Volan spre stanga, Pe drum drept volan inclinat
![]() ![]() ![]() |
Volan spre stanga, Pe drum drept volan inclinat
ccezar2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
|
||
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|||
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
OFF: @ccezar2004: la tine vibreaza volanul din cauza deformarii unia sau mai multor discuri de frana.
ON: Xorox a explicat super fenomenul! This post has been edited by razu: 4 Jan 2007, 16:01 |
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
- DB 05 LSJ Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@ccezar2004: Vibratii puternice pe franare la Megane de 2006? Nu-i in regula, ai disc/discurile fata ovalizate. Fuguta la service, constatare si dupa caz schimbarea lor pe garantie. Au mai fost cazuri de acest gen.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
azi am fost la un atelier sa im verifice rotile... rezultatul: perfecte... nu a umblat deloc la ele... ramanea posibilitatea sistemului de franare.... in schimb dupa ce m-am convins ca nu sunt rotile... am plecat la testare cu ea pe un drum ok.... pe E60... dus pana la 140 si franat tare pana pe la 80-90... stupoare nimic!!!!... ma bucur enorm... am repetat testul pe mai multe portiuni si rezultatul e acelasi...
concluzia?.... prea multe portiuni din drumurile noastre bune NU sunt bune de fapt! ![]() |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
mariob |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 10 January 07 ![]() |
QUOTE Si mie imi sta volanul in stanga, dar foarte putin. Asta nu ar fi o problema, daca nu ar si trage stanga. Am observat asta dupa ce am refacut presiunea in pneuri asa cum scrie in cartea tehnica. Ciudat e ca trage doar pe drum cu multe denivelari, sau pe drumuri de genul pietrei cubice. Pe drum cu asfaltul ca-n palma nu trage, dar se simte totusi clar ca in momentul in care vreau sa misc volanul putin spre stanga, forta de opunere e mult mai mica decat spre dreapta. Sa merg sa-mi verific geometria? (presiunea in pneuri e verificata si rasverificata) Exact la fel se manifesta si la mine. Dar am observat asta cand am mers prima data singur (fara cineva in stanga).Crezi ca asta ar putea fi cauza? |
--------------------
renault
megane
2006 , 1,5 dci 100 CP
|
|
conucristi |
![]()
|
![]() Un membru oarecare ... Group: Members Posts: 106 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai volanul pe dreapta sau conduci de pe locul pasagerului?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan
2006 1.6 16V
|
|
mariob |
![]()
|
corect.
asa se intampla cand gandesti prea mult!!!! |
--------------------
renault
megane
2006 , 1,5 dci 100 CP
|
|
mariob |
![]()
|
era vorba de partea dreapta
|
--------------------
renault
megane
2006 , 1,5 dci 100 CP
|
|
kiel |
![]()
|
![]() Arkan Group: Members Posts: 47 Joined: 12 November 06 ![]() |
Aceeasi problema am avut-o si eu. Dupa ce am luat masina si am parcurs primii 500 km am obs. ca volanul e cu 2-3 grade stramb. Problema cica s-a rezolavat pe garantie.(un nou bracaj). Cand am plecat de la service mi s-a propus sa fac o proba, pe care am refuzat-o. Am avut incredere in ei dar m-au dezamagit .............tot stramb e. Astept revizia de 10 000km ca sa o rezolv.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 airbag lateral spate, climatronic
2006 lux privilege
- XX 2X TXX
|
|
adymateo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 27 July 06 From: Homeland Security ![]() |
aceeasi problema am avut..si se pare ca inca mai am si eu!am vazut ca volanul era un pic deviat inspre stanga, am mers la service, mi-au refacut geometria, mi-au dat chiar si foaia aia cu rezultatele de pe calculator, dupa ce am pus masina pe standu ala in care se face directia, concluzia, tot asa mi se pare ca sta, nu trage stanga dreapta, doar am senzatia ca sta un pic catre stanga!mi-au zis CA am atins usor janta si ca mi-o rezolva ei, da nici ca am observat sa imi fi indreptat ei janta!explicatia:poa sa fie janta ovalizata, volanu tot tre sa stea drept! naiba sa ii ia, o las asa, sa se rupa, ca m-au stresat, doar ma suna toata ziua sa imi fac garantie extinsa, da volanu sa mi-l puna drept nu sunt in stare!
