Toba esapament Laguna II, probleme, modificari
![]() ![]() ![]() |
Toba esapament Laguna II, probleme, modificari
daniLaguna2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna2
2003
- B-200-DNI dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|||
iuryigor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 September 11 ![]() |
Salut..ceva asemanator am avut si eu..insa cand am fost la nea mecanicul...tampoanele de la toba rupte,se tinea biata toba in legaturile acelea de siguranta ce seamana cu niste funiute..am cumparat acele pise la 70roni bucata...si acum totul este perfect..
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- TL 69 JAS
|
|
George184 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 9 July 11 ![]() |
Am si eu o problema ( imi zdrangane tobele cand plec cu ia dupe loc mai subturata ) mi-am schimbat intercoolerul si parca acum am motorul in masina e foarte galagioasa . E de la tobe sau are cv legatura cu schimbatul intercoolerul ? Aveti idee ( nu pot trimite PM ). Mersi
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002/
- B-06-ERI
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Pina acum am avut anvelope 205/60/16 de iarna si anul asta am luat 205/55/16 deoarece de vara am echivalentul pe 17".
Prima data am bagat masina in garaj si am auzit un zgomot, ceva a agatat si cind m-am uitat am gasit o brida care pleaca de la toba intermediara si care are un tampon in capat indoita. Am incercat sa o indrept indiferent cum insa cred ca o tai. E vreo problema? Am tras de toba pe acolo si nu pare sa se miste... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
sal am observat ca zdrangane toba cand acelerez de pe loc se aude asa tabla vine din fata si se duce in spate ..e un zdranganit ceva pe evacuare nu mam uitat ce e dar vreau sa mi fac o idee
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna2
2003
|
|
Liviu_pl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 29 August 09 ![]() |
la mine la 1000rpm (dar numai atunci) are un zumzait teava de esapament undeva dupa acel racord flexibil. m-am bagat sub ea si cand pun mana pe teava inceteaza...e ciudat rau. este posibil sa intre intr-o anumita rezonanta...?? ca eu nu mai inteleg la cate variante am citit
|
--------------------
Renault
LagunaII
2005 1,9dci 101cai
- PH 83 LGN
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
up
|
--------------------
renault
laguna2
2003
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Verifica aparatoarea din tabla de sub rezervor. Eu am gasit-o desprinsa dintr-un surub....se slabise si de la trepidatii s-a ros pana a iesit din surub si atingea de esapament.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
- IL-16-RYN Laguna 2 Dynamique
|
|
Sortan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 24 October 11 ![]() |
Chiar ma gandeam sa caut si eu ceva aseara despre chestia asta dar am fost prea obosit cand am ajuns acasa....
Am fost prin Apuseni duminica si bineinteles ca acolo mai era inca zapada topita si gheata si mama naibii si am prins un sloiet care mi-a adunat toata protectia de deasupra tobei undeva pe la mijlocul masinii si acuma ce s-a adunat loveste toba..oare ce ma sfatuiti sa ii fac? Multumesc frumos! |
--------------------
Renault
Laguna
2004 1.9dci
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa refaci protectia aia...e facuta dintr-un material foarte subtire ce se modeleaza usor.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
- IL-16-RYN Laguna 2 Dynamique
|
|
Sortan |
![]()
|
Am fost azi si am incercat sa o indrept si am reusit in proportie de 80% adica am indreptato si am prinso bine acolo doar ca a ramas si o zona care nu mai este acoperita ...undeva pe sub schimbatorul de viteze cred ca este timoneria acolo...cert e ca acum nu mai face urat deloc si totul e ok mai ramane problema cu geamul stanga care nu am reusit sa o rezolv nici macar cu kit de reparatie nou...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2004 1.9dci
|
|
Liviu_pl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 29 August 09 ![]() |
off topic(scuze): Sortan spune-mi ce iti trebuie mai exact de la acea macara poate te ajut eu. mai am ceva piese de la o macara pe care eu a schimbat-o
|
--------------------
Renault
LagunaII
2005 1,9dci 101cai
- PH 83 LGN
|
|
Sortan |
![]()
|
pt Liviu.... nu pot sa dau pm asa ca da-mi te rog un add pe sortanandrei sau un mail pe aceeasi adresa si povestim mai multe sa nu imbacsim acest topic cu problema mea cu geamul oky? Merci mult!
|
--------------------
Renault
Laguna
2004 1.9dci
|
|
ady.sandu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 18 November 10 From: resita ![]() |
buna. stie cineva daca se slabesc in timp cauciucurile sau tampoanele de sustinere a esapamentului k la mine pe la denivelari sau pe piatra cubica se aude cum bate.am miscat de toba finala si doar cand dau stanga/dreapta se aude cum lobeste o aparatoare ceva de metal.dak schimb cauciucurile alea se revolva dau e alta solutie?
|
--------------------
renault
laguna 2
2001/privilege/1.8,16v
- cs12aas
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Am depistat cauza uruitului sub masina.
