Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cum opresc airbag-ul pasager la Clio Symbol, dezactivare airbag pasager clio symbol

b28rdw
post 4 Dec 2005, 16:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

in manual nu spune. buton pe laterala bordului in dreapta nu are, decat abtipild-ul pe care iti arata ca este interzis ca pui cos de copil mic pe scaunul din fata. am o colega ce isi pune cosul cu copil mic pe scaunul din fata dar nu are airbagul dezactivat la clio symbol. ce ide la ipso au spus sa vina cu masina in service, dar daca e doar de vreun buton ascuns sau vreo siguranta ce trebuie scoasa nu se merita sa merg la service pentru atata lucru. in bord, are martorul ce arata airbag pasager off. dar e oprit... ma gandeam sa se dezactiveaza singur daca pun in centura de siguranta vreun dispozitiv isofix special. e doar o presupunere.

daca aveti vreo idee..

multumesc mult

--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dya
post 4 Dec 2005, 16:41
Post #2

Membru fost gras

ca o regula generala ce o stiam la reno, daca nu pui centura de siguranta, in caz de impact airbag-urile nu se deschid.
tu prinzi scaunul copilului cu centura de siguranta?
Intreb pentru ca eu habar nu am, inca nu am asa ceva biggrin.gif

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
k0b3
post 4 Dec 2005, 16:46
Post #3

Membru autentic

From: Iași

Nu se dezactiveaza. Pune copilul in spate...

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
itharangus
post 15 Dec 2005, 21:27
Post #4

Membru

From: tm

@b28rdw
Nu se dezactiveaza airbagul pasager la clio symbol; e preferabil sa pui scaunul de bebe in spate, ca sa nu ai surprize urate...

This post has been edited by cmandrei: 21 Feb 2006, 18:30

--------------------
CLIO SYMBOL dCI 65CP 45kkm VERDE 2003
+
Flamingo
post 21 Feb 2006, 18:04
Post #5

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

@dya
Vorbesti serios ? blink.gif
Deci la drum lung e musai sa-mi pun centura ? Hmmm... dry.gif
Asta nu e bine... Atunci de ce mama lu' Frankfurt costa mai mult ? Doar ca au montat airbaguri ? Si daca un nemernic de camion sau mai stiu eu ce monstruozitate intra in mine eu ruland cu viteza fff mica prin oras ? Mor ? Sau raman paralizat pe viata (in cel mai fericit caz) ? Sau daca sunt in parcare, etc, etc, etc ??? Repet... vorbesti serios ? Eu in cartile alea de Reanult nu am gasit nik legat de asta... Cel putin la prima vedere... Hmmm... mad.gif

This post has been edited by cmandrei: 21 Feb 2006, 18:30

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
google
post 21 Feb 2006, 18:20
Post #6

*** Big Daddy ***

From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot...

Nu se declanseaza deoarece, fara centura de siguranta, nu te retine nimic lipit de spatarul scaunului si airbag-ul ti-ar "exploda" in fata, efectul fiind destul de devastator (te poate mutila fara probleme). Daca nu ma insel chiar scrie in manual ca in momentul in care iti reglezi pozitia la volan sa ai fata de acesta un minim de 25 cm ca airbag-ul sa nu-ti provoace leziuni.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005-dCi/80cp
Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05)
+
cipman
post 21 Feb 2006, 20:30
Post #7

Membru autentic

Group: Moderatori

Oi, oi, oi. Am vazut scrisa chestia asta in mai multe locuri pe forum si nu-i asa.

Airbag-urile sar (se umfla) indiferent daca centurile sunt cuplate sau nu!!!

- orice anomalie, disfunctionalitate, inhibare voita/nevoita a airbagului trebuie sa fie anuntata pe bord (vedeti voi ca se aprinde becul "airbag off" cand nu purtati centura?)
- singurul senzor al purtarii centurii e la cupla centurii soferului (de unde vreti sa stie calculatorul de airbag daca pasagerul poarta centura sau nu?)
- legat de punctul anterior, amaratul ala de intrerupator de la centura soferului e cat se poate de simplu, are doar doua fire si functioneaza pe baza de contact inchis/deschis (n-are nimic in el cu functie de backup sau de continuitate a circuitului care sa-i spuna calculatorului ca e ceva defect; in plus, e o piesa frecata, ipotetic, de multe ori pe zi)
- airbag-ul se umfla mult mai repede (3-4 ms) decat iti ia sa intri cu fata in zona lui de umflare, cu sau fara centura (nicidecum nu-ti pocneste in fata)
- e adevarat ca poti sa-ti rupi gatul daca nu porti centura
- tot daca nu porti centura apare fenomenul de submarin (te scufunzi pe sub airbag)

Era un pdf la renault (acum nu mai este) in care se gasea urmatoarea fraza: "If the seatbelt is not worn, the effectiveness of the airbag is reduced". O mai gasiti intr-un cache AICI. la pag. 5. Precizarea e indirecta dar tot aia zice.

Mai aruncati un ochi la SIMULAREA UNUI IMPACT si unul la TESTUL REAL NCAP (pt. megane 2, gasiti-l voi si pe ala de clio) si analizati frame cu frame fazele. Se vede ca n-are cum sa-ti sara in fata airbag-ul si chiar daca-ti sare nu-i asa o nenorocire, nu mori. Bine, poate sa-ti sara in fata daca tocmai te-ai aplecat sa-ti potrivesti sosetele sau sa culegi ceva de pe jos.