|
--------------------
Renault
Talisman
2016 TCE 200 Intens, 4Control, BOSE 2016 TCe 200 Intens, 4Control, BOSE, Pack asist, Pack securitate, Pack Easy Parking
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
E clara treaba la facelift: " Asa face toate". Eu am observat asta pe la 4000 km. M-a deranjat vreo 40 de km. Pe urma am uitat de el si nu prea am mai observat. Poate pentru ca imi convine, la drum lung tin doar mana stanga pe volan, si aia sprijinta de genunchi.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Roller |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 17 October 06 ![]() |
Nu e numa' la 2.2... eu am unu' din 2003 tot comunist, adica cu volanul usor spre stanga. Desi urmeaza sa merg in service, n-am nici o intentie sa dau banii pe manopera la asa ceva (daca tragea masina, da, dar doar pentru ca e volanul cas?)
|
--------------------
Renault
Megane
2003, 1.6 16v
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Si la mine tot asa sta, am observat-o cand aveam vreo 300km, dar de atunci nu am mai bagat-o in seama. Partea nasoala ca acum dupa ce am citit topicu asta cand ma urc la volan probabil o sa ma obsedeze
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
daniels.1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 28 March 07 ![]() |
Si eu am avut problema asta de noua. Volanul era inclinat (5-10 grade) si tragea relativ tare spre stinga. Dupa ce au refacut geometria nu mai am probleme. La inceput nu mi-am dat seama ca trage (eram prea stresat ca era masina noua
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.4 Manager 2007
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
In legatura cu pozitia volanului spre stanga, in cazul meu s-a dovedit a fi o mica iluzie optica din cauza liniei bordului care nu este dreapta.
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine am observat ca ar sta putin mai spre stanga...insa la cat de sensibila e directia la Megane, de trebuie ajustata mereu in functie de inclinatia drumului...nu prea am cand sa observ...
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
razvan273 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 22 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Hehe.. chiar vroiam sa deschid un topic - bine ca am dat search
![]() Am si eu un Megane 2.2 cu 12.000 km la bord care trage spre stanga. Ceea ce mi se pare ciudat este ca nu face acest lucru tot timpul ![]() Am facut presiunea la roti, iar jentile sunt in regula (aliaj). P.S. Am condus si alte masini pana acum si stiu ce inseamna sa te "fure" drumul, dar aici parca este prea accentuata forta de opunere cand virez dreapta - cand se intampla sa traga spre stanga, senzatia este ca si cum as avea directia stramba. Probabil o fi din cauza directiei asistate electric, pentru ca.. in mod ciudat, incepe sa traga spre stanga doar la viteze peste 65 - 70km/h si repet, nu intotdeauna ! Ar putea exista posbilitatea ca tocmai motorasul care intareste directia sa opuna o forta de rezistenta inegala intre stanga si dreapta ? This post has been edited by razvan273: 21 Jun 2007, 00:01 |
--------------------
Renault
Megane II.2 Expression 1.6 16V
2006
- B-65-FVI Climatronic, Xenon, scaune incalzite, vopsea metalizata, jante aliaj 16", Subwoofer
|
|
maximus20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 August 06 ![]() |
Am aceeasi problema volanul usor inclinat spre stanga si trage destul de puternic stanga mai ales la denivelari. Mentionez ca problema nu s-a rezolvat nici dupa ce i-am facut geometria odata cu schimbarea bieletelor de directie si a capetelor de bara. Rotile verificate, sunt OK. Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca este doar un alt "bug" tipic renault.
