Megane 2- culoare bord schimbata, pareri, sugestii
![]() ![]() ![]() |
Megane 2- culoare bord schimbata, pareri, sugestii
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Da, am cumpărat LED-uri SMD PLCC 3528, am măsurat și tensiunea în circuit (3V) și, repet, rezistențele (180 ohm). Găsisem inițial LED-uri pe un alb cald (2300 mcd), dar se vedea galben și am renunțat la a le folosi - am mers pe ce am găsit în "târg" :-) și am fost norocos.
Placa.jpg ( Size: 64.6k ) Number of downloads: 1845 This post has been edited by cip2k7: 15 Feb 2010, 21:01 |
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
cip cum naiba scoti consola aia de la rcd? am tras din fata si a iesit din cleme si in spate am vazut ca intra tot pe niste cleme insa are si niste suruburi torx de desfacut? cum procedezi? nu am mers mai departe ca mi-era sa nu sparg ceva pe acolo. un sfat te rog
![]() |
--------------------
Renault
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Aveti aici un filmulet cum se desface cam toata partea superioara a bordului, merita sa il downloadati si sa il aveti in calc.(64MB)
http://netload.in/datei3T71vnnwoc/video.flv.htm |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
Daca nu mi-ar aparea tot felu de site-uri cand incerc sa il down ar fi ok..
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
- B-91-DHR
2007
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Merge video-ul, l-am dat eu jos. Skorpio_bg, am văzut că ai primit deja răspuns pe un alt topic, dacă ai nevoie de ajutor sunt aici.
|
--------------------
Renault
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
rog daca se poate sa il puna cineva pe transfer.ro ori sa mi-l trimita pe mail intrucat nu reusesc sub nici o forma sa il descarc
![]() LE: Multumesc..foarte util filmuletul ar merge postat la tutoriale pe la topicul cu greieri.. ![]() This post has been edited by Dhragosh: 17 Feb 2010, 19:49 |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
- B-91-DHR
2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
da cip mersi, am vazut acum cum se desface. smecheria era ca se desface cu tot cu partea din fata cu aeratoare. eu credeam ca iese doar capacul cu display si bine am facut ca am intrebat si nu am tras asa de el ca il rupeam
![]() @Dhragosh: vezi clipul asta, e de pe forumul francez pt megane 2. arata acolo la un moment dat cum se desface capacul de la consola cu display, RCD-ul si multe altele. Vezi la minutul: 00:30 ca de acolo incepe tipul sa desfaca consola de la RCD. LE: acum am dat jos ai am vazut si filmul lui DRD. e acelasi ca cel de pe youtube pe care l-am postat mai sus eu. Spor This post has been edited by skorpio_bog: 16 Feb 2010, 23:19 |
--------------------
Renault
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
QUOTE(hamzteru @ 18 Jan 2010, 21:44) Chiar nu stiu. Sincer as vrea sa ii iau miorlaitu' daca se poate pentru centura. Daca sunt mai multe legate la acelasi "difuzor" trebuie de scos legatura cu centurile. Pt treaba asta, desfa chestia (imi scapa cum se numeste) in care bagi centura, si dai de o mufa, o scoti si gata, nu mai ai sunet. Mufa nu cred ca e legata la airbag ci doar la sunet, altfel aparea ceva in bord ca nu mai ai airbaguri, si la cat m-am uitat sa inteleg cum functioneaza am tras concluzia ca n-are treaba cu airbagurile. - un led pt dezaburire trebuie saschimb si eu.. cand sta normal butonu nu se vede, cand il apas se aprinde, dar nu-l schimb ca e mult de munca ![]() This post has been edited by eugenTL: 17 Feb 2010, 20:31 |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Știe cineva cum se dă jos complet masca cu LCD-ul de la climă și toate cele aferente? Am văzut că trebuie dat jos LCD-ul de la radio pentru început, și deșurubate cele două șuruburi din capătul superior al măștii. În continuare se declipsează, dar aproape de radio-CD sunt 2 șuruburi care par a fi problematice... un tutorial, o idee, un sfat?
