Rugina pe coloana de directie, Controlul calitatii care nu exista ...
![]() ![]() ![]() |
Rugina pe coloana de directie, Controlul calitatii care nu exista ...
cciulei |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 6 July 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) HPIM1025_2.jpg ( Size: 83.82k ) Number of downloads: 428 |
||
--------------------
Renault Megane
Sedan 1.5 DCI 100
2005 Privilege
|
|||
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE Ma duc in cateva zile la service - se face constatarea si imi zice acolo ca asa ceva nu s-a mai intalnit si ca trebuie sa astepte un raspuns de la Renault ce anume trebuie sa faca. Nu au mai intalnit pe dracu sa-i ia de dobitoci. Si la mine este la fel. Noroc ca nu se intampla nimic. Cred ca asa vin din fabrica. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine e ruginita, e rugina de suprafata (cosmetica), mama lor de capitalisti!
|
--------------------
Renault
Megane
- DB 05 LSJ
2004 hatch Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Capitalisti pe dracu. Comunisti mai mari decat francezii nu am vazut si nu cred ca voi vedea vreodata....
A..si ontopic...si la mine e la fel ![]() |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Este normal sa rugineasca. Un otel bun va rugini intotdeauna superficial. Vedeti discurile de frana dupa 1 ora de stat sau capetele filetate de la amortizoare.
Oricum nu e o piesa care sa aiba probleme de coroziune si mi se pare normal ca nu o schimba. |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE Un otel bun va rugini intotdeauna superficial Si asta-i adevarat ![]() Ne incingem cam repede uneori. Chiar atazi am verivicat si rugina a ramas in stadiul in care se afla acum un an cand am descoperit...adica superficial. Cred ca apare in urma unui condens de la aerul conditionat. A...si inca o chestie. Coloana de directie difera fata de a mea. This post has been edited by ncristi: 7 Jul 2006, 20:25 Attached thumbnail(s) DSC06813.JPG ( Size: 35.49k ) Number of downloads: 341 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
DA, la masinile din oct/nov 2005> este alta coloana de directie. presupun aceeasi de pe facelift! nu stiu daca mai buna, dar e diferita.
eu desi am masina din 2004, mi-a fost schimbata in nov 2005 cu una de tip nou. constatarea este ca "boncanelile" clasice la linia de tramvai sau pe strada cu piatra de rau..nu mai sunt atat de metalice. sunt mai infundate..gen cauciucate. si ce s-a redus complet este pocnitura la capat de cursa, care nu se mai aude absolut deloc! on topic: nu e normal sa rugineasca, dar nici nu cred ca va rugini pana la perforarea metalului , ca sa puna in pericol siguranta masinii. e probabil putina rugina superficiala, care frecata cu putin jmirghel fin si o "mana" de vaselina se rezolva |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
cum ai reusit sa-i faci sa-ti schimbe coloana de directie?? vreau si eu
![]() This post has been edited by atoma: 9 Jul 2006, 11:37 |
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Daca ne-am lamurit asupra acestui caz, va propun eu unul...
Ieri, sambata, vine o doamna, respectabila de altfel, care a luat un Megane de la noi prin septembrie anul trecut. Masina, un CFE foarte bine intretinut de doamna, functioneaza impecabil, doamna prevazuta cu garaj... Dar foarte nemultumita de urmatorul aspect descoperit brusc...cand inchide portiera soferului, caroseria prezinta o oscilatie din suspensii. Adica se misca masina cu totul, lucru pe care doamna nu l-a observat si la alte masini "cu pretentii" - Hyundai accent, Logan, ba chiar si la berlina ei pe care a avut-o mai demult. Acum realitatea: portiera incriminata (care de altfel foarte bine reglata se inchidea foarte usor) era trantita de fiecare data de femeie, probabil reflex mai vechi de la berlina luata in discutie mai sus. Ca sa-si faca si mai rau, s-a dus si in showroom sa faca o proba de inchidere a portierei la un megane expus. Megane-ul fiind un privilege care are un cheder lipit pe portiera spate si suspensie mai rigida (deh, pachet drumuri grele) nu prezenta "simptomul" descoperit la masina personala. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
cciulei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 6 July 06 ![]() |
Am citit cu atentie parerile exprimate pe tema "normalitatii" ruginei pe o piesa de "otel de calitate" si am inteles ca este o problema destul de generala la masinile astea.
