Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

[laguna2] ce placutze de frana ?

t-e-o
post 23 Feb 2007, 15:56
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Da baieti am Laguna 1 phase 2 din 99 si chiar am fir de senzor la placute , daca functioneaza se aprinde becul de "SERV" in bord (am verificat). Placutele le-am luat de la un service de pe Giurgiului in Bucuresti.

--------------------
Laguna 1 Laguna 1 1999 berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorinmac
post 27 Feb 2007, 18:45
Post #32

Membru incepator

Au inceput sa scoate niste sunete ciudate placutele pe spate. Intrebare, caci nu stiu...trebuie schimbate toate sau pot sa le schimb doar pe cele pe spate care "huruie" cateodata...
Alta intrebare ar fi daca a folosit cineva vreodata placute ABS (asa se numeste firma producatoare) facute in Olanda, sau daca stie cineva daca sunt bune de ceva. Am gasit undeva pe Gazarului la 170 RON setul pe spate si 175 pe fata.

--------------------
Renault Laguna II 1,9 dCI
+
C a t a l i n
post 27 Feb 2007, 18:55
Post #33

Placuțele se schimbă câte 4 odată, adică toate de pe acea punte...În cazul tău schimbi cele 4 placuțe de pe puntea spate.

Nu se recomandă schimbarea doar la o roată, sau doar una din cele 2 placuțe de la o roată, întrucât poți strica discurile, etrierii etc...

This post has been edited by Catalin Marinarul: 27 Feb 2007, 18:56

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
rmg
post 27 Feb 2007, 20:39
Post #34

Membru autentic

Exclus schimbarea asa dupa ureche. Nu te pricepi, du-te la mecanic. Niciodata nu se schimba doar o parte din placute, se schimba toate odata. Poti schimba doar spatele sau doar fata. Daca huruie inseamna ca sunt duse, insa inainte sa le cumperi verifica-le sa fii sigur.
Iar la banii aia la care ai gasit tu ABS, ce-or mai fi si alea, gasesti deja Ferodo sau Lucas. Si astea intr-adevar fabrica sisteme de franare.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
sorinmac
post 28 Feb 2007, 08:31
Post #35

Membru incepator

Bun, stiam ca trebuie sa schimb tot setul, nu stiam daca e bine sa schimb doar pe spate si nu si pe fata...ce mi se pare ciudat este ca cele de pe fata par ok, si stiam ca se uzeaza mai repede.
Unde gasesc si eu in Bucuresti un magazin din care sa iau Lucas sau Ferodo, si de unde sa mi le dea dupa niste coduri nu dupa ureche. Am un mecanic bun, asa ca prefer sa nu ma duc la reprezentanta.

--------------------
+
r&d
post 28 Feb 2007, 08:43
Post #36

Membru autentic

La placute de frana nu se prea greseste, asa ca pot cei din magazin sa ti le dea...

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
sorinmac
post 28 Feb 2007, 09:43
Post #37

Membru incepator

Revin cu o rugaminte...am gasit Ferodo undeva la 150 RON spate, 205 ron fata...imi poate da cineva un raspuns legat pret? E bun? Mentionez ca e vorba de laguna 1,9 dci 79 kw.

--------------------
+
r&d
post 28 Feb 2007, 10:25
Post #38

Membru autentic

Mie personal mi se pare bun pretul pentru Ferodo.

This post has been edited by r&d: 28 Feb 2007, 10:25

--------------------
+
ghetau dan
post 28 Feb 2007, 10:34
Post #39

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

intre 150 si max 200 lei pretul e bun pentru placute fata.
pe spate eu n-am schimbat la nici o masina pina acum,probabil pentru ca nu prea a vazut mai mult de 2 persoane

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
rmg
post 28 Feb 2007, 11:43
Post #40

Membru autentic

E bun pretul pentru placutele spate. Iar de schimbat n-ai avea ce face sa te duci la Reno sa ti le schimbe. Le schimbi singur in fata blocului, scule sa ai (inbus de 7mm).
De regula schimbi cel putin de 2 ori fata pana schimba o data spatele. Acum cu masinile astea noi, datorita sistemelor de franare + AFU care repartizeaza mai bine forta de franare intre roti si intre punti probabil ca e si spatele destul de solicitat.. Inainte lua aproape totul fata si ff putin spatele, in functie de incarcarea puntii spate.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
r&d
post 28 Feb 2007, 11:49
Post #41

