Asigurare CASCO Asirom / Allianz, Decontari directe?
![]() ![]() ![]() |
Asigurare CASCO Asirom / Allianz, Decontari directe?
TheAlphonso |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 11 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi 88kW
- B-XX-LIF
2002 Privilege
|
|||
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Decontare cu accept de la Asirom(adica masina e gata si mai sta acolo pana te duci tu la ala la Asirom si ii dai cu hartiile in cap) la un service de toata jena Meridian. La Asirom inca nu au descoperit faxul.
NU ASIROM! |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
eu Allianz..perfect...n-am platit niciodata nimic..decontare directa cu aproape toate service-urile..n-am platit nimic niciodata din buzunarul meu..
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
TheAlphonso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 11 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Atunci hai sa mai aprofundez un pic.
La fosta masina (Dacia SuperNova) am avut CASCO la Asirom, Sucursala 13 Septembrie. In 3 ani am avut 3 evenimente asigurate in valoare totala de peste 3000 Euro. Tin sa va spun ca totul a mers ca si uns, in afara de reintregiri nu am platit nimic in plus, iar serviciile au fost bune (Inspectorul de daune cam in 80% din cazuri imi dadea la inlocuit piesele lovite, nu la reparat). Dar acum nu mai ma pot duce la acelasi Service unde ma duceam cu Dacia, din motive lesne de inteles. Prefer sa ma duc intr-un service Renault si de aceea am deschis acest topic, sa vad daca Service-urile contractate de ASIROM sunt bune pentru Renault sau nu. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi 88kW
- B-XX-LIF
2002 Privilege
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
La Allianz decontare directa fara accept de plata la IPSO, Cobalcescu si Serus in Bucuresti in mod sigur (s-ar putea sa mai fie si altee, dar de astea 3 sunt sigur), iar in provincie cu service-urile oficiale Renault (poate cele mai nou infiintate sa nu aiba inca, dar cele mai vechi au toate).
Despre Asirom imi pare rau, dar nu stiu. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am casco la ASIROM si decontare directa au decat cu AMG Pantelimon. Si cu Meridian dar cred ca pe partea cu Dacia.
|
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
TheAlphonso |
![]()
|
Pentru despagubire in situatia unei daune totale la Allianz cum se calculeaza? Cand se depaseste un procent din suma asigurata, de exemplu 80% sau cand se depaseste 100%?
Daca ai si fransiza la dauna totala se scade intai fransiza si apoi ce ramane se compara cu devizul estimativ pentru a se decide daca e dauna total sau nu se scade acum? |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi 88kW
- B-XX-LIF
2002 Privilege
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@TheAlphonso: nu exista o regula clara; procentul orientativ este 75-80%; este decizia inspectorului de asigurari (de regula nu e decizia unui singur om, se discuta cu sefii dep. daune casco); pentru mai multe detalii citeste Ghidul Casco.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
TheAlphonso |
![]()
|
Aveti atasat Termenii si Conditiile ce mi-au fost transmise de Allianz.
La Capitolul 13, Paragraful 46 c) este specificata conditia de despagubie in cazul unei daune totale. Nu se specifica nici un procent, ci doar daca valoarea reparatiilor este >= cu suma asigurata Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi 88kW
- B-XX-LIF
2002 Privilege
|
|
Tudor |
![]()
|
Ai perfecta dreptate, dar nu uita sa tii cont de 46 lit a, b si c. Din experienta practica s-a observat ca o epava se comercializeaza la valori cuprinse intre 10 - 30% din valoarea la zi a masinii in stare neavariata. De aici vine procentul orientativ de 75 - 80%. Inspectorul de daune va alege intotdeauna in avantajul societatii de asigurari, astfel incat sa plateasca cat mai putini bani. Exemplu:
Suma asigurata = 10000 euro Deviz reparatie avarie = 8500 euro Valoarea estimata a epavei = 2000 euro In acest caz poti fi sigur ca asiguratorul va alege varianta: dauna totala, urmand sa plateasca 8000 euro, mai putin decat 8500 euro contravaloarea reparatiei. Despre cum se evalueaza epava, citeste in Ghidul Casco. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 16:23 |