Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sistemul "Fill & Go", Rompetrol

cmandrei
post 10 Jul 2006, 14:39
Post #31

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pune cursorul mouse-ului pe Bucuresti cam departe sunt toate.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
richie
post 16 Jul 2006, 14:05
Post #32

The Right Member

Group: Members

Fill&go nu mi se pare o solutie viabila pentru mine pentru:

1. Nu se emite decat pe persoana fizica nu si pe firma (sau e bou angajatul care mi-a zis asta, dar nu cred) asa ca nu-mi pot deconta motorina pe firma. Bine...oricum nu mi-o decontez pentru ca, procedurile de a introduce bonurile alea in contabilitate sunt atat de mari incat nu merita pentru 8 mil pe luna.
2. Sunt prea putine statii Rompetrol pe unde ma invart eu si ar insemna sa ocolesc prea mult sa alimentez.
3. Nu am nici un avantaj financiar.

De exemplu, firma la care lucrez are carduri OMV pe toate masinile si are preturi mai mici la combustibil, cu aprox 10%. E in functie de cantitatea achizitionata si se regaseste ca discount pe factura.
Deci, doar pentru a plati la pompa si nu in magazinul statiei, nu mi se pare ok sa platesc banii aia pentru emitere, intretinere, etc.

Offtopic: exceptand poate MOL-ul, Rompetrolul are cel mai bun combustibil din cate am folosit. De cate ori am alimentat de la ei, am simtit diferenta clar in comportamentul motorului.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
StefanT
post 23 Jan 2011, 00:55
Post #33

STF - Special Tactical Force

From: Bucuresti

Mi-am facut si eu card dintr-asta si e chiar misto sa platesti direct la pompa, mai ales daca e vreun protest ls statia respectiva si e coada la casa biggrin.gif

Apropo, daca nu ma insel e a doua oara cand alimentez Rompetrol Motorina, dar vreau sa zic ca imi place enorm. Este vorba despre statia Mihai Bravu. Mi s-ar fi parut insa normal sa aiba un comision de intretinere anuala de maxim 20-30 ron cu tot cu emiterea cardului, insa pe prima factura voi plati 40+15, insemnand intretinerea anuala respectiv emiterea cardului. Asta l-am luat ca sa fie in caz de necesitate absoluta, in rest tot cash voi achita. Dar cred ca ma reprofilez de la OMV la Rompetrol unsure.gif

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
mermanos
post 26 Mar 2011, 02:21
Post #34

Membru incepator

l-am avut si eu dar l-am inchis!
de obtinut relativ usor, pe pf,se facea si pe pj dar iti trebuiau datele fimei ceva balante si vreo 2 bilanturi-asta in 2008.Despre serviciu in sine ce sa zic era destul de bun,daca nu ai lichiditati pe moment te duci la benzinarie si poti alimenta masina sau poti cumpara orice in limita sumei disponibila pe card care pentru pf era pana in 500ron .
insa la sfarsit de luna sau cand iti vine scadenta-te procopsesti cu o una frumusica-de dat si asta lunar deci o noua ''rata''!
Si stii cum e cand stii ca ai pus acolo ceva deoparte te zgandare si te te duci,chiar daca nu ai bani in casa(ca se mai intampla)si iei cardul a cumperi o aluna , o atentie etc......
Eu de exemplu fiind aproape de mare(tulcea)am fost un weck-end doar cu banii de pe card-alimentand si facand cumparaturi de la rompetrol si cazare cu cortul-iar la intoarcere am ramas mai dator in luna respectiva cu 500.........si au mai fost cateva asa dupa care l-am suspendat!Asa ca acu daca am bani circul daca nu stau acasa ;da una e s -alimentezi mai des 50, 30 ,80 etc cu sume mici si alta-i sa te duci cu 500 ca-ti tremura mana sa lasi atata la benzina .......parerea mea
astept si pe-a altora........

