Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

cozile in romania, ca tot suntem in dezbateri :-D

AlexV
post 2 Jun 2006, 07:33
Post #1

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

Dau si eu drumu la tv azi dimineta si ce sa vad, stiri.
prima stire: In timisoara cativa oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale la coada la medicamente, dupa ce au stat 24 de ore. O persona a ajuns in coma la spitat dupa un stop cardiac.
a doua stire: (undeva in romania) 50 de oameni stau la coada cu noaptea in cap pentru ca dimineata sa isi inscrie copilul/nepotul/plodul la gradinita de cartier.

Daca prima parte cu saracii oameni care sunt chinuiti luna de luna cu medicamentele sa zicem ca o inteleg, ca sistemul sanitar e la pamant, cea de-a doua stire ma lasa masca.

Se strang de seara in fata gradinitei, stau in masini, sub umbrele (ploua), care unde mai poate, fac liste de asteptare (cineva a venit pregatit ca era printat formatul, striga din ora in ora lista si ceea ce e uimitor, se plang ca asa e in romania. O educatoare care era si ea "la rand" se plangea ca in ce hal a ajuns romania, ca ea nu a vazut niciodata asa ceva. Pai daca tu vi la ora 12 noaptea sa te asezi la coada, nu esti singurul vinovat? Esti in aceeasi oala cu ceilalti.

Noi (familia) nici cablul nu il mai platim. Pana acum era o persoana angajata de astral care venea si lua banii in fiecare luna sau plateam in avans 2 luni. Ne trezim cu o scrisoare de la amintita societate cum ca nu se mai colecteaza restantele din usa in usa (auzi domle eram restantier cand plateam si in avans luna urmatoare). Ne-am dus intr-o zi sa cautam caseria sa vedem unde sa platim. Intr-o scara de bloc o coada imensa. Surpriza mai mare, era in pauza de masa casiera. Stanga imprejur si joc de glezne pana la masina. Sa vina sa il taie, cablu-mi trebe mie.

Concurenta in ziua de azi e infernala cam in orice domeniu, si mai ales al serviciilor, dar romanul nu intelege ca nu trebuie sa se prostitueze pentru ceva ce merita, pentru ca plateste?

Si inca o intamplare (fara coada dar din aceeasi categorie). Ma duc la piata de langa mine intr-o zi (de obicei ma duc la una mai indepartata un pic) si foarte natural incerc sa imi aleg niste rosii parca, moment in care "vanzatoare" imi reproseaza de parca le luam pe gratis ca nu pot sa imi aleg ce vreau eu, ca imi pune ea, sa ii zic cat vreau sa iau. Merci, da ma imi misc frumos hoitul si ma duc la piata vecina unde dau cu o mie de lei mai mult da imi aleg si bobul de strugure daca vreau.

indobitocirea asta a natiei tine doar de perioada comunismului, sau e ceva mai recent, avand in vedere ca si multi tineri nu inteleg conceptul de comert, servicii si respectul clientului???

Attached thumbnail(s)
Coada.jpg ( Size: 24.83k ) Number of downloads: 594
coada_vot_2004_i.jpg ( Size: 26.96k ) Number of downloads: 598

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Altis
post 2 Jun 2006, 08:13
Post #2

Membru autentic

Group: Members

Cred ca ar trebui sa mentionezi si cozile din careffour...Mai ales in preajma sarbatorilor, cand vanzatorii de acolo, mai au putin si te scuipa, cand aia de acolo, incaseaza miliarde dar nu mai investesc nimic in plus ca sa fie mai civilizat, mai curat si mai sanatos putin...cred ca Romania e singura tara unde lanturile astea isi permit asa ceva...si asta datorita noua, cumparatorilor. mad.gif

--------------------
Tucson JM - . 2007
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
cmandrei
post 2 Jun 2006, 08:26
Post #3

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Asta cu medicamentele e nasoala rau din pacate ... dar si oamenii sunt putin aiurea ... le dau dreptate (ok sunt disperati inteleg) dar totusi ... daca sunt trei persoane ce formeaza o coada ... zuppp si restul ca precis e ceva gratis acolo sau cine mai stie ce.

Am vazut si eu aseara parca la tv cum s-au impartit banii la familiile carora le-au fost omorati puii si gainile ... unii le-au facut carduri bancare => nu e bine ca oamenii nu stiu sa le foloseasca ... in alte locuri au facut coada => nu e bine ca se cearta si se imping ... ehhhh no' nicicum nu le place.

In legatura cu piata ... tocmai din motivul oamenilor nu mai cumpar nimic de acolo ... e nasol ... si preturile uneori sunt mai mari decat in super/hiper marketuri ... din pacate ...

