Safrane 2.2Si
![]() ![]() ![]() |
Safrane 2.2Si
adamitza2005 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna v6
1995 phase1
|
|||
MDD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 18 February 06 From: Otopeni ![]() |
are capacul central maron? e important !
This post has been edited by MDD: 4 Jun 2006, 09:52 |
--------------------
Renault
Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva
2012 Aprilia Scarabeo 500
|
|
adamitza2005 |
![]()
|
DA......E LA FEL.....IDENTIC...DAR CUM SA SE BLOCHEZE POMPA DE APA LA TEMPERATURI MARI?????
|
--------------------
renault
laguna v6
1995 phase1
|
|
MDD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 18 February 06 From: Otopeni ![]() |
Am dat cu parerea...la acelasi simptom voiau sa mi schimbe garnitura de chiulasa si alte nebunii ...eu am scapat cu alt buson !
|
--------------------
Renault
|
|
reno-Dragos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 14 March 06 ![]() |
![]() ![]() Fratilor asta e buna!!! Cred ca tb sa schimb vreo 20 de pompe la cum se circula in Bucuresti:)))) |
--------------------
Renault
Safrane
1993 2.2si
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(adamitza2005 @ 31 May 2006, 17:31) cu o problema la racire ma ajuta cineva......laguna v6......lichid de racire apa +antigel termocupla +ventilatoarele fuvtioneaza.....dar la un moment dat in trafic (cand apa se ridica cam pe la 90 grade) radiatorul se raceste si si apa su umfla in borcan.....in acel moment motorul se incinge nemai avand racire-----------------si trebuie sa aerisesc instalatia de unde iese aer ,apa in borcan scade si intra in radiator care il simt cum se incalzeste din nou si apoi iar la drum:))....care ma poate ajuta am verificat tot.....pompa de apa radiator,termostat e nou conducte ......si nimik helllllllp!!!!!! Din pacate trebuie sa-ti dau o veste oarecum proasta! Daca spui ca-ti intra aer in instalatie, exista doua variante: 1. Garnitura de chelioasa vraiste, scapa compresie din cilindri in sist. de racire. 2. Chelioasa fisurata, scapa compresie in circuitul de racire. Asta am patit-o eu la doua masini (R25, R21). This post has been edited by Marty: 5 Jun 2006, 10:00 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
reno-Dragos |
![]()
|
Salutare,
Am o intrebare si eu la expertii care au Safrane. Am un 2.2i de 138CP si am schimbat la el toate filtrele, uleiul, bujiile (ngk cod bcp6et) insa mi se pare ca nu prea trage iar viteza maxima pe care am reusit sa o ating a fost de 205 km/h. De la 200 la 205 mi-a cam trebuit vreo 3-4 km. Consumul in oras e de 12.5l mers tare si in aglomeratie. E normala aceasta viteza si acest consum? Ce as mai putea face sa imi dau seama daca totul e OK? Pe tester totul la injectie e OK! Multumesc mult! |
--------------------
Renault
Safrane
1993 2.2si
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pai viteza maxima e 206 km/h conform link, iar consumul 10,2L/100km deci ce nu e bine
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
reno-Dragos |
![]()
|
Salut,
Mi se pare ca nu prea are reprize, nu prea trage pe scurt. Daca o las sa mearga la drum intans e OK. Probabil ca e doar o impresie de a mea. Astept ideii. Multumesc mult! |
--------------------
Renault
Safrane
1993 2.2si
|
|
nicu72 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 8 May 06 ![]() |
Dragos...
tu nu ai auzit de preludiu? tb sa o iei incet...ups....la naiba...vb de masini? si eu am crezut ca.... ![]() LA mine la motor 3000 v6i...daca schimbi din 3 in 4 pe la 2000 ture...trage incet si iti tb 1-2 km sa o simti ca se duce si merita vit 5. Daca insa shimbi pe la 4000 ture...zvacneste...rupe...dar te sparge si la benzina...de la 2000 la 4000 ture in a 3-a ia cam 24%-25%. Cred ca undeva este un pic puturos safraneul dar numai daca vrei sa conduci ca fetele si dintr-o data vrei sa fii Alessi. Daca o conduci nervos si ea se duce ca dracu de uiti ce viteza ai. Oricum...am impresia ca are vreun limitator de viteza undeva??? am inteles ca nu ia mai mult de 220km/h desi poate duce pana la mai mult.... PS ![]() nu sunt profesionist....nu ma pasioneaza viteza...nu cunosc multa mecanica..dar zic si eu asa na...ca mebru pe site!!! ![]() |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
nicu72 |
![]()
|
am bagat un plin de benzina agip 100 sau cum naiba ii spune.
