Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sunt nefericit!, Traim in Romania!...

Picasso
post 22 Sep 2005, 15:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In primul rand, dati-mi voie sa va salut pe toti, tinand cont ca acesta este primul meu post pe acest forum.

Cam de-o luna incoace, abia astept sa ajung la munca! Prima oara m-am speriat ca m-am imbolnavit, am crezut ca am patit ceva grav si incurabil! Vreo boala rara, de care banuiam ca sufera si seful meu, despre care auzisem ca sta si cate 10 ore la serviciu. Dar nu m-am dus la doctori sau la vraci, pentru ca intr-o seara m-am linistit: mi-am dat seama ca abia astept sa ajung la birou ca sa vad ce-a mai aparut scris pe acest forum, care, recunosc cu toata sinceritatea, m-a cucerit pe deplin. wub.gif

Dupa cum vedeti si in semnatura mea, candva in zilele urmatoare trebuie "sa pun piciorul" pe o acceleratie de Clio Symbol 1.5 dCi 80 CP, varianta Fidji cu toate optionalele (un pic comic, ele, optionalele, nefiind decat 2, culoare metalizata si jante de aliaj) si ar trebui sa fiu fericit. Dar nu sunt! De ce? Pentru ca TRAIM IN ROMANIA! Am sa dezvolt in cele ce urmeaza.

Cam intre 10 si 15 august m-am decis, dupa lungi si insuportabile nehotarari, sa intru in randul renault-istilor cu un clio symbol rouge de feu. Asa ca am facut drumul pana la Auto Marcu's langa Cora (am citit ulterior pe acest forum impresii nu tocmai pozitive despre dealer - dar era prea tarziu) si am inceput demersurile pentru masina.

Initial trebuia sa o iau pe numele meu, dar, tinand cont ca tata avea si o dacie galbena (prima masina pe care am codus-o cu adevarat) si ca Renault-ul suplimentase locurile pentru programul Remat, am profitat de ocazie si ne-am agatat de cele 30 mil. iar masina a fost comandata pe numele lui. Nu are sens sa va mai spun de cate hartii si hartiute a fost nevoie, si cate drumuri prin Bucurestiul hiperaglomerat au fost necesare. In fine, incet incet dosarul a crescut si pana la urma a fost gata. Dealer-ul (foarte binevoitor si politicos, de altfel) ne-a rugat sa ne alegem o sucursala BRD la care se va face creditul si noi, intr-o clipa fatidica (samburele nefericirii mele de acum), am zis sa fie DRB Dristor, ca e mai aproape de casa si, in general, mai in drum. Si acolo am fost, cu dosarul lu' al batran. Toate bune si frumoase, dosarul e in regula, toate actele (adev. de salariu, copie dupa cartea de munca, etc.) sunt ok. A doua zi urma sa se verifice in baza de date cu datornici, ceea ce s-a si intamplat, au verificat si actele din nou, nici o problema, totul e ca la carte, mai ramane doar sa asteptam sa vina masina.

Din nefericire, in toata alergatura asta tata si-a pierdut buletinul, chestie extrem de neplacuta, tinand cont ca avem nevoie de el pentru a obtine creditul si a ridica masina. Dar se pare ca il poate scoate la timp.

Bun. Dealer-ul a zis ca pe 20-25 septembrie ar trebui sa vina masina si toata lumea ar fi fericita. Si, surpriza! Saptamana trecuta, marti 13 septembrie (hmm...) ma suna baiatul de la Auto Marcu's si-mi zice ca gata, masina e in tara si sa mergem la banca cu avizul si avansul ca aia de la BRD sa bage banii in contul lor si in maxim 2 zile sa putem lua masina. Va dati seama ce fericire pe capul meu! Din pacate tata a avut treaba miercuri, asa ca joi (15 sept.) se duce la BRD, aia se uita iar pe acte (!), totul OK, dar vor sa mai verifice o data in baza de date cu datornici, operatiune ce se poate desfasura abia vineri, din nu stiu ce motive idioate (probabil singurul angajat care stia sa foloseasca PC-ul era in concediu biggrin.gif) Hmm! Trec peste asta, ca eram prea fericit ca venise masina cu 10 zile inainte de termen. Vineri se duce iarasi tata la BRD si totul e in regula (de parca nu mai verificasera o data!) dar cica sa revina luni ca sa ne poata da efectiv banii! blink.gif DE CE OARE A DURAT ASA DE MULT?? Bine, imi zic, trec si peste asta ca deh! asa-i la noi si oricum tata putea sa isi scoata buletinul cel mai devreme miercuri, adica ieri (21 sept.).