Si eu stau la cozi (ca asa e treaba) sa platesc una alta ... dar am "invatat" cand sa ma duc ca sa nu fie aglomerat smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
catran
post 2 Jun 2006, 10:36
Post #4

Membru

si eu sunt unul din cei care nu doreste inlesnirea platilor...si valorificarea monedei in comparatie cu produsele finite
sunt atat de dobitoc(si ma caznesc sa ma schimb)incat in ziua de salariu,merg la ATM si scot "tot" salariul dupa care ma urc in masina si ma gandesc unde este cel mai apropiat punct de plata al telefonului mobil---------gresit...se plateste la acelasi aparat factura fara dureri de cap
ma intorc in cartierul minunat si merg la lumina(liber)in 3 minute sunt plecat deacolo si ma duc la astral...unde ma ia dracu
sunt niste dobitoci,nu au manageri,nu stiu ce e frate dar au probleme mari la acest punct
ma duc la paine(s.c. "de stat") si intreb ca vita "e proaspata"? si mi se spune : da
si cer 2 paini,si dupa ce le pune in punga le loveste de masa de lemn pe care se vinde painea si se aude un sunet ciudat de tocator pe butoi si spun multumesc nu mai iau,moment in care incepe circul
in piata este simplu,aleg numai ce imi place daca este ceva atragator ma opresc daca nu, nici nu bag in seama
intotdeauna ma ghidez dupa locul fara coada ,acolo unde este coada este lucrul cel mai iefti si cel mai prost
am la activ cateva zeci de milioane bune date pe "oferte" din piata ,hipermarket-uri,tarabe,europa,vanzatori ambulani unde m-am asezat si eu la coada si abia dupa aia am intrebat: "ce se da?"
am invatat ceva...lucrul scump nu este intotodeauna cel mai bun ..dar cel mai ieftin este intotdeauna cel mai prost
so bafta la "coada"

--------------------
renault 21 ts 1986
renault laguna 2 ph2 1.9 dci 85kw 2007
RENAULT LAGUNA 3 2.0 DCI 110KW 2008
+
coocky
post 2 Jun 2006, 12:26
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara

nici un comment legat de cozi...
referitor la stirea cu farmaciile... acolo scrie !!!40!!! de grade... pai daca zici ca a fost stirea recenta putea fi doar pe la 1 iunie, adica ieri... ori ieri in TM erau 15 grade... halal buletin de stiri..., dar probabil asta este alt topic...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
AlexV
post 2 Jun 2006, 12:50
Post #6

Admin?

Group: Admin

sorry my bad, pozele sunt doar de impresie. stirea era la tv. de fapt o sa fie si diseara.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
letitia
post 2 Jun 2006, 15:04
Post #7

Membru incepator

Am stat pentru medicamentele bunicului sotului meu anul trecut vreo 2 ore la diabetici - pe la Armeneasca pe undeva prin spate, singurul loc din Buc in care se dau medicamentele astea fara plata (sunt si o gasca de bani). Erau oameni batrani la rand care stateau de la 6 dimineata, rupti de oboseala, o doamna mai avea putin si lesina. Nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp dar n-as crede. Strigator la cer. Si saracii erau disperati ca nu o sa prinda... Sau ca o sa inchida. Era o doamna care era dependenta de insulina si care NU MAI AVEA INSULINA DELOC... Aproape ca plangea ca ce o sa se faca ea daca nu mai prinde insulina in ziua respectiva - si spunea ca asta e, mor mamicule, ce sa fac... Anul 2005, Romania...

Iar la piata am patit-o saptamana trecuta - am inceput sa-mi aleg tacticos niste cartofi si tipa (de la care mai luasem) mi-a replicat cu o scarba de nu se poate ca "nu sunteti la supermarket ca sa va alegeti! va pun eu!" - asa ca i-am zis multumesc frumos si m-am dus mai departe la alta taraba de la care mi-am ALES cartofii...

