Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Termometru exterior, Clipeste sub 4 grade celsius

Laurentziu83
post 31 Oct 2006, 20:45
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Da, dar inainte trebuie sa fi trecut pe la zero grade sau sub ca sa se poata forma polei. Poleiul nu se poate forma sub 0 grade.
Mai am o intrebare: cumva este si un senzor de umiditate pe acolo? Sunt momente in pragul ala de temperatura cand clipeste si cand nu. De obicei clipeste doar cand e mai umed afara.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
richie
post 31 Oct 2006, 21:03
Post #32

The Right Member

QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Oct 2005, 15:41)
Mi se pare ca nici ce am eu pe masina nu indica corect, la Reno cand imi indica 6 grade afara la Passat imi indica 8 grade. Cum dreaku, ca doar erau parcate alaturi?  wacko.gif
*

Nu stiu daca indica corect sau nu al tau. Dar, diferenta poate fi si din pozitionarea senzorului. La Nissan, am senzorul undeva in fata radiatorului, cel putin asa mi-au zis cei de la Badsi cand am cumparat-o. Si sa vezi iarna, dupa un drum, daca o las cateva minute, ce mandreturi de temperaturi imi indica.... biggrin.gif. Asta iarna erau -17 grade si masina imi arata +19. Situatie ajunsa la normal dupa aprox 2 km de rulare. Senzorul detecta in stationare, temperatura aerului din jurul radiatorului.

Si intre -3 si +3, Nissanul cu sistemul lui mai "destept" de avertizare, imi zice pe display ceva de genul WARNING LOW OUTSIDE TEMPERATURE. ICE CONDITION.
Nu mai stiu exact textul, dar ceva de genul. Asta pe langa faptul ca oC-ul imi clipeste in permanenta. Asa ca, cei care mai au dubii, pot fi siguri, asta e explicatia tongue.gif

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
Duyu
post 31 Oct 2006, 21:07
Post #33

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Eu nu inteleg....de ce spuneti voi ca ar clipi numai intre +3 - -3 grade celsius? De exemplu la -7 grade celsius nu exista riscul producerii de polei? huh.gif Sau mai degraba de ce a fost facut asa acest termometru(sa clipeasca doar intre aceste valori)? Multumesc! icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
richie
post 31 Oct 2006, 22:29
Post #34

The Right Member

Pai probabil, pentru ca intre temperaturile astea, au considerat ei ca EXISTA RISCUL. Sub -3, deja E CERT. tongue.gif Probabil au studiat bine baietii problema asta.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
bluecat
post 4 Nov 2006, 23:53
Post #35

bluecat

From: Iasi

am observat ca la mine clipeste cu,,, cateva sec inainte sa se skimba temp cu un grad in + sau -

--------------------
Renault clio II symbol 2005
In GOD we trust !
+
Laurentziu83
post 5 Nov 2006, 15:25
Post #36

Membru autentic

QUOTE(richie @ 31 Oct 2006, 21:03)
Asta iarna erau -17 grade si masina imi arata +19. Situatie ajunsa la normal dupa aprox 2 km de rulare. Senzorul detecta in stationare,  temperatura aerului din jurul radiatorului.
*

Mi se pare extrem de aiurea pus senzorul acolo. Cred ca e o greseala. Mai bine il puneau inauntru ca sa-mi aminteasca si mie sa dau pufoaica jos de pe mine. radmasa.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 5 Nov 2006, 15:26

--------------------
. . .
+
boga_29i
post 12 Dec 2007, 23:00
Post #37

Bogdan

From: Bucuresti

salut.am si eu o problema.acum vreo 2-3 saptamani am lovit bara la clio si a fost impactul destul de puternic sa zic.mi se cam strambase si volanul.am fost la geometrie, mi-au reglat aia directia, iar de atunci termometru de la bord de la afisajul casetofonului imi arata mereu in jur de 34- 42 de grade.stie cineva pe unde e situat la motor?e posibil sa se fi dereglat ceva?daca tot creste e posibil sa se intample ceva?

--------------------
renault clio symbol 2002
+
hellcat
post 12 Dec 2007, 23:39
Post #38

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Senzorul de temperatura este plasat in carcasa oglinzii retrovizoare dreapta.
Personal cred ca e doar o coincidenta intre defectarea "efectiva" a senzorului si incidentul suferit.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Hypo RS
post 13 Dec 2007, 14:10
Post #39

Lentilescu Obezel

From: Bucuresti

Mai oameni buni..... "clipitul" vine de la faptul ca computerul "inca se gandeste "ce sa afiseze ca temeratura exterioara. Ca si cum "ar fi in curs de detectare" a temperaturii externe. Ce-i drept n-am dovezi pt afirmatia mea, am aceasta informatie de la fostul posesor al bicorpului meu. Deci nu cred ca e vorba de poleiuri,defectiuni si ale alea.

--------------------
Renault Sport Clio 172 - B -- XUU 2003
Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata
+
cj98czh
post 13 Dec 2007, 14:59
Post #40

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

doc172 - Ai o informatie foarte, foarte proasta....

la orice Renault care are senzor de temperatura exterioara, afisajul clipeste intre 3 si - 3 inclusiv la batranul R25 pt. atentionarea soferului asupra posibilitatii de polei...

Chiar daca afara sunt 3 grade cu putin vant la nivelul soselei apa poate ingheta...asa ca eu va recomand sa tineti cont de aceste avertizari..

Auzi....explicatie..... "clipitul vine de la faptul ca computerul "inca se gandeste "ce sa afiseze ca temeratura exterioara Ca si cum "ar fi in curs de detectare" a temperaturii externe....." si asta numai de la +3 la -3, in rest gandeste mai repede, intre aceste temperaturi are o lacuna...

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by cj98czh: 13 Dec 2007, 15:22

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
billabong
post 13 Dec 2007, 15:10
Post #41

Membru

Hai ca asta e de toate zilele:calculatorul inca se gandeste si nu stie saracul ce decizie sa ia smile.gif))))))))))))))))))))))))) Cum puteti sa spuneti prostii dinastea pe forum.Pana si un copil de clasa generala ar rade in hohote.Am auzit si eu prin targurile de masini tot felul de zvonuri legate de clima si senzorul de temperatura exterioara,dar asta a fost copioasa

--------------------
Renault Clio II - 2003 -
+
OVIDIUS
post 13 Dec 2007, 15:18
Post #42

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Vreti o fotocopie maine a paginii din cartea tehnica unde zice clar ca indicatorul clipeste pentru avertizare polei si terminam povestea?

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
cj98czh
post 13 Dec 2007, 15:21
Post #43

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Ovidius- nu cred ca trebuie decat ca fiecare sa citeasca manualul sau sa intrebe inainte de a pune aberatii pe forum....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 05:39
Dacia