26 Mar 2011, 02:34:
@stefant
plata proriu-zisa o faci tot la casa la ghiseu in data scadenta, nu platesti la pompa.
La pompa introduci cardul in cititor ti-l verifica ,si ti se da accept in a aliimenta in limita cardului;de ex limita de 500 ron ai alimentat de 150 ron mai ai drept la 350 pana la scadenta ,daca se intampla sa -i termini mai repede poti plati mai repede si automat ti se alimenteaza contul cu suma stabilit adica 500.
in rest avantaje ca nu mai stai la coada sa platesti la casierie (in sezon se mai gaseste si cate un grup de 3-4 cestau pentru roviniete)

This post has been edited by mermanos: 26 Mar 2011, 02:34

--------------------
renault symbol 1.4,8v 2008 muzic
+
rino
post 26 Mar 2011, 19:19
Post #35

Membru autentic

Cardul fill$go are urmatoarele dezavantaje

- daca primesti salariul pe 14, sa zicem, cardul tau e deja blocat;
- (consecinta 1:) trebuie sa te cacuilesti lunar la 080008nouaoptnoua...
- (consecinta 2:) mai bine nu ti-l faci ca trebuie sa-ti tii banii pana vine factura
- niciodata nu am putut umple rezervorul cu suma pe care o am pe card ....intotdeauna pompa se opreste mai devreme;
- anual se plateste taxa de prostie;
- benzina e cea mai scumpa (probabil si cea mai buna, insa tot cea mai scumpa e)
- in suficient de multe cazuri m-am confruntat cu situatia sa nu mearga sistemul electronic

........

This post has been edited by rino: 26 Mar 2011, 19:20

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
mermanos
post 27 Mar 2011, 20:30
Post #36

Membru incepator

in concluzie:
-avantaje putine in comparatie cu dezavantajele ce sunt in nr. mult prea mare ....asa sa ca idealul se cheama ''lichiditatea banului''.

This post has been edited by mermanos: 27 Mar 2011, 20:31

--------------------
+
L!nuX
post 28 Mar 2011, 19:27
Post #37

Membru decent

hai ma ca sunteti culmea

si eu mi-am facut cardul respectiv pe persoana fizica , mai ales pentru "zile negre"

avantaje :

- se obtine o limita de 300 de lei doar cu o copie dupa buletin
- plata direct la pompa , nu mai stai pe la cozi in statie
- alimentezi acum , platesti la salariu
- eu am data de plata pana pe 11 ale lunii , insa de blocat il blocheaza undeva pe 17 sau ceva de genu

benzina e cu cativa bani mai scumpa ca la petrom , e la acelas pret ca la omv si mai ieftina ca la MOL , lookoil nu se pune

eu zic ca e un serviciu ok , si taxa aia anuala nu e chiar asa de speriat , orice card are taxa aia ....

--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
+
mermanos
post 28 Mar 2011, 22:31
Post #38

Membru incepator

E adevarat ca taxa de intretinere card(administrare cont) e mica undeva la 30-40 ron anual .....pentru mine tot in categoria ''pacoste de rata'' intra;
de multe ori alimentam si peste limita lui deoarece stiam ca am acolo undeva ceva ce-mi permitea sa mai fac ceva iesiri peste,si astfel pe langa cei250-300ron alocati cash si 300 card =600 ron -iaca unde se ajunge la sfarsit de luna....dar ma rog, fiecare ii vede o intrebuintare buna sau mai putin buna!

--------------------
+
balanel
post 30 Jan 2012, 14:21
Post #39

Transmisie automata - confort si siguranta.

Nu ma tenteaza acest sistem, in care alimentezi de niste bani pe care nu ii ai, apoi la sfarsitul lunii trebuie sa platesti din urma. In plus, acest sistem necesita o multime de acte, cum ar fi adeverinta de salariu. In functie de salariu ei iti pun limita cardului. Necazul e ca eu as alimenta cred de 10 ori limita aia, stabilita in funtie de salariu.

