Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sunteti multumiti de M2?, pareri in procente...

Sunteti multumiti de M2?

DA [ 502 ] ** [70.31%]
MERGE [ 147 ] ** [20.59%]
NU [ 65 ] ** [9.10%]
Total Votes: 714
Guests cannot vote 
sandman_
post 23 Nov 2006, 15:08
Post #421

software engineer

Group: Members
From: Viena, Austria

Leonul s-a inspirt din M2 si Vel wink.gif

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vio
post 23 Nov 2006, 15:12
Post #422

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Acum nu ca l-as lauda pe-al meu..

Sincer nici eu nu l-as lauda... de fapt, parerea mea e ca vechea generatie de Leon era muuult mai reusita... but that's just me...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
AIX
post 23 Nov 2006, 15:28
Post #423

quite a regular

From: Bucuresti

Vio - inca nu te-ai obisnuit cu generatia noua, zic eu smile.gif

sandman_ - pai hai sa bagam si Alfa, ca doar a fost Walter da Silva wink.gif

--------------------
. . .
+
sandman_
post 23 Nov 2006, 15:42
Post #424

software engineer

wink.gif

--------------------
+
cj666
post 23 Nov 2006, 17:11
Post #425

Membru autentic

From: Cluj

Revenind la idee, nici cu spanioloaicele nu mi-e rusine. tongue.gif

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
A l e x
post 23 Nov 2006, 17:45
Post #426

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

QUOTE(Ovis @ 23 Nov 2006, 12:18)
m-am cotrat o data cu unul, de care ulterior am aflat ca nu avea nici masina si nici macar carnet, dar cand vorbea, zici ca avea Mercedes cu super "pachet de fiabilitate" pe el.
*

Stiu si eu pe cineva asa de pe forum. Are permis, are masina, dar tot asa sustine ca are un super Mercedes care nu se compara cu masina cealalta, adica aia mai ieftina...

Eh, pe forum toti avem de toate smile.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
RoVal1972
post 24 Nov 2006, 12:49
Post #427

Membru autentic

eu sunt mai "fraier" si dupa M1 am trecut la M2... dar nu-mi pare rau deloc.
Cu "pielea" n-am deloc probleme, trebuie doar sa scot niste pete din tapiteria de plastic sau ce-o fi , fimiu a reusit s-o pateze..
Bun reply silviu !

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Bacu
post 27 Nov 2006, 15:45
Post #428

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

De pe un site englezesc: whatcar.com:

Buying & owning: 4 stars out of 5
Renault has gone out of its way to make the Megane one of the best-value cars in this class. Prices are low, and operating costs should follow suit. Easy repair of minor knocks helps keep insurance premiums low, while good fuel figures and low emissions figures help business users. Small saloons are not popular in the UK, so resale values are likely to be only average.

Quality & reliability: 4 stars out of 5
For years the Volkswagen Golf has been the benchmark for build quality in this class: now the Megane equals it. Top-quality materials, soft-touch surfaces and excellent trim fit and paintwork point to the efforts Renault has made, and in our latest reliability survey, the French manufacturer put up a good showing, so all bodes well.

wink.gif

This post has been edited by Bacu: 27 Nov 2006, 15:46

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
sandman_
post 27 Nov 2006, 18:00
Post #429

software engineer

aberatii...
eu nu cred asa ceva...
cum sa egaleze M2 pe G5?!?!?!?

--------------------
+
Bacu
post 27 Nov 2006, 23:00
Post #430

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

http://www.whatcar.com/car-review-full.aspx?RT=466#Ownership

e ciudat si pentru ca e pe un site englezesc, se stie foarte bine ce mult ii apreciaza englezii pe francezi si masinile lor...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
RenaultMeganeCC
post 27 Nov 2006, 23:09
Post #431

Membru

Oricum,dupa parerea mea, Megane II nu e o masina cu care sa-ti fie rusine sa apari undeva.

--------------------
renault renault 2006
+
Norad
post 27 Nov 2006, 23:37
Post #432

Membru autentic

Pana una alta raportul intre multumiti si nemultumiti, se mentine de 10 la 1. Daca avem in vedere si numarul de Megane-uri ( in raport cu concurenta ) care umbla prin Romania , comentariile sunt de prisos ....