chiar acum am venit ...oricum ma simt mai curat si mai uscat...da bani...85 litri X....asta e! oricum vreua sa spun ca...e beton...masina zici ca zboara.. shiit cu climatizarea ca tot nu i-am dat de cap...singura sansa SERUS asa cum l-au recomandat baietii de aici.. am de fapt o intrebare.. mai exact ce este valiza X25??? testerul ala?? ce are diferit decat un alt tester de la orice RENO sau concesionar RENO ??? ![]() ![]() |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cred ca se cheama XR25 si e folosit la modelele vechi...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
reno-Dragos |
![]()
|
Salutare,
Sincer mie mi se pare cam lunga cutia si din cauza asta nu ajuta motorul, nu sunt expert, este doar o parere. Dar reprizele sunt de tot kkt... O sa incerc niste omv 100. Totusi pentru un motor de 2.2 si 138CP mai ales pentru un V6 de 3000cmc si 170CP, 220km/h mi se pare putintel. Adica o vectra amarata din 1990 cu motor de 2l si 115Cp te baga in buzunar... pe cel de 2.2l!!! Totusi revenind, XR25 este un tester de marimea unui diplomat, pentru modele mai vechi si in special pentru Safrane. Iti spune totul de la injectie si pana la climatizare, ABS, sonde, etc.... |
--------------------
Renault
Safrane
1993 2.2si
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Dragos, schimba si tu filtrul de aer, schimba filtrul de benzina, schimba bujiile si fisele, vezi sa nu ai vreo buba la cat. si pe urma te dai la vitejii cu Vectre.
Apropo, m-am luat saptamina trecuta c-un Megane Classic, cred ca 1.6 16v. Sa dea dracu' daca puteam sa ma apropii vreun milimetru de el! Am pastrat distanta egala de la Televiziune si pina in Baneasa. M-au apucat spumele si m-am apucat sa schimb si eu bujiile, ca nu mai stiu de cind nu le schimbasem.... Vai ce diferenta! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
reno-Dragos |
![]()
|
Salutare,
Dupa cum am mai scris am schimbat inainte filtrele de aer, de benzina, de ulei, ulei, bujii NGK (cod BCP6ET) si tot asa. Sincer masina functioneaza foarte bine, nu da in nas, nu balbaie merge perfect rotund. Am pus-o si pe tester si la injectie totul e OK. Probabil ca astea sunt performantele ei. Oricum multumesc pentru sfaturi. Sa mai schimb si capacul de delco (sau ma rog cum se numeste chestia aia din care ies fisele)? |
--------------------
Renault
Safrane
1993 2.2si
|
|
MDD |
![]()
|
Cum mai merg Nananele domnilor? Eu fara falsa modestie , pe zi ce trece ma felicit pentru alegerea facuta, si o alerg destul...oras si extern in conditii de comfort, siguranta , consum rezonabil.
|
--------------------
Renault
|
|
nicu72 |
![]()
|
este belea...eu unul sunt supermultumit.
weekend cu masina...(deh ce tb si nevasta sa vina...? ![]() s-a comportat minunat...fara probleme... apropos...in card au mai fost un opel astra 2001 in 2 usi diesel , un clio diesel si un logan benzina... opel astra...ceva figuri...dar cele mai multe fitze le-a avut clio.....cel putin in mkunte in pantele abrubte...e varza...si loganul la fel... |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
nicu72 |
![]() ![]()
|
iar weekend cu masina...
super de super.. shiit...la consum m-a cam rupt..14% afara....dar i-am dat in goarna rau de tot... |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
paco |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 3 June 06 ![]() |
NDD, cat iti consuma si la ce viteze Safranelul?
Apropos, stiai ca ai cel mai bun motor de pe acest model? ![]() Toata lumea zice ca 2,2 DT (115 cai) e superior lui 2,5 DT (130 de cai), ultimul remarcandu-se prin...probleme de fiabilitate! Cum se misca masina, ce viteze poti sa-i dai etc? |
--------------------
Renault
25
- B 14 VJL
TDX, 1991
|
|
MDD |
![]()
|
Am fost ieri sa fac o baie in mare. Bine ca l am mai scos din Bucuresti... Stiu ce am ales, insa sa stii ca cel de 2,5 are tot atatia cp. dar nu vreau sa fiu carcotas. Comportament si acceleratii decente zic eu..croaziera unde permite la 150-160 chiar 180...(9-10l/100), viteza fara fortaj undeva pana in 200 pe cadran , toate acestea in comfort si siguranta. Drum mixt cu un plin de 80 l.OMV am facut 1130 km.