Simplu...tamponul de la toba cel dinspre spate. Cauciucul este imbatranit si am miscat de teava in locul acela ...numai cu un deget. Asa ca trebuie sa inlocui tamponul eventual amandoua. ![]() 31 Mar 2012, 22:01: Cum se schimba ? Cum arata colierul sau tamponul acela din spate de la toba finala ? L-am vazut pe(sub) masina dar scos nu. ![]() This post has been edited by cosmin_69: 31 Mar 2012, 22:01 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
super98 |
![]()
|
![]() Super membru :d Group: Members Posts: 454 Joined: 25 September 09 From: Ialomita ![]() |
Cred ca ASTA cauti ( la Mesaj #44 ) si-ti mai atasez niste poze.
Daca te mai pot ajuta cu ceva...intreaba. Eu acum am vazut ca tu ai renault megane si acolo nu stiu daca este la fel ca la Laguna... ![]() This post has been edited by super98: 1 Apr 2012, 19:32 Attached thumbnail(s) DSC07769.JPG ( Size: 2.73mb ) Number of downloads: 779 DSC07768.JPG ( Size: 2.5mb ) Number of downloads: 838 DSC07771.JPG ( Size: 2.56mb ) Number of downloads: 816 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 DCI 120CP KG0G0 motor F9QC750
2002
-
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Multumesc frumos !
Este putin diferit . Din fericire la mine este doar cauciucul de prindere dinspre toba finala imbatranit crapat si de aceea face zgomot. Ce ma ingrijoreaza daca am sa-l pot inlocui eu sa nu mai platesc manopera. Scuze ca nu-i la topicul masinii mele dar nu am gasit nimic acolo. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
ryder2005 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 March 10 ![]() |
Intrebare catre cei care au schimbat racordul flexibil de la esapament, cel vizibil in compartimentul motor: ce diametru are? Pentru ca vreau sa imi cumpar unul "universal" si mi-l sudeaza cineva priceput la loc. E mai ieftin decat cel "de fabrica", insa trebuie sa stiu ce diametru sa comand. Am cautat putin prin forum dar ori sunt obosit ori nu gasesc raspunsul.
Primul raspuns primeste un suc de hamei! mai exact e vorba despre asta my_sample_image.jpg ( Size: 15.66k ) Number of downloads: 734 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9DCi - Privilege
2004
- SV-XX-MAD 3D - Don't need, Don't know, Don't care
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
pai bagate sub masina si masoara diametrul tevii principale, normal ca e universal pe original vine cu tot cu teava pana in spate la toba.
o zi cat mai frumoasa |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
ryder2005 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 March 10 ![]() |
![]() ![]() alte raspunsuri? am sa caut si pe forumul din uk ca era destul de stufos |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9DCi - Privilege
2004
- SV-XX-MAD 3D - Don't need, Don't know, Don't care
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE(przamfiri @ 12 Oct 2007, 00:07) salutare fratilor,am dat de necaz,azi cand ma duceam pana la Bucuresti am auzit zgomot ,sunet de toba sparta.....in sfarsit am ajuns acasa m-am bagat sub masina si am gasit toba spate desprinsa de teava,nu se vede nimic rupt acolo doar ca nu mai este prinsa ,mufata,ce pot face ?cu ce se prinde una de alta ? unde gasesc ?cum cat? ![]() Multumesc !!! QUOTE(przamfiri @ 12 Oct 2007, 19:17) PROBLEMA REZOLVATA am cumparat de la piese auto un colier de esapament de solenta ,pret 7 lei ,vine zici ca este de la reprezentanta ,stransa toba ,intai centrata ,si se aude iarasi frumos, off motorasul meu este iar silentios ![]() Cred ca la reprezentanta ma costa 30 ,40 de lei colierul,la hotii aia de la Renault...... Asa... daca o sa aveti cumva aceasta problema adica ,TOBA SPATE DESPRINSA DE TEAVA SI COLIER PIERDUT se razolva cu colier de esapament de solenta asta sa stiti sa nu va impacientati ca mine !!!!!!!!!!!!! Hai bafta si Doamne Ajuta !!!! ehe... dupa patru ani si cinci luni mi-a zburat iar colierul bine era praf, ruginit, asa ca acum am comandat colier fabricat de bosal 10 lei, montat, vedem cat o sa tina, acum a aparut iar sarpele cu clopotei...trebuie sa modific pozitia tobei finale sa scap de sarpe, operatie care o sa o fac dupa ce trec aceste zile de sarbatoare... Doamne Ajuta si HRISTOS A iNVIAT ! This post has been edited by przamfiri: 15 Apr 2012, 16:18 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
Topdigital |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 31 December 06 ![]() |
Daca va vibreaza topa , sau masina in general, in special in relanti sau cand schimbati vitezele.