Off topic: cred ca ar trebui totusi deschis un topic despre calitatile acestei masini, in raport cu masinile similare. (sau poate deja exista )

--------------------
Renault Megane 1.6 16v dec. 2004
+
cj666
post 28 Nov 2006, 07:55
Post #433

Membru autentic

QUOTE(sandman_ @ 27 Nov 2006, 18:00)
aberatii...
eu nu cred asa ceva...
cum sa egaleze M2 pe G5?!?!?!?
*

Sandman, sa stii ca numai in romania exista mitul masinii germane poate si la unguri, dar aia le fabrica). Din pacate, nu mai e realitate de mult. Fiabilitatea si la vw si la opel a scazut simtitor la ultimele modele. Daca faci o excursie prin europa, o sa vezi ca prin alte tari mai fitoase nu prea se omoara lumea dupa nemtesti. Italienele si frantuzestile le-au cam luat la numar demultisor.

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
compteam
post 6 Dec 2006, 12:44
Post #434

Membru incepator

QUOTE(AND @ 10 Nov 2006, 15:56)
Iar directia, facem in felul urmator. Eu apar cu un Focus, tu cu ce MII facelift doresti, si le testam feedback-ul in viraje si felul in care raspunde fiecare la comenzi bruste. smile.gif

Ma repet. Faptul ca se manevreaza mai USOR, nu inseamna ca se manevreaza mai PRECIS. Directia Megane-ului este mai usoara insa mai artificiala decat cea a Focusul.
*

OFF

Stiti care-i problema mea, si cred ca a mai multora ? Acele teste nu imi par prea relevante; poate, intradevar, in conditii limita in viraje feedbackul o fi mai bun la Focus, sa spunem. Dar cati din noi conduc in conditii limita in viraje ? Hai sa fim seriosi.

Eu nu fortez masina pana la limita, mai ales in curbe, dar nici nu conduc incet. Insa, pentru o astfel de exploatare "normala", directia este super confortabila si in regula. De cate ori mai incerc sa ma mai joc cu ea in curbe, oricum ceilalti pasageri (a se citi pasagere) protesteaza deja, desi masina "mai are" pana la limita de stabilitate (ESP nu spunea nimic).

Ce vreau sa spun: pentru curbele luate de amatori (nu de participanti la raliu) chiar si cu chef de putina alergatura, mie mi se pare totul ok: si directia, si suspensia, etc.

Deci astea cu feedback pe viraje, in care sa se execute si manevre bruste, mi se pare o apreciere dupa niste criterii supralicitate, din lipsa altor posibilitati de comparatii. Si sa nu ma luati cu vreo manevra limita de evitare a unui tir intr-un viraj, pentru ca eu aici cred ca soferul are o contributie de 80 % si masina de 20% (nu cred ca intre masini sunt diferente spectaculoase la testul elanului, sa spunem). Si daca masinile mai au si ESP, cred ca e si mai mica contributia masinii la o astfel de manevra. Adica eu nu cred ca aceste diferente sunt sesizabile intr-o exploatare nedusa la limita.

Daca vreti o suspensie de care sa fiti dezamagiti : Peugeot 607. Nu mi-a venit sa cred, am mers prin oras cu cateva taxiuri de la Fly, si atunci cand stai in spate esti chiar inspaimantat de cum fuge de fund la gropile din oras, la viteze de pana in 80- Km/h, in linie dreapta. blink.gif Incredibil. Si cred ca are suspensie independenta. blink.gif

ON

Eu, chiar daca am mai avut rpobleme cu masina (fulie defazoare, bobina, si reglaj automat faruri) sunt multumit de ea. S-au rezolvat toate rapid in service (chestia funny este ca cea mai usoara dintre ele, reglajul de faruri, s-a rezolvat in 3 sedinte, din cauza unui electrician lenes sau nepriceput).
Masina imi place la design, imi place sa o privesc, sa ma sui in ea, sa o privesc in soare cand e spalata. Imi da un sentiment placut. Imi place si interiorul, imi place si cum se comporta pe drum, si imi plac toate prostioarele electronice de pe ea (lumini, stergatoare, esp, reglare volum dupa viteza, etc).