Eu, unul, consider ca e mai sigur sa pun copilul pe bancheta din spate cu conditia unui scaun bun si a unei prinderi bune, fara de care nu l-as pune deloc. De ce sa-l pun in fata, ca nu fuge? Cel mult se pune o oglinda suplimentara. Ma rog, eu am depasit faza, nu ma mai afecteaza subiectul.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
3xtreme
post 21 Feb 2006, 21:35
Post #8

Fraier incepator

Baga mana sub scaun si vezi ca o sa gasesti niste fire acolo. Trage-le pana le rupi si o sa ti se aprinda becul cu probleme la airbage.
Pentru ca ala e un mic senzor de presiune care comunica calculatorului ca e cineva pe scaun. E una dintre problemele pentru care se fac reclamatii referitoare la martorul de airbag la Clio.

--------------------
Renault Clio Extreme dCi 65 CP/Scenic II 1.5 dCi 85 CP 2004 / 2007
Clio II bicorp Extreme 2004, 1.5 dci 65 cp
+
hellcat
post 21 Feb 2006, 21:50
Post #9

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

3xtreme, da ce sfaturi utile poti sa ne furnizezi...multumim blink.gif
Ala micu, de respira greu, senzoru, cred ca trebuie sa-l cautam pe la alte masini, nu pe la symbol

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
cipman
post 21 Feb 2006, 23:39
Post #10

Membru autentic

Bag seama ca nu vrea sa-si dezminta nickname-ul.
3xtreme, vezi ca avem deja o oaie neagra printre membri, postul e ocupat tongue.gif

N-avem nici un senzor de presiune la nici un scaun. Nici la Clio si nici la Megane. Motivul erorii este intr-adevar de la mufa sau firele de sub scaun. Dar respectivele fire duc la mecanismul de pretensionare care e verificat si comandat de calculatorul de airbag.
Singurul senzor care vede ceva este cel al pozitiei scaunului de la Megane (si de la altele), dispus la una dintre sinele de culisare, senzor pe care il poti vedea in poza de mai jos si care spune comp. de airbag cat de aproape sau de departe stai de volan (in doua trepte).

Attached thumbnail(s)
ss.JPG ( Size: 38.46k ) Number of downloads: 619

--------------------
+
michirec
post 27 Feb 2006, 12:33
Post #11

Membru autentic

Si la mine, clio bicorp 1,9 dti, cand se aseaza cineva pe scaunul din dreapta,se aprinde martorul la air bag; daca sgaltai firele de sub scaun, se stinge....deci nu mai bag in seama toate legaturile imperfecte de mult timp.

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
crn
post 1 Mar 2006, 14:52
Post #12

Membru

Eu am o intrebare oarecum offtopic.

Ce se intimpla (in cazul deschiderii airbaguri-lor) persoanelor care poarta ochelari? Eu n-am vazut crash teste cu manechine cu ochelari sad.gif . Producatorii oare nu au luat in calcul si aceasta posibilitate? E grav!

Eu unul ma gindesc ca poate fi destul de nasol daca se sparg lentilele. Persoana respectiva poate avea rani destul de nasoale pe fata si la ochi, fapt care poate nu s-ar fi intimplat altfel.

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
+
CGB
post 1 Mar 2006, 14:55
Post #13

CGB

From: behind

smile.gif smile.gif tare intrebarea. m-a pufnit rasu cand am citit. si eu port ochelari, dar nu mi-am pus intrebarea asta. banuiesc ca se sparge lentila si-ti intra in ochi biggrin.gif

This post has been edited by cmandrei: 1 Mar 2006, 14:57

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Flamingo
post 1 Mar 2006, 14:57
Post #14

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Simplu !

In timpul sofatului folositi alt tip de ochelari.

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
richie
post 1 Mar 2006, 15:25
Post #15

The Right Member

Sau lentile de contact....

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
cipman
post 1 Mar 2006, 15:32
Post #16

Membru autentic

O solutie ar fi lentilele de plastic. Nu stiu insa daca-s disponibile pentru toate felurile de dioptrii.
Tipul din filmul de mai jos avea ochelari de soare, probabil cu lentila de plastic. E drept ca ala n-a fost impact dar e singurul filmulet pe care-l stiu pe tema asta.
Granny Airbag.

--------------------
+
Laurentziu83
post 1 Mar 2006, 19:05
Post #17

Membru autentic

Eu zic sa nu va faceti probleme. Lentilele ajung sa se farame in bucati doar lovite de un corp contondent. Eu am scapat de cateva ori ochelarii pe jos si singurele urmari au fost ca mi-a sarit odata o lentila. Din fericire am acasa set de surubelnite mici cu care am rezolvat problema
Inclin sa cred ca la fel se va intampla cand va bufni airbag-ul, adica imi vor sari lentilele din rame,eventual cateva zgarieturi pe fata de la rame si gata.

--------------------
. . .
+
cmandrei
post 2 Mar 2006, 10:41
Post #18

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Stiu pe cineva care poata ochelari si a avut un accident, la care s-au deschis airbag-urile ... (el a fost de vina dar asta nu conteaza acum) ... coloana in afara orasului (viteza 50-60), cauta ceva in torpedou, cand ridica ochii vede ca masina din fata s-a oprit, calca frana dar degeaba => impact ... airbag deschis, ochelari rupti, (din aceia mari asa de bunica), lentile intacte, ceva zgarietura/lovitura colt ochi stang de la rama ochelarilor si crede el ca si din cauza faptului ca in momentul "impactului" cu airbag-ul nu era inca in pozitia "normala" de condus ... airbag-ul l-a luat oarecum dintr-o parte asa ... (lateral stanga) ... bafta la toti (fara airbag-uri)

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 06:26
Dacia