Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 7 8 9 10 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?

cristirenault
post 28 Aug 2006, 08:18
Post #241

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

QUOTE(Bliss @ 27 Aug 2006, 21:40)
Ai reusit sa contrazici propria perla de 3 mesaje mai sus.
*

?!?........ nu inteleg ce vrei sa spui , esti prea explicit si m-ai incurcat , ia zi-mi tu care e perla aia mare asa... daca tu nu intelegi la ce se raporteaza omul cand zice ceva e problema ta , este o realitate ca Dacia veche este o masina naspa rau de tot la care am facut absolut orice ca reparatie, chestia e ca eram obligati sa avem masina asta , nici macar Lada sau Skoda nu mai aveam voie sa ne cumparam, intr-un fel istoria este cea care ne-a obligat sa respectam vechea Dacie si sa devina o batrana doamna sau o fata batrana ca nu stiu cum sa-i spun... vezi poate ai citit postul alcuiva si apoi te referi la mine... daca am scos o perla nu ar fi prima oara insa nu prea le am cu astea ca daca le-as avea m-as imbogati cu atatea perle as face coliere la fraieri si le-as lua banii si cu banii mi-as cumpara Porsche smile.gif))

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 28 Aug 2006, 08:31
Post #242

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Cristirenault,
...[text cenzurat pentru atac la pesoana]..nu poti sa scrii si tu un post simplu si la obiect nu prostii si ineptii....

Aaaa, sincer si cu asta termin, eu personal, ma indoiesc de toate cunostintele tale despre masini...si despre toata asa zisa experienta profesionala.....cel putin pe mine nu ai reusit sa ma convingi cu nimic.....si ca sa dau exemplu de cineva care stie ce vorbeste ar fi cipman, b06chn si altii care scriu scurt si la obiect....nu abertatii...

Numai bine....posturi scurte... biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Havoc
post 28 Aug 2006, 10:49
Post #243

Membru incepator

Group: Members

cj98czh:Cam agresiv,cam agresiv....

--------------------
Seat Leon 2005
+
Turkish
post 28 Aug 2006, 11:23
Post #244

Membru autentic

WHOA!

credeam ca se mai linistise topicu...

ppl, cred ca in anumite limite se pot compara orice fel de masini, nu cred ca e intelept sa operam cu atat de multe restrictii. Mai mult de doua treimi din posturi sunt cu "nu se poate compara ...". Well eu cred ca se poate.

Eu compar spre exemplu MII meu cu Opelul Astra Classic al batranului care se comporta excelent (masina... nu el smile.gif), o generatie mai veche dpdv tehnologic.

E mai fiabil Astra. Nu ca e germana. Asta e.

E adevarat ca Renault se adreseaza altor cumparatori decat Audi. Totusi comparatii pot fi facute. Da sa ajungem la istoria automobilului sau la rezultatele din nush ce sporturi e cam mult. Hai sa ne rezumam la comparatiile in sine...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
Madriann
post 28 Aug 2006, 11:53
Post #245

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(Havoc @ 28 Aug 2006, 11:49)
cj98czh:Cam agresiv,cam agresiv....
*

Se stiu de mult...isi permit radmasa.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
richie
post 28 Aug 2006, 13:37
Post #246

The Right Member

QUOTE(LemonDemon @ 26 Aug 2006, 21:10)
Nu asi da 30.000 eur pe un Renault nici sa fie poleit cu aur!! Eu zic ca pretul actual de la Laguna 2 este destul de cinstit.Defapt am preferat Nissan Primera in defavoarea lui Laguna 2 tocmai ca ofera mai multe.

2 Phaeton sunt la mine in parcare la bloc  biggrin.gif  Deci au mai ramas 8 de vazut...
*

2 Phaeton au patronii mei de la Timisoara tongue.gif...Unul l-am vazut eu pe la piata Dorobanti (un W12 blush.gif ). cu 2 ale tale, mai raman 5.biggrin.gif

Cat despre partea cealalta a citatului: Eu as da si 30 si 60 ..si 100.000 shi chiar mai mult pe un Renault. Cu conditia sa merite acesti bani. Si bineinteles, sa am banii astia disponibili tongue.gif. In momentul de fata, nu sunt convins nici la un Audi, cat din banii pe care-i dai ii platesti pentru ca merita si cati pentru brand-ul Audi..Nu cred ca exista turism Megane care sa merite 30.000 euro.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
cristirenault
post 28 Aug 2006, 13:53
Post #247