Ok, ieri al batran si-a recuperat buletinul si azi dimineata s-a dus la banca sa finalizeze operatiunea. Maine pe la 10 juma' ar fi trebuit sa ridicam masina de la dealer. Asa ziceam eu, naiv si pe deplin increzator in sistemul bancar roman. Asta pana la ora 12, cand imi suna telefonul - al batran. Cica tipul de la BRD a observat AZI cateva nereguli in dosar - PE CARE L-A VERIFICAT DE CEL PUTIN 2 ORI INAINTE si din pacate contabila e in concediu pana marti, deci nu se pot face adeverintele corectate decat abia saptamana viitoare.

Moment in care am cedat psihic! Cum se poate asa ceva?? Nu era vorba despre un functionar obosit, sictirit si sinucigas, ci de un ofiter de credit al unei banci de prestigiu! Chiar nimic nu se mai poate rezolva fara spaga? Oare daca observa greseala din acte dupa ce luam masina, ce se intampla??

In fine, de asta sunt nefericit. Si extrem de nervos pe toata cacaua asta de care ai parte cand stai in fata unui ghiseu cu capul plecat ca pe drumul spre streang in loc sa ai un pachet greu in sacosa si un zambet sfidator pe buze.

Saptamana viitoare ar trebui sa iau masina, dar tare mi-e frica de ce se mai poate intampla! Ma temeam ca va intarzia masina din cauza dealer-ului, nici nu ma gandeam ca banca ar putea fi o problema...

Sper ca nu v-am plictisit si poate cativa dintre voi au reusit sa citeasca pana la capat supararea mea, si atunci va multumesc.

Am invatat multe de la voi, si cred ca am citit toate thread-urile de la "generalitati clio" si "cafenea". Iar pe prietena mea am innebunit-o cu detalii amanuntite despre o masina pe care inca nu o am.

Ca sa inchei, imi cer scuze daca am postat gresit, nu stiu exact daca trebuia sau nu la "cafenea" acest topic, dar am vrut in mare masura sa ii avertizez pe cei ce urmeaza sa isi ia Renault in rate SA NU FACA CREDITUL LA BRD DRISTOR, ca isi vor da palme.

Va salut si, daca sunteti interesati, va tin la curent.

--------------------
Clio Symbol Fidji 2005, 1.5 dCi 80 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 22 Sep 2005, 15:48
Post #2

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

mda, nasol moment. iti inteleg supararea.din pacate lucruri din astea naspa se petrec peste tot in tara asta.
acum vreo saptamana cineva care primise acceptul de plata si se facusera toate actele pentru o masina reno, a descoperit ca masina a fost vanduta la altul.
gandul ca totusi iti vine masinuta ta noua trebuie sa fie mai puternic decat problemele aparute.
topicul cel mai bine ar sta la diverse. o sa il mut eu acolo.
iti urez de pe acum sa iti stapanesti sanatos viitoarea masina.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
ncristi
post 22 Sep 2005, 15:55
Post #3

Membru autentic

Asa ziceam eu, naiv si pe deplin increzator in sistemul bancar roman.

Mare greseala....cum poti sa faci asa ceva? smile.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
strumfuadi
post 22 Sep 2005, 16:02
Post #4

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

lasa, ca o sa treci si peste asta si o sa te bucuri de tractorash!
pana una alta, de ce apare posts=0 la picasso?? huh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Picasso
post 22 Sep 2005, 16:20
Post #5

Membru incepator

Multumesc pentru intelegere si, da, abia astept sa ma urc la volan! Mai ales ca e primul diesel pe care il voi conduce!

@AlexV: din greseala am mai postat o data la Generalitati Clio cu acelasi subiect, ca-mi daduse eroare cand l-am salvat pe asta. Scuze.

Am vorbit acum 5 minute cu al batran si se pare ca pana la urma s-a rezolvat totul si maine la ora 4 ar trebui sa ridicam masina. Si exact ce spuneam: dealer-ul a specificat clar: "fac un efort foaaarte mare sa va dau masina maine" = CIUBUC, nu? Oricum, nu mai conteaza, emotiile sunt prea mari! laugh.gif

--------------------
+
strumfuadi
post 22 Sep 2005, 16:40
Post #6

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

pai nu'tzi ramane decat sa faci shi tu un efort foooarte mic shi sa nu'i dai nimic. ce zici? unsure.gif

laugh.gif tzi'ai updatat shi semnatura.. maine la 4.. dormi nuoaptea asta? laugh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Picasso
post 22 Sep 2005, 16:45
Post #7

Membru incepator

Mai mult ca sigur ca nu dorm! laugh.gif

Logic ca nu-i dau nimic, ca doar e platit, nu e dealer moca. Ba chiar sper sa il conving sa-mi faca cadou presurile tongue.gif (desi am inteles ca la Auto Marcu's... mai rar!)

