Respectati viteza legala ?
![]() ![]() ![]() |
Respectati viteza legala ?
RoVal1972 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|||
Race |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ignor cu desavarsire limitele de viteza,cu exceptia cazurilor ca stiu ca e politie,si ca uneori din cauza conditiilor de drum (zapada,drum aglomerat) se intampla sa merg sub limita,ce ar trebui sa votez ?
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu as exclude din calcul situatiile in care te afli in aglomeratie...
Eu ma refeream strict la momentele in care poti sa bagi gaz... ca doar nu poti face slalom prin intersectie la Apaca la 8 dimineatza sau pe Podul Grant la ora 17,30, sa zicem... Tot ce e mai mic decat viteza maxima admisa pe o portiune de drum este viteza legala... nu ?! |
--------------------
Renault Megane
Sedane
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Oh, in sfarsit un topic educativ. Cel putin asa l-as vedea eu.
La obiect, eu zic ca primul si ultimul punct nu prea sunt de luat in seama. Ca la patinaj sau la orice sondaj statistic, cea mai mica si cea mai mare valoare se elimina. Sincer vorbind, nu cred sa nu existe om sa nu greseasca si sa mearga, macar pe o perioada mica, peste limita de viteza (indiferent care e ea). Macar ca depasesti alta masina si vine unul cu viteza si cu flash-uri din spate, tot o calci ca sa depasesti mai repede... Sau, pur si simplu esti neatent si te trezesti ca ai uitat sa mai ridici piciorul de pe pedala, etc. Motive sunt multe. Iar sa mergi tot timpul dincolo de limitele legii... oricat de "rau" ar fi cineva, parca tot nu as crede... Eu am votat varianta "Aproape tot timpul", tocmai tinand cont de explicatiile de mai sus. Eu merg cel mai mult pe DN1 si pe DN6. Fiind drumuri "europene" viteza maxima este de 100 km/h. Asta e viteza cu care merg, mai ales ca ma uit si la consum. La fel, cand am fost in concediu "afara", nu am depasit 130 km/h pe autostrada, poate doar in vreo depasire, sau la vale. Totusi, poate am mai depasit limita acolo unde erau restrictii: pe centura la Budapesta, sau prin munti in Austria (tuneluri, curbe). Recunosc, dar nu fac din asta o regula, dimpotriva, chiar incerc sa merg mai linistit, chiar daca pierd un sfert de ora. La urma urmei, in concediu chiar n-are rost sa te grabesti. In concluzie, eu sunt pentru respectarea legii. Inteleg ca sunt situatii cand se mai greseste. Asta e, cine greseste plateste... Dar nu sunt deloc de acord cu cei care "gresesc" cu buna stiinta, in mod permanent si peste masura. Adica unul care se crede tot timpul la raliu si merge cu 150-200 km/h pe un drum public, unde exista o limita de viteza mult mai mica... e pur si simplu... (nu zic cum ca iau WARN) ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
2005 Extreme I love my car!!!
|
|
coocky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 August 04 From: Timisoara ![]() |
eu am votat 50-50: in localitate respect aproape tot timpul limita de 50kph, in exterior foarte rar o respect...
|
--------------------
Renault
Megane II
2004 Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am zis 50-50 ca in pasaje nu pot sa merg cu 40km ca moare motorul.in localitati cam respect viteza.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Cand sunt somnoros....le cam respect...merg cu 70 in localitate si cu maxim 120 afara....
In rest, calc mai tare pe pedala de acceleratie |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
De cand m-am gandit ce intrebari sa pun, "stiam" ca prima si ultima varianta se cam exclud. In mod normal rezultatele ar trebui sa se incadreze conf. clopotului lui Gauss....
Totusi stiu pe cineva care nici pe DN1 nu depaseste 90km/h si conduce o masina cu 170HP 4motion, etc... Floppy, culmea e ca poll-ul mi-a venit in minte dupa reply-ul tau de aseara de pe forumul cu viteza pe DN1. Eu am votat pentru penultima varianta, deci foarte des depasesc viteza legala. Pool-ul insa nu cere sa spui cu cat o depasesti. Nici eu nu sunt de acord cu raliul cu 150-200... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Prin oras nu prea depasesc viteza legala, dar daca scrie 30 atunci nu mai vad bine. Merg in functie de trafic si imi adaptez viteza in functie de asta, astfel incat pot sa merg peste limita legala, dar in siguranta.
Pe afara nu prea o respect, mai ales la trecerea prin localitati. Aici nu se pun satele de prin Ardeal unde ai curbe la tot pasul si 60 poate sa fie prea mult. In rest nu prea respect viteza legala si ma orientez dupa flash-urile celorlalti sau intuitia ca ar putea sau nu sa fie vreun radar acolo. In afara localitatii merg in functie de buget, daca vreau sa ma tina mult rezervorul merg cu 100-110, daca nu, 120-130-140, dar nici prea mult peste, ca fortez motorul, in general sa fie acul vertical. Am votat Uneori, dar aproape toti cei care au mers cu mine s-au simtit in siguranta. |
--------------------
.