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 28 Aug 2006, 09:31)
Cristirenault,

Debitezi prostii ca de obicei ...sa numai vorbesc despre romanele fara nici o noima si nici o logica care le scrii si pe care ma obligi sa dau scrolldown de ma doare degetul ca sa le trec......asta ca sa pot citii ce scriu oameni care se pricep cu adevarat la masini....nu unii care au impresia ca se pricep si fac toria chibritului schimband ceea ce scriu de la un post la altul....serios...nu poti sa scrii si tu un post simplu si la obiect nu prostii si ineptii....

Aaaa, sincer si cu asta termin, eu personal, ma indoiesc de toate cunostintele tale despre masini...si despre toata asa zisa experienta profesionala.....cel putin pe mine nu ai reusit sa ma convingi cu nimic.....si ca sa dau exemplu de cineva care stie ce vorbeste ar fi cipman, b06chn si altii care scriu scurt si la obiect....nu abertatii...

Numai bine....posturi scurte... biggrin.gif
*

Stii care e chestia?.....in afara de faptul ca esti off-topic urat si iar te limitezi sa vorbesti numai de oameni si nu de masini , nu inteleg care e problema ta cu mine , in tot "dialogul" nostru nu ai dat nici macar un simplu raspuns la problemele ridicate de mine , daca ar fi forumul asta plin de spirituali ca tine m-as duce draq in alta parte... daca tot nu iti plac romanele mele iti dau un sfat , treci de pe scroll down pe pagedown , e mai simplu. Daca parerea ta e ca nu stiu nimic , e totul ok ... daca nu gasesti alt mod de a ridica osanale altora decat facand o paralela cu mine esti liber sa o faci , nu ma deranjeaza... nu m-am dat mare niciodata ca as avea vreo experienta profesionala , dimpotriva...nu stiu de unde naiba scoti toate aberatiile astea si le pui in carca mea...
Ca sa terminam de-a binelea , uita-te in toate posturile mele sa vezi daca am facut vreodata o referire personala la cineva , nu am facut asta pentru ca cel putin daca sunt incoerent si scriu mult macar am bun simt si educatie, nu ca altii...
P.S. sa-mi spui daca cumva esti angajat pe forum cu analiza fiecarui post in parte ca sa stiu macar ca iti faci meseria...
Si uite asa in loc sa vorbim de versusuri intre masini germane si franceze stam si analizam personalitatea si frustrarile unuia si a altuia... blink.gif

--------------------
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
MoneyTalks
post 29 Aug 2006, 10:02
Post #248

-

From: Ireland

QUOTE(Bliss @ 27 Aug 2006, 18:39)
Dacia a facut deja super-masini.
*

Poti sa imi dai macar un singur exemplu de super masina facuta de Dacia? blink.gif Sau tu numesti super masina una in care ploua, rugineste in mai putin de 6 luni, o cumperi din magazin si o duci direct pe trailer la service ca sa o repare (am vazut asta in 1993 cind era sa fac greseala de a imi lua o asemenea super masina)? Daca asta numesti super masini, atunci DA, Dacia face super masini... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Turkish
post 29 Aug 2006, 10:43
Post #249

Membru autentic

Bliss,

insist. te rog mult spune-mi si mie despre ce super masini dacia este vorba...

Multumesc

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ssilviu
post 29 Aug 2006, 11:00
Post #250

F1 Man

From: Nicaieri

A exagerat putin omul, nu-l mai omorati...

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
cri123
post 29 Aug 2006, 11:46
Post #251

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Logan S2000 radmasa.gif (sper sa fie inteleasa ca o gluma.... Dacia nu face super masini) smile.gif

This post has been edited by cri123: 29 Aug 2006, 11:46

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
Meganer
post 30 Aug 2006, 16:07
Post #252

Membru autentic

From: Bucuresti

Revenind la topic...
In unele reviste auto problema se transeaza destul de simplu:
se ia masina noua, se ruleaza un nr de km (100,000 de ex) pe tot felul de drumuri si se contorizeaza toate cheltuielile (combustibil, revizii, reparatii, asigurari, RCA, CASCO, etc). Periodic se pot calcula diverse costuri: combustibil/km, revizii/km, reparatii-interventii neprevazute/km, total/km, etc.
Un astfel de mod de comparatie mi se pare destul de obiectiv. Se considera ca masina este exploatata in conditii normale, sunt respectate recomandarile constructorului, intervalele de revizie, sunt folosite piese si consumabile de origine.
Restul discutiilor sunt pareri personale, ghinioane/bafta, accidente, "senzatii"... si "rafuieli" intre forum-isti, neproductive si consumatoare de energie si timp.