--------------------
+
razvici
post 22 Sep 2005, 16:46
Post #8

Membru incepator

Asteptam maine un topic nou cu titlul " Sunt fericit ". Sper sa nu fie altul nou " sunt in continuare nefericit " Esti tinar si este normal sa-ti exprimi dezamagirea cu glas tare. Brava tie ! In cazul meu a durat mult pina mi-a venit masina. Comandata pe 12 iulie - ridicata pe 8 septembrie. Deci de curand. O sa-ti placa tractorasul. Fii increzator in ziua de maine si sa nu-ti fie frica sa-l faci pe ofiterul de credite incompetent in fata directorului de sucursala. Fii civilizat in exprimare, dar ferm. Fii politicos, dar taios precum otelul. Eu asa as fi vrut sa fiu. Din pacate numai sfaturile sunt de mine. La 35 de ani, 1,96 m si 120 kile mai intai ii trag cu cap in gura celui din fata mea, ii trantesc monitorul peste degete celui din spate si de abia dupa aia intreb cine e de vine si cum se poate rezolva problema. Sper ca cele de mai sus sa-ti foloseasca maine

--------------------
Renault Symbol 2005 dci 80
Megane 2014 - dci 110 cp
+
Picasso
post 22 Sep 2005, 16:56
Post #9

Membru incepator

Tocmai de asta m-am bucurat atat de tare cand m-a sunat dealer-ul cu 10 zile inainte de termen sa imi spuna ca e masina in tara. Ca am citit multe posturi pe forumul asta in care oamenii spuneau tristi ca la ei a durat si 2-3 luni pana le-a sosit masina.

Din pacate, sa-l pun la respect pe "baiatul finutz" de la banca, nu mai am cum. As fi vrut sa fiu acolo azi dimineata si sa port o discutie cu seful lui, dar a trebuit sa fiu la munca, iar tata nu e genul care sa se bage in chestii d'astea.

Mersi pentru suport si sper, intr-adevar, ca maine sa am motiv sa postez: "Sunt fericit!" - desi n-am s-o fac, pentru ca a mai scris cineva la un moment dat un post cu titlul asta, dar improvizez eu ceva. wink.gif

--------------------
+
VladK2K
post 22 Sep 2005, 19:51
Post #10

Membru

Bravo tie omule... tie macar ti-a venit... eu inca astept

tot ce am obtinut de la dealer (pe 21) este "Masina e fabricata si e pe drum". Ce inseamna asta in zile pana cand o voi avea in mana si sub picior... Bine ca o iau cu banii jos!

Eu sincer, de a doua oara as fi cerut sa vorbesc cu seful respectivului

--------------------
Hyundai Tucson 2017 LP+
+
Race
post 23 Sep 2005, 09:05
Post #11

Membru

Parerea mea e ca nu are trebui sa-l lasi sa scape atat de usor.Fa-ti timp,vorbeste cu seful lui,trimite un mail,da un telefon,orice metoda crezi tu de cuviinta.Tu pierzi timp,nervi si cateodata si bani,pentru ca ala nu are decenta sa-si faca treaba pentru care e platit,si suspectez ca nu cu salariul minim pe economie.Ar mai fi si metoda mentionata de razvici,dar nu toti avem fizicul lui impunator...desi ar da rezultate.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
coocky
post 23 Sep 2005, 09:25
Post #12

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(VladK2K @ Sep 22 2005, 08:51 PM)
Bravo tie omule... tie macar ti-a venit... eu inca astept

tot ce am obtinut de la dealer (pe 21) este "Masina e fabricata si e pe drum". Ce inseamna asta in zile pana cand o voi avea in mana si sub picior... Bine ca o iau cu banii jos!

