Senzor temperatura exterioara - Termometru, probleme in functionare - rezolvari
![]() ![]() ![]() |
Senzor temperatura exterioara - Termometru, probleme in functionare - rezolvari
merlin21 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 3 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
2002 1.4 16v
|
|||
diane_157 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 13 November 09 From: suceava ![]() |
Daca aduce in bacau cel mai bine sa cumperi si sa probezi sa vezi daca indica cum trebuie si sa ne zici si noua, si poate daca ai vreme imi trimiti si mie unul.
|
--------------------
renault
megane classic
1.9, dci an 2001
- 2585btn
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
Asta am sa si fac. Dupa ce-l iau si-l probez va zic exact ce si cum, iar daca mai e cineva doritor cumpar si trimit prin posta.
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
shtefan78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 09 ![]() |
da si eu sunt interesat.
|
--------------------
Renault
Megan 2 1.6 16v
2003 DRIVE SAFE, DRIVE SMART
|
|
ice_pascu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 2 October 08 ![]() |
sal,sa ne anunti si pe noi daca merge ms
|
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007 1,4 8v
- YCE Amor patric nostra lex!
|
|
shtefan78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 18 September 09 ![]() |
pentru mad_biker: ai gasit? asteptam un raspuns. ai probat, merge? zi-ne si noua sa-ti facem vanzare
|
--------------------
Renault
Megan 2 1.6 16v
2003 DRIVE SAFE, DRIVE SMART
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
Am fost astazi din nou pe la magazin si mi s-a spus sa trec miercuri ca sigur ajunge transportul. Cica ar fi in Polonia momentan (nu ca ar interesa pe cineva
![]() ![]() |
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
mad_biker |
![]()
|
Am trecut astazi pe la magazinul respectiv, ca mosul de acolo sa-mi spuna ca nu are termistor 2k5 si nici nu poate sa aduca. Bine ca am stat si am asteptat 3 saptamani comanda lui si acum imi zice ca nu are decat 2k2. In Bacau alta posibilitate nu mai am; am incercat si in Iasi la 2 magazine mari de electronice si nu au nici un fel de termistor nici acolo. Poate gaseste cineva de prin Bucuresti, cred ca sunt mai multe sanse acolo, sau cel putin lumea e mai serioasa decat aici.
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
catuta |
![]()
|
![]() Membru care uraste "porumbeii"!! Group: Members Posts: 509 Joined: 27 May 09 From: Galati ![]() |
O sa incerc si eu la magazinele din galati.Ultima data cand am intrebat imi daduse o banala rezistenta...
|
--------------------
Honda
CB 1000 Big One
16v 130CP
- GL 53 ROC Avem o tara superba,pacat ca e locuita de..
|
|
sandokhan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 11 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Dupa 4 luni de nefunctionare senzorul de temperatura si-a revenit miraculos!!!! Se pare ca pur si simplu la mine nu a mai vrut sa functioneze la temperaturi de sub 0 grade. Cum a trecut temperatura de 5 grade totul a revenit la normal....
Pacat ca nu toate piesele au auto repair ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2002, 1.4 8v
/ Megane hatchback 2007, 1.6 16v / Opel Vectra C Combi 2008, 1.9 8v CDTI / Lada Niva 1.7 4x4 2008
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Nu stiu daca a rezolvat cineva . De pe un forum spaniol , zice NTC plus un rezistor inseriat.
This post has been edited by verde: 6 Apr 2010, 21:28 Attached thumbnail(s) termistor.jpg ( Size: 87.32k ) Number of downloads: 2139 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
AndreiAV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 5 March 10 ![]() |
am si eu necaz cu temperatura exterioara:instrumentul care arata temp. ext.si ora numai arata nimic. sigurantele sunt bune.(masina clio 1,9 dti)
|
--------------------
Renault
Clio 1.9 DTI
2001 F9Q 782 / RXE
- IF 03 TLU
|
|
volhov |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 May 05 From: Sf.Gheorghe ![]() |
Daca indicatia termometrului este eronata este posibil sa fie un contact imperfect(oxidat), caz in care ar trebui verificati conectorii senzorului.
|
--------------------
Renault Clio
Symbol
2005 Clio Symbol dCi/65
|
|
cip31 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 229 Joined: 22 August 09 ![]() |
Verifica inca o data toate sigurantele. Daca sunt bune trebuie sa inlocuiesti ledurile de la afisaj sau afisajul complet.
|
--------------------
Renault
clio symbol
2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km Membru fara probleme, deocamdata!
|
|
A9theR |
![]()
|
A9theR Group: Members Posts: 66 Joined: 11 March 10 From: iasi ![]() |
am tot citit pe aici pe colo...
cumparat sh clio 2004 dci la mine nu a afisat nimic sub ora niciodata..nici nu stiam de existenta acelui termometru. miraculos a mers deodata.am oprit motorul si de atunci nu a mai mers ![]() Sfaturi ? ? ? am sa vad daca pot sa desfac oglinda sa ma uit mai bine..oare cu o palma doua bine plasate rezolv ceva ???? |
--------------------
Renault
Kadjar
2016 Drumuri bune, rezervoare pline!
|
|
A9theR |
![]()
|
A9theR Group: Members Posts: 66 Joined: 11 March 10 From: iasi ![]() |
rezolvare :
vazut topic.. gasit senzor pe oglinda din dreapta.. aplicat 2-3bucati.. pus contact => NIMIC rabatat oglinda de cateva ori... dat inca 2-3palme + frecat inspre inainte si inapoi de cateva ori senzorul ala(lasat inspre fata) => URA ! ![]() cateodata rezolvarea e simpla si gratuita This post has been edited by A9theR: 15 Apr 2010, 17:41 |
--------------------
Renault
Kadjar
2016 Drumuri bune, rezervoare pline!
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Nici la mine nu a mers o bucata buna de timp, apoi si-a revenit dupa ce am umblat pe la oglinda pentru cu totul altceva, a functionat cateva zile pana am rabatat oglinda dreapta...si de-atunci pace...cred ca este din cauza unui contact imperfect...
