Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente facute intentionat!

sagetator
post 2 Jun 2006, 23:26
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: O R A D E A

Dragi prieteni,

Mi s-a intamplat azi un lucru f. ciudat. Stand si analizand acum la rece situatia, realizez ca a fost un accident premeditat, sau, daca vreti, intentionat.

Iata cum s-a intamplat: urma sa virez la stanga pe o strada cu doua benzi. Din dreapta, la distanta mare, vad ca vine o Dacie rosie (model vechi - 1310) pe prima banda. Urma sa intru pe a doua banda ca sa nu ne intersectam traiectoriile. Fiindca fac asta de mai multe ori pe zi (altfel nu poti sa iesi din cate o intersectie cate o juma' de ora), stiam ca tipu' din Dacie a vazut ce intentii aveam, asa ca nu m-am mai uitat la el, ci ma uitam in stanga sa ma asigur ca nu vine ceva de acolo.

Ei, acum surpriza: fara sa semnalizeze (chestie care eu nu am vazut-o, dar mi-a spus sotia - statea in dreapta spate), Dacia a schimbat banda cu cativa metri inainte de a intra eu pe banda a 2-a, desi nu avea obstacol pe banda 1 (pe care rula), moment in care s-a produs impactul. wacko.gif

Opresc masina in spatele Daciei rosii, si ce credeti cine coboara din masina? Un politist! blink.gif

Daune:
- la a mea nimic serios, doar cateva linii de culoare rosie pe bandoul dreapta fata, si o zgarietura pe farul drept, insesizabila de la mai mult de 1 m distanta;
- la Dacie: spoiler spate stanga si mijloc rupt, zgarieturi si indoituri - aripa stanga spate.

Rezolvare: i-am cumprat spoiler nou (doar partea din mijloc si stanga), i-am dat 300.000 lei pt. tinichigiul care-i va indrepta aripa si 2 beri pt. "intelegere".

In momentele urmatoare accidentului, aflat si sub amenintarea ca "vi se va suspenda permisul" (stiind ca azi, 3 iun. 2006 tre' sa ajung in Satu Mare la o nunta unde voi fi nas mare), nu am realizat de fapt ce s-a intamplat. Dar ajuns acasa, mi-am dat seama ca totul a fost premeditat, facut cu buna stiinta.

Sau gresesc?

Mentionez ca in momentele cand stateam la magazinul de piese auto pt. bara, i-am spus ca nu ma asteptam sa schimbe banda (mai ales ca nici nu a semnalizat !!!), politistul acceptand tacit, dandu-mi astfel dreptate.....

In atasament aveti desfasurarea evenimentelor.

Voi ati fost implicati in accidente facute intentionat?

This post has been edited by sagetator: 3 Jun 2006, 07:49

Attached thumbnail(s)
situatia.GIF ( Size: 3.47k ) Number of downloads: 208

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Altis
post 3 Jun 2006, 00:02
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Din cate stiu eu, trebuie sa dai prioritate tuturor autovehicolelor, indiferent de banda...tu aveai cedeaza chiar daca ala era pe banda intai...cel putin asa imi amintesc eu.
Deci, esti vinovat...din punct de vedere al regulamentului, chiar daca ala nu a semnalizat.
Acum, ca nenea a fost cu gura si si-a schimbat niste piese pe barba ta...eh, suntem romani, sa ne mandrim.
Regret ce ti s-a intamplat...

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
sagetator
post 3 Jun 2006, 07:53
Post #3

Membru autentic

QUOTE(altisone @ 3 Jun 2006, 01:02)
.... si si-a schimbat niste piese pe barba ta...
*

La cum arata dacia tipului, probabil a intentionat sa schimbe mai multe piese! Nu i-a iesit, fiindca a fost doar "o frecare" (ca sa-l citez pe politist).

Da' ce dobitoc! Manevre de-astea se fac permanent in astfel de intersectii (cel putin in Oradea), iar el stia care era traiectoria mea. Asta ma intriga! mad.gif

--------------------
+
rttt_gia
post 3 Jun 2006, 08:17
Post #4

ExRenoAR

Trebuia sa cam acorzi prioritate, nu? dry.gif

LE: intr-adevar, daca nu avea nimic in fata nu vad de ce ar fi schimbat aiurea banda, INSA legal are dreptate.

This post has been edited by rttt_gia: 3 Jun 2006, 08:18

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
sagetator
post 3 Jun 2006, 08:44
Post #5

Membru autentic

A fost intentionat, fiindca daca era altfel, nenea politistu' ar fi semnalizat.