--------------------
Fiat Seicento - B------ 2001, 899cmc
Fiat Seicento, 899cmc, 2001
+
padre
post 2 Jun 2006, 17:15
Post #8

Il padrino

Coada din imagine a fost facuta acum vreo 2 sau 3 luni cand s-a introdus obligativitatea depunerii declaratiei privind plata contributiei firmei la fondul unic de asigurari de sanatate etc... in strada Vasile Lascar, pentru cine stie, la CNAS.
Eu initial am crezut ca nu vad bine si ca oamenii aia nu asteapta acolo pentru depunerea declaratiilor. Pur si simplu refuz sa cred ca un om inteligent in toate mintile ar putea indura o asemenea coada ca sa depuna o hartie si o discheta nenorocite pe care statul roman te obliga sa le depui ca sa mai creasca vanzarile la hartie, cartuse de imprimante si dischete... Aberant mai oameni buni, ca majoritatea declaratiilor pe care trebuie sa le depui in ziua de azi, lunar. ohmy.gif ohmy.gif wacko.gif wacko.gif mad.gif mad.gif
Am depus prin posta, asa cum scria pe poarta institutiei.
imag0007cf.jpg

This post has been edited by padre: 2 Jun 2006, 17:16

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
claus
post 2 Jun 2006, 17:28
Post #9

private spice

ce sa mai zic de la cozile care au fost la portile magazinelor ce vindeau cartele cosmote...

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
octav_
post 2 Jun 2006, 18:13
Post #10

Membru autentic

De cozile infernale de la casieria RDS-ului ce sa mai zic? Pe Iuliu Maniu e dezastru la fiecare sfasit de luna, se sta la coada si cateva ore pentru plata unei facturi. Sa nu mai zic ca factura vine cu o zi inainte de ultima zi de plata, ba chiar intr-o luna a venit factura chiar in ultima zi... mad.gif

--------------------
Clio RS 197 2009
2.0 16V
+
CGB
post 2 Jun 2006, 18:28
Post #11

CGB

From: behind

cozile de la farmacii sint expresia suprema a umilirii persoanelor in varsta si a celor bolnave. si mai vrem in europa. sa fim seriosi !!!
cica s-a facut reforma in sanatate. adik au schimbat directorii "albastrii"
si au pus in loc directori "portocalii". apropo, cica l-ar fi externat pe Base. din pacate se simte bine si o sa se refaca complet dupa operatie.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Laurentziu83
post 3 Jun 2006, 16:28
Post #12

Membru autentic

Cozi...
Stai la metro cate 20-30 de minute ca sa-ti vina randul la casa sa poti sa pleci.
La Carrefour n-am avut ocazia sa intru de prea multe ori in drumurile mele la Bucuresti.
Am sunat joi dimineata la service sa-mi faca programare pentru revizia de 15 mii de km. Cel mai devreme marti, dupa 16:30. Aveam 14950 km la bord, acum am 15150 in bord, adica am cam sarit pragul. Ce sa fac, am avut nevoie sa umblu, iar cu maxi-taxi nu se putea. Time is money si justifica costul benzinei si nici nu eram obligat sa am masina de schimb.

Eram student la FEAA Iasi pana anul trecut. Trebuia sa platesc taxa de scolarizare. Banii, ca de obicei, se gaseau doar inainte de examen. program casierie: 9-12;12-13 pauza de masa;13-14 program casierie. Veneam frumos de la 7:30 ma asezam la rand, eram cam al 7-lea sau al 8-lea la coada si ma puneam pe asteptat. La 9 se deschidea casieria, la 9:30 terminam. Cand plecam urmaream coada de aproape 30 de metri ce se facea in spatele meu. Deh, 5000 de studenti la taxa.
Aveam de platit un examen, a 3-a prezentare 10 euro(daca nu-l luam o beleam de 51 de gheuroi): 1.completarea cererii de examen (rog a-mi aproba....) de acasa
2. completarea adeverintei: subsemnatul...se elibereaza spre a-i servi la casierie blink.gif (nici la primit bani nu se pricepeau). 3. asezarea la coada la secretariat ca sa-ti aprobe plata banilor, confruntand baza de date cu cererea 4.dupa o ora de asteptare (eventual si de pipaieli involuntare blush.gif )intri la secretara (bila alba, daca stiai sa vorbesti frumos cu ele mergea treaba), te verifica, semneaza pe adeverinta si apoi te trimite la decanat sa-ti dea stampila. 5. urca la etajul 2, si aseaza-te la coada, depinde ce noroc ai, daca e dupa primul examen si au platit taxa majoritatea, intr-o ora scapi. daca nu, se aplica paragraful anterior, cel cu coada de 30 de metri si revenirea in ziua urmatoare la secretariat (program doar pana la ora 13). 6.intri la casierie, obligatoriu buletinul la tine sau macar sa-ti stii cnp-ul (altfel ai stat la coada degeaba) si bineinteles, banii. 7. cu chitanta te duci frumusel inapoi la secretariat, stai inca odata la coada sau nu, de multe ori am avut noroc aici, prezinti chitanta si cererea, secretara vizeaza si GATA, ai dreptul sa participi la examen. 8.ora 13: mai am 50 de mii in buzunar, hai la cantina, ca mi-e foame. am 6 persoane cu tavile aferente in fata, sper sa nu se termine snitelele sau ciorba de burta. Mai incolo, inapoi in camera, ca avem de tocit la examen.