Eu sincer, de a doua oara as fi cerut sa vorbesc cu seful respectivului

Stai linistit ...
ai prins perioada de vacante in UE...
masina e undeva prin slovenia sau pe tren in drum spre romania
deci cam in 3-4 zile ajunge in tara...
bafta....
(eu glumesc si nu prea... acelasi lucru l-am patit si eu... masina gata in 15 August dar a ajuns in RO abia pe 20 septembrie)

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
Picasso
post 23 Sep 2005, 12:16
Post #13

Membru incepator

@VladK2K & Race: Sunt perfect de acord cu voi, si eu as fi vorbit cu seful boului aluia de la BRD, reclamatii, etc., problema este ca NU AM FOST EU acolo, ci tata. Si oricum, azi dimineata am fost la dealer si e totul in regula, ma asteapta la ora 4 sa ridic masina. biggrin.gif Credeti-ma ca numar fiecare secunda pana atunci!!

--------------------
+
VladK2K
post 23 Sep 2005, 19:48
Post #14

Membru

ei? fericit posesor? cand o uzi smile.gif ?

--------------------
Hyundai Tucson 2017 LP+
+
google
post 23 Sep 2005, 23:09
Post #15

*** Big Daddy ***

From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot...

Lasa-l ca n-are timp acum, da ture cu masina.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005-dCi/80cp
Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05)
+
Picasso
post 26 Sep 2005, 09:22
Post #16

Membru incepator

Gata! Am luat masina - vineri la ora 6 m-am urcat in ea si am plecat de la dealer.

Primele impresii:

1. WAW!! Este absolut bestiala si sunt topit dupa ea! (Luati in considerare ca inainte am avut un Matiz pe care l-am condus de la 130.000 km)

2. E total alta senzatie cand conduci diesel! Chiar nu ma asteptam sa fie asa de mare diferenta. Si cand ma gandesc cat a tras de mine un prieten sa-mi iau dCi si nu benzina... Sentimentul e uluitor! Intr-adevar masina face exact ce ii spui tu, si ai incredere deplina ca poti sa zvacnesti cand e nevoie, sau sa ingheti in asfalt. Bestial!

3. Sunetul mi se pare si el excelent. Tweeter-ele fac toti banii (ma rog, sunt standard...) iar basii duduie. Imi e cam greu sa ma obisnuiesc cu CD player in loc de MP3 player (cum aveam pe Matiz), dar nu-i chiar asa mare chestie. Iar maneta aia cu comenzile radio de la volan... frate!!

4. In fine, sunt foarte incantat de intreaga masina, incepand de la lampa din plafoniera si terminand cu motorul care m-a uluit complet!

Insa...

5. Modelul este Fidji... Si din cate stiam eu, pe toate Fidjii in spate, in loc de Clio scrie Symbol... Ei, pe a mea scrie Clio! Stie cineva de ce?

6. Motorul este de 80 CP... Si din cate stiam eu (de fapt, am citit pe acest forum), dCi-ul pe de portiera dreapta ar fi trebuit sa aiba litera "i" scrisa cu albastru... La mine nu e. VOI CE ZICETI??

Asadar punctele 5 si 6 se bat puternic cu 1-4 ca sa-mi strice mie buna dispozitie si bucuria ca mi-am luat masina noua.

Cu toate astea, titlul topicului nu mai e valabil... Sunt fericit!

--------------------
+
eddie33
post 26 Sep 2005, 10:04
Post #17

Membru autentic

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente ! Vezi in acte daca ai 60 kw,inseamna ca ai 80 de C.P. Asta ca sa te linistesti....La bicorp sigur e I-ul albastru la motorul de 80 C.P.,la Symbol nu cred ca e la fel !

--------------------
Renault Clio Extreme 2004-DCI 80C.P.
+
rkillera
post 26 Sep 2005, 10:07
Post #18

Membru autentic

Cat timp iti place masina si merge bine, nu mai conteaza ca scrie Clio sau Symbol sau cu ce culoare.

--------------------
Renault Megane II 2005 Estate
Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
+
Picasso
post 26 Sep 2005, 10:28
Post #19

Membru incepator

@eddie33: Mersi frumos! Chestia e ca toate actele masinii sunt completate de mana, si pe toate scrie intr-adevar 1.5 dCi 80 CP. Poate sunt eu paranoic, dar cand am vazut ca nu scrie Symbol m-am gandit ca poate mi-au dat alta masina. Acum mi-a mai trecut, dar parca tot ma roade putin.

@rkillera: Masina imi place incredibil de mult si din punctul asta de vedere ai perfecta dreptate. Problema era nu masina in sine, ci faptul ca nu stiu sigur daca mi-au dat exact ce am comandat, caz in care as fi tras in piept - si asta nu suport! Masina e bestiala, dealer-ul are ceva semne de intrebare.