--------------------
+
DragosP
post 3 Jun 2006, 09:18
Post #6

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

@Cristian: fără nici o urmă de mișto, tu când ai fost ultima dată la biserică? Prea ai evenimente... blink.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
sagetator
post 3 Jun 2006, 10:31
Post #7

Membru autentic

blush.gif mi-e si rusine sa spun....

--------------------
+
DragosP
post 3 Jun 2006, 11:53
Post #8

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Ei, păi vezi? Profită de faptul că azi te vezi cu cel puțin un preot și zi-i să bage ceva și pentru mașina ta. wink.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
caktuss
post 3 Jun 2006, 12:09
Post #9

Membru autentic

From: Iasi

pai vine "nea capsuna" cu ultima rabla la care are cate ceva de schimbat, isi alege victima, prinde momentul, si da in el
el isi schimba piese la masina gratis, tu ramai cu paguba la masina, amenda si eventual si fara permis
mie era sa mi se intample de 2 ori (o data cu o dacie veche, si o data cu un opel kadett care a accelerat pe linia de tramvai si mi-a taiat fata special ca sa intru in el);
mi-a zis un prieten sa dau jos bulina de incepator ca astia is cei mai vanati

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
k0b3
post 3 Jun 2006, 13:08
Post #10

Membru autentic

From: Iași

Mie mi s-a aruncat un tzigan in fata masinii noaptea (dupa Cluj, printr-un sat), am oprit la limita si i-am tras o bataie sora cu moartea. Am inteles ca e o practica utila de a face rost de bani de bautura.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
raszvan
post 3 Jun 2006, 13:55
Post #11

Membru autentic

QUOTE(sagetator @ 3 Jun 2006, 00:26)
Voi ati fost implicati in accidente facute intentionat?
*

Nu am fost implicat pana acum in accidente facute intentionat, insa de multe ori simteam nevoia sa-mi proptesc vechea dacie in masinile parcate aiurea, care blocau o alee sau parcare intreaga.
Acelasi lucru mi-a trecut prin cap cand o cucoana a iesit cu spatele din parcare avand luneta plina de zapada si a dat peste masina mea. Mi-a zis ca ea nu merge la politie, ca ea nu este vinovata...CA CE CAUTAM EU ACOLO!! Se intampla in parcare la mall, pe o alee, asteptand sa treaca niste pietoni. Va dau cuvantul meu ca nu exagerez cu nimic!
M-am stapanit de fiecare data si nu am facut pagube, insa niciodata nu mi-a trecut prin cap sa provoc un accident cu scopul de a-mi repara masina.

This post has been edited by raszvan: 3 Jun 2006, 13:57

--------------------
ex clio symbol 1.5 dci 2005
megan dci, 2003.
+
modulsys
post 3 Jun 2006, 15:06
Post #12

Sofer cuminte

From: Brasov

raszvane, femeia avea dreptate: ce cauti tu ca barbat la mall? radmasa.gif

Lasand gluma deoparte, a scazut foarte mult nivelul de respectare al legii (de exemplu, asigurarea la mersul cu spatele e un lucru fundamental) precum si convietuirea in trafic. Eu nu stiu daca politistul cu pricina chiar a vrut sa-si 'aranjeze' masina; cred ca daca ar fi vrut, ar fi putut s-o faca mai rau.

Cred mai degraba ca l-a durut in partea dorsala de ceilalti din trafic (de-aia nici nu se obosea cu semnalizarea). A schimbat banda c-asa i-a venit lui pe chelie, fara sa se uite daca prin asta isi incomodeaza partenerii de trafic. Nesimtire 100%.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
_182_
post 3 Jun 2006, 15:58
Post #13

Membru autentic

si eu cred ca dormea la volan, in sensu ca mergea in siktir fara sa fie atent la ce e in jur

eu stau pe o stradutza care da in artera principala cu 2 benzi, exact cum e in schema, si s-au intamplat cateva acrosari similare, una identica cu a ta care s-a soldat cu permisul luat (ala "nevinovat" care venea pe strada cu 2 benzi nu a oprit la trecerea de pietoni, ocolind pietonul ca pe un jalon si trecand de axul drumului - o manevra neatincipata de cel ce iesea de pe strada mea)

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
raszvan
post 3 Jun 2006, 19:52
Post #14

Membru autentic

...a, si sa continui cu intamlarea din mall (scuze pt. off topic)
m-am dus la politie imediat, insa era un singur nea militian care zicea ca nu are timp de mine, motivand ca trebuie sa mearga cu unul sa-i recolteze sange.
A doua zi, militienii lui din tura urmatoare mi-au spus ca nu-i fac treaba colegului lor si m-au spus sa scriu in declaratie ca nu am pretentii sa-mi repar masina pe asigurarea tipei care m-a lovit.... adica sa nu-i pun pe ei sa o caute.