Daca se aude zgomot metalic la accelerare, daca oglinda retrovizoare vibreaza, atunci mai mult ca sigur este suportul de motor superior dreapta. Vibratiile induse de distrugerea unui tampur de cauciuc din componenta acestui suport de motor, poate rupe galeria de evacuare. La mine s-a distrus saxofonul ce cupleaza galeria de evacuare cu motorul. Am gasit eu bucsa , tambur de cauciuc fabricata in Germania, la 100 ron ( 1 milion bani vechi). Daca vreti dati mi mesaj pe ym. topdigital Attached thumbnail(s) T1.jpg ( Size: 76.82k ) Number of downloads: 391 T2.jpg ( Size: 85.28k ) Number of downloads: 456 |
--------------------
Renault Laguna 2
Laguna 2
2002
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(przamfiri @ 15 Apr 2012, 16:15) ehe... dupa patru ani si cinci luni mi-a zburat iar colierul bine era praf, ruginit, asa ca acum am comandat colier fabricat de bosal 10 lei, montat, vedem cat o sa tina, acum a aparut iar sarpele cu clopotei...trebuie sa modific pozitia tobei finale sa scap de sarpe, operatie care o sa o fac dupa ce trec aceste zile de sarbatoare... Doamne Ajuta si HRISTOS A iNVIAT ! Parinte, ar fi fenomenal daca ai face o poza exact unde e prinderea asta, dupa ce rezolvi. Cu aceeasi problema ma confruntam si eu si niste prieteni, ei au dat jos toba finala, au inlocuit toba completa, nimic, zgomotul e tot acolo, si se opreste daca blochezi cumva esapamentul cu piciorul, deci e clar zdranganit de la vibratie. Problema e ca nu stiu exact unde sa prind si cu ce, ma gandeam la sudura acum ceva timp ... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
renedood nu e de la racordul flexibil care face legatura dintre teava de esapament si evacuare?
Ca si poza e cel care l-a postat mai sus ryder2005. Aceeasi problema o am si eu, zdrangane de draci are, dar doar la relanti. Am schimbat suporti de la toba finala (70 ron/ buc cumparati de la ciclop Timisoara, 2 bucati) si nimic. Daca ti de toba exact cu zici tu cu piciorul sau cu orice altceva zgomotul dispare. Mi s-a spus ca e racordul flexibil. Nu mai stiu exact dimensiunea, dar stiu ca se invarte in jur a 100 RON (unde am intrebat eu). Montarea lui este o procedura foarte dificila si de durata si nu oricine poate sa o faca( se sudeaza cu argon. Cum mi s-a prezentat procesul : se taie cu flexul cu mare grija jumatate din diametrul racordului atat in partea dinstre galerie cat si in partea dispre teava, se da galeria jos si se taie si cealalta jumatate de diametru in ambele parti. Se monteaza galeria sus, se fixeaza pe pozitie racordul flexibil si teava de la toba si se sudeaza jumatate de diametru in ambele parti. Se da galeria jos si se sudeaza si cealalta jumatate in ambele parti, dupa care se monteaza galeria inapoi. Cica asta e procedeul. Daca nu am explicat bine sau nu am inteles eu bine imi cer scuze pentru dezinformare. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
La racordul flexibil ma gandeam si eu, voi da o tura in service sa vad ce zic si mecanicii si revin cu impresii.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
Azi mi-am schimbat racordul flexibil.
Dimensiunile celui de pe masina erau lungime 125 mm, diametru 50mm. Cum nu am gasit unu de dimensiunea aia am luat cu lungime 150 mm , diametru 51mm. Racordul a costat 50 Ron, iar manopera 70 RON. Sudura cu argon! AAA mentionez ca zgomotul ala urat a disparut ! This post has been edited by postasu: 25 Apr 2012, 19:42 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
a mea are un zgomot in fata, in zona saxofonului de zici ca este toba sparta. O fi de la racordul flexibil...???
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
2004 Expression
- PH-XX-XXX
|
|
postasu |
![]()
|
incearca sa ti toba finala fixa sa vezi daca mai scoate sunetul ala.
Al meu era doar la relanti! cand acceleram putin nu mai auzeam nimic sau daca tineam toba finala fixa. Verifica asta. asa poti sa iti dai cel mai simplu daca e racordul flexibil. Bafta |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE(renodood @ 18 Apr 2012, 14:17) Parinte, ar fi fenomenal daca ai face o poza exact unde e prinderea asta, dupa ce rezolvi. Cu aceeasi problema ma confruntam si eu si niste prieteni, ei au dat jos toba finala, au inlocuit toba completa, nimic, zgomotul e tot acolo, si se opreste daca blochezi cumva esapamentul cu piciorul, deci e clar zdranganit de la vibratie. Problema e ca nu stiu exact unde sa prind si cu ce, ma gandeam la sudura acum ceva timp ... Attached thumbnail(s) DSC07771.JPG ( Size: 700.16k ) Number of downloads: 199 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
Salutari! Am si eu un zdranganit ciudat insa se manifesta altfel fata de ce am citit pe aici.
Concret, in plaja de tuuratii 2000-3000, in momentul in care apas ambreiajul (ca sa schimb viteza) apare acest zdranganit/zbarnait (dureaza mai putin de 1 secunda). Posibil sa se manifeste si peste 3000 caz in care o fi acoperit de zgomotul motorului/turbinei. Precizez insa ca se manifesta DOAR in momentul cand apas ambreiajul pt schimbarea vitezei. In mers sau pe loc, indiferent de turatie nu se aude nimic ciudat. Are careva vreo idee? O zi buna |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 13:11 |