QUOTE(AND @ 14 Nov 2006, 21:32)
2. Transmisiile (stiu ca sunt unii care au impresia ca transmisia e super...insa credeti-ma, este injositor de slaba in comparatie cu VAG). Un 1.6 16v VVT ar fi scos suta in 10.3 sau 10.4 cu un sasiu mai reusit (Corolla, C4, Focus) iar cu o transmisie VAG, foarte posibil in 10 fix sau 9.9.

Hai mai cu povestile vanatoresti.... Auzi, injositor de slaba... icon_mrgreen.gif

Megane de 110 CP, la 1200 kg are 11.1. Sa nu mai spun de modelul vechi de 115 CP Megane 2.1, care ar avea mai putin de 11.1, dar nu mai gasesc specificatii tehnice pentru el pe site.

Golf la 102 CP, intre 1173 - 1378 are 11.4
Golf la 115 CP, intre 1180 - 1300 kg are 10.8 s/ 100 KM/h.

Asta referitor la "transmisia VAG"....

Focus 1.6 Duratec incpe de 12 s si scade maxim pana la 10.8 la Duratec TI-VCT.

C4 nu apare cu motor de 1.6

Numai Toyota scoate 10.4 secunde, Corolla.

Deci buna ar fi "transmisia Toyota" dupa cum se pare; insa nu exagerat de buna.

Deci pana la 9.9 e cale lunga.... pe hartie. Si apoi diferentele astea intre 11.1 - 11.4, respectiv intre 11.1 - 10.8 sunt insesizabile pe strada. Ca ma indoiesc ca am sa-i vasd pe toti cu masinile lor blana a II - a pana pe la 90 si apoi schimba repede a treia, ca sa scoata timpul din carte. haide....

Deci unde e diferenta aia injositoare ???? radmasa.gif

"6. Sistemele audio - doar 4 incinte acustice indiferent de dotare...cam slabut pt sec 21. "

Ete ca sunt 6, ca sunt si 2 tweetere langa parbriz laugh.gif

Vorbesti prostii, pe bune. Si mai vrei si sa te credem!

This post has been edited by compteam: 6 Dec 2006, 12:52

--------------------
RENAULT MEGANE 2.1 2005
Sedan 1.6 Privilege, ESP, xenon
+
Solon
post 6 Dec 2006, 14:47
Post #435

Membru autentic

Gata, iar incepem scandaluri? ohmy.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
sandman_
post 6 Dec 2006, 14:47
Post #436

software engineer

eh, la VW trasmisia si sasiul sunt bune; problema e la pneuri... Acolo castiga M2. Daca n-ar avea Michelin, nici nu s-ar apropia de G5 sau F2... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
+
A l e x
post 6 Dec 2006, 15:21
Post #437

Eu nu inteleg, ce atata stres cu timpul in care masina atinge suta ? Bun, e un mod decent de a compara performantele, dar in cele din urma, ce conteaza ? Daca ai de gand sa faci liniute sau sa te duci pe la concursuri, sunt convins ca nu Megane iti cumperi, asa ca, nu inteleg lipsul ?

Bun, alte marci cu aceleasi motorizari scot cu o secunda mai putin suta... Si ? Oricum pretul e mult mai ridicat, hai ca dau de la mine 2-3 secunde pentru cateva mii de euro smile.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
compteam
post 6 Dec 2006, 15:24
Post #438

Membru incepator

QUOTE(dvs @ 21 Nov 2006, 11:59)
liviu prietene, daca nu faci asta din vreun interes, atunci ai o problema cu cunostintele despre lumea auto.
daca intradevar ai aceste probleme pe masina pe care ai platit-o tu, inteleg sa fii suparat oricare ar fi marca sau tipul masinii.
dar sa organizezi site cu "megane nustiu cum nu", intrece orice inchipuire.
daca vrei, poti sa-ti fac cunostinta cu persoane care au avut probleme asemanator de grave cu o skoda octavia 1, sau cu un golf 5. cunosc pe cineva cauia i se stingeau luminele noaptea la un tuareg pe autostrada cand depasea o anumita viteza si nimeni de la importator nu stia ce sa-i faca. dar povestea cu audi q7 ai auzit-o? la o tamponare destul de banala, ia crapat bordul ca un pesmete? si acum i-l plimba cu vorba.
deci ati putea organiza si octavia nu, golf nu, tuareg nu, etc.
cea mai mare graseala este sa generalizezi una, doua situatii de genul acesta.
*

