Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

A murit Laura Stoica, Accident de masina

modulsys
post 11 Mar 2006, 08:42
Post #31

Sofer cuminte

Group: Members
From: Brasov

Din Evenimentul Zilei de astazi:

"Ionel Viorel Duia, 21 de ani, soferul Daciei-papuc care a provocat accidentul, este din comuna vranceana Slobozia Bradului. Tanarul si-a pierdut viata joi noaptea, iar tatal sau, Nicusor Duia, 43 de ani, este internat in stare grava.

Potrivit primarului localitatii Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, familia Duia se ocupa cu comertul ambulant de fier vechi, animale si legume.

"Joi seara se intorceau spre casa si aveau masina incarcata cu doua tone de baterii uzate, pe care urmau sa le vanda la fier vechi. Cu cateva minute inainte de accident, tatal si fiul au sunat acasa si au anuntat ca sunt bine si ca, in maximum doua ore, vor fi acasa. Imediat dupa ce au aflat de accident, 50 de cetateni rromi au plecat cu masinile spre Sinesti, in semn de solidaritate cu consatenii lor", a spus primarul Valerica Zamfirescu.

Familia, care mai are inca patru copii, nu-si explica cum a pierdut Viorel controlul volanului. "

Cred ca orice comentarii sunt de prisos.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fanu
post 11 Mar 2006, 08:57
Post #32

Membru

From: Bucuresti

Dumnezeu sa-i ierte.

Imi lipsesc cunostintele de fizica pentru a face un calcul al energiei cinetice pe care o avea un papuc de 3.2 tone (cu tot cu pasageri) la 80 km/h.
S-a facut o gramada de tam-tam ca "Clio facut armonica" si altele, dar au uitat de Lady Diana care a murit intr-un S-Klasse.

Pacat ca n-au avut nici macar o sansa. N-au avut nici o vina.

--------------------
Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
+
cata70
post 11 Mar 2006, 09:53
Post #33

Membru autentic

Dumnezeu sa-i ierte.
Laura Stoica a fost o valoare...Pacat ca ,uneori ,un artist adevarat este( si )mai mult apreciat...postum.

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
st0rm3ru
post 11 Mar 2006, 10:17
Post #34

god of the hell fire

From: Bucharest, .ro

dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

trebuie sa te feresti de "papugii" ca de draq! niste inconstienti marea lor majoritate...
eu daca m-as gasi fata in fata cu alta masina si as vedea ca accidentul este inevitabil mai degraba as sari in sant.

--------------------
Renault Clio Symbol - Expression 2002 1.4 8v
Trance eXcess! :)
+
EL_BGD
post 11 Mar 2006, 15:12
Post #35

Membru autentic

From: Bucharest

desi o dau un pic off-topic, drumul acolo are ~4 benzi (2 benzi normale ca latime si inca 2 mai inguste un pic) deci ori soferul papucului a facut o "tripla", ori nu stiu....
Pe de alta parte, cand esti constient ca urmeaza sa se intample ceva rau, te cam blochezi....uiti sa intri in sant. parereamea.
Revin la ce am scris mai sus: e trist ce s-a intamplat, e adevarat ca a fost o valoare, dar astfel de accidente se petrec zilnic, asta-i adevarata tragedie.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
caktuss
post 11 Mar 2006, 19:21
Post #36

Membru autentic

From: Iasi

cred ca ghinionul a fost ca s-a rasturnat clio dupa impact...

cum dracu` a bagat ala 2 tone pe o dacie papuc...

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
modulsys
post 11 Mar 2006, 21:09
Post #37

Sofer cuminte

From: Brasov

Eu din cate am inteles era curba usoara la dreapta, papucul nu a fost in depasire ci pur si simplu forta centrifuga nu i-a dat voie sa se inscrie in curba pe o traiectorie normala.

Domnilor politisti, unde sunteti? Aveti constiinta curata? Nu vorbesc doar de Laura Stoica, ci de cei peste 2000 de romani decedati anul trecut pe sosele...

Stiu ca e mult mai comod sa stati in masinile de serviciu, limuzine de import, urmarind din cand in cand, ecranul radarului. DAR NU PENTRU ASTA VA PLATIM !!!

Eu pun pariu cu orice angajat al Ministerului de Interne ca daca stau cateva ore in trafic fac incasari mai mari decat amenzile radar si cumintesc soferi mult mai periculosi decat cei care merg cu 68 kmh prin localitate: masini supraincarcate, microbuze neomologate, camioane poluante, masini cu gumele sterse si implicit fara siguranta directiei... astea le vezi din mers!!! Inca dinainte de a le trage pe dreapta !!! Dar pentru asta trebuie sa ai simtul datoriei, care se pare ca lipseste multor agenti de circulatie... mad.gif

Scuzati-ma pentru logoree, dar m-am saturat.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
ncristi
post 11 Mar 2006, 21:27
Post #38

Membru autentic

Faptul ca nu avem autostrazi duce la asemenea tragedii. Masina nu are nic o vina in toata intamplarea...nu ar fi scapat oricum indiferent de masina huh.gif

Amintiti-va accidentul de la paris al dianei...acolo impactul a avut loc undeva la 120kM/h si o sg masina era in miscare (lucru favorabil)+mai era si titamai namila de masina...120kM/h in cazul laurei stoica ar fi insemnat ca ambele masini se deplasau cu 60kM/h...