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
se da foarte usor. n-are nici o legatura cu lcd-ul de la radio.
desfaci capacul de la mufa pentru calculator, acolo ai doua suruburi torx (nu mai stiu dimensiunea, insa e la fel ca cele de la torpedou). scoti cutia de sub mp3 si RCD-ul (ai tutorial cum se scoate, bagi o surubelnita subtire pe cele 4 gauri ale playerului si o mana prin gaura unde a fost cutia si tragi de el afara ca iese. scoti mufele lui 3 la numar, apoi acolo ai inca 2 suruburi torx pe care le desfaci si apoi mai sus panoul de la clima e prins in 2 suruburi tot acelasi torx (deci in total trebuie sa desfaci 6 suruburi. dupa ce desfaci suruburile, vezi ca panoul de la clima e prins in 2 cleme de panoul frontal al bordului si alea se scot cam greu si cu grija. trebuie impins de panoul de clima in sus si in acelasi timp tras de panoul frontal al bordului pana ies cei 2 colti ai clemelor de pe panou. apoi tragi de panou si il desfaci si din partea de sus, are si acolo 2 cleme unde se imbina cu partea cu aeratoarele si ridici putin de el ca sa iasa si din partea de jos unde e mufa de la calculator. apoi il poti roti putin si scoti panoul de la clima, este o singura piesa neagra de plastic cu butoanele de clima, display si dezaburire, ventilator etc. in spate are 2 mufe pe care le scoti (una alba si una albastra) si cam asta e tot. la remontare le iei in ordine inversa, insa strangand suruburile cu simt ca se infileteaza in plastic. Panoul de clima se desface apoi relativ usor, capacul din spate e prins in niste cleme pe capacul frontal al climei, apoi dedesubt e placa cu circuite, dispay si leduri care e fixata tot prin cleme de capacul frontal. Daca ai nevoie de indrumari, te ajut cu placere. PS: Mare atentie la cele 6 suruburi torx, in special la cele 2 care fixeaza panoul climei in bord si urmatoarele 2 din dreptul playerului cand le strangi sau le desfaci, sa tii cu o mana de ele sa nu patesti ca mine sa iti scape prin bord. M-am chinuit 40 de minute sa il gasesc si sa il scot de acolo (avand in vedere ca bordul ti-l demontez si montez in 10 minute cu tot ce are pe el). Deci grija mare daca nu vrei sa iti belesti mainile prin bord ca mine cu lanterne, tot felul de pozitii acrobatice ca sa ai acces si cele mai variate injuraturi posibile de care nici eu nu stiam ca exista ![]() Succes! This post has been edited by skorpio_bog: 17 Feb 2010, 21:19 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Mulțumesc Skorpio_bog! Am încercat astăzi să dau jos cele două șuruburi care fixează panoul climei în bord, nu am reușit încă și se făcuse seară... mâine o iau de la capăt. Am văzut ca pentru șuruburile cu pricina e nevoie de un torx în formă de L, pentru că sunt prinse chiar sub mască. Este vreo metodă de a le deșuruba altfel?
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
pai se desfac dupa ce declipsezi panoul frontal al bordului sau masca cum ii zici tu. desfaci primele 4 suruburi de jos in sus si declipsezi masca, apoi si pe cele 2 de la clima.
This post has been edited by skorpio_bog: 17 Feb 2010, 22:52 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Mulțumesc, mâine încerc din nou!
![]() |
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
cu placere. succes
![]() This post has been edited by skorpio_bog: 17 Feb 2010, 23:30 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Mulțumesc pentru sfaturi, au fost de folos! Am reușit astăzi să desfac consola centrală împreună cu LCD-ul de la climă, dar din păcate sunt alt tip de LED-uri acolo decât cele de la LCD-ul central al radio-ului, și am renunțat la a le mai schimba temporar.
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
stai linistit, se schimba si alea
![]() ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 18 Feb 2010, 13:45 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Oare ceasurile din bord au tot LED-uri de tip SMD PLCC? Ce intensitate luminoasă aveau LED-urile pe care le-ai pus la climă?