--------------------
+
rkillera
post 26 Sep 2005, 10:38
Post #20

Membru autentic

Pai daca are toate optionalele pe care le vroiai e aceeasi masina, nu?
Indiferent daca scrie Symbol sau Fidji pe ea.

--------------------
Renault Megane II 2005 Estate
Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
+
Solon
post 26 Sep 2005, 12:37
Post #21

Membru autentic

Ba, tu dupa ce te-ai bucurat ca ti-ai luat masina acum cauti chichite la ea.
S-o stapnesti sanatos!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Picasso
post 26 Sep 2005, 13:05
Post #22

Membru incepator

Nu caut chichite, masina e bestiala si sunt mai mult decat multumit de ea. Problema e mai mult una de principiu.

Oricum, n-are rost sa ma mai gandesc la asta. Cel putin incerc.

Mersi frumos pentru urari si sper sa apuce cat mai multi kilometri fara belele.

--------------------
+
cip07
post 26 Sep 2005, 13:55
Post #23

Membru incepator

Sa-ti traiasca masina, sa fie sanatoasa si sa-si faca banii la loc (din economia de carburant...)
Eu tot dci 80 cp am.
M-am uitat si eu dupa "dci" scris cu albastru, nu este
Pe eticheta lipita (si acum) pe geam scrie dci 80, la fel si in acte.
Oricum n-am nevoie chiar de toti caii aia, am luat asa (80 dci) fiind speriat de problemele (fictive sau nu) ale 65 dci-ului.

--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005 EXPRESSION
Clio Symbol, 80 dCI, Expression, iunie 2005

"O masina este o gramada de fier pe patru roti care te duce din punctul A in punctul B" (citat de la discutia cu dealer-ul)
+
Picasso
post 26 Sep 2005, 14:18
Post #24

Membru incepator

Mersi frumos, cip07!

Pe ce geam ar trebui sa fie eticheta aia? Ca eu nu cred ca am asa ceva...

--------------------
+
alx
post 26 Sep 2005, 14:45
Post #25

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

nu ai geam? nasol...

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 - varies 2.0 benzina
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
VladK2K
post 26 Sep 2005, 17:30
Post #26

Membru

Sa-ti traiasca, sa consume cu masura (ca a mea nu mai consuma, bea direct) si sa te bucuri de ea...

Si daca vrei i albastru sau vreun scris mai shukar pe ea, sigur se pot cumpara respectivele ornamente... dar asta numai daca tii tu neaparat

--------------------
Hyundai Tucson 2017 LP+
+
Tudor
post 26 Sep 2005, 17:47
Post #27

Moderator

S-o stapanesti sanatos!
Pentru informarea ta, ca n'are mare importanta, cand s-a adus seria Fidji la vanzare, pentru putin timp s-a vandut in paralel si nivelul de dotare maxim: Dynamique, care avea exact aceleasi dotari ca un Fidji + toate optionalele si in plus avea controlul geamului de la sofer cu impuls. Pe Fidji scria in spate Symbol, iar pe Dynamique scria Clio. Daca ai impuls la geamul sofer s-ar putea sa mai fi prins un Dynamique, daca nu inseamna ca e un Fidji la care au pus din greseala sigla Clio, dar sincer mie imi place mai mult asa.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
laur_dci
post 26 Sep 2005, 21:27
Post #28

Membru

pe o usa scrie "fidji" iar pe cealalta "dci" iar pe spate "clio" si "symbol"

am studiat la un coleg

caii putere se vad in cartea de identitate sau in talonul masinii

--------------------
Clio Bicorp 1.5dci 80cp extreme 2005
clio symbol fidji 2006 1.5dci 65cp
+
Tudor
post 26 Sep 2005, 21:38
Post #29

Moderator

Eu pana acum n-am vazut sa scrie si Clio si Symbol. Pe toate vazute de mine scrie:
"Renault in stanga
+ Clio sau Symbol in dreapta"
Fa si tu o poza cu cel pe care scrie Clio si Symbol, sa vedem si noi.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
laur_dci
post 26 Sep 2005, 21:46
Post #30

Membru

QUOTE(laur_dci @ Sep 26 2005, 10:27 PM)
pe o usa scrie "fidji" iar pe cealalta "dci" iar pe spate "clio" si "symbol"

Tudor are dreptate, din graba am scris "si" in loc de "sau"

This post has been edited by laur_dci: 26 Sep 2005, 21:47

--------------------
Clio Bicorp 1.5dci 80cp extreme 2005
clio symbol fidji 2006 1.5dci 65cp
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 13:34
Dacia