Cred ca putem gasi cateva teste de genul asta pentru diverse modele din aceeasi clasa pe care sa le postam.

Eu acum ma duc pe plaja cool.gif

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
cristirenault
post 30 Aug 2006, 19:57
Post #253

Membru autentic

QUOTE(Meganer @ 30 Aug 2006, 17:07)
Revenind la topic...
In unele reviste auto problema se transeaza destul de simplu:
se ia masina noua, se ruleaza un nr de km (100,000 de ex) pe tot felul de drumuri si se contorizeaza toate cheltuielile (combustibil, revizii, reparatii, asigurari, RCA, CASCO, etc). Periodic se pot calcula diverse costuri: combustibil/km, revizii/km, reparatii-interventii neprevazute/km, total/km, etc.
Un astfel de mod de comparatie mi se pare destul de obiectiv. Se considera ca masina este exploatata in conditii normale, sunt respectate recomandarile constructorului, intervalele de revizie, sunt folosite piese si consumabile de origine.
Restul discutiilor sunt pareri personale, ghinioane/bafta, accidente, "senzatii"... si "rafuieli" intre forum-isti, neproductive si consumatoare de energie si timp.
Cred ca putem gasi cateva teste de genul asta pentru diverse modele din aceeasi clasa pe care sa le postam.
*

Eu le spuneam celor ce ma ataca demult lucrul asta , parerile puse de mine pe forum sunt in general parerile mele amestecate cu concluziile trase in uram testelor facute in reviste din Romania si nu numai, multi care m-au contrazis pe mine de fapt i-au contrazis pe cei ce au facut acele teste , in fine o las deoparte problema asta , e clar ca aceste teste sunt cele mai concludente insa conteaza foarte mult si ceea ce se intampla fiecaruia in parte , una e sa testezi o masina si alta e sa vezi cum s-au comportat 100 sau 1000 de masini , e mai relevant asa zic eu , indiferent de marca sua tara de provenienta , multi ( de pe forum) zic ca parerea generala care exista in europa si in lume si anume ca masinile germane ar fi cele mai bune e gresita , oare se inseala atata lume? asta nu inseamna ca japonezele nu ar fi bune , tinand cont mai ales de situatia din ultima vreme , ca sa nu mai spun de coreenii de la Hyundai care dau 5 ani garantie... asta ultima cum vi se pare? smile.gif)

--------------------
+
ssilviu
post 30 Aug 2006, 21:45
Post #254

F1 Man

Asta cu Hyundai mi se pare ca e masura disperata pentru o marca ce nu se vinde. De ce la Kia nu se ofera? Ca sunt doar marci gemene.

In ceea ce priveste mitul masinii germane, acesta ERA adevarat. In anii 80 nemtii FACEAU cele mai bune(fiabile) masini. Dar lucrurile astea se schimba. Si se pot schimba brusc de la o generatie la alta.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Meganer
post 30 Aug 2006, 23:07
Post #255