Dar nu pot sa nu ma intreb: Este normal sa tratam asa usor o problema destul de grava ? Atunci ideea de calitate cu care se lauda RENAULT unde este ? Pentru ca este in primul rand o problema de estetica care denota superficialitatea in procesul de executie si apoi o bataie de joc cand vine vorba de rezolvarea problemei. Cati dintre voi ar fi ridicat masina de la vanzator daca ar fi vazut piese ruginite in ea de la inceput ? De la o masina SH te astepti la asemenea "surprize" dar la o masina noua eu consider ca este inacceptabil pentru ca de asta exista asa zisul CTC de pe linia de fabricatie. Piesa asta nu a ruginit din cauza de AC sau stat la umezeala ci pur si simplu pentru ca asa a fost montata dar s-a considerat ca "merge si asa" pentru ca nu e la vedere. Si partea proasta este ca la fel ca asta mai pot fi inca multe tocmai din acelasi motiv si sa te trezesti cu ele defecte in 2-3 ani (bineinteles dupa ce trece garantia !). Daca este o problema oarecum normala - pentru ca este un otel special - nu ar fi fost normal ca piesa se fi fost protejata atunci in vreun alt fel ? Chiar asta meritam pentu ca traim in Romania ? Oare si in celelalte tari "asa zise Europene" se accepta o asemenea calitate ? Eu personal nu cred ca este asa pentru ca acolo esti aruncat imediat afara pentru "magarii" de acest fel - si acolo exista cel putin respectul pentru client si nu ideea de la noi " ia te uite - inca un fraier !" |
--------------------
Renault Megane
Sedan 1.5 DCI 100
2005 Privilege
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Eu as ruga lumea indignata pe aici sa deosebeasca totusi rugina de coroziune de cea cosmetica, aceasta din urma avand practic numai un usor efect (in)estetic (si unde?... sub volan, intr-un loc unde ajungi sa privesti numai daca intri de-a busilea in masina...) care nu impieteaza cu nimic asupra bunei functionari a piesei respective, nu e vorba de calitate aici... e un amarat de strat de oxid aparut la suprafata piesei...
Fortand un pic comparatia, asta imi aduce aminte de zisa unor turisti japonezi care vizitand superbul oras vechi al Dresdei compatimeau municipalitatea orasului ca n-are bani sa curete palatele si catedralele alea, si le lasa "asa negre si urate", cand de fapt "negreala" respectiva nu era murdarie, ci un strat protector de oxid care se formeaza in mod natural la suprafata gresiei de Saxonia, gresie care are se pare un continut ridicat de fier... Asa ca, oameni buni, haideti sa nu mai fim carcotasi si sa criticam lucruri reale, nu prostioare irelevante... Revin: m-am uitat astazi, si si al meu are rugina in locatia respectiva... oare cat mai am pana mi se blocheaza directia?... ![]() This post has been edited by Vio: 12 Jul 2006, 08:48 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Bine spus Vio, da' stii cum sunt oamenii; ia sa bage ochiu si pe la alte marci sa se mai racoreasca; io am vazut la un A4 din 2003 ,luat de nou si tinut in garaj incalzit, aceeasi problema iarproprietarul - neamt de felul lui- era f. multumit de masinarie si nu prea a dat asemenea importanta petelor de rugina!
p.s. : tipul e inginer chimist, nu blondina de meserie! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
- DB 05 LSJ
2004 hatch Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
Mulder's |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 12 July 06 ![]() |
Referitor la "rugina" majoritatea masinilor cam au asa ceva sub bord.
O data am vazut o plansa bord demontata la un ferrari si avea acea coroziune pe metale, l-am intrebat pe cel care lucra acolo si mi-a spus ca aproape toate masinile au asa ceva, singura marca de masini care nu a gasit asa ceva este porsche. |
--------------------
renault
laguna
2001
|
|
verzuiul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 7 January 05 ![]() |
Problema esentiala e ca unele AU si altele NU au rugina in zona respectiva.A mea de exemplu nu are.Nu e normal acest lucru,ca numai unii sa iaba,si altii nu,asa ca unii sunt indreptatiti sa-si verse oful...Cei care sunt cu šsi la altiiš sunt din aceeasi categorie cu mine ,se pare!(dpdv al petelor de rugina).
|
-------------------- Megane E,Techno fara optiuni,gri shist.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 02:24 |