un Clio Symbol? sau un Clio Symbol sa faca un Bmw? Asta-i farmecul sa stii! Toata lumea s-ar astepta sa castige Bmw`u ![]() ![]() ![]() PEACE! This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 10:51 |
--------------------
Renault
Clio
- BOD
2003
|
|
Race |
![]()
|
Pe mine nu ma interesa in mod deosebit pentru drag,ci pentru curbe.Daca schimbarea e mai precisa si cursa mai mica,se reduce timpul in care trebuie sa iau mana dreapta de pe volan,plus timpul in care transmisia e decuplata (neglijabil ce e drept).Si o schimbare mai scurta e mai confortabila.
Sa modifici un motor de 75 CP nu merita din motive financiare.Cu banii pe care ii dai sa-l aduci la 98 CP mai bine iti iei 16v direct.Cu banii cu care duci 16v-ul la 125-130 CP mai bine iei Corsa GSi sau Punto HGT etc. Chestia cu schimbatorul ma interesa ca banuiesc ca nu e foarte sump. |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
pai una e sa arunci 2000 de euro dintr-o data ca sa iei si sa aduci un motor de 2.0 sa zicem (nici nu merita sa schimbi un motor de 8 supape pe 16 supape)... si alta e sa iti iei azi un filtru, maine o evacuare, etc!
ca nu o sa ajungi niciodata la performantele unui 2.0l asta e partea a doua... dar nici cu un 2.0 nu o sa ajungi la perfromantele unui V6... nici cu un V6 nu ajungi la performantele unui V12... etc (ca or fii exceptii cu cine stie ce motoare modificate genetic dar care nu tin mai mult de 1000 km, e altceva). ps: o varianta mai ieftina... cum isi faceau baietii pe oltcituri... ![]() ![]() This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 10:51 |
--------------------
Renault
Clio
- BOD
2003
|
|
un_vizitator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
din propria experienta ... va pot spune ca un quick shift NU face mare diferentza decat la masinile cu putere destul de mare si doar in momentul unui drag race. eu schimb viteza in ~ 1 secunda... iar pe viraje, mai ales ca am servo directie si o pozitie corecta la volan, nici nu iau mana pe de pe schimbataor decat daca sunt foarte stranse virajele si merg cu viteza mare...
ps: pt cei care au intentia de a-si monta acest lucru aveti grija unde si ce va montati ![]() ![]() ![]() si inca ceva... quick shiftul nu protejeaza masina sub nici o forma... chiar solicita mai mult ambreajul, trecand mai brusc si mai violent de la o turatie la alta ![]() ![]() ![]() This post has been edited by un_vizitator: 20 Aug 2005, 17:38 |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
Toto - BOD |
![]()
|
e foarte adevarat... dar sa stii ca ambreiajul este solicitat la fel de mult cu un "shift" normal ca si cu un quick shift... este solicitat atunci cand este actionata pedala direct proportional cu viteza cu care este apasata (respectiv lasata libera) si nu cu timpul care este necesar schimbarii treptei...
This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 10:52 |
--------------------
Renault
Clio
- BOD
2003
|
|
un_vizitator |
![]()
|
pai implicit daca schimbi mai repede vei apasa si ridica piciorul mai rapid, altfel nu ai facut nici o branza
![]() cu timpul se va simti... acum.... daca tot iti pui quick shift ia-ti si un disc de ambreaj sport (parca astea sunt ceramice si tin ffff mult daca nu participi zi de zi la raliuri ![]() |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
Race |
![]()
|
QUOTE iar pe viraje, mai ales ca am servo directie si o pozitie corecta la volan, nici nu iau mana pe de pe schimbataor decat daca sunt foarte stranse virajele si merg cu viteza mare Nu e o idee foarte buna sa conduci doar cu o mana.Masinile sport au schimbatorul scurt si foarte aproape de volan tocmai ca sa se reduca timpul in care nu ai decat o mana pe volan. Chestia cu fortarea ambreiajului e nerelevanta.Nu vreau sa tin masina 20 ani,iar discul de ambreiaj oricum e consumabil.Si pentru egalizarea turatiilor axelor din cutia de viteze exista sincroane (la masinile de strada),nu e nevoie de debraiere dubla. Oricum un_vizitator,daca stii o firma care monteaza pentru Clio,nu te sfii si posteaza. ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
un_vizitator |
![]()
|
race la noi in Ro nu stiu. dar poti comanda de pe net. sau incearca sa faci rost de niste dimensiuni ceva si poate ti-l fac cei despre care vb face.
Si race... parca nu voiai maisina de raliu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS: ce masina ai? cati Cp? poate ne dam inainte si dupa quick-shift sa vedem daca e vreo diferenta ![]() This post has been edited by un_vizitator: 21 Aug 2005, 11:21 |
--------------------
Clio
Symbol
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Cum a ramas? A reusit cineva? Ca bag de seama ca si pe alte forum-uri se dezbate subiectul.......
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
ursulici |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 9 August 06 From: Tarlungeni, Brasov ![]() |
Stiu ca e cam mort topicul, dar as fi si eu curios daca pana la urma si-a montat cineva asa ceva....
|
--------------------
Renault
Captur II
- BV 99 YFC
2022 / RS-line E-Tech plug-in Hybrid 160
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:58 |