Ceea ce ar fi cu adevarat interesant ar fi un card de DEBIT. Il alimentezi tu cand ai chef cu ce suma vrei, apoi alimetezi IN BAZA acelei sume. In acest fel, la salariu, se poate spune ca ti-ai pus banii deoparte pentru carburant, nu consumi mai mult decat iti permiti, nu te trezesti la sfarsitul lunii cu facturi pe care nu le poti plati.
Pentru fidelizarea clientilor, ar putea avea un discount de 5-10 bani pe litru, la alimentarea folosind acel card.

Din pacate, noi mai avem mult pana sa fie implementat in Romania un astfel de sistem, deoarece in momentul actual doar Rompetrol ofera carduri de carburant pentru persoane fizice. Si asa cum am spus si mai sus, oferta lor nu ma intereseaza, pentru ca e gandita prost.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
VladSoare
post 30 Jan 2012, 16:18
Post #40

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Ceea ce ar fi cu adevarat interesant ar fi un card de DEBIT. Il alimentezi tu cand ai chef cu ce suma vrei, apoi alimetezi IN BAZA acelei sume. In acest fel, la salariu, se poate spune ca ti-ai pus banii deoparte pentru carburant, nu consumi mai mult decat iti permiti, nu te trezesti la sfarsitul lunii cu facturi pe care nu le poti plati.

Păi așa ceva chiar există. Se face la orice bancă. biggrin.gif
De ce mi l-aș face la ei? De ce m-aș lega la cap cu un card special pentru Rompetrol, în loc să am un card de debit obișnuit, care să meargă la orice benzinărie, nu numai la Rompetrol? Nu mă împiedică nimeni să-mi fac unul separat, pe care să pun doar banii de benzină. De altfel, eu chiar așa și fac; am un card separat pentru anumite cheltuieli, printre care și benzina.
Dacă elimini partea de creditare din cardul Rompetrol, nu mai rămîne nici un motiv pentru care să-l vrei (asta dacă nu consideri un spanac de discount de zece bani pe litru un motiv suficient). smile.gif

This post has been edited by VladSoare: 30 Jan 2012, 16:23

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
balanel
post 30 Jan 2012, 16:50
Post #41

Corect.
Mi se parea interesant in special pentru eventualele avantaje de fidelizare pe care le-ar putea oferi.
Nu neaparat reducere de pret, sunt multe variante pe care se poate merge.

Ceea ce nu imi explic, este de ce retelele de benzinarii nu incearca sa-si fidelizeze cumva clientii. Carburant se cumpara, asta e clar, dar, daca as fi manager, la asta m-as gandi in primul rand: cum sa-i fac pe clienti sa cumpare DOAR de la mine.

Acum mi-a scris cel de la Rompetrol.
Se pare ca acest card este si de debit, deci il pot alimenta eu cand doresc. Sa vedem daca il pot alimenta si peste valoarea limita de credit a cardului.
De asemenea am mai aflat ca la cel de 300 lei, nu trebuie alt document decat buletinul.

This post has been edited by balanel: 30 Jan 2012, 17:20

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Fan Mircea Badea.
+
bavarezu
post 8 Feb 2012, 22:07
Post #42

Membru

From: bucuresti

eu gasesc util cardul acesta , il am din 2007 ( aveam scuter pe vremea aceea si la o statie rompetrol a venit un tip care m-a intrebat daca nu vreau sa-mi fac card ), am data scadenta pe 9 ale lunii si daca vreau pot sa depun banii mai devreme si in acest fel de reincarca contul . pentru unii nu este util fiindca nu se pot abtine sa nu-l foloseasca si cand vine factura , dau din colt in colt .