|
--------------------
Renault
Megane II Bicorp
2003 1.5dci80CP
|
|
Catsclaw |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 13 May 07 ![]() |
Trebuie sa va spun rezolvarea pentru acest "bug" sau nu stiu cum sa-l denumesc (las la aprecierea voastra) care m-a costat un car de stres si nervi. Tipic service renault
![]() Insiruire evenimente: - pe la 17000 km, fara sa iau vreo groapa mare, fara sa am alte probleme de suspensie (bielete, jocuri in caseta, coloana volan etc etc), masina incepe sa traga dreapta, iar ca sa tin directia drept inainte trebuie sa mentin volanul inclinat spre stanga destul(cam 10 grade). - merg in service sa fac geometria la roti. Rezultat: directie f. putin dereglata aprox 10' pe o parte, in afara intervalului normal. Insist sa-mi regleze cu mare atentie volanul, ca sa fie drept. La sfarsit i se face proba, mi se spune ca merge impecabil. Cand plec constat ca directia trage acum in sens opus, iar volanul este inclinat tot in sens opus, ceva mai putin insa. Mentionez ca primisem rezultatul geometriei computerizate tiparit din standul de reglaj, cu valori de reglaj perfecte inclusiv OK-ul consemnat. Ma resemnez si incep sa cred daca nu cumva mi se pare. -ajung acasa, citesc acest topic si le dau dreptate predecesorilor, ca e un "bug" tipic si hotarasc sa il las asa. -merg asa vreo 2000 km si iau decizia sa merg din nou sa incerc sa rezolv problema, deoarece masina tragea spre stanga, iar tensionarea volanului spre dreapta era enervanta, eu fiind stangaci. -fac geometria la acelasi service si baiatul de acolo imi spune ca au avut aparatul decalibrat si tocmai l-au reparat. Va inchipuiti ca prima data aparatul era dereglat si geometria nu a fost facuta corect ![]() ![]() -se face proba de drum de catre controlor, evident ca "merge perfect directia, domnule". Plec cu masina, dezastru!!! Directia tragea rau exact in partea opusa, volanul stramb tot in partea opusa fata de inainte. Ma enervez, ma intorc la service si le spun asta si toti se uita ca la un nebun. Seful atelierului mecanic, pe care il cunosc, merge cu mine in proba si bineinteles imi da dreptate. Final: il pune pe un mecanic, "cel mai bun in probleme din astea" sa regleze volanul. Acesta fara a mai urca pe stand masina, bracheaza pe rand ambele roti si regleaza "din ochi" cu o cheie prin spatele rotilor, probabil din bielete. Plec, jurandu-ma ca nu mai calc prin service-urile renault niciodata si hotarat sa las asa masina definitiv. Constat ca volanul este pozitionat perfect, nu mai este tensionat in nici o parte si directia nu mai trage in nici o parte. Scuze prieteni pentru postul acesta lung si literar, dar este o patanie pentru mine si am tinut sa v-o impartasesc. Sper sa fie un raspuns pentru cei interesati |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 1.5 dci
|
|
cristache03 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 3 May 08 ![]() |
constat ca problema e comuna......acelasi lucru se intampla si la masina mea (Megane 2 - 2004)...dar nu v-atzi gandit la aliniamentul drumului....????
Mergetzi pe o pista...fie ea de autovehicule....fie ea de avioane...??? Ce constatatzi????.....raspunsul il las pe voi sa-l aflatzi??? In Romania nu sunt drumuri ca in Vest....retzinetzi acest aspect....consider ca acest topic este inutil ca si multe altele.... Masina perfecta inca nu s-a inventat....Acelasi lucru il pot spune si in cazul BMW-uluii sau Mercedes-ului care sunt net superioare Renault-ului... Mult succes si multa bafta...!!! |
--------------------
Renault
Megane
2004 Sedan
- b 50 mpg
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Dar chiar asa rau va streseaza ca e volanul putin inclinat? Acest efect apare la toate masinile datorita drumurilor.
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
Geo_97 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 17 January 08 ![]() |
Am facut in vara un drum prin europa de vreo 7000km, si volanul statea perfect.
In weekend am facut un drum de vreo 500 km pe soselele patriei si am observat si eu aceasta mica inclinatie a volanului. Am incercat sa merg cat mai mult pe sensul opus si culmea...volanul era inclinat in partea opusa. Concluzia mea: E de la drum.... ![]() |
--------------------
Renault
Megane Estate 2.2
09.2007 Privilege 1.6 16V
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
atunci sa inteleg ca daca inclinatia coincide cu a drumului inseamna ca e ceva pe la directie... ?
Ca la mine de vreo 300 km am remarcat ca e usor inclinat spre dreapta (cateva grade). Culmea ca de vreo 10 mii km nu am mai luat nici o groapa serioasa. si cand las volanul liber masina merge drept, nu trage insa volanul nu e perfect orizontal. O verificare a directie? O reglare geometrie? In rest de mers merge la fel ca inainte, daca nu as vedea cum sta volanul nu as considera o problema (de altfel nu o consider pana la proba contrarie). L.E. Paranoia?!! ![]() This post has been edited by ghertzoi: 18 Nov 2008, 20:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Am avut si eu acea usoara inclinare spre stanga a volanului, si la revizia de un an mi-a trecut prin cap sa le spun sa se uite si la asta. Mi-au reglat geometria la roti si inclinarea a disparut. Se prea poate ca unghiurile masinilor noi sa fie reglate pentru drumuri cu "camber", sau cum se numeste inclinarea aceea dinspre axul drumului spre acostament.
This post has been edited by xcss: 18 Nov 2008, 20:22 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
ti-au reglat geometria fara sa platesti, sau au inclus costul respectiv in revizie ? Ca am inteles ca geometria nu e considerata pe garantie.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Nu am platit-o. Probabil ca a fost considerata ca remedierea unui defect pe garantie.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
am si eu volanul inclinat spre dreapta. nu mi s-a parut ca ar trage in vreo parte daca las volanul liber, insa daca mege sa spunem drept, volanul e inclinat spre dreapta. la ultima vizita in service mi s-a spus "mic joc la caseta de directie" ...de aici sa fie? cum se remediaza acest joc, se schimba caseta cu totul sau se regleaza ceva? nu de alta dar am avut un mic incident (nu accident
![]() |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
sam_mntn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 17 February 10 ![]() |
Salutare! Ieri am schimbat basculele, si preventiv am zis sa fac geometria. Am stat langa mecanic, am vazut tot procesul, care a fost facut corect (volan blocat in pozitie dreapta). A ajustat bieletele sa le aduca pe verde in grafic. Pe drum masina nu tragea, mergea perfect dar volanul statea cateva grade spre stanga. Mecanicul a incercat sa ma convinga ca am joc in caseta si ca de asta imi sta volanul stramb. Caseta a fost schimbata in service Renault, cu piesa de orgine. L-am rugat sa o puna din nou pe stand, a repetat tot procesul, am asezat impreuna volanul drept, si surpriza, valorile aratau corect. Am iesit iar cu masina pe drum, dar inclinatia spre stanga m-a deranjat, nu ajungeam corect la comenzile de volan
![]() This post has been edited by sam_mntn: 18 Feb 2018, 15:00 |
--------------------
Renault
Megane GT
Megane IV GT 1.6 TCe 205
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Regula ar fi ca, daca pe stand volanul e drept si rotile sunt drepte (adica geometria ok), asa ar trebui sa fie si pe drum.
Am patit si eu mai demult, cu Logan-ul, chestia asta, volan asezat drept, facut geometria, valori ok si... pe drum, volanul sa stea inclinat (masina mergand drept). Respectiv (dupa alta incercare) volan drept, dar masina sa traga intr-o parte. Cauza a fost stand-ul de geometrie care, se pare, era decalibrat (mecanicul habar nu avea de asta). Am rezolvat in alt service, la alt stand. De unde stiu... dupa vreo 2 ani am schimbat niste repere care necesitau refacerea geometriei, am revenit in service-ul initial si acesta avea acum un alt stand pentru directie, acelasi mecanic, reglajul a fost facut cu succes. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:09 |