Si revenind la problema lui "sagetator", chiar daca nu i-a taiat calea militianului, regulamentar a gresit. Insa daca ar fi sa circulam numai dupa regulament, probabil mi-ar trebui 2 km sa schimb banda dimineata in bucuresti.

--------------------
ex clio symbol 1.5 dci 2005
megan dci, 2003.
+
cata70
post 6 Jun 2006, 21:08
Post #15

Membru autentic

Pt. Sagetator:
este greu de crezut ca ar avea cineva curajul sa provoace intentionat o coliziune la o oarecare viteza a masinilor...Cine ar fi nesabuitul ca ,pt .a-si ''scoate'' un flaps sau o aripa de cateva sute de mii ROL, sa riste sa-si rupa oasele sau,Doamne fereste, mai rau...Consecinte grave pot exista nu numai la coliziuni >100km/h...As fi tentat mai degraba sa cred ca, in conditiile aratate de tine, individul ori n-a fost atent ori a mizat ca el avand prioritate, te vei opri sau nu vei face manevra respectiva.Un accident cu o posibila urmare a vatamarii unei persoane(de natura a atrage raspunderea penala) este ceva mult mai complicat decat inlocuirea unor piese uzate la masina .Nu exclud ca unii sa mai faca asa ceva ,in parcare sau la viteze ff.mici(genul franelor bruste ,la semafor,si raspunderea celui din spate ca nu a respectat distanta corespunzatoare cu consecinta repararii pe RCA a harbului din fata lovit s.a.m.d. )

This post has been edited by cata70: 6 Jun 2006, 21:16

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
caktuss
post 6 Jun 2006, 21:20
Post #16

Membru autentic

From: Iasi

@cata70 - e greu de crezut, da exista si specimene de astea

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
amp
post 7 Jun 2006, 00:09
Post #17

AMP

From: P I T E S T I

Sincer eu nu cred ca a fost provocat. Trebuia sa fi mai atent...

Am auzit de cazuri in care anumiti indivizi daca aveau nevoie de ceva nou pe la masina provocau un accident. Si eu am fost sfatuit de multe ori sa o fac si pot sa spun ca de multe ori am vrut sa o fac, dar nu am putut. Si ocazii am avut, dar am preferat sa trantesc eu o frana brusca decat un cioca. Eu ma gandesc la mine in primul rand, ca de restul au grija asigurarile. Nu am eu tupeul asta, insa sunt sigur ca sunt destui care il au, mai ales ca foamea e mare peste tot. Mie nici cu ranga nu imi vine sa dau in masina, dar sa mai dau si cu ea in ceva... deh, unii avem constiinta, altii nu... smile.gif Si stati linistiti ca e ceva normal. Nu se intampla numai la noi. Aici doar cunoastem noi situatia mai bine... ca or fi mai multe cazuri la noi, asta iar e alta treaba.....

--------------------
Renault Laguna II Privilege 1.9dci 120CP Dec.2001 - AGxxAMP
+
sagetator
post 7 Jun 2006, 08:31
Post #18

Membru autentic

Baieti!

Eram cu masina gata pregatita pt. drumul de a doua zi (Oradea - Satu Mare), pt. nashitul de care va spuneam (apropo, a fost superb smile.gif), adica in spate erau pe umerase tzoalele sotiei si ale mele, in portbagaj, full, cu de toate, masina curata & stuff. Faza s-a intamplat catre seara.

Cand a vazut ca masina inca mirosea a noua, ca de la volan se da jos un tanar (nu vre-un burtos tuciuriu cu lanturi la gat), cand i-am mai spus omului ca maine voi fi nash, si ca nu mi se poate lua permisul, si a mai vazut-o pe sotia speriata de cele intamplate, am putut citi in ochii lui o parere de rau.... Da. Se putea citi pe el ca-i parea rau pt. ce a facut.

Probabil ma are pe constiinta.