|
--------------------
Renault
|
|
adamitza2005 |
![]()
|
@nicu72
cat iti consuma safranul v6? 14 in afara? vaiiiiiiii mi e rau...... ai probleme...cu el laguna cu motorul varza....adica garnitura de chiulasa.....consuma dat in goarna maxim 11 |
--------------------
renault
laguna v6
1995 phase1
|
|
nicu72 |
![]()
|
adamitza...
vezi ce am mai postat despre consum... 14% e mic totusi daca te gandesti sa o conduci sport. la condus normal , pe langa asa cum spune MDD confot si siguranta maxima , vezi ca am notat ce consum are. cu un plin de 83 litri a cosumat 81 litri la 1000 km. drumul bucureasti hateg , pe valea jiului...deci...cauta sa vezi cum este drumul si o sa vezi ca la consum a fost super ok daca pui in balanta toate calitatile.. daca vroiam consum mic...imi luam un clio si.... ![]() daca o alergi sport..sa nu iti fie mica mirarea cand o sa vezi pe bord ca are si 26% consum...si 22%....depinde cat te dai la ea si mai ales cum! |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
nicu72 |
![]()
|
saliut
ce mai fac masinutele? Attached thumbnail(s) cadi.jpg ( Size: 36.14k ) Number of downloads: 159 |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
Ovidiu_Iasi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 July 06 ![]() |
[B]Salutare...sunt nou pe forum ... am si eu un Safrane 2l 16v din '97 .. nu de mult timp... si mi s'a stricat aeroterma la clima... nu stiti unde ash pute gasi la mana a 2-a... ca cei de la Renault mi'au cerut un pretz de ma doare capul ...
Astept raspuns ... mersi ! |
--------------------
Renault
Safrane 2.0l 16v
- IS * 83*NEC
nov' 97'
|
|
MDD |
![]()
|
Bine ai venit pe forum si felicitari pt. masina . Demonteaza piesa si vezi ca poate(sigur) e compatibila cu cea de pe Laguna 1 sau alte modele. La dezmembrari gasesti usor.
p.s. sa nu mai scrii cu fonturi mari ! |
--------------------
Renault
|
|
Ovidiu_Iasi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 July 06 ![]() |
pai am sa incerc sa caut la o laguna 1...sa vad dak se potriveste...cei de la Brass ... imi faceau comanda din Franta .... mersi
|
--------------------
Renault
Safrane 2.0l 16v
- IS * 83*NEC
nov' 97'
|
|
nicu72 |
![]()
|
salut
ce recomandari faceti pt placute frana fatza? preturi , nume etc... |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
tristian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 18 August 06 ![]() |
sal
As avea shi eu nevoie de un pik de ajutor ................................................................................................................sunt pe cale sa achizitionez un safran ![]() ![]() Ce as vrea sa stiu : 1)unde pot verifika masina amanuntit .........la un service de calitate .shi eventual .........mai ieftin ..................PS shi cam cat m-ar costa ?????????/ 2)masina consuma cam multisor chiar shi ptr un safran cam 14-16 in oras....in cazul asta cam se schimba in mod normal ptr a o aduceo la normal adik un 12-14 ![]() 3)cam la ce sa ma astept de la masina ......ca si intretinere ..adik are probleme dese (ca in cazul in care are ......stiu la ce ![]() Sper ca ma puteti ajuta .....orikum MULTUMESK ![]() |
--------------------
renault
safrane
V6
|
|
MDD |
![]()
|
Daca esti novice in intretinerea unei masini eu zic sa nu incepi cu una de genul asta. Consumul pt. motorul si varsta respectiva e cam in grafic.Vezi ce faci si daca o iei o sa gasesti si sfaturi , ajutor ...
|
--------------------
Renault
|
|
nicu72 |
![]()
|
eu am acelasi safrane.
probleme nu am la ea exceptand climatizarea. vezi mergi sa o verifici la un se4rvice care are SOFT pentru safrane nu la aia care au numai pt Renault la modul general. la V6 ce ai de facut? ...sa o intretii cu ceea ce scrie la carte daca vrei sa ai masina ok. vezi computerul si amortizoarele. de ce zic asta? eu umblu sa cumpar inca un safrane la fel sa am de piese si am vazut cateva V6 , care sa fii sigur nu sunt mai mult de 10 in romania. la dezmembrari sunt din ce am vazut eu cam 5 in bucuresti pitesti rm valcea si hunedoara. de unde iei safraneul (orasul) si la ce bani? masca fatza... ![]() |
--------------------
renault
safrane
1993 v6/3000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 10:28 |