Din toamna m-am transferat acasa, la Galati, la particulara. Si aici, bineinteles, coada la taxa, 8-10-15 persoane MAXIM in fata mea, la ora de varf. "Vai draga ce coada mare". Eu radeam in sinea mea, unii nu stiu sa aprecieze. Dupa 20 de minute am iesit.
Ar mai fi cozile la platit curentul, cozile la platit mobilul, dar astea sunt insignifiante.

This post has been edited by Laurentziu83: 3 Jun 2006, 16:29

--------------------
. . .
+
Nicotine
post 4 Jun 2006, 21:53
Post #13

Membru autentic

De coada la ghiseul bancar am scapat folosind cardul care are atasat si un cont curent cu IBAN propriu si dupa ce se depune un specimen de semnaturi la agentia unde ai depus formularele pentru card poti folosi op-ul prin care initiezi:
- plata rate credit
- plata sume datorate card credit
- plata CATV
- plata Romtelecom
- plata Vodafone
Dar tot e necesara deplasarea fizica la banca si poti sa stai la coada dupa famiiliile capsunarilor ce primesc bani din Spania sau de pensionari ce se chinuie sa faca un depozit
Ca institutie ce o urasc este CEC-ul; e jale mare.
Decat un drum la cec am preferat sa aflu intotdeauna IBANUL si CUI-ul institutiei bugetare care incasa suma prin CEC, decat sa stau la coada.
Asa am putut plati amenzi, taxe de timbru si taxe pasaport mai simplu si fara nervi.
Si verificati daca banca care v-am emis cardul de salarii nu are si un serviciu de internet banking.

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
enageM
post 5 Jun 2006, 10:44
Post #14

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

QUOTE(octav_ @ 2 Jun 2006, 19:13)
De cozile infernale de la casieria RDS-ului ce sa mai zic? Pe Iuliu Maniu e dezastru la fiecare sfasit de luna, se sta la coada si cateva ore pentru plata unei facturi. Sa nu mai zic ca factura vine cu o zi inainte de ultima zi de plata, ba chiar intr-o luna a venit factura chiar in ultima zi...  mad.gif
*

Aici este simplu... te duci la orice ghiseu ING si platesti factura RDS in contul de pe factura la care adaugi contul tau de client! Unele cozi chiar le poti evita!

Alte cozi din pacate nu se pot evita! De ex. cozile la medicamente; aici chiar este o bataie de joc... mama mea are o pensie de 2.900.000 lei in conditiile in care doar medicamentele ei costa undeva la 1.000.000/luna necompensate! Atunci este clar ca vei sta la coada...

Si la altii sunt cozi; de exemplu, in Germania la Aldi, au avut o super oferta la un PC Desktop iar inaintea deschiderii magazinului cam aprox. 100 de persoane stateau la coada si asteptau sa se deschida.
La polonezi, cand s-a deschis Media Markt au avut o oferta la niste TV-uri Sony LCD aproape mocca... magazinul a fost practic devastat! Pozele au facut furori pe internet!

This post has been edited by enageM: 5 Jun 2006, 10:47

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
amp
post 7 Jun 2006, 01:00
Post #15

AMP

From: P I T E S T I

Si eu folosesc tot ING, pentru ca nu trebuie sa stau la coada sa-mi bag bani pe card, nici sa scot si nici sa platesc facturi... ma duc cand e liber, ori ziua, ori noaptea.

Acu' e o diferenta intre motivul coziilor pe care l-ai dat tu, si al celor de la noi. Si eu urasc cozile si totusi as sta la coada sa prind un LCD Sony aproape moca. Dar sa pui bolnavii sa stea la cozi... e prea de tot.... Nu e vina lor ca vin de la 6 dim. sa stea la coada. Daca stii ca ai nevoie de pastile, si nu gasesti decat la o farmacie, e normal sa stai acolo pana pici. Fratele meu are o forma mai usoara de diabet si cand e sa-si ia pastilele umbla de ii sar capacele ca nu-s ieftine deloc, aproape 200 lei. Ce se intampla la noi e un fel de selectie naturala, cine e puternic rezista, cine nu e, pa.... Nu e normal sa se intample asa si in 2006.

--------------------
Renault Laguna II Privilege 1.9dci - AGxxAMP 120CP Dec.2001
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 18:22
Dacia