Unu la mana: postul tau imi pare lipsit de logica la sfarsit. chiar nu inteleg "deci ati putea organiza si octavia nu, golf nu, tuareg nu, etc." blink.gif

Doi la mana: Care-i problema in ceea ce face ? Desi eu iau apararea meganului in fata unro critici care-mi par trase de par (vezi posturile mele de mai sus), in anumite cazuri, cum e cel al lui liviu, daca este adevarat, orice forma de protest - atac contra producatorului mi se pare normala Care-i problema ? Ai dreptul sa te exprimi in ziua de azi. Si poate ideile originale de exprimare a nemultumirii vor atrage atentia cui trebuie. Tu crezi ca un banal protest pe un site sau autocolant intrece "orice inchipuire" ??? A cui inchipuire? Cum gandeste un om cu inchipuirea intrecuta de asta ? mellow.gif

Pai ia gandeste-te tu, daca ai fi schimbat tu piesele alea, nu-ti venea sa te duci sa impusti pe cineva. gun3.gif

QUOTE(alexava @ 6 Dec 2006, 15:21)
Bun, alte marci cu aceleasi motorizari scot cu o secunda mai putin suta... Si ? Oricum pretul e mult mai ridicat, hai ca dau de la mine 2-3 secunde pentru cateva mii de euro smile.gif
*

Pai asta am vrut sa arat, ca NU scot alte marci cu 1 s mai putin.
De acord cu stresul cu suta. Secundele pana la suta devin incantatoare cand sunt 5, 6, 7, nu cand sunt 10.4 in loc de 11.1

Si gata, nu incepem scandalurile ! 10412898.gif

This post has been edited by compteam: 6 Dec 2006, 15:50

--------------------
RENAULT MEGANE 2.1 2005
Sedan 1.6 Privilege, ESP, xenon
+
claus
post 6 Dec 2006, 22:17
Post #439

private spice

titlul topicului este "sunteti multumiti de m2? " ... de unde si pana unde comparatii cu secundele si milisecundele pana la suta ? sau transmisii sau... sau ... sau .... ???
tineti-o in ritmul asta.. si primiti warn/ban smile.gif

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
sandman_
post 7 Dec 2006, 00:59
Post #440

software engineer

pai nah, unii dintre noi spun de ce sunt multumiti. Altii spun de ce nu sunt multumiti. Din pacate, unii dintre cei din urma sunt nemultumiti de M2 pentru ca nu e G5 sau F2 sau O2 sau A-H...

--------------------
+
A l e x
post 7 Dec 2006, 01:01
Post #441

Si totusi cei ce sunt nemultumiti ca nu e G5, F2, O2, etc.. au Dacii sau alte masini care NU sunt G5, F2, O2 si nici 'macar' M2 smile.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sandman_
post 7 Dec 2006, 01:07
Post #442

software engineer

detalii...
de fapt, de-aia isi dau seama cat de proaste sunt M2-urile: au experienta cu masini care nu sunt printre cele enumerate mai sus...

--------------------
+
A l e x
post 7 Dec 2006, 03:06
Post #443

Mda, eu vroiam sa spun ca vad destui carcotasi anti-Megane care nici macar nu sunt posesori de o astfel de masina.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
cj666
post 7 Dec 2006, 13:12
Post #444

Membru autentic

Probabil asta-i o ilustrare a povestii cu "strugurii sint acri". Sa vad eu pe un daciot de asta conducind meganu 10 minute si dupa aia il las sa critice cit vrea.

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
A l e x
post 7 Dec 2006, 13:28
Post #445

cj666, stii tu ce spui smile.gif

Sa va dau un exemplu. Cand am luat Megane-ul, am primit diferite opinii din partea amicilor.

Cine credeti ca a criticat Megane-ul din urmatorii : Posesor de Passat si Corolla, Posesor de Seat Toledo, Posesor de Octavia I, Posesor de dacia 1310 vai de steaua ei, Alt posesor de 1310 ?