180kM/h insemana enorm....si nici un cosntructor nu garanteaza nimic indiferent de masina. La viteza asta poti muri si intr-un tanc din cauza fortei de impact uriase.

Daca imi amintesc bine in manualul de utilizare al clioiului scrie ceva de genul ca "la un impact frontal la viteza de 50kM/h un copil (..?) se transforma intr-un proiectil de 1 tona"....

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
lucyp
post 11 Mar 2006, 23:57
Post #39

Membru incepator

Un alt clio facut ****
Ce e drept papucul criminal era full cu baterii si fiare vechi (ditamai energia cinetica)

Dar oricum...

Avertisment public: Atentie la exprimare si cauta inainte de a deschide topic nou!

This post has been edited by cipman: 12 Mar 2006, 00:08

--------------------
Renault Clio 2003 1.5 DCI
+
lucyp
post 12 Mar 2006, 14:47
Post #40

Membru incepator

Salut,

Aveti ceva de comentat?
Eu da: ala care a lovit-o avea masina incarcata cu acumulatori de plumb.... insa prea s-a facut varza masinuta asta

L

--------------------
Renault Clio 2003 1.5 DCI
+
raszvan
post 12 Mar 2006, 18:06
Post #41

Membru autentic

asta-i motivul pt. care tu mergi cu tramvaviul, nu?

--------------------
ex clio symbol 1.5 dci 2005
megan dci, 2003.
+
ncristi
post 13 Mar 2006, 00:16
Post #42

Membru autentic

Eu da: ala care a lovit-o avea masina incarcata cu acumulatori de plumb.... insa prea s-a facut varza masinuta asta

Tu iti faci iluzii daca ai impresia ca scapi dintr-un accident frontal la 180kM/h...ori nu realizezi despre ce viteza este vorba ori comentezi anapoda.

Ai mers vro'data cu 180kM/h ? Daca nu incearca si imagineaza-ti ca lovesti un copac...

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
rombu
post 13 Mar 2006, 01:15
Post #43

FOR SALE

este foarte clar ca nu aveau sanse
ce nu stiu eu este daca clio are airbaguri laterale si cortina si daca acestea ar fi fost de vre-un folos..ma gandesc ca poate mai preluau din soc..
probabil ca daca dacia nu era grea cat un Tir, altul ar fi fost rezultatul accidentului....oricum , supravegherea video nu are ce sa faca in astfel de cazuri, ci numai politia care sa verifice toate aceste autoutilitare dezmembrate care umplu drumurile patriei.
in ultimul rand, eu continui sa cred ca mori cand si cum ti-e scris...in clio, in megane, cu un ghiveci in cap, cu tot cu un avion...nu conteaza

--------------------
Renault Megane 2 2004 Confort Dynamique
Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004
Bucuresti
+
Solon
post 13 Mar 2006, 11:08
Post #44

Membru autentic

Cum sa bagi doua tone de cargo in papuc?
De fapt daca faci un calcul-la care eu nu ma pricep dar banuiesc-probabil ca pe cei doi i-a lovit trenul.Asasini!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Laurentziu83
post 13 Mar 2006, 17:09
Post #45

Membru autentic

QUOTE(caktuss @ Mar 11 2006, 07:21 PM)
cum dracu` a bagat ala 2 tone pe o dacie papuc...
*

Hai sa calculam putin. O baterie de 55 Ah are cca 20 de kg, sau 24, nu mai stiu. Nu ma poate contrazice nimeni deoarece in mod curent urc o astfel de baterie 4 etaje intr-un bloc fara lift (bateria de la Lada, care m-a lasat). La 2 tone e echivalentul a 100 de baterii. O baterie are ca dimensiuni aproximativ 20x20x30cm. Deci o baterie are 1200 cm3. Inmultim cu 100 si obtinem 120000 de cm3. Cam 1.2 m3. Incap in papuc. Pe plafon nu se pot pune, oricum.

Raman la parerea ca nu se putea evita accidentul in acele circumstante, stim cu totii ca atunci cand cel de pe contrasens cand este in curba nu-l poti detecta ca greseste decat cand este prea tarziu. Pe drum drept e altceva. Iar masina nu avea ce sa protejeze la ce impact a fost, ba chiar ma mir ca de la stalpul dintre usi era relativ intreaga. Airbag-urile (masina avea si airbag pasager) s-au desfacut, dar inutil. N-am ce sa comentez impotriva masinii, pur si simplu a fost impactul prea mare.

--------------------
. . .
+
laur_dci
post 17 Mar 2006, 00:19
Post #46

Membru

la doua tone incarcatura un papuc sta cu botul ridicat

adaugati viteza si acceleratia acestei mase si fiti siguri ca s-a "urcat" pe clio, in pozele de pe net se vede clio turtit; pasagerii sunt striviti

--------------------
Clio Bicorp 1.5dci 80cp extreme 2005
clio symbol fidji 2006 1.5dci 65cp
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 14:30
Dacia