Membru autentic

Se bazeaza si coreenii pe ceva, ca si cazinourile de altfel. Unii mai si castiga, daca stiu cand sa se opreasca... Daewoo au tinut destul de bine totusi, nu cred ca neaga cineva asta
Iar dpdv fiabilitate, sa nu uitam proiectarea tip Mama Rusia... calculam de ne doare capul cu 4-5 zecimale, iar la sfarsit aplicam coef de siguranta 2,5 si gata. Or avea masinile nemtesti margini mai generoase, ce sa zic. Cu siguranta insa, indiferent de tara in care se asambleaza masina, sigur au proceduri peste proceduri si totul este fff clar cum trebuie facut, verificat, controlat, de te si miri cum se mai poate imbunatati ceva. Aici, bravo lor up.gif
Nu se rezuma insa totul la fiabilitate, chiar daca nu e de dat incolo. Ce ne facem cu estetica, confortul, dotarile standard/pret? Aici era vorba, cred eu, de a pune in balanta si bune si rele si a da de ex hinturi celor nehotarati, sa se decida intr-o parte sau alta, dupa cum isi identifica cerintele/posibilitatile cu cele expuse de altii. Cine vrea o masina fiabila sigur va incerca un VW, Skoda sau Audi, daca are un buget mai mare. Daca vrea sa fie si trendy, poate opta pentru un Mini Cooper. Daca va dori sa fie chic, isi va lua o Alfa. Cat va fi de dezamagit insa cel care a ales marca "fiabila" atunci cand va avea o pb cat de mica... Cu siguranta, mult mai dezamagit decat mine, care sunt avertizat ca drobul de sare (flanse, fulie, coloana directie, bujii...) sta sa cada.
Dar daca nu cade?

This post has been edited by Meganer: 30 Aug 2006, 23:08

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
cristirenault
post 31 Aug 2006, 07:55
Post #256

Membru autentic

QUOTE(ssilviu @ 30 Aug 2006, 22:45)
Asta cu Hyundai mi se pare ca e masura disperata pentru o marca ce nu se vinde. De ce la Kia nu se ofera? Ca sunt doar marci gemene.

In ceea ce priveste mitul masinii germane, acesta ERA adevarat. In anii 80 nemtii FACEAU cele mai bune(fiabile) masini. Dar lucrurile astea se schimba. Si se pot schimba brusc de la o generatie la alta.
*

Hyundai nu are de ce sa treaca la masuri disperate, la clasa SUV-uri se vand destul de bine , uita-te pe strazi cate Tucson si Santa-Fe sunt, cu Accent iarasi treaba merge foarte bine , ce nu prea vand ei sunt limuzinele si in ultima vreme coupeul care a ramas in urma asa ca nu prea e fondata afirmatia ta , as zice ca a marit garantia ca sa contracareze odata acciza non-EU si apoi ca dovada ca au trecut la alt nivel si fac maisini fiabile , uite o sa ma fac prezicator si o sa spun ca cel mult intr-un an japonezii vor creste perioada de garantie la 4 ~ 5 ani fara limita de kilometri....
In ceea ce priveste afirmatiile tale cu "ERA" si "FACEAU" , ti-ai dori sa fie asa ? smile.gif))))) uite ca nu e , repet daca tu crezi ca toti sunt prosti si noi astai cu Renaulturi ne-am desteptat asa subit inaintea celor care au germane (nefiabile) te inseli.
Cu masinile astea frantuzesti eu am o parere si anume ca francezii sunt in stare sa faca masini fiabile dar nu vor sa faca asta din simplul motiv ca ar creste costurile , implicit pretul produsului finit si ar ajunge la fel de scumpe ca masinile germane si nu s-ar mai cumpara , atuul lor momentan fiind pretul , daca un Renault costa identic cu un VW atunci e greu pentru Renault sa dovedeasca ca e la fel de bun ca VW sau Ford si nu le ramane decat sa adopte alta strategie cum ar fi cea a pretului mai mic cuplat cu o garantie de 2 lei de doar 50k la trenul de rulare plus tot felul de gadgeturi de luat ochii la... cumparatori si un design shic , partea lor buna fiind siguranta.... si oricum nu ma laud ca am stat prea mult prin Franta dar in 3+1 ani mi-am facut o parere si o spun cu certitudine ca sunt un popor superficial in ceea ce priveste obiectele astea de larg consum , categorie in care intra si masinile din pacate, pot spune ca Italienii sunt mult mai seriosi decat Francezii iar de nemti sau popoarele nordice , Suedia fiind in cauza cu Volvo si SAAB nu cred ca am ce sa compar cu Francezii , se vede pe produsul finit , adica pe masina...
Daca va apucati sa ma judecati trebuie sa tineti cont ca nu am nimic impotriva Renault pentru ca si eu am Renault si imi place masina wink.gif

--------------------
+
flotl
post 31 Aug 2006, 10:48
Post #257

Membru autentic

From: Tulcea

Perioada de garantie este pana la urma si o strategie de marketing. Daca vor sa vanda mai multe masini trebuie sa faca o reclama mai agresiva care costa sau maresc perioada de garantie. Si asta costa. Ca nu inseamna ca Hyundai are aceleasi cheltuieli cu reparatiile in garantie daca ar oferi numai 3 ani si nu 5.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
ssilviu
post 31 Aug 2006, 10:53
Post #258