Am sa dau oglinda jos cu totul sa vad ce e pe acolo. |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
danieldudu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 14 March 08 From: Bucuresti ![]() |
De cetava saptamani ma confrunt cu urmatoarea problema: senzorul indica o temperatura cu 5-10 grade mai mica decat realitatea.
A reusit cineva sa gaseasca un termistor care sa indice cu acuratete temperatura exterioara? NTC 2k2 sau NTC 2k5sau NTC 2k2 + rezistenta ?? Parca nu as da 270 lei pe un senzor nou de la Renault ![]() |
--------------------
renault
megane sedan
2004 / 1.9 privilege
- DB 06 YOS voodoo
|
|
augustinel64 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 5 February 07 From: la mal de mare ![]() |
da am montat eu termistor de 2k2 +rezistenta de 330 ohmi inseriata si indica exact.
|
--------------------
renault
laguna 3
2013 facelift gris platine 1,5 dci 110cp
- ct 64 ela renault clio symbol phase 4 1,4 8v 2007
|
|
danieldudu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 14 March 08 From: Bucuresti ![]() |
merci augustinel64, o sa incerc si eu
nu am nimic de pierdut ![]() |
--------------------
renault
megane sedan
2004 / 1.9 privilege
- DB 06 YOS voodoo
|
|
augustinel64 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 5 February 07 From: la mal de mare ![]() |
toata afacerea a costat 1,5 lei
|
--------------------
renault
laguna 3
2013 facelift gris platine 1,5 dci 110cp
- ct 64 ela renault clio symbol phase 4 1,4 8v 2007
|
|
danieldudu |
![]()
|
azi am construit senzorul cu un termistor NTC 2k2 si o rezistenta 330ohmi SMD cu variatie de 1% o diferenta de 2 grade fata de temperatura de afara masurata cu un termometru electronic
Am scazut valoarea rezistentei la 200 ohmi SMD cu variatie 1% si acum este o diferenta de temperatura < 1 gr. Concluzie: termistor NTC 2k2 + rezistenta 200 Ohmi SMD variatie 1% + o bucatica de cablaj si economisiti 250 lei ![]() maine poate pun niste poze cu montajul |
--------------------
renault
megane sedan
2004 / 1.9 privilege
- DB 06 YOS voodoo
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
@danieldudu
"termistor NTC 2k2 + rezistenta 200 Ohmi SMD variatie 1%" Poate ne faci si noua o schema,fie ea si in Paint ,ceva pentru incepatori ![]() Multumesc anticipat ! |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
ccristian1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 11 October 10 ![]() |
Buna seara. As avea si eu o mica intrebare referitoare la topicul pe care l-am deschis.Sunt posesorul unui Renault Symbol din 2007 iar masina a fost avariata in partea din dreapta( tot stalpul de la parbriz a fost rectificat si indreptat).Am inteles ca in partea de jos a oglinzii din dreapta se afla un senzor care indica temperatura exterioara pe display sub ceas.La minte exista acel tzamburush sub oglinda dar sub ceas nu arata nici o temperatura.Poate sa fie doar din cauza acelui senzor care dupa impact poate nu mai isi face treaba sau problema este mai complexa avand in vedere ca a fost avariata in partea dreapta?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Au schimbat oglinda ? Probabil sa iti fi pus alta fara senzor, sau nu au conectat firele/mufa, ori e intrerupt undeva cablul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
ccristian1 |
![]()
|
da, am pus alta oglinda dar la mufe nu m-am uitat.cablurile de la acel senzor trec prin stalpul din dreapta de la parbriz?ca daca trec pe acolo e cam nasol ca a fost facut terci dupa impact.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai firele trec prin usa, din usa are un burduf la imbinare, care trece prin stalp la cb. Acum nu stiu exact pe unde anume prin stalp trece. Verifica eventual oglinda, sa aibe senzor si mufa sa fie identica cu cea veche
This post has been edited by BannedHost: 11 Oct 2010, 18:53 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
ccristian1 |
![]()
|
cred ca cel mai bine veridic mufele ca eu am si oglinda electrica si functioneaza si la fel si dezaburirea din oglinda deci ma gandesc ca firele trec impreuna pe undeva nu cred ca cel de la senzoru de temp.trece prin alta parte.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
zambiee99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 1 August 06 ![]() |
Acuma am si e o intrebare: La societe nu este termometru? sau am masina de 2 ani si nu am observat problema asta, eident nu mi-am desfacut oglinda dreapta numai sa vad ce este inauntru, dar parca am vazut ceva locas pentru senzor dar pe oglinda din stanga. Daca nu este oare ce mai trebuie pentru a functiona ca si cum ar fi din fabrica?
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Clio
2001, 2004
- MM 04 EOR, MM 90 DNS Dacia SuperNova 2001 Confort MM 04 EOR, Renault Clio 2 bicorp 2004 MM 90 DNS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 23:51 |