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
la ceasurile din bord nu am umblat sa schimb ledurile si nici nu voi umbla pt ca imi lumineaza destul de bine. Din ce am vazut la altii care si le-au schimbat, tot PLCC sunt si in bord. la clima am pus leduri PLCC albe, nu mai stiu exact intensitatea luminoasa. le-am luat de la syscom.
|
--------------------
Renault
|
skorpio_bog |
![]()
|
cip, poti pune cateva poze cu displayul de la rcd cum lumineaza cu noile leduri?
Mersi. |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Sigur, pun mâine seară, ca să se vadă mai bine. Rog și eu niște poze cu LED-urile de la climă! :-)
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
ok. mersi. Cu ledurile nu am cum, ca nu mai desfac prea curand bordul, pot sa iti fac poza cum lumineaza montate pe masina.
o intrebare legat de ce ai zis mai sus. Cum ai masurat tensiunea aia? 3 V intra in placa, sau 3V intra in led (adica trecut prin rezistenta de 180). Din cate am vazut cand am desfacut si eu consola aia la RCD, ledurile alea sunt exact ca cele pe care le-am pus eu la clima, butoanele de la cd player si butoanele de geamuri din usi. Insa nu inteleg de ce lumineaza vizibil mai incet decat cele pe care le-am pus la butoane. La alea stiu ca intra 12V. Ar fi interesant de stiut cati V intra in placa cu leduri de la displayul de la RCD pt ca sigur nu intra 12V This post has been edited by skorpio_bog: 25 Feb 2010, 00:55 |
--------------------
Renault
|
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Merci mult! Zilele astea imi bag nasu sa scot mufa de la centura. Sa vad ce iese. Desi la cat de usor se dau jos ceasurile, parca m-ar tenta sa le dau jos si sa ma uit pe dedesubt.
somn usor This post has been edited by hamzteru: 25 Feb 2010, 00:51 |
--------------------
renault
clio symbol / megane estate
---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
uite o poza cu displayul de la clima (sorry de calitate dar e facuta cu telefonul).
N70IMG960.jpg ( Size: 394.74k ) Number of downloads: 2024 Oricum urmeaza sa ii schimb culoarea in bleu. LE: Gata am schimbat si aia. asa arata acum N70IMG968.jpg ( Size: 279.87k ) Number of downloads: 1843 acum lucrez si la displayul de la ceasurile de bord si revin cu poze cand e gata. Apoi mai ramane problema iluminatului consolei de la RCD, ca se vede prea intunecat. Cip sa pui si tu poze cand ai timp. 25 Feb 2010, 23:44: Gata am terminat lucrarea pe ziua de azi. poze atasate cu ce a iesit. M-am apropiat cat am putut de nuanta de bleu de la luxury. Mai ramane sa rezolv cu luminozitatea displayului de la RCD. Pt asta astept niste poze de la cip ca sa vad daca trebuie sa schimb ledurile actuale sau doar rezistentele alea 3 de 180 ohmi. This post has been edited by skorpio_bog: 25 Feb 2010, 22:44 Attached thumbnail(s) N70IMG970.jpg ( Size: 306.88k ) Number of downloads: 1794 N70IMG971.jpg ( Size: 368.87k ) Number of downloads: 1609 N70IMG972.jpg ( Size: 324.27k ) Number of downloads: 519 N70IMG973.jpg ( Size: 355.32k ) Number of downloads: 458 N70IMG974.jpg ( Size: 290.5k ) Number of downloads: 470 N70IMG975.jpg ( Size: 276.24k ) Number of downloads: 471 N70IMG976.jpg ( Size: 282.53k ) Number of downloads: 488 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
Nu mi-au prea ieșit pozele în seara asta... am încercat să nu folosesc flash-ul și totuși nu au ieșit chiar așa cum mi-aș fi dorit. Totuși, cred că se vede intensitatea luminoasă a LCD-ului din consola centrală.
p1.jpg ( Size: 92.27k ) Number of downloads: 702 p2.jpg ( Size: 81.82k ) Number of downloads: 706 p3.jpg ( Size: 90.06k ) Number of downloads: 658 p4.jpg ( Size: 75.56k ) Number of downloads: 629 This post has been edited by cip2k7: 26 Feb 2010, 00:04 |
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
deci ai folosit leduri PLCC albe? cum erau la format? la fel ca cele originale de pe placuta? ca vreau neaparat sa le schimb si eu cu unele mai luminoase ca ma streseaza rau astea.