F1 Man

QUOTE(cristirenault @ 31 Aug 2006, 10:55)
daca un Renault costa identic cu un VW atunci e greu pentru Renault sa dovedeasca ca e la fel de bun ca VW sau Ford

In Germania Reno-ul nu mai este la fel de ieftin ca in Romania. Megane e asemanator la preturi cu Golf si producatorul francez este cel mai puternic importator acolo. Ce parere ai de asta? La preturi egale, nationalistul neamt mai alege din cand in cand si un Megane. Ce iti spune asta? Amator de sporturi extreme, asa-i? radmasa.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
richie
post 31 Aug 2006, 12:22
Post #259

The Right Member

Si se mai pune intrebarea.referitor la Hyundai...ce e prins in cei 5 ani de garantie...in afara motorului? A citit cineva asta?

--------------------
+
Vio
post 31 Aug 2006, 13:25
Post #260

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

QUOTE(ssilviu @ 31 Aug 2006, 11:53)
In Germania Reno-ul nu mai este la fel de ieftin ca in Romania. Megane e asemanator la preturi cu Golf si producatorul francez este cel mai puternic importator acolo. Ce parere ai de asta? La preturi egale, nationalistul neamt mai alege din cand in cand si un Megane. Ce iti spune asta? Amator de sporturi extreme, asa-i? radmasa.gif
*

Poate am mai spus pe aici, am vazut in showroom un Megane estate 1,6 16V care trecea de 18.000 blink.gif
Pack Authentique ca al meu e aici cu 3000 mai scump...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
Turkish
post 31 Aug 2006, 14:34
Post #261

Membru autentic

UH,

Meganer. Oamenii de la reviste tot o masina testeaza. Deci statistic discutia cu ghinionul celor care povestesc despre probleme cu MII. pe acest forum este acelasi cu norocul lor de a nimeri o masina buna smile.gif. Nu are nici o relevanta testul lor. Relevante sunt statisticille cu fiabilitate bazate pe retururile in garantie ale masinilor si in general statisticile din serviceurile oficiale. Asta este si motivul pt care datele respective sunt ultra confindentiale.

Ca testeza AMS 100k un model si acesta nu are nimik poate sa insemne ca ei au avut noroc in aceeasi masura in care poate sa insemne si ca eu am avut "ghinion" cu fulia.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ssilviu
post 31 Aug 2006, 14:38
Post #262

F1 Man

Aici ii dau dreptate lui Turkish, de obicei testele de anduranta se fac de revista pentru a primi si ei o masina de fataiala pentru persoanal la un pret redus de la importator. Ca trebuie sa aiba si o revista masina de serviciu, cu care sa se duca la saloane, interviuri..blabla...nu?

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Turkish
post 31 Aug 2006, 16:48
Post #263

Membru autentic

Flo,

inainte de toate perioada de garantie este un calcul de rentabilitate. Cu atat mai mult, din acest punct de vedere ea spune multe despre fiabillitatea automobilelor. Cei de la toyota dadeau trei ani dar fortau revizii la 7.5k ca sa fie ei siguri. Dupa ce vreme de doi ani au vaz ca totul este OK au trecut si ei la 15k. Honda face revizii la 20k si are trei ani garantie.

Oricum ca si client ma simt jignit de cei care dau cat forteaza legea. Aici intra si unele germane dar si unele frantzuzeshti. Dar cei de la reno au avut un tupeu fenomenal cu faza cu garantia extinsa care defapt nu era o garantie extinsa ci o gainarie aplicata. Daca citesti topicul despre asta o sa vezi despre ce vorbesc...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ncristi
post 31 Aug 2006, 16:56
Post #264

Membru autentic

Dar cei de la reno au avut un tupeu fenomenal cu faza cu garantia extinsa care defapt nu era o garantie extinsa ci o gainarie aplicata

De ce este o gainrie? Mi imi pare OK..daca vrei o iei daca nu nu nu te obliga nimeni..nu mai spun ca ai 1 an intreg sa te gndesti daca merita sau nu. Oricum garantia de peste 2 ani la mai toate firmele este inclusa in pret asa ca nu-ti face iluzii ca primesti de la cineva ceva moca asta pe langa faptul ca intr-o anumita tara garantia se ganteste si functie de numarul de masini vandute si de conditiile in care se exploateaza masina.

