Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema directie, trage stanga

Mario8119
post 12 Jun 2006, 09:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am in cap mai multe motive din care poate fi :...
1. inainte de revizie am dat intr-o groapa imensa si am reusit sa stramba jeanta stanga pe ambele parti (interior -esterior) fara sa sparg cauciucul sau macar sa se desumpfle roata. La revizia de 15000 mecanicii au examinat-o ochiometric..le-am zis de problema si au zis ca e de la presiune ..(ca roata de pe stanga cam pierde 0.5 atmosfere la 2 saptamani) si i-am intrebat de jeanta si au zis ca nu pot s-o repare ca nu au scule si sa ma duc la o vulcanizare priceputa. Alt mecanic mi-a recomandat sa ma duc la CASCO ca-mi da alta jeanta (si oricum trebuie sa ajung si cu parbrizul la CASCO ca e spart). Si am ramas pe ideea asta numai ca nu am ajuns nici acum.
2. Intr-o intersectie in care faceam stanga am taiat fata la totzi si m-am oprit la trecerea de pietoni mascat de alta masina.coloana careia i-am taiat fata trecea nestingherita de mine prin spatele meu la vreo 3 m. numai ca un taximetrist deshtept s-a gandit sa depaseasca el coloana de masini prin dreapta....si ma gasit pe mine (care eram pe loc) si a intrat in mine in lateral dreapta in aripa si bara... in fine...nu prea era atent ca eram si mascat...M-a deplasat putin de de bot s[re stanga. Rezultat (eu doar o mica zgarietura si putina vopsea galbena care a cazut la atingere. el : capota , bara (de fier si de plastic) , masca -> acordeon) Am ramas uimit. Ma gandesc ca si asta ar putea fi o cauza a directiei proaste (trage stanga).
3. Si fiind stresat de chestiile astea am mai observat ceva ieri : Cand merg drept (am obeservat la drum intins 110-120 dar am vazut ca e valabil si in oras peste tot) deci cand masina merge perfect drept volanul nu sta perfect orizontal...si sta ridicat de partea stanga cam 1-1.5 cm fata de orizontala ceea ce nu mi se pare deloc normal si deja intruu la banuieli. adika daka ar sta drept ar trage stanga graaaav...ceea ce ma gandesc ca are legatura si cu faptul ca trage stanga...ca el tinda sa se duca pe orizontala si de-aia se duce in stanga.

Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi....am 16000 km si la 20000km vrioam sa ma duc la revizie ca imi expira garantia la trenul rulant...dar totusi nu mai am rabadare.....as vrea sa stiu care ar putea fi cauza...cat de grav e si ce as putea si ce ar trebui sa fac.

--------------------
Renault Clio 2006 1.5 DCi
Renaul Clio Symbol Fidji 1.5 DCi, 80cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 12 Jun 2006, 09:50
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai daca ai cauta putin pe site ( tongue.gif ) ai sa citesti mult lucruri asemanatoare ... din pacate ... borduri, gropi, mici accidente ... care duc inevitabil la service pentru echilibrare si geometrie [cel putin]. bafta

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
sagetator
post 12 Jun 2006, 09:54
Post #3

Membru autentic

Group: Members
From: O R A D E A

O situatie similara e si cazul meu (si a altora), care (cred) de la drumurile proaste pe care circul (desi Bihorul e al 4-lea cel mai productiv judet din tara!!! mad.gif ) volanul tre' sa strea inclinat stanga aprox. 1 cm pt. a tine masina pe un traseu drept.

Sunt si eu curios de acesta problema. Am mai citit pe aici pe undeva ca cineva a urcat (mai tare) o borbura, cand i s-a intamplat ceea ce ai patit tu si eu.... volan inclinat blink.gif

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
cmandrei
post 12 Jun 2006, 10:00
Post #4

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Vaiii vaiii cum nu vreti voi sa dati search sad.gif http://www.reno.ro/index.php?showtopic=44219 (si mai sunt multe daca puneti "geometrie" ca termen de cautare in zona clio).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 09:54
Dacia