La tabloul de bord ai umblat? cel cu ceasurile de turometru si vitezometru? This post has been edited by skorpio_bog: 26 Feb 2010, 00:06 |
--------------------
Renault
|
cip2k7 |
![]()
|
LED-uri albe PLCC, la fel ca cele de pe plăcuță (dar mai luminoase) - pentru consola centrală sunt necesare 6 bucăți. Deocamdată nu am schimbat LED-urile de la climă și nici cele din bord, pentru că nu am căutat încă modelul acela de LED-uri, dar intenționez să o fac și pe asta, poate săptămâna viitoare. Momentan, lumina din tabloul de bord și de la climă e mai slabă cu o idee decât cea de la DVD player și de la consola centrală.
This post has been edited by cip2k7: 26 Feb 2010, 00:10 |
--------------------
Renault
|
|
criv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.049 Joined: 13 December 08 From: Drobeta Turnu Severin ![]() |
Postez si eu aici in speranta ca ma puteti ajuta.
Am urmarit topicul si mi-am facut si eu modificarea de culoarea luminilor de interior (doar partial ,din lipsa de timp) din portocaliu in alb +albastru (doar afisajele) Problema cu care ma confrunt (si pe care, probabil deja ati intalnit-o cei cu mai multa experienta mai mare de aici) este ca, la dispayul digital de la computerul de bord nu reusesc sa ajung deloc la culoarea albastra, placuta. Ptr celelalte displaye, (clima si radio) avand in vedere ca ele sunt albastre nativ problema a fost chiar simpla, si s-a rezolvat cu leduri albe. Displayul de la BC. este insa cenusiu verzui albastrui, si nu reusesc sa-l fac un albastru apropiat de cel de la displayul de la clima si radio. La diplayul BC am incercat cu leduri albastre de 800mcd si a devenit un albastru foarte puternic (chiar tiganesc, dupa parerea mea), si, cel mai deranjant a pierdut din contrast. Apoi am schimbat cu leduri albe si s-a pierdut culoarea albastra, devenind cenusiu verzui, contrastul fiind destul de bun.. Am incercat si cu folie albastra (improvizatie dintr-o coperta) dar se pierde din contrast. Stie careva vreo solutie , vreun tip de led cu care se poate obtine la BC nuanta apropiata fata de cele de la clima ? This post has been edited by criv: 26 Feb 2010, 09:20 |
--------------------
RENAULT
MEGANE IV 1,6 dci 130CP Intens
2016, Intens, full options Renault Megane IV 1,6 dci 130cp
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
criv vezi pe la inceputul topicului, paginile 1 si 2 parca, la userul Liviu ca a avut aceeasi problema cu displayul respectiv si i-a dat de cap pana la urma.
cip mersi, asta era ceea ce doream sa aud, ca ledurile sunt la fel, o sa le schimb cand mai am drum pe maica domnului, ca momentan nu mi-au mau ramas decat 4 leduri din alea. pai din ce am vazut in poza, bordul tau e destul de luminat. adica nu se observa diferenta intre cele 3 displayuri. Si oricum nici foarte luminos nu e ok pt ca te oboseste la volan la un drum lung noaptea. eu sunt multumit de intensitatea pe care o am acum la displayuri dupa ce le-am pus folia aia bleu. e foarte odihnitoare si da alt aspect bordului noaptea. |
--------------------
Renault
|
skorpio_bog |
![]()
|
in sfarsit am terminat. am rezolvat si cu intensitatea iluminarii displayului de la RCD. Am schimbat si ledul alb de la butonul de eject al playerului (aveam doar 5 leduri SMD albe pt display si nu aveam de unde lua pe al 6-lea asa ca l-am luat de la butonul de eject al playerului si am pus altu albastru acolo ca de mult vroiam asta
![]() Rezultatul in poze: Attached thumbnail(s) Photo0035.jpg ( Size: 281.64k ) Number of downloads: 685 Photo0037.jpg ( Size: 276.74k ) Number of downloads: 670 |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 07:37 |