.
.
|
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Feb 14 2006, 10:20 AM) Totusi stiu pe cineva care nici pe DN1 nu depaseste 90km/h si conduce o masina cu 170HP 4motion, etc... Bravo ei, nici nu risca si nici nu incurca pe altii. E rezonabila. QUOTE(RoVal1972 @ Feb 14 2006, 10:20 AM) Floppy, culmea e ca poll-ul mi-a venit in minte dupa reply-ul tau de aseara de pe forumul cu viteza pe DN1. Puteam sa pun pariu, sau, cum zice marmota: "eram precisa", ca din cauza asta ai facut topicul ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
jack |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 4 January 06 From: London ![]() |
Am votat Uneori pentru ca vrem, nu vrem, problema timpului petrecut in masina e totusi importanta. Depasesc frecvent viteza legala, nu cu mult, dar oricum media vitezei ( cand se poate) e peste cea legala. Sunt perfect constient ca daca respect viteza legala, greu se poate intampla ceva grav, intr-adevar, la 50 km/h riscul de a avea un incident e f mic, dar....din pacate nu prea imi pot permite sa pierd acel timp, fie ca este in interes personal, fie ca merg cu masina de la birou. Din nefericire apar tot mai rar situatiile in care pot iesi cu masina doar sa ma plimb, fara sa rezolv ceva, pentru a putea spune ca nu conteaza in cat timp ajung...
|
--------------------
Vauxhall
Astra
2004 SRI
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
QUOTE(Floppy @ Feb 14 2006, 10:44 AM) Bravo ei, nici nu risca si nici nu incurca pe altii. E rezonabila. Puteam sa pun pariu, sau, cum zice marmota: "eram precisa", ca din cauza asta ai facut topicul ![]() Aici te inseli... Nu e o EA , e un EL, culmea !!! si sa vezi ce masina ... Cred ca sufera rau motorasul ala.... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
MeganeCC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am votat adesea!!!
In localitati incerc sa respect viteza legala de pe portiunea respectiva!! Intradevar se intampla sa nu poti respecta viteza legala tot timpul, dar vreau sa spun ca in localitati nu cred ca am depasit vreodata 80 km/h (si asta pe o portiune scurta in depasire)!! In schimb in afara localitatii, in primul si primul rand adaptez viteza in f-ctie de conditiile de trafic, de drum etc. Daca drumul permite cateodata mai aplic si eu varianta cu 10km/h peste viteza maxima admisa (in cazul dn1)!!! Pe alte drumuri europene sau nationale merg cu 120 maxim 130! Pe autostrazi indiferent de calitatea drumului, nu depasesc 130 km/h (140 cu regula de +10) ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 Dynamique Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
50-50.
In localitati merg linistit dar in exterior pedala e la fund. |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
50-50
In localitati merg linistit dar in exterior mai repede decat este permis. |
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Aproape intotdeauna in limita celor +10km/h...
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
- varies
2.0 benzina Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
rty745 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 31 December 04 ![]() |
am votat "destul de rar"...nu fiindca as fi vre-un vitezoman, dar:
- asa cum a mai spus cineva scot din calcul bucurestiul unde in majoritatea timpului mercu cu pana in 50 din cauza traficului, nu din proprie alegere. - cand ies din bucuresti, merg cu 110-130 in afara localitatilor, si 60-80 in localitati . logic ca imi "adaptez viteaza la conditiile de trafic", adica mi se intampla sa merg si mai incet , daca e cazul (ceata, aglomeratie, carute, radare, serpentine, gropi). dar daca se poate , de obicei merg mai tare decat viteza legala; evident motivul meu e ca de cele mai multe ori limitele astea de viteza nu au nici o legatura cu drumul respectiv, fapt oarecum recunoscut de recenta crestere de viateza legala pe DN1. - pe autostarda 130-140 , dar nu din cauza limitei de 130, ci fiindca atata consider eu ca pot sa merg in siguranta; as merge cu viteza asta indiferent cat ar fi limita. |
-------------------- laguna 2.0 dci privilege 2008
ex. symbol 1.5 dci 80&65 cp |
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Cam asa zic si eu, doar ca in localitati merg mai incet...mai ales in serile de vineri si sambata cand vin astia de la DISCO me mijlocul soselei...Oricum e bine preventiv in localitate dar nici cu 50. Eu zic ca 70 e perfect, daca ar face asa si pe E85 si pe unde se mai poate(drum lat si cu distanta pana la case).
