Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Am lovit cu roata de bordura, janta indoita, volan stramb

S4b1n
post 1 Apr 2010, 20:48
Post #61

Membru Symbolist

Group: Members
From: Craiova/Bucuresti

Poate fi din bieleta. Eu cand am patit asta prima data (volan stramb), am fost in service, mi-au inlocuit o bieleta si a mers bine. Acum, am iesit din garantie, si parca sa zic ca iar sta putin putin de tot stramb, si cred ca trebuie si bieleta cealalta schimbata.
Edit: prima interventie la bieleta a fost la 30 000km. Acum am 35000, si imi fac planul sa o duc la verificari.

This post has been edited by S4b1n: 1 Apr 2010, 20:50

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW - ~ 155000 km 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
theodor2004
post 2 Apr 2010, 09:05
Post #62

Membru autentic

da, poate fi si din bieleta, dar si din geometrie (2 ani si jumatate de la ultima geometreie e totusi un timp). Depinde cat de mare e jocul in bieleta de directie.
Eu mi-am schimbat prima bieleta (originala) dupa 4 ani (pe dreapta), imi e greu sa cred ca cele originale se duc dupa numai 2 ani si jumatate.
Cati km ai cu masina??
Oricum, daca schimi bieleta, va trebui sa refaci si geometria, asa ca impusti ambii iepuri.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
aqua
post 2 Apr 2010, 15:25
Post #63

Membru autentic

From: Bucuresti

am 52.000 km acum, geometria nu a fost facuta niciodata, este asa cum a venit din fabrica, nu am simtit nevoia sa o fac pt ca nu am simtit nimic in neregula, iar cauciucurile sunt ok, adica rularea este uniforma peste tot
o sa schimb si bieletele si atunci o sa fac geometria, astazi am mers iar la drum mai lung si am facut niste teste mai atente, parca parca s-ar putea sa fie o parere din cauza inclinarii drumului, dar tot nu sunt convins

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
theodor2004
post 6 Apr 2010, 09:19
Post #64

Membru autentic

Agua, iti spun eu ca trage dreapta. Daca nu tragea, nu observai. Inclinatia drumului nu e chiar asa de mare incat sa simti imediat ca trage dreapta (cu unele exceptii).
Eu zic sa nu mai stai pe ganduri: schimba bieleta cu pricina, eventual si pe cealalta daca mecanicul iti spune ca are joc, fa geometria si gata, o sa vezi ca nu mai trage dreapta.
Bafta!

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
dani_blv92
post 18 Aug 2010, 18:13
Post #65

Membru incepator

salut;am si eu o problema;azi am lovit roata fata stanga de bordura pe la 30-40 km/h si geanta nu e indoita delok dar in dreptu unde am lovito la roata e o mik galma;ce pot face? e grav?
dati-mi repede un sfat

--------------------
mercedes-benz slk280 2007
+
cmandrei
post 18 Aug 2010, 18:27
Post #66

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

1. Respecta regulamentul smile.gif
2. Teoretic trebuie inlocuita anvelopa.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
DarkMyhay
post 5 Oct 2010, 14:50
Post #67

Membru incepator

Am dat ieri intr-o groapa pe la 50km/h,groapa era destul de mare,era facuta de desteptii de la primarie,bineinteles nesemnalizata.M-am ales cu jantele dreapta spate-fata strambe si cu capacele sparte un pic.Acum nu asta ar fii problema,jantele fiind de metal o sa le duc la indreptat,capace cumpar altele,insa ce ma ingrijoreaza este ca volanul trage dreapta,defapt mai bine zis,eu il tin drept si daca ii dau drum-ul el se deplaseaza dreapta,dar doar pana la un anumit punct.Probabil este din cauza jantelor strambe,insa tare imi e frica sa nu fie asta cauza ci altceva mai grav.Acum eu am 2 posibilitati : sa o repar singur,pe cheltuiala mea si in cazul fericit sa fie doar jante de indreptat si capace de cumparat sau sa ma duc cu ea la CASCO.Personal as dori sa o repar eu,insa daca nu e asta singura problema si costurile vor tot creste ? Daca aveti ceva sfaturi le astept cu placere.
La intoarcere groapa era semnalizata,am fost asa nervos ca nu am oprit sa ii fac o poza cand am dat in ea.

--------------------
Renault Symbol 1.5dci 2006
+
D-Ice
post 5 Oct 2010, 15:50
Post #68

Membru autentic

Sincer, eu m-as duce la CASCO. Daca e asa cum spui, o sa cam coste. Si oricum trebuie ridicata pe elevator si vazut ce s-a indoit, amortizor, bascula, poate cadru motor, ... Eu as inspecta si puntea spate, se indoaie si aia destul de usor.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
DarkMyhay
post 5 Oct 2010, 15:56
Post #69

Membru incepator

Deci nu are rost sa imi fac sperante ca e doar de la jante,nu ?

--------------------
+
D-Ice
post 5 Oct 2010, 16:19
Post #70

Membru autentic

Jantele bat, daca trage dreapta, e ceva indoit pe dedesupt. Oricum eu as ridica masina pe elevator. Nu ar strica nici o geometrie.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
DarkMyhay
post 5 Oct 2010, 16:47
Post #71

Membru incepator

Acum mi-am adus aminte un lucru important,imediat dupa accident un prieten m-a intrebat daca imi trage volanul,am tinut volan-ul drept si nu am avut nici un fel de problema.Asta s-a intamplat la dus.La intoarcere (dupa 4 ore) am observat ca volanul trage,cei drept si drumul era inclinat spre dreapta.In fine am ajuns cu bine acasa si a ramas ca o rezolv a doua zi.Azi am mers 200m cu ea sa vad daca trage si am facut pana.Ma gandesc ca poate si din cauza ca de la accident pana cand am plecat cauciucul s-a mai desumflat si asta sa fie motivul pt care la intoarcere mi-a tras dreapta.Acum incerc sa ma imbat si eu cu apa rece.Cert e ca maine o sa ma duc sa o rezolv,o sa ma duc sa roluiesc jantele si sa echilibrez rotile.Eventual o sa schimb si rotile intre ele.Daca si asa trage o sa ma duc sa imi fac o geometrie si eventual sa schimb ce e de schimbat.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 17:21
Dacia