--------------------
+
cata70
post 7 Jun 2006, 10:36
Post #19

Membru autentic

Esential ca nu ati patit altceva...Tu si familia sa fiti sanatosi! smile.gif Fiarele se repara...

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
uncle
post 8 Jun 2006, 08:11
Post #20

pole after pole

cazul clasic "de forfecare intre tramvaie" mad.gif

daca nu e vina aluia cu symbolul, atunci aia 2 vatmani ar trebui ucisi cu barda...ma rog parerea mea unsure.gif

apropos de accidente intentionate, am un amic care a intrat in cel din fata lui nefiind atent smile.gif - totul se intampla paralel cu linia de tramvai - iese omul din masina speriat vorbeste cu cel din fata (cand a iesit si-a lasat usa deschisa la masina), vine tramvaiul, sta un pic dupa care pleaca dandu-i peste cap usa lasata deschisa si pleaca mai departe...ce ziceti o fi fost intentionat sau ....nu?! blink.gif

de aia "am io o boala" pe vatmanii astia de nu va dati seama... mad.gif mad.gif mad.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
neumann
post 8 Jun 2006, 09:40
Post #21

Membru autentic

From: Spermezeu

Unii vatmani sunt handicapati de-a dreptul.
Dar si amicul tau nu putea sta la taclale decat cu usa deschisa...
Chiar asa, eu am in reflex, alaturi de asigurarea la deschiderea usii, si inchisul usii cand cobor din masina, de obicei si incuiatul masinii, de cand cu fazele alea cu pana si alte alea la stop, cand te lucrau zburatoarele imediat ce te dadeai jos sa te uiti. Ce te costa? Te tin mai mult incuietorile daca nu inchizi usa asa de des? Daca ai facut accident, nu inseamna ca trebuie sa blochezi cat mai mult soseaua in zona in care te aflii, ba chiar, daca masinile inca mai merg, e recomandabil sa gasesti o parcare pentru a purta discutiile de rigoare... Oricum, tare faza "vine tramvaiul, sta un pic, dupa care pleaca..." Si ce vroiai, sa astepte 2 ore ca amicul tau sa binevoiasca a-si inchide usa?

This post has been edited by cristianco2002: 8 Jun 2006, 09:44

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
uncle
post 8 Jun 2006, 12:50
Post #22

pole after pole

@cristianco2002

nu cred ca a fost indelungat "blocajul", oricum era vorba de "stare de soc", sperietura, etc si a uitat omu' sa isi inchida.....in momentele alea nu esti prea sigur pe tine, oricum faptul ca o lasase deschisa nu era un motiv sa o faca "muci" tristul ala cu tramvaiul ...putea sa il atentioneze sonor, ma gandesc.... dry.gif

OFF: cum a fost la Helsinki de 1 mai, de Vappu biggrin.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
neumann
post 8 Jun 2006, 15:53
Post #23

Membru autentic

From: Spermezeu

Pai n-am zis ca trebuia sa intre in el... Dar ca idee, eu am dat cu spatele si l-am trosnit pe unu destul de usor (doar ce parcase in spatele meu), si cand m-am dat jos sa ma uit, am incuiat masina, din motiv de colorati care apar din senin in momente de-astea si iau ce le pica pe mana.

OFF
Cum sa fie, sepcute, betie mare, distractie... A fost si vreme faina, soare (vreo 18 grade), practic atunci a venit primavara, ca pe la jumatea lui aprilie inca mai era marea inghetata la mal. Eu ma tot intreb cu pot astia sa dea 40 eur pe chestiile alea de pus pe cap o zi pe an... Da poate, cine stie, peste vreun an, doi ajung si eu asa, deocamdata e primul 1 mai petrecut aici.

This post has been edited by cristianco2002: 8 Jun 2006, 15:55

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
MDD
post 8 Jun 2006, 19:53
Post #24

Membru autentic

From: Otopeni

Mai potrivit ca exemplu pt.acest topic este refuzul unor societati de asigurari din Bxl. de a asigura cetateni din Maghreb(marocani , algerieni , etc) pe motiv ca la toate prioritatile de dreapta stateau efectiv la panda ..si daca treceai oarecum neatent , hop si ei cu o rabla, buuum si luau prima de asigurare pt. reparatie pe cont propriu..Eu prin '88 cand m am asigurat acolo , m au intrebat ce sunt: -roman=ok...acum nu mai stiu !

--------------------
Renault Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva 2012
Aprilia Scarabeo 500
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 10:59
Dacia