Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fiabilitate M2 vs M2.2, Ce furnizori au fost schimbati?

aphophis
post 25 May 2006, 13:37
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Sper ca nu o sa supar pe nimeni daca voi pune aceasta intrebare. Atunci cand s-a facut trecerea de la megane2 la megane2 facelift s-a facut cumva si un schimb al furnizorilor cu unii mai seriosi? Citisem pe undeva (nu mai stiu unde) ca la un moment dat renault a schimbat la unele componente electronice furnizorul. De la sagem a trecut la bosch. Daca este cineva mai bine documentat pe aceasta tema.. l-as invita sa-si dea cu parerea. Totodata.. credeti ca megane2 facelift va fi mai fiabil decat cel fara facelift?

--------------------
Kia Rio - --- 2021
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ncristi
post 25 May 2006, 13:49
Post #2

Membru autentic

Eu cred ca da. La ultimile lor modele paraca se simte o inbunatatire a calaitatii si o mai buna adaprate pt un anumit tip de piata. Ma refer la M2.2, clio 3, laguna phase 2.

In plus mai multe voci spun ca in viitor bosh o sa fie principalul furnizoe de componente pt renault lucru care nu poate fi de cat benefic.

Viitorul o sa ne arata exact cum stau lucrurile smile.gif

This post has been edited by ncristi: 25 May 2006, 13:50

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
Vio
post 26 May 2006, 08:24
Post #3

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Asta spune si ADAC-ul in ultimul clasament al fiabilitatii modelelor: la Renault se cam constata de prin 2003 un trend de imbunatatire a calitatii, trend care s-a accentuat foarte mult in 2005...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
cri123
post 27 May 2006, 11:03
Post #4

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Eu nu pot sa spun de M2 decat din ce am vazut la showroom si am auzit, insa legate de L2 - fata de phase 1 este MULT peste. Cine spune ca materialele din interior sunt naspa - il invit la orice ora sa comparam cu ce doreste. La fel, suspensia - este extrem de mult imbunatatita fata de ce era la L2 phase 1. Nu simti nimic in masina, si in curbe sta perfect. Si am incercat sa o provoc putin, fara succes inca smile.gif

In fine, masina pare mai inchegata, mai bine finisata, etc. Plusuri peste tot as zice eu.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
make
post 27 May 2006, 21:53
Post #5

Membru incepator

From: Cernavoda

Raspunsul la aceasta intrebare o sa-l aflam cam peste un an, dupa ce o sa contabilizam defectele aparute la MII facelift. Pana acum nu se plange nimeni, dar a aparut de o perioada prea scurta pentru a trage o concluzie. Logic ar fi ca, prin aparitia acestui facelift, sa se corecteze problemele aparute la modelul anterior. Aceasta afirmatie este sustinuta si de faptul ca nu sunt mari diferente estetice ci mai degraba tehnologice si calitative (pachet de drumuri grele, 50.000 Km garantie la trenul de rulare, bord, motoare) exact in punctele in care predecesorul avea probleme.

--------------------
Renault Megane 2006 / Sedan
Renault Megane Sedan II.2 Confort Expression 1.6 16V Beige Poivre aprilie 2006
+
dcsiki
post 31 May 2006, 19:24
Post #6

Membru autentic

From: Brasov

Toate bune si frumoase dar de ce au trecut la revizii la 10k ?
Poate fiabilitatea le-a spus cate ceva .......

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
Vio
post 1 Jun 2006, 09:36
Post #7

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Eu nu pot sa spun de M2 decat din ce am vazut la showroom si am auzit, insa legate de L2 - fata de phase 1 este MULT peste. Cine spune ca materialele din interior sunt naspa - il invit la orice ora sa comparam cu ce doreste. La fel, suspensia - este extrem de mult imbunatatita fata de ce era la L2 phase 1. Nu simti nimic in masina, si in curbe sta perfect. Si am incercat sa o provoc putin, fara succes inca

In fine, masina pare mai inchegata, mai bine finisata, etc. Plusuri peste tot as zice eu.

Mmm... imi cam faci pofta... in cativa ani ma gandesc sa mai urc cu o clasa, si Laguna Ph 2 respectiva imi cam face cu ochiul... pana atunci se va gasi in second-hand la preturi rezonabile...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
radari
post 1 Jun 2006, 09:38
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(dcsiki @ 31 May 2006, 20:24)
Toate bune si frumoase dar de ce au trecut la revizii la 10k ?
Poate fiabilitatea le-a spus cate ceva .......
*

la benzina e tot 15k. eventual mai des pt cazuri particulare. ca inainte

masina mea e inca noua dar pot sa spun ca este excelenta. sistem audio impecabil; tinuta de drum datorita pachetului de drumuri grele excelenta; servodirectia adaptabila excelenta, mai ales la viteze mari; materiale care ma incanta la fiecare urcare in masina. etc, etc

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1.6-16V
Daewoo Nubira II - 2002,1.6-105hp
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 12:23
Dacia