This post has been edited by bavarezu: 8 Feb 2012, 22:09

--------------------
renault symbol 2008/1.5 dCI/85 ponei
"trebuie in viata sa te grabesti incet, de vrei la timp sa intarzii " Pavel Stratan
+
TheSting
post 8 Feb 2012, 22:30
Post #43

Ofera respect pentru a primi respect !

Nu am avut card si nici nu imi voi face niciodata din 2 motive:
1. Am prieteni carora li-sa intamplat sa nu meragra sistemul de la pompa si a trebuit sa plateasca in statie ,si nu li-sa intamplat o data ci de mai multe ori.
2. Eu din 2005 de cand am masina mea personala nici o data nu am bagat din alta parte dinafara de OMV.

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
balanel
post 5 Mar 2012, 14:50
Post #44

Mi-a ajuns astazi cardul, am achitat 55 lei administrare primul an si costul cardului, si acum incerc sa ma inscriu in aplicatia online fill and go, dar din pacate nu reusesc.
Am completat campurile numar card si cod client, si acum astept sa primesc pe e-mail contul de activare.
Si tot astept, cred ca de 2 ore.

L.E. Am reusit, mi-a ajuns codul si am intrat in cont.
Inca nu au intrat in cont cei 55 lei pe care i-am virat de dimineata. Probabil dureaza o zi-doua.

This post has been edited by balanel: 5 Mar 2012, 16:24

--------------------
Fan Mircea Badea.
+
DMP
post 5 Mar 2012, 16:35
Post #45

Mumu' padurii

Pai nici nu or sa intre vreodata aia 55 de lei.
Parca 40 de lei reprezinta taxa administrare cont 1 an iar 15 lei plasticul.
Adica banii aia intra pe venituri la Rompetrol (sau cum s-o chema firma) nu in contul clientului ce tocmai si-a facut Fill&Go.

This post has been edited by DMP: 5 Mar 2012, 16:37

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
balanel
post 5 Mar 2012, 17:42
Post #46

Ca sa inteleaga toata lumea, ca vad ca e greu, acum, imi apare scazut din limita de credit de 300 lei, cei 55 lei.
Cand se achita cei 55 lei, va aparea limita de credit intreaga.

In plus fata de asta, eu voi incarca pe card sume diverse pentru a alimenta, deoarece nu doresc sa apelez la creditul oferit.

L.E. Acum au intrat banii in cont, la limita de credit apare suma completa, de 300 lei, dar la sold apare -55.
De ce cu minus?

This post has been edited by balanel: 6 Mar 2012, 15:18

--------------------
Fan Mircea Badea.
+
DMP
post 6 Mar 2012, 15:49
Post #47

Mumu' padurii

Ca nu ti-au emis inca factura pentru banii aia? nedumerire.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
StefanT
post 6 Dec 2013, 08:34
Post #48

STF - Special Tactical Force

QUOTE(StefanT @ 23 Jan 2011, 01:55)
Mi-am facut si eu card dintr-asta si e chiar misto sa platesti direct la pompa, mai ales daca e vreun protest ls statia respectiva si e coada la casa biggrin.gif
Apropo, daca nu ma insel e a doua oara cand alimentez Rompetrol Motorina, dar vreau sa zic ca imi place enorm. Este vorba despre statia Mihai Bravu. Mi s-ar fi parut insa normal sa aiba un comision de intretinere anuala de maxim 20-30 ron cu tot cu emiterea cardului, insa pe prima factura voi plati 40+15, insemnand intretinerea anuala respectiv emiterea cardului. Asta l-am luat ca sa fie in caz de necesitate absoluta, in rest tot cash voi achita. Dar cred ca ma reprofilez de la OMV la Rompetrol unsure.gif
*

S-a marit limita de credit la 600 ron si comisionul de intretinere anuala s-a injumatatit, adica e 20ron acum. Eu il folosesc lunar si ma impac f bine cu instrument de genul asta, asa ca e o masura bine-venita.

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 08:56
Dacia