Polish sau ceara?, Ce recomandati pentru luciu?
![]() ![]() ![]() |
Polish sau ceara?, Ce recomandati pentru luciu?
Valix |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 5 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Skoda Octavia 2
1.6 MPI 102 CP Elegance, full options Neagra, interior bej |
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La polish te prostesti frecand la ea,dar straluceste macar.
Ceara pasta de care zici tu cred ca e mai mult pentru protectie decat pentru luciu. Deci sunt cam doua chestii diferite! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
cel mai bine este sa dai un polish de luciu (asta este f putin abraziv, o sa scoata si zgarieturile fine, de genul celor facute de perii), urmat de ceara.
polish-ul da-l cu masina la vreo spalatorie mai buna, si ceara poti sa dai pe urma si singur. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Intrucat masina ta nu are decat 6 luni, iti recomand sa-i dai doar o ceara de preferinta solida.Luciul il vei avea garantat pe langa faptul ca masina iti va fi si protejata.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Salut!
Chiar daca masina ta are numai 6 luni iti recomand si un polish cu grad mic de abrazivitate (gradul 5 parca este cel mai putin abraziv!) pentru inlaturarea tuturor depunerilor din atmosfera dupa vopseaua masinii tale(urme de la gainatz, bitum, smoala etc) dar si eliminarea micilor zgarieturi si a urmelor circulare dupa vopsea care se pot vedea in soare! Eu folosesc ce se vede in poza de aproape 2 ani de zile cu rezultate excelente! important este sa-ti placa tie. ![]() ![]() Succes! Attached thumbnail(s) ELF_Formula1.JPG ( Size: 50.39k ) Number of downloads: 11207 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
service-uri / spalatorii care fac si polish/ceruit de calitate ... ?
|
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
Valix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 5 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Ceara din aia am si eu
![]() |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Din carfuriii spate in spate cu uleiurile de motor gasesti diverse pentru interior/exterior marca elf.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa scoata zgarieturi trebuie sa fie abraziv, automat apare si o matuire a lacului. cel mai bine este sa faci cu masina si cineva care stie sa o foloseasca.
This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 13:18 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
FlorinZ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 26 November 04 From: Piatra Neamt ![]() |
Oameni buni si forumisti. Eu am ajuns la o concluzie. Ceara asta ptr masini si samponul tot ptr masini sint un mare fis. Am incercat si eu sa dau maisna cu ceara si dupa capota de la motor si portbagaj m-am lasat bagubas. Parca eram in Karate Kid cind vopseaa pustiul gardul. Daca nu ai un "agregat" cu puf sau cu pisla maole iti cade mina de nu te vezi si iese si cu foarte multe brazde. Si m-am enervat si am spalat ceara si a dat-o (masina) cu..............Pronto spray. Se intinde mult mai usor decit ceara de masina si va asigur ca tine si protejeaza la fel de bine ca cea auto. Am zis ca data viitoare am sa o dau cu Pronto ...si nu mai stiu cum (este bidonasul acela mic care are in el un o substata laptopasa). Eu situ pe cineva care spala masina cu Pur si arata f bine si nici nu s-a stricat la ea nimic.Si va zic eu ca tipul e maniac in privinta masinii. Asa ca ma dezic de o parte de produsele asa zise speciale ptr masina ca nu au nimic in plus.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2004 MEGANE II 1.5 dCi 100 CP
Confort Privilege - Vert Cuivre - Clima - Oglinzi rabatabile electric |
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Samsarii folosesc cu suces o carpa cu calti si ziare imbibata in motorina,
Ala da luciu. |
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu masinii mele i-as da o luciu nicoleta, stiu eu unde si cum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iertati-ma pentru off-topic, dar chiar nu m-am putut abtine. later edit: si ca sa nu fiu 100% off-topic, ma intereseaza si pe mine sa-i dau un luciu, mai ales ca are portiuni unde nu mai arata asa bine cum as vrea eu. stie cineva un loc unde sa se faca polish cu masina de polishat si sa nu fie 100 euro? si ma intereseaza daca stie cineva si ce "creion" de vopsea de care se gaseste in Carrefour s-ar potrivi la bleu roy de megane. Codul creionului, adica, am vazut ca sunt 010, 020, etc... |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
FlorinZ spunei prietenului tau ca PUR(este un degresant,nu?) topeste lacul in timp si vopseaua nu va mai avea protectie,am patit-o eu pe pielea mea si dupa 3-4 ani au aparut primele pete de rugina apoi poti sai sufli......
Eu folosesc ceara lichida cu teflon de la Turtle Wax si rezultatul este=arata ca noua. |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Sorin, cum aplici ceara asta lichida? Procedeul este asemanator cu polishul, adica freci pana nu mai poti?