Ati ghicit ! Cei doi posesori de 1310. Acum eu nu am facut sondaj dar din cate imi aduc aminte majoritatea cunostiintelor cu masini mai scumpe chiar m-au felicitat si chiar le-a placut masina... E vorba si de politete, normal, dar nu pot sa uit cei doi posesori de 1310 si de comentariile lor negative. E clar vorba mai mult de struguri acri si mai putin de cunostiinte in domeniu

No offense altor posesori de Dacii, dar intre Dacie (orice model) si Megane II e o diferenta de la cer la pamant.

Si cand vad pe forum oameni cu masini clar inferioare MII-ului in semnaturi ca se plang de Megane, stau si ma intreb care e motivatia lor ? Eu am o parere foarte proasta despre Logan de exemplu dar nu ma vedeti pe DaciaClub luandu-ma de toti posesorii sau de viitorii posesori.

EDIT : Sorry de offtopic sad.gif

This post has been edited by alexava: 7 Dec 2006, 13:31

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
silvio
post 7 Dec 2006, 13:29
Post #446

Membru incepator

tare meganeul asta ,sa vedeti cum e cand prin munti in Bulgaria (noaptea si era padure) iti apare injection fault si stop, sa vedeti ce parere buna o sa mai aveti atunci despre el.
de condus e foarte placut cu fiabilitatea sta mai prost.

This post has been edited by silvio: 7 Dec 2006, 13:45

--------------------
Clio RS 197
+
megab
post 7 Dec 2006, 14:01
Post #447

Membru incepator

Imi aduc aminte ca exact cand ma hotarasem sa-mi cumpar Megane am primit sfaturi de la doua cunostinte in sensul de a renunta. Motivele? Piese scumpe si fiabilitate discutabila. Ambii erau posesori de Dacia 1310 (ca si mine atunci, de altfel). Dar hai sa le acord scuza ca nu condusesera la viata lor decat Dacia.
Citesc in TopGear un articol - decalog care ne recomanda sa nu ne cumparam Renault Megane. Poate ar trebui comentat articolul. Motivul final pentru care suntem atentionati sa nu ne luam Megane suna cam asa: "E totusi o masina frantuzeasca."

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1.6 16V
+
ncristi
post 7 Dec 2006, 14:33
Post #448

Membru autentic

Cei de la top gear sunt simpatici dar au o doza de imbecilitate englezeasca...

- masinile frantuzesti si italiene sunt proaste
- japonezee sunt urate " cutii de conserve" - citat
- americanele sunt si proaste si urate
- masini le germane - cumeri doar firma

Asa ca dupa top gear ar trebui sa cumparema: ferrari, bentley si rols roice jaguar etc

This post has been edited by ncristi: 7 Dec 2006, 14:34

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
A l e x
post 7 Dec 2006, 14:34
Post #449

Articolul din Top Gear era o porcarie, s-a discutat aici intens, stai linistit. Parerile celor care nu au Reno-uri sunt, la fel, niste porcarii, pentru ca atata timp cat nu ai tu masina vorbesti clar din auzite, si din auzite se spun multe... Mai raman parerile rele ale posesorilor. Multe sunt motivate de cazuri izolate si personale, facand astfel parerile extrem de subiective.

Dar dupa cum vezi, lumea e in general multumita de M2. Eu am multe cunostiinte cu M2 si alte Reno-uri si daca as face sondajul cu ei ar iesi cel putin 90% cu un DA categoric. Masinile nu sunt chiar atat de proaste pe cat se spune....

Sigur, unii au avut niste probleme grave si niste povesti cu dealerii Reno Ro de iti dai cu pumnii in cap, ghinionul lor, dar sincer sunt povesti la fel si la alte marci, stai linistit.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sandman_
post 7 Dec 2006, 15:28
Post #450

software engineer

QUOTE(ncristi @ 7 Dec 2006, 13:33)
Cei de la top gear sunt simpatici dar au o doza de imbecilitate englezeasca...

- masinile frantuzesti si italiene sunt proaste
- japonezee sunt urate " cutii de conserve" - citat
- americanele sunt si proaste si urate
- masini le germane - cumeri doar firma

Asa ca dupa top gear ar trebui sa cumparema: ferrari, bentley si rols roice jaguar etc
*

nop, ferrari e italieneasca si ia foc pe autostrada biggrin.gif

--------------------
+
21 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 17:48
Dacia