La cat vinde in ro. honda putea da si garantie de 20 ani ca tot nu reprezenta o pb.

Putau f bine sa se dea mari (ca hyundai de ex.) cu garantia de 4 ani si sa mareasca pretul masinilor.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
Turkish
post 31 Aug 2006, 17:17
Post #265

Membru autentic

am citit postul cu garantia extinsa care este la trenul de rulare dar numai pana in 20k... ba nu 50... ba nu 20... banu 50...

timp in care oameni care au platit stau si se roaga de serviceuri sa le faca reparatii. e un topic cred ca-l stii si tu.

Inteleg calculul cu nr de masini vandute. Dupa cum spuneam e un calcul de rentabilitate. Pun ctul meu de vedere era ca nici o firma nu acorda garantie mai mare ca si Advertising Stunt cum zicea cineva mai sus.

La hyundai din cate stiu eu garantia nu acopera tot, deci si la ei e vrajeala...

La toyota in schimb acopera tot. A da si astia vand putin in RO.

Adevaru e ca daca stau sa ma uit la piata noastra nu este nici macar un singur producator de "populare" care sa zic asa care sa aiba garantie mai mare decat obliga legea...

BA chiar mai mult, aburelii de la Audi au tot 2 ani smile.gif).

Fiat parca are 4...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ncristi
post 31 Aug 2006, 19:13
Post #266

Membru autentic

La hyundai 5 ani este motorul+cutia. La renault garantia de 4 ani acopera tot mai putin trenul de rulare care are 50k indiferent daca garantia este extinsa sau nu.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
cornel_t
post 1 Sep 2006, 07:28
Post #267

Membru autentic

Nu vreau sa se inteleaga ca sunt partizanul uneia sau alteia, dar la Renault e posibil sa mai primesti in garantie si raspunsuri de genul "uzura normala" deci nu se schimba, expresie ce pe mine m-a distrat copios.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
Laurentziu83
post 1 Sep 2006, 08:35
Post #268

Membru autentic

Asta seamana cu raspunsurile pe care le primeai cand aveai dacie belina, la anumite repere chiar era uzura normala sa pice in cateva mii de kilometri.
Deh, daca romanul e prost si accepta astfel de raspunsuri, de ce nu?
La VW, la un Passat 2.0 benzina le-am reclamat ca merge ca un kur, parca avea 80, nu 115 cp masina, iar mecanicii mi-au raspuns ca merge asa pentru ca e pe benzina, si nu diesel, deci n-are cuplu. Mai sa fie, de cand a ajuns benzinarul sa mearga prost iar dieselul rege?
Deci se poate si la case mai mari, atata timp cat se vorbeste romaneste pe acolo.

--------------------
. . .
+
richie
post 1 Sep 2006, 12:28
Post #269

The Right Member

Si la Nissan garantia acopera tot....si in ultimul timp vad din ce in ce mai multe pe strada tongue.gif

Cat despre Audi...intr-adevar, dau garantie doar 2 ani, fara limita de km, dar studiind forumurile despre Audi, nici nu am vazut sa apara atatea probleme...si atat de timpurii. Deh, la cat costa nici nu ma mira wub.gif

--------------------
+
cornel_t
post 1 Sep 2006, 13:28
Post #270

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Sep 2006, 09:35)
Asta seamana cu raspunsurile pe care le primeai cand aveai dacie belina, la anumite repere chiar era uzura normala sa pice in cateva mii de kilometri.
Deh, daca romanul e prost si accepta astfel de raspunsuri, de ce nu?
*

Ma rog nu comentez asta, dar de fapt lucrurile pot sta si altfel adica pe o piata matura, din pacate la noi nu e, nici un producator serios nu-si permite sa dea gres cu garantia, pt ca "palma peste obraz" tocmai de la clienti o primeste, si de obicei se reflecta in vanzari si procentul de piata detinut.

This post has been edited by cornel_t: 1 Sep 2006, 13:28

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
10 Pages « < 7 8 9 10 >
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 14:00
Dacia