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Eu breakul meu il termin in 45 de minute,il iau pe bucati,intind bine maglavaisul intr-un strat subtire si apoi ma apuc in alta parte pana se usuca ,dupa 5 minute devine alb ca o faina care la frecare se ia foarte usor,se freaca usor si finut.
De 3 ori pe an eu zic ca ajunge. |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
galileo |
![]()
|
tot TurtleWax ca sorin folosesc si eu; cea lichida cu teflon se aplica foarte usor. eu dau 1 data pe an si cu ceara pasta tot de la TurtleWax, dar te cam muncesti vreo 4 ore la toata masina.
sunt foarte buna carpele de microfibra pentru procesul de ceruire. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Ceara lichida, data bine, apoi cu o bormasina cu mot d-ala de carpa... in 20 de min nu ai ce face
![]() Totusi, pentru rezultate pro, incercati niste baieti profesionisti. Ce sunt 2-4 milioane la 1 an? |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
DE UNDE LUATI "TURTLE WAX"???? CA EU NU AM GASIT ACEASTA MARCA SI DUPA NET NU IMI TRIMIT DE AFARA! ......si pretul m-ar interesa eventual niste poze.....! Multumesc!
Foloseste cineva dupa acest forum una din masinile de polishat .... http://www.comenzi.ro/default.php?cPath=78...b136ba3856681cc ? sau orice alt tip de masina si de unde a cumpar produsul!??? This post has been edited by darem: 7 Mar 2006, 19:38 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am vazut turtle wax in CORA Pantelimon vineri..aveau un stand intreg
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Valix |
![]()
|
Unde gasesc si eu carpe cu microfibre?
|
|
galileo |
![]()
|
eu cumpar din omv, sunt niste cutii patrate din carton, si se vede culoarea carpei printr-o bulina decupata. e vreo 7RON bucata.
inainte de folosire, o clatesti in apa calduta, o storci bine si o lasi sa se usuce pana a doua zi. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Valix |
![]()
|
Si ce face carpa asta in plus fata de o carpa din bumbac obisnuita?
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu lasa scame cum face cea din bumbac!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
galileo |
![]()
|
si e mai moale decat cea de bumbac, absoarbe mai multa apa, se usuca foarte repede
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca am de exemplu o masina cu o vopsea foarte mata (vopsea veche de 25 de ani, dar la care nu se merita vopsire) ma ajuta polish-ul sa o fac sa luceasca?
|
--------------------
.
.
.
|
|
Solon |
![]()
|
Daca vopseaua e poroasa,poti sa-ti iei la revedere de la stralucire.
Oricum poti sa incerci dar rezultatul nu va fi spectaculos. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
Ma tenteaza sa-mi cumpar o masina de gaurit cu acumulator - pentru diferite utilizari: gaurit, insurubat, etc. dar pe care sa o folosesc si ca masina de polish, cum zicea morph mai sus. Intrebarea este de unde se pot cumpara discuri pentru polish - din lana, bumbac, etc. Si se pot adapta fara probleme unei masini de gaurit? Adica dispozitivul de prindere trebuie sa intre in mandrina, nu?
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
galileo |
![]()
|
au la bricostore, se potrivesc direct pe masina de gaurit
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
darem |
![]()
|
Salutare!
Are cineva cunostinte despre acele Kituri care se gasesc pe net..in special pe site-urile americane...pentru detailing auto ..masini de polishat si perii/discuri din blanite sau bureti? M-ar interesa cat sunt de fiabile masinile, cat te pot tine discurile..la cate masini ma refer, si daca ar merita sa achizitionez asa ceva pentru uzul personal! Daca aveti cunostinte despre un anumit tip de unealta de acest tip nu va sfiiti sa dati cu parerea! Ura si numai bine! |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
padre |
![]()
|
Am fost in weekend in Bricostore Orhideea si am vazut la oferta o masina special pentru polishat, marca Einhell, cu 87 RON. Singurul dezavantaj este ca nu poti folosi masina decat pentru polish - e de forma cilindrica si are 2 manere in partea opusa discului de burete si un buton on/off. Putere maxima 500W.
Am vazut si discuri de polishat care sa se adapteze la o masina de gaurit - costa intre 25 si 40 RON, in functie de dimensiuni. Cam scumpe astea, ce sa zic... Tot nu m-am prins cum se adapteaza la masina de gaurit, poate ne da cineva mai multe detalii - discurile respective nu au nici un dispozitiv care sa intre in mandrina - oare e un alt disc adaptor si asta de polish se pune pe adaptor? Lamuriri, va rog. Masini de gaurit cu acumulator se gasesc de pe la 85 RON pana la 500 RON, in functie de marca si model. Cred ca se poate achizitiona una suficient de buna cu 200-250 RON (Bosch sau Black&Decker, nu glume). |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 17:32 |