CASCO legat de imprumut BRD, valoare convenabila. Este vreun catch?
![]() ![]() ![]() |
CASCO legat de imprumut BRD, valoare convenabila. Este vreun catch?
cipm |
![]()
|
||
"Clionian" Group: Members Posts: 174 Joined: 5 April 06 From: din 'Sighiu' ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
2006 Dynamic nume de alint 'Teo'
http://www.cmuntean.ro/site |
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ar putea fi. Cere contractul si verifica:
- suma asigurata (ar trebui sa fie pretul DDP) - riscurile acoperite - uzura calculata pt anii 2, 3, 4 ... de asigurare (in mod normal ar trebui sa fie 10%, 20%, 30% sau valori foarte apropiate) - fransizele aplicate (ar trebui sa fie 0% peste tot) - cine poate conduce masina Daca astea sunt Ok, societatea de asigurari e una credibila si de incredere si mai are si decontare directa cu service-urile oficiale ale marcii auto alese, inseamna ca asigurarea e Ok. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
cipm |
![]()
|
"Clionian" Group: Members Posts: 174 Joined: 5 April 06 From: din 'Sighiu' ![]() |
1. Societatea este Asiban sau Tiriac (curios ca este acelasi procent indiferent de societate)
2. pretul este DDP De celelalte nu stiu, o sa intreb. Oricum inca nu este vorba de contract ci doar de o informare pentru a putea face comparatii cu alte oferte. mersi |
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
2006 Dynamic nume de alint 'Teo'
http://www.cmuntean.ro/site |
|
gamezcdr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 June 04 ![]() |
Nu-ti dau nici o reducere dupa 1 an. Pe de alta parte valoarea masinii asigurate ramane la valoarea de cumparare. Pana la proba contrarie
![]() |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE Nu-ti dau nici o reducere dupa 1 an. vorbesti ca ai auzit de la vecinu' sau chiar sti ? dupa un an de zile prima de asigurare se calculeaza asa : [Valoarea de factura a masinii] x [Cota de prima] x [Uzura masinii] ex : 10.000 Euro x 5 % x 0,89 = 445 Euro poti sa mai calculezi si valoarea platita anul trecut x uzura masinii (care in cazul asiban e calculata la 89% dupa un an) ex : 500 Euro x 0,89. iar casco de 3,5 % este numai pt Logan, nu pt Megane sau alte Renouri |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2005, 1398 cmc Fericit sau roman ?
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Vorbesc in cunostiinta de cauza in contractul meu de casco se precizeaza clar ca nema reducere.
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
hai sa punem pariu. vrei ?
scrie asa pe polita la MENTIUNI SPECIALE : "Pe durata contractului nu se aplica art. 4.8 si 4.9 din conditile de asigurare" "Art 4.8 : La asigurarile ce se reinoiesc pe perioade de cate un an, daca nu s-au platit ori nu se datoreaza despagubiri in anii de asigurare anteriori, primele de asigurare se reduc astfel : cu 15% pt al doilea an.... etc,etc" Asta inseamna ca in cazul in care nu folosesti polita nu primesti nici o reducere dar valoarea masinii oricum scade de la an la an. daca ar fi vreo companie de asigurari care sa imi asigure masina pe 10 ani la valoarea de acum mi-as face o polita imediat. peste 10 ani imi iau una noua. si ce am scris mai sus e 100% sigur. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Pai nimeni nu da credit 10 ani ptr o masina.
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
Matei |
![]()
|
![]() ![]() bine, ideea in sine conteaza. 5 ani sau 10 ani, oricum scade valoarea masinii. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@ Matei si Gamezcdr:
In nici o asigurare casco, valoarea masinii asigurate nu ramane aceeasi pe o perioada mai mare de 1 an. La orice asigurator si oriunde in lume, nu numai in Romania. Asta pentru ca asigurarea se face la suma asigurata, care cel mai adesea se calculeaza ca parte ramasa din valoarea de nou a masinii dupa scaderea uzurii acumulate pana la intrarea in asigurarea casco pe anul respectiv. Nici un asigurator din lume nu face altfel, pentru ca ar indemna clientii sa neglijeze masina si sa isi doresca ca ea sa fie furata, obtinand astfel automat banii pentru una noua. Asiguratorii isi asuma obligatia contractuala de a acoperi prejudiciul suferit de asigurat, nu de a-i aduce acestuia si profit in plus fata de acoperirea prejudiciului. In practica din Romania, in cazul contractelor pentru rate/leasing, ori se emite cate o polita in fiecare an, in care se scrie suma asigurata pentru anul respectiv, ori se emite o singura polita pe mai multi ani, in care se scrie suma asigurata pentru fiecare an de asigurare. Nu mai sustineti ca exista polite casco cu suma asigurata = valoarea de nou a masinii, pe mai mult de 1 an, ca nu e nici un asigurator atat de fraier sa ofere asa ceva. De regula, atunci cand polita este emisa anual, valoarea primei de asigurare variaza de la un an la altul in functie de rata de malus/bonus (vezi Ghidul casco). Atunci cand polita este emisa multianual, se calculeaza o prima de asigurare totala pentru toata durata contractului (de regula: se aduna sumele asigurate pentru fiecare an de asigurare, la total se aplica procentul de prima agreat special cu societatea de leasing/banca si asa reiese prima totala multianuala), care apoi se imparte in rate egale pe toata durata politei casco, fara ca prima platita in fiecare an sa mai fie modificata in functie de rata de malus/bonus. Nota: Matei are perfecta dreptate: cota de 3,5% este cota de Logan-uri, pentru Reno-uri sare de 5%. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Matei |
![]()
|
QUOTE(Tudor @ May 5 2006, 01:39 PM) @ Matei si Gamezcdr: In nici o asigurare casco, valoarea masinii asigurate nu ramane aceeasi pe o perioada mai mare de 1 an. asta ziceam si eu, in mai multe cuvinte. am impresia ca 3,5 % se aplica pt toate masinile produse in romania, nu numai pt Logan (ar mai fi aici si Cielo). |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Inseamna ca tipa care mi-a facut CASCO m-a dezinformat sau eu am inteles prost.Inca n-am implinit 1 an de cand mi-am facut polita. Dar oricum ma gandesc sa platesc creditul mai repede , sa-mi fac Casco sa pot beneficia de reducerile ulterioare ca daca stai sa calculezi iesi mai scump cu creditul: pierzi dobanda care le-o dai lor plus sumele casco de care nu beneficiezi ca reducere.
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand parintii mei au facut credit moderato pt Logan, BRD a impus CASCO la Asiban (la un pret bun totusi) si ratele anuale sunt EGALE pe toata durata creditului. O sa scanez contractul pt cine nu ma crede. Si din cate stiu eu aveau parte de o rata mai redusa (3.5% parca) doar pentru primul an, pe urma sarea pe la 4%.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
Tudor |
![]()
|
Jordanny: este perfect posibil si este situatia prezentata de mine la polita multianuala. calculul sta cam asa (valorile sunt aproximative, important este rationamentul):
valoare de nou = 8000 euro suma asigurata in anul 1: 8000 euro suma asigurata in anul 2: 8000 euro * 90% = 7200 euro asa: rata trimestriala an 1 : 8000 * 3,55% / 4 = 71 euro / trim rata trimestriala an 2 : 7200 * 3,94% / 4 = 71 euro / trim sau asa: prima totala de plata 8000 * 3,5% + 7200 * 4% = 280 + 288 = 568 euro prima trimestriala constanta : 568 / 8 = 71 euro / trim |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 05:57 |