In afara 120-130 e ok si pentru siguranta si pentru consum(cand se poate). |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
Floppy |
![]()
|
QUOTE(RoVal1972 @ Feb 14 2006, 11:12 AM) Aici te inseli... Nu e o EA , e un EL, culmea !!! si sa vezi ce masina ... Cred ca sufera rau motorasul ala.... Deloc. Ce a ta sufera asa tare cand te "plimbi" cu 15 km/h prin Bucuresti? Americanii au, in general, masini cu motoare de 2-3 ori cat ale noastre (in medie, zic) si ma si mir de ce, ca doar si la ei regulile sunt cam ca la noi. Si le mai si respecta. Nu cred ca lor le "sufera" "motorasele". |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Am votat adesea, raspunsul meu fiind pe la 75% pozitiv.
Ca si regula esentiala, adaptez viteza la cele 4 stari: starea mea, starea drumului, starea vremii si starea masinii. In localitati merg in limita in care nu se ia amenda (VL,VL+10), insa nu stau cu ochii pe vitezonetru, iar depasirile nu se pun. Daca ma grabesc sau am drum lung de facut, mai sar la 70, dar doar acolo unde sunt danse mici de radar si putini pietoni. In orasele mari merg doar sub 60. in afara localitatilor cam sar, dar nu in mod exagerat: 110 pe restrictie de 100 e uzual, iar 120-130 e maxim. Pe autostrada 140 si 150 uneori (graba, chestii), iar peste 160 f. rar. mai ajung si pe la 200 daca am chef de joaca, dar numai daca prind vreun partener ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
RoVal1972 |
![]()
|
Doar 42 de voturi ?
si putin off topic ( Cip nu te supara...) Cred ca americanii au cam renuntzat la masinile puternice de ceva vreme. Nu mai e ieftina benzina, nici macar in US. Stiu pe cineva care si-a vandut Cadillac-ul care papa peste 15l/suta pentru un Mitsubishi Lancer (nu Evo). |
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
Floppy |
![]()
|
Da, le schimba din cauza preturilor la combustibili, dar nu pentru ca "sufera" motorul daca merge cu viteza mica...
![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Faptul ca multa lume considera acest +10 aproape ca fiind legal ,da rezultate eronate.Dupa mine +10 inseamna ilegal si daca doamne fereste faci o" minune" si te gasesc aia cu 58km/h, de exemplu,= ilegal asa ca de la 51 in sus =nu respect.......
|
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Respect limitarile, cam peste tot
![]() |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@morph: Da da, mai ales pe autostrada la 170
![]() ![]() Eu am votat ca respect mai mereu limita legala, dar asta pentru ca inultimul timp am mers numai prin Bucuresti si DN1 pe unde sunt camere, radare, etc. In afara localitatilor depasesc si eu viteza legala, de cele mai multe ori cu putini km/h (10-30). Daca e prea drept si prea bun si prea liber drumul ii dau si mai tare, sa simta si masina ca "traieste", vorba aia. Dar nu e o regula. Regula este ca de obicei respect regulile de circulatie, oricare ar fi ele. Dar nimeni nu e perfect ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
d3m3ntzial |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 3 December 05 From: Vrancea ![]() |
Aproape intotdeauna !
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2006 1.4,16v Renault Grand Scenic III (2015) Bose Edition
Clio Bicorp Extreme - Ian' 2006 - 1,4 98 Cp,climatronic,vopsea metalizata : Noir Nacre |
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
adesea depasesc viteza legala! am momente in care ma gandesc si la benzina!
![]() |
--------------------
Renault
Clio
- BOD
2003
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(sorin1967 @ Feb 14 2006, 04:16 PM) Faptul ca multa lume considera acest +10 aproape ca fiind legal ,da rezultate eronate.Dupa mine +10 inseamna ilegal si daca doamne fereste faci o" minune" si te gasesc aia cu 58km/h, de exemplu,= ilegal asa ca de la 51 in sus =nu respect....... pai e aproape legal ![]() In lege nu e specificata contraventia aferenta depasirii vitezei limite cu 0-10km/h |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
d3m3ntzial |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 3 December 05 From: Vrancea ![]() |
s-a stabilit in randul politistilor ca sa se acorde o marja de +10 km/h.
Nu este obligatoriu ca ea sa fie respectata de politisti.Daca dati peste vreun politist "nespalat pe maini" s-ar putea sa o puneti de o amenda. |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2006 1.4,16v Renault Grand Scenic III (2015) Bose Edition
Clio Bicorp Extreme - Ian' 2006 - 1,4 98 Cp,climatronic,vopsea metalizata : Noir Nacre |
|
Floppy |
![]()
|
QUOTE(sandman_ @ Feb 14 2006, 06:16 PM) pai e aproape legal ![]() In lege nu e specificata contraventia aferenta depasirii vitezei limite cu 0-10km/h Asta nu inseamna ca e legal! Stiu caz concret, amenda primita acasa (!) pentru depasirea vitezei regulamentare pe Calea Vacaresti (unde e semn de limitare 60 km/h). Contravenientul avea 62 km/h! Deci, oricat + 1, +2, +10 ar fi, este oricum ilegal. |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 18:17 |