Membru autentic

La Augsburg in pliant apar placute Lucas la 165 RON.
http://www.augsburg.ro/Actualitate/images/pliant/4.jpg
Da nu stiu daca sunt fata sau spate. In poza generica apar placute fata. Mai intreaba si in alta parte si alege pretul cel mai bun. La Laguna 1 am schimbat placutele la ~110k km imediat dupa cumparare si am vandut-o cu ele asa cum erau, spre limita inferioara la ~165k km (). Care le-am dat jos erau Textar si am pus in locul lor Remsa. Au fost ieftine dar nu ma pot plange deloc de ele. franau bine, nu au scartait, nu s-a rupt ferodoul de pe placuta (asta este cel mai suparator la placutele ieftine). Asa ca daca Textar, Ferodo, Lucas sau Mintex ti se par prea scumpe poti arunca o privire si la Remsa sau RoadHouse.

Laguna 1 phase 1 care aveau disc pe spate (de la 2.0 in sus) uzau mai repede spatele decat fata, din cauza repartitorului de franare.

--------------------
+
sorinmac
post 1 Mar 2007, 15:27
Post #42

Membru incepator

Am avut o mare surpriza, am constatat la verificare ca placutele inca sunt bune...Pe spate au mai bine de jumatate "carne", si pe spate cam la jumatate...
Nu am reusit sa-mi explic de ce scotea zgomotul ala pe spate, specific placutelor de frana uzate...cert e ca in ziua in care m-am dus sa verific ce trebuie sa schimb a incetat...Explicatia mecanicului, "mizerii". Bun, mizerii, piatra praf, discurile sunt ok...Are idee cineva daca poate fi altceva?

--------------------
+
ghetau dan
post 1 Mar 2007, 16:27
Post #43

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Las-o asa...chiar ca erau mizerii.In plus,dupa ce speli masina si normal uzi discurile,o perioada se aude cam ciudat din cauza picaturilor care au "ruginit" pe disc.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
gabi.badea
post 3 Mar 2007, 11:20
Post #44

Membru incepator

Eu folosesc placute Ferodo. Sunt foarte multumit, nu scartaie si nu fac alte zgomote...Am dat 170 ron pe alea de fata si 140 pe alea de spate.

--------------------
Renault Laguna II 2.0 T 2005 Dinamyque
+
t-e-o
post 4 Mar 2007, 20:42
Post #45

Membru incepator

Zgomotul sa sunetul cum vrei sa-i zici tu e intradevar de la mizerie . Nu e de speriat ci doar de verificat si eventual sa-ti bage la spalatorie dupa ce a terminat de spalat masina inca odata pistolul pa roti.Sa le "clateacsa" practic. Tot noroiul de sub aripa iti cade pe placute si etrieri si mai prinde cate un fir de nisip din cand in cand si se infige in placuta daca e mai tare si freaca pana se dizolva. Recomand inca odata ca si in alte topicuri magazinul Xpert de la Lizeanu. Au preturi f bune.

--------------------
Laguna 1 Laguna 1 1999 berlina
+
silvicaaa
post 6 Dec 2007, 21:43
Post #46

Membru incepator

From: Ploiesti

am cumparat placute de frana fata si spate (LUCAS) si ma gandesc sa le schimb eu.....ce m-ar interesa ar fi cateva instructiuni de montaj...are cineva un tutorial ceva legat de chestia asta....
multam mult

--------------------
Renault Laguna II 2003 Expression 1.9dci 79kw
+
Predator3
post 1 Mar 2008, 13:19
Post #47

Membru incepator

De curand am schimbat si eu toate placutele(fata / spate) si am facut aprox 400km. Treaba e ,ca alea de pe spate scartaie cand pun frana usor, plus ca se aude un fluierat la mers si mai ales cand virez(stanga sau dreapta). Am fost astazi la un mecanic si mi a curatat culisabilele la etriere(aveau depundere de calamina), iar la roata din stanga spate a zis ca am un joc la rulment si ca poate fi de acolo fluieratul. Am fost sa o testez si am pus cateva frane mai apasate la 140kph, initial crezusem ca am scapat dar tot au inceput sa fluiere.
Poate fi altceva? Daca sunt rulmentii , cam cat costa un set spate?

--------------------
Renault Laguna - CT 22 EVN 1.9Dci 2005 Authentique
+
Predator3
post 2 Mar 2008, 17:40
Post #48

Membru incepator

Chiar nimeni nu stie? sad.gif

--------------------
Renault Laguna - CT 22 EVN 1.9Dci 2